Първоначално изпратено от Optic
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои данъци ще cе повишат и от кога?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКое е дискриминация? Това че отказваме да храним някакъв боклук, който е здрав, прав и напълно годен да работи, но не желае, само защото бил "ром"? И как точно това се явява дискриминация?
А разните комитети, фондации и т.н. просто трябва да бъдат разтурени и унищожени. Противозаконно е да съществуват партии, фондации и т.н. защитаващи лица на етнически принцип.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИ сляп ще види, че държавата си заминава. Приходите много по-малко от разходите. При повишение на данъци и осигуровки - започва криене , а от друга страна фалити поради слабо произовдство - неконкурентно.
Трябват ни 1-2 години, за да се разбере, че не ставаме за този свят. Не може да безкрайност да се краде и нищо градивно да не се прави при толкова скапана икономика с големи администрации.
В онези години, когато всичко вървеше и БГ вървеше, сега вече няма.
Ще трябва сериозно рязане на всичко - разходи разбира се.
Турете ме Дуче - и ще го сторя. В един момент в бюджетът ще останат толкова мегабимберици, че тогава пък ще се чудим как и за какво да ги харчим.
Разбира се - аз зная за какво - инвестиции в раждаемост (но на пълноценни хора, а не на подмаймуняци), инвестиции във високотехнологически производства, връщане на държавата като икономически субект. След 10 години държавните предприятия ще могат да поемат издръжката на полиция, администрация и военни, създавайки десетки, дори може би стотици хиляди работни места, а с данъците ще се поеме издръжката на увеличаващият се брой пенсионери, ще се изгръди нормално модерно здравеопазване и куп още полезни работи.... е, ще останат малко пари и за едно скромно 68-метрово паметниче на Дуче...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнениеНапълно съм съгласен с написаното от теб, но за съжаление това е дискриминация. Не ме разбирай погрешно - ако имам право на глас, с две ръце и два крака ще гласувам ЗА, но реално е невъзможно. Ще скокнат всичките му там комитети, евророми и прочее безсмислени и бозливи организации.
А разните комитети, фондации и т.н. просто трябва да бъдат разтурени и унищожени. Противозаконно е да съществуват партии, фондации и т.н. защитаващи лица на етнически принцип.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеТе циганите понеже въобще не пият!
Коментар
-
Очаквам въвеждане на прогресивен данък само след съставяне на силно правителство (с примерно 60% парламентарна подкрепа). Настоящото го държи само св. Крепки и се съмнявам да правят резки движения в данъчната политика.
И малко извън заглавието, че така и така темата стана offtopic.
Прегледах набързо една статия за облагането на доходите в Германия (която общо взето се води модел за европейска държава).
Накратко:
16 000 евро необлагаеми (за семейство)
14% до 24% за доходите между 16 000 и 27 000 евро (за семейство)
24% до 42% за доходите между 27 000 и 106 000 евро (за семейство)
ставката от 42% се запазва до 500 000 евро (за семейство)
прословутите 45% са при доходи над 500 000 евро (за семейство).
Отделно има доста варианти за намаляване на данъчната основа.
Нямам статистически данни за заплатите в България, но все си мисля, че ако въведем немската данъчна система, приходите от ДДФЛ ще спаднат драстично. Дори и ако стане чудо и постигнем 100% събираемост.
Дяволът както винаги е в детайлите - въпросът е в дефинирането на термина "богат" и определяне на прагове и ставки. За едни богат е 25 годишен младеж с 2000 лв. заплата, според други - бабичката с апартамент за 300 000лв. в центъра.Last edited by Snipe; 17.08.2013, 19:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеСамо аз потребявам алкохол повече от колкото ти- бензин на месец, убеден съм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНе мога да гарантирам за богатите, на аз като средна ръка човек, само с акцизите на алкохола, цигарите, кафето и шоколада които консумираме у дома издържам една циганска фамилия. Забравих бензина!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеНе мога да гарантирам за богатите, на аз като средна ръка човек, само с акцизите на алкохола, цигарите, кафето и шоколада които консумираме у дома издържам една циганска фамилия. Забравих бензина!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеБогатия ползва по-скъпи услуги от държавата?!?!
Пример?
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
При 50% дефицит в НОИ (на ръба на колапса), с колко трябва да вдигнеш осигуровките, че пенсиите да останат същите, е по-резонно да се попита ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеИ сляп ще види, че държавата си заминава. Приходите много по-малко от разходите. При повишение на данъци и осигуровки - започва криене , а от друга страна фалити поради слабо произовдство - неконкурентно.
Трябват ни 1-2 години, за да се разбере, че не ставаме за този свят. Не може да безкрайност да се краде и нищо градивно да не се прави при толкова скапана икономика с големи администрации.
Коментар
-
И сляп ще види, че държавата си заминава. Приходите много по-малко от разходите. При повишение на данъци и осигуровки - започва криене , а от друга страна фалити поради слабо произовдство - неконкурентно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеПри 50% дефицит в НОИ (на ръба на колапса), с колко трябва да вдигнеш осигуровките, че пенсиите да останат същите, е по-резонно да се попита ..."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТоест дори най-бедните работещи Българи да плащат повече, работещите за нормална заплата да плащат истински рекет, за да има повече пари за ромовете.
Е, аз пък казвам - да се намали данъкът на 8%, да се намалят и социалните осигуровки, за да излизат работещите от сивият сектор и да има по-добра събираемост. Да се спрат всякакви помощи на ромовете, отказващи да работят в мините, тухларните и селското стопанство - и така бюджетът ще спести милиарди.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
Коментар