Първоначално изпратено от todorov_74
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе се лъжете от скока на фючърсите. Нищо освен нафтата не си струва btfd.
Нещо друго ме гложди обаче. Нещо нямам вяра на видимите причини за тези спадове.
Не виждам каква чак толкова неочаквана инфлация изкараха,че да сурне пазарите.Според мен си беше в зара.
Не ми се връзва и с краша при койните.Не да не се е случвало.Пък и участниците там са си такъв профил.Поне повечето.
Нещо което предстои и би изненадало пазара.Такова нещо би било логичното обяснение за мен.
Ако е лихва.........то да е 0,75 , да кажем.Или пазара влиза да играе гарантирана тежка рецесия,при която обаче нито суровини ,нито нафти остават незасегнати.В този ред на мисли и златото и копачите му ,вчера не бяха никакво убежище.Беше си здрава сеч и аз я усетих на физическо ниво.
Другото което ми направи впечатