IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение

Тука сериозно се замислям,от тия нива.От както написа за казуса го гледам.......и верно не пада.А кой и до кога ще плаща 900+% лихва.....ума не ми го побира.Не знам и при тия параметри защо някой продава.Това при проста кръчмарска сметка ,излиза 2+% на ден.Е няма как да издържи дълго този казус.Едната от страните трябва да отстъпи и да поеме последствията.
    Някой с по-различни виждания?
    По-различните "виждания" ги имахме вече миналата година с GME и тази с алуминия. Като стане много напечено, може да спрат търговия, да занулят лихвата, дори да анулират вече направени сделки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
      Като е рекъл terziev, вчера купих за контейнеровози CMRE (Costamare), за петролни купих само INDO (Indonesia Energy Corporation Ltd), скоро ще почнат да лапат от разработката на новите си находища, а при компания с такъв малък маркет кап, очаквам това да даде сериозно отражение в цената на акциите.
      Не го написах вчера от захлас по RDBX, където нещата се развиват прекрасно. Днеска са надолу, но лихвата не пада, пък и GME също дропна преди да излети. Математиката показва, че може да литне даже повече от GME. Никого нищо не съветвам!
      Тука сериозно се замислям,от тия нива.От както написа за казуса го гледам.......и верно не пада.А кой и до кога ще плаща 900+% лихва.....ума не ми го побира.Не знам и при тия параметри защо някой продава.Това при проста кръчмарска сметка ,излиза 2+% на ден.Е няма как да издържи дълго този казус.Едната от страните трябва да отстъпи и да поеме последствията.
      Някой с по-различни виждания?

Коментар

• Гешенк
        Zum чалгаджиите
        https://blitz.bg/politika/izvnredno-...ews891923.html
        Last edited by potentielle_energie; 14.06.2022, 23:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
          Моята прогноза е: днешното ниво ще удържи. Ако S&P се качи над 3900 пазара е само за нагоре , ако не удържи все пак резервен вариант 3550 на който смело и безотговорно вкарвам всеки свободен долар защото около това ниво e почти края на Falling wedge фигурата която се оформя.
          Няма пък! Офте мофте!

Индексът е натъпкан с шитни. Ще продължава като досега. Който е слушкал и през годината е купил нафта (и суровини), ще папка. За останалите - въгленче в чорапчето. Би трябвало да ми е жал за етфчиите и почитателите на технологиите и повярвалите в недостига на чипове, ама не ми е.

Те неска например - гледай S&P, гледай какво правят IPI и сие.

Не знам газчицата как реално ще бъде, че новината е голяма. Не вярвам напълно, ама знае ли човек. Пък тепърва да взимам EQNR нямам нерви.

...

Разкарах дори ADC и 2/3 от CWCO днес. Добри момчета, ама в момента няма сми от котви. И те няма да удържат.
          Last edited by terziеv; 14.06.2022, 23:11.

Коментар

• Моята прогноза е: днешното ниво ще удържи. Ако S&P се качи над 3900 пазара е само за нагоре , ако не удържи все пак резервен вариант 3550 на който смело и безотговорно вкарвам всеки свободен долар защото около това ниво e почти края на Falling wedge фигурата която се оформя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
              Като е рекъл terziev, вчера купих за контейнеровози CMRE (Costamare), за петролни купих само INDO (Indonesia Energy Corporation Ltd), скоро ще почнат да лапат от разработката на новите си находища, а при компания с такъв малък маркет кап, очаквам това да даде сериозно отражение в цената на акциите.
              Не го написах вчера от захлас по RDBX, където нещата се развиват прекрасно. Днеска са надолу, но лихвата не пада, пък и GME също дропна преди да излети. Математиката показва, че може да литне даже повече от GME. Никого нищо не съветвам!
              Японците бяха по-добре, ама почти не се търгуват в наше село и при нашето варварско данъчно законодателство не е изгодно.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Интересно е накъде! Златото е пари от хиляди години и предполагам ще остане така и занапред. Може би краткосрочно и да намалее цената, но в перспектива е по-вероятно да продължи да поскъпва. Тоест то не толкова ще поскъпва, колкото парите ще се обезценяват.
                Има и едно друго нещо, което си мисля - дори и да поевтинее, то в определен момент ще може да се купят с него по-поевтинели от него активи,
                примерно акции. А ако поскъпне - поскъпнало е.
                Другото, което смятам: - Ако човек си обмени месечния доход за злато. И остави това злато за децата си, то след 20-30-50 години това злато ще купи пак поне неща, които ще са тогавашния месечен доход. Абе истински пари е то, не толкова инвестиция.
                НО това са просто мои разсъждения и може да са пълни глупости.
                Язе ако сам Фед с Мартингейл принтер ще ин ги обера Миталь.

