Първоначално изпратено от todorov_74
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеКато е рекъл terziev, вчера купих за контейнеровози CMRE (Costamare), за петролни купих само INDO (Indonesia Energy Corporation Ltd), скоро ще почнат да лапат от разработката на новите си находища, а при компания с такъв малък маркет кап, очаквам това да даде сериозно отражение в цената на акциите.
Не го написах вчера от захлас по RDBX, където нещата се развиват прекрасно. Днеска са надолу, но лихвата не пада, пък и GME също дропна преди да излети. Математиката показва, че може да литне даже повече от GME. Никого нищо не съветвам!
Някой с по-различни виждания?
- 1 like
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеМоята прогноза е: днешното ниво ще удържи. Ако S&P се качи над 3900 пазара е само за нагоре , ако не удържи все пак резервен вариант 3550 на който смело и безотговорно вкарвам всеки свободен долар защото около това ниво e почти края на Falling wedge фигурата която се оформя.
Индексът е натъпкан с шитни. Ще продължава като досега. Който е слушкал и през годината е купил нафта (и суровини), ще папка. За останалите - въгленче в чорапчето. Би трябвало да ми е жал за етфчиите и почитателите на технологиите и повярвалите в недостига на чипове, ама не ми е.
Те неска например - гледай S&P, гледай какво правят IPI и сие.
Не знам газчицата как реално ще бъде, че новината е голяма. Не вярвам напълно, ама знае ли човек. Пък тепърва да взимам EQNR нямам нерви.
...
Разкарах дори ADC и 2/3 от CWCO днес. Добри момчета, ама в момента няма сми от котви. И те няма да удържат.Last edited by terziеv; 14.06.2022, 23:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнениеКато е рекъл terziev, вчера купих за контейнеровози CMRE (Costamare), за петролни купих само INDO (Indonesia Energy Corporation Ltd), скоро ще почнат да лапат от разработката на новите си находища, а при компания с такъв малък маркет кап, очаквам това да даде сериозно отражение в цената на акциите.
Не го написах вчера от захлас по RDBX, където нещата се развиват прекрасно. Днеска са надолу, но лихвата не пада, пък и GME също дропна преди да излети. Математиката показва, че може да литне даже повече от GME. Никого нищо не съветвам!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Интересно е накъде! Златото е пари от хиляди години и предполагам ще остане така и занапред. Може би краткосрочно и да намалее цената, но в перспектива е по-вероятно да продължи да поскъпва. Тоест то не толкова ще поскъпва, колкото парите ще се обезценяват.
Има и едно друго нещо, което си мисля - дори и да поевтинее, то в определен момент ще може да се купят с него по-поевтинели от него активи,
примерно акции. А ако поскъпне - поскъпнало е.
Другото, което смятам: - Ако човек си обмени месечния доход за злато. И остави това злато за децата си, то след 20-30-50 години това злато ще купи пак поне неща, които ще са тогавашния месечен доход. Абе истински пари е то, не толкова инвестиция.
НО това са просто мои разсъждения и може да са пълни глупости.
- 1 like
Коментар
-
Състоянието на пазарите в момента отговаря на 2018г.
Тогава имахме управление на Тръмп и търговска война. Сега инвазията военна инвазия на Путинова Русия в Украйна. И двата сблъсъка водят до едни и същи резултати , с разликата че инфлацията сега е на по големи нива.
След няколко дни ще пиша какво мисля и ще разледам основните пазарни инструменти , DJIA, BICOIN, GOLD и OIL корелаците между тях и връзка с миналия цикъл както и евентуалния изход. Лихвите по облигациите се движат с примерно петрола. Така че ще се концентрирам по горните споменати. Преди време писах някои работи но цикъла се измести с 2 г покрай военните действия.Last edited by Майстора233; 14.06.2022, 19:54.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Човече, недей. Просто недей. Колата може и да задържи някак (според мен няма), ама Колгейт е финито за дълго време.
Колата и Колгейт ги споменавам защото са класически котви - когато имаме тежки сел офф дни съм забелязал че тези двете акции са на зелено. Та те са ми нещо като интрадневен индикатор.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнениеИ в този ред на мисли , златото как се вписва в цялата работа?
Тези лихви до къде могат да го наведат?
Има и едно друго нещо, което си мисля - дори и да поевтинее, то в определен момент ще може да се купят с него по-поевтинели от него активи,
примерно акции. А ако поскъпне - поскъпнало е.
Другото, което смятам: - Ако човек си обмени месечния доход за злато. И остави това злато за децата си, то след 20-30-50 години това злато ще купи пак поне неща, които ще са тогавашния месечен доход. Абе истински пари е то, не толкова инвестиция.
НО това са просто мои разсъждения и може да са пълни глупости.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Като е рекъл terziev, вчера купих за контейнеровози CMRE (Costamare), за петролни купих само INDO (Indonesia Energy Corporation Ltd), скоро ще почнат да лапат от разработката на новите си находища, а при компания с такъв малък маркет кап, очаквам това да даде сериозно отражение в цената на акциите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнениеИ в този ред на мисли , златото как се вписва в цялата работа?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Четох някъде, че среброто ще скочи яко при рецесия, защото много мини за други метали ще затворят, а много малко са чисто сребърните мини. Но дали е баш така не знам.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар