If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Този GDR е в USD, въпреки, че се търгува в Лондон.
И може да се търгува през Interactive Brokers.
Майкъл, остави илиюзията, че като е с голям номинал ще и липсва вола.
Аз на думи съм булиш на тема Самсунг по всяко време, вкл и когато беше USD 700. Но напоследък възникна и нов катализатор в лицето на Южно Корейското правителство.
Готвят закон според, който ще санкционират фирмите, които задържат прекалено количество кеш и обратно - отстъпки за тези които разпределят дивидент или повишават заплати..
А точно нежеланието на корейските фирми да поделят печалбите си с инвеститорите е причина да се търгуват на пе с дискаунт в сравнение с развитите пазари.
Рискът е голям ако ме хване в движение корекция. Не залагам на Самсунг да му се размине ако се случи . Затова без ливъридж.
но пък от техническа (на чартот) гледна точка напраило е там 5 вълни и сега следва в твойта посока една вълна, би трябвало движението да е добро един як swing , ама ако пропадне там под supporta - не знам
да знам, купувал съм си разни работи от LSE ама пак ми е дебело преди да се изсипат едно 15%-20% никви такива не купувам аз .... за акции повече от петарка не давам ...
циция - кво да прайш ....
Този GDR е в USD, въпреки, че се търгува в Лондон.
И може да се търгува през Interactive Brokers.
Майкъл, остави илиюзията, че като е с голям номинал ще и липсва вола.
Аз на думи съм булиш на тема Самсунг по всяко време, вкл и когато беше USD 700. Но напоследък възникна и нов катализатор в лицето на Южно Корейското правителство.
Готвят закон според, който ще санкционират фирмите, които задържат прекалено количество кеш и обратно - отстъпки за тези които разпределят дивидент или повишават заплати..
А точно нежеланието на корейските фирми да поделят печалбите си с инвеститорите е причина да се търгуват на пе с дискаунт в сравнение с развитите пазари.
Рискът е голям ако ме хване в движение корекция. Не залагам на Самсунг да му се размине ако се случи . Затова без ливъридж.
ти си верно търсач на силни усещания, ебаси кешовицата тряя да има човек за тва и то я мръдне с 3-4% я не аз не моа да бръкна да си купувам такива екстри ...
Всички са скочили върху нея да я съжаляват.
Епъл я бил размазал във високия клас.
Китайците щели да я разкостят в ниския.
А мен не ми излиза от главата факта, че е вертикално интегрирана и това във възходящ икономически цикъл би трябвало да сработи за нея. Произвежда си всичко - от паметта и процесорите до дисплеите. Има голям дял и съответно влияние върху цените на компонентите когато поиска. Сглобява ги в крайни продукти на същите места, където сглобяват и китайците.
Във всеки случай тръпката да купуваш, когато пазара аха да се срути е силна.
ти си верно търсач на силни усещания, ебаси кешовицата тряя да има човек за тва и то я мръдне с 3-4% я не аз не моа да бръкна да си купувам такива екстри ...
Всички са скочили върху нея да я съжаляват.
Епъл я бил размазал във високия клас.
Китайците щели да я разкостят в ниския.
А мен не ми излиза от главата факта, че е вертикално интегрирана и това във възходящ икономически цикъл би трябвало да сработи за нея. Произвежда си всичко - от паметта и процесорите до дисплеите. Има голям дял и съответно влияние върху цените на компонентите когато поиска. Сглобява ги в крайни продукти на същите места, където сглобяват и китайците.
Във всеки случай тръпката да купуваш, когато пазара аха да се срути е силна.
Улязох у VALE-то преди малко на 11.49
Ако отпраши към 9-10 - ще допълваме харно.
Предчувствам че ще стане същото като Браса..и ха дано де
Он тоже май пак потеглил къмто 10-11$ ...няма лошо ич ама
Доколкото съм чел Vale не са толкова политически обвързано подобно на PBR.
Едва ли ще хлопнат кепенците и ако се държат дългосрочно ще дадат добър профит.
Ама първо трябва тримата големи да удавят малките (справка CLF) и не е ясно докъде ще докарат цената на рудата. Имам чувство, че акцията ще тества 10 $ - особено ако всички борси продължат да светят в червено....
Както казах шотландците ще свирят началото на 19.09.14 ... просто запалиха фитила независимо, че не се получиха фойверки
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Пип гледах го желязото през уикенда. Не разбрах как тези минъори са били ок при цена на желязото $10-12 преди 10год, а сега при цена $80 им е трудно (нищо че пада от $180).
Чете ли, че филантропски фонд на Рокфелер излизал от петрола.
След това проверявах какво значи филантроп.
Вале са с най ниската себестойност от всички, направиха и огромна шипинг компания за целта.
Мисля че близо до 12$ е добро ниво за откриване на позиция..а ако спечели баба ви Дилма току виж паднали и до 10$ както Браса...е там вече ще се налапам като прасе
Коментар