Първоначално изпратено от MoRd3ka1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Collapse
X
-
При купуване с остатъчният балас излее същото съобщение и отново искаше ~30 процента отгоре, така че май не е някаква точна сума за няколко месечни такси напред. Да разбирам че ти нямаш такъв проблем. Пуснал съм нов депозит и скоро ще вдигна стойността на баланса над 2000$, дано спре да задържа пари. Ще пиша после. Благодаря за отговора. Поздрави.
Коментар
-
Здравейте, днес за първи път пазарувах в ИБ през портала на страницата им, като с 1200 долара исах а си купя акции на 6 компании по 199 долата на компания, като махам по долар за транзакцията. При първите 5 всичко беше успешно, но на последата ми изкара съобщение ""BUY 199 USD T NYSE" CASH AVAILABLE (SETTLE CASH): 200.02; CASH NEEDED FOR THIS ORDER AND OTHERS PENDING ORDERS: 261.74", когато извадих разликата (261.74 - 200.02 =~61 (~30%) от сумата на поръчката ми, взе че я прие. Какво означава всичко това, че трябва ~30% от последните ти пари да останат в банката на брокера и не можеш да инвестираш всичките си средства ли? Пропуснал съм да го прочета някъде това условие. Благодаря предварително! Поздрави!Last edited by b0jkata; 25.06.2020, 11:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danchomame Разгледай мнение
Търговията на борсата не се случва точно "веднага", тоест случва се веднага, но не-точно. Това което си направил (купил нещо днес и продал го днес) - се е случило; но в системите не е точно "изчистено". Това което наричат "settled", се случва в някакъв период (не съм сигурен колко е точно 2-3-4 дни или нещо такова). Каквото си получил при продажбата на тоя актив си е твое на 100%, но още не е "стигнало" до теб. Един вид парите ти "пътуват" към теб - това е което наричат "unsettled". Защо е така - има причини, къде смислени, къде не - не ни е работа да разискваме тук, но го приеми че така работят нещата.
При margin акаунта - този проблем го няма. Те ти дават парите, срещу твойте пари, който "пътуват" към теб.Не е свръзано със скрити лихви и проценти.
Разликата между portfolio margin и margin е как калкулират марджина и колко може да задлъжнееш. При някой брокери е така направено, че margin акаунта всъщнст е нагласен по такъв начин, че не е възможно да отидеш на минус т.е. работи на същия принцип като cash account, но с плюсовете от margin-a (ако ги искаш, те ти дават margin-a, не е нужно да го ползваш). Прочети повече как стоят нещата, звучиш все още объркан. Да отвориш акаунт и да не си наясно какво си отворил е престъпно нехайство. Казвам го като човек, отварял акаунт без да е наясно какво отваря...
Имам един въпрос, някой търгува ли акции през Revolut?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vlad06 Разгледай мнениеЗдравейте,
надявам се с първият си пост да не ядосам с невежество
Имам от скоро акаунт в IB, типа му е "Cash". Каква е опцията пред мен, ако искам да търгувам на дневна база - т.е. да купя акция/акции при отваряне и да ги продам на същият ден (или оставя за по-дълго за друг ден разбира се..).
Пробвах вчера и вече направих грешка :P очевидно - така и разбрах че акаунта ми е "Cash"
В настройките на акаунта има три типа: (1)Cash, (2)Porfolio Margin, (3)Margin - знаете ли каква е разликата между 2 и 3.
Най-важното което искам е да търгувам САМО със собствените си средства. Не искам да задлъжнявам на брокера, защото при Margin акаунт чета разни неща които ме притесниха там при сшортване и т.н. ако нещата отидат в посока в която не искаш че може да отговаряш не само със средствата си .. а и да задлъжнееш на брокера с много (дори и лимит да има не го искам)..
Предварително благодаря!
При margin акаунта - този проблем го няма. Те ти дават парите, срещу твойте пари, който "пътуват" към теб.Не е свръзано със скрити лихви и проценти.
Разликата между portfolio margin и margin е как калкулират марджина и колко може да задлъжнееш. При някой брокери е така направено, че margin акаунта всъщнст е нагласен по такъв начин, че не е възможно да отидеш на минус т.е. работи на същия принцип като cash account, но с плюсовете от margin-a (ако ги искаш, те ти дават margin-a, не е нужно да го ползваш). Прочети повече как стоят нещата, звучиш все още объркан. Да отвориш акаунт и да не си наясно какво си отворил е престъпно нехайство. Казвам го като човек, отварял акаунт без да е наясно какво отваря...
Коментар
-
Първоначално изпратено от detox Разгледай мнениеЗдравейте,
Някой има ли опит с API-то на IB за Python, т.е. да се напише алгоритъм за търговия на тази база и така да се изпълняват поръчките. Знаете ли дали е само за live версията, или може да се тества първо на paper trading
Като цяло сега прохождам в Python, но според мен могат да се автоматизират доста неща.
Ще се радвам да споделите опит, ако имате, може и за други програмни езици (знам че Renaissance Technologies ползват C++ още от зората на 90-те) и на други платформи.
Поздрави
Python API-то се свързва с TWS клиента и изпълнява каквото му кажеш да изпълнява. Ако се логнеш с виртуалните пари - ще търгуваш с тях. API-то е просто "мост" между сесията към IB и сесията ти в Python, образно казано.
Никога не тестваш в production. Особено на финансови пазари!
Като прохождаш - няма нужда според мен да се захващаш с IB Python API-то засега. Първо можеш да направиш система /end-to-end/ която да приема дата-та от някъде (API има много, IB имат също, но тяхната data е скъпа, ако си активен дей-трейдър ти я дават без пари, но ти не може да почнеш от "активен дей трейдър", идиотско е, тъй че ти трябва друг доставчик - горещо препоръчвам tiingo, безплатната им версия е напълно достатъчна за теб в началото/500 request-a на час/, а платената им версия е смешните $10 на месец и ти дават 20 000 request-a на час, ползвам я и съм супер доволен).
След като направиш добра инфрструктура на тоя поток от данни към теб; трябва да ги обработиш (с Python), да вземаш евентуално решения дали да търгуваш и т.н.После си правиш backtesting, т.е. тестваш алгоритма на исторически данни, после евентуално да се занимаваш с интеграцията на системата ти с IB API-я.
Технически се случва следното - Python се връзва със сесията на TWS (софтуера на IB), и изпраща заявки "купи 100 парчета от акциите на XYZ". В зависимост от колко прохождащ си - работа за 1-2-5-15 дни е. Но докато стигнеш до момента коя да е акцията XYZ и защо точно нея и защо точно buy/sell и защо точно дадена позиция, и какви са stop-loss/profit-take и т.н - би трябвало да отнеме много повече време. Да направиш цялата система, инфраструктура и всички елементи да си "говорят заедно" ще е най-интересния момент, като връзката с API-то не би трябвало да ти отнеме повече от 1-2% абсолютен максимум от общото време по проекта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zhivko83 Разгледай мнениеКолега, terziev, мерси за линка!
Информацията в сайта я прегледах преди да пиша тук, но понякога е добре да получиш потвържедение от човек с опит.
Поздрави!
П.П. някаква идея как да не плащаме "negative rate"?
В интерес на истината на тези въпроси от "Карол" отговарят. Ако си през тях де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zhivko83 Разгледай мнениеЗдравейте, колеги!
Може ли да разясните за лихвите, които дължим на IB или те на нас когато държим пари в брой в акаунта си?
Основно ме интересува акаунт в евро и долари.
От написаното в сайта трудно се разбира, ако не си свикнал с термините.
Мерси!
За марджин лихвите нямам идея, извън компетенциите ми е и съм шубе.
Коментар
-
Здравейте,
Някой има ли опит с API-то на IB за Python, т.е. да се напише алгоритъм за търговия на тази база и така да се изпълняват поръчките. Знаете ли дали е само за live версията, или може да се тества първо на paper trading
Като цяло сега прохождам в Python, но според мен могат да се автоматизират доста неща.
Ще се радвам да споделите опит, ако имате, може и за други програмни езици (знам че Renaissance Technologies ползват C++ още от зората на 90-те) и на други платформи.
Поздрави
Коментар
Коментар