Коментар

• Състоянието на пазарите в момента отговаря на 2018г.

Тогава имахме управление на Тръмп и търговска война. Сега инвазията военна инвазия на Путинова Русия в Украйна. И двата сблъсъка водят до едни и същи резултати , с разликата че инфлацията сега е на по големи нива.

След няколко дни ще пиша какво мисля и ще разледам основните пазарни инструменти , DJIA, BICOIN, GOLD и OIL корелаците между тях и връзка с миналия цикъл както и евентуалния изход. Лихвите по облигациите се движат с примерно петрола. Така че ще се концентрирам по горните споменати. Преди време писах някои работи но цикъла се измести с 2 г покрай военните действия.
                  Last edited by Майстора233; 14.06.2022, 19:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Човече, недей. Просто недей. Колата може и да задържи някак (според мен няма), ама Колгейт е финито за дълго време.
                    BF е Браун Форман а ЕЛ е Естее Лаудер

Колата и Колгейт ги споменавам защото са класически котви - когато имаме тежки сел офф дни съм забелязал че тези двете акции са на зелено. Та те са ми нещо като интрадневен индикатор.

Коментар

И в този ред на мисли , златото как се вписва в цялата работа?
                      Тези лихви до къде могат да го наведат?
                      Интересно е накъде! Златото е пари от хиляди години и предполагам ще остане така и занапред. Може би краткосрочно и да намалее цената, но в перспектива е по-вероятно да продължи да поскъпва. Тоест то не толкова ще поскъпва, колкото парите ще се обезценяват.
                      Има и едно друго нещо, което си мисля - дори и да поевтинее, то в определен момент ще може да се купят с него по-поевтинели от него активи,
                      примерно акции. А ако поскъпне - поскъпнало е.
                      Другото, което смятам: - Ако човек си обмени месечния доход за злато. И остави това злато за децата си, то след 20-30-50 години това злато ще купи пак поне неща, които ще са тогавашния месечен доход. Абе истински пари е то, не толкова инвестиция.
                      НО това са просто мои разсъждения и може да са пълни глупости.

Коментар

• Като е рекъл terziev, вчера купих за контейнеровози CMRE (Costamare), за петролни купих само INDO (Indonesia Energy Corporation Ltd), скоро ще почнат да лапат от разработката на новите си находища, а при компания с такъв малък маркет кап, очаквам това да даде сериозно отражение в цената на акциите.

Коментар

Едни 30% от върха са в реда на нещата за всеки актив, за повече не мога да си представя какво трябва да се случи.

Коментар

• Коментар

В момента разпродажбите са навсякъде. Аз продължавам да товаря копачи, но по мъничко, защото вече имам. Тука имам известни греди, защото купувах най-евтиното, което се оказа със скрити проблеми. Бих пълнил с NEM под 60, а AGI и сега е добра сделка. При всички случаи - внимателно, не на големи хапки и без дълг.

Четох някъде, че среброто ще скочи яко при рецесия, защото много мини за други метали ще затворят, а много малко са чисто сребърните мини. Но дали е баш така не знам.

Коментар

• И в този ред на мисли , златото как се вписва в цялата работа?

Коментар

Working...
                                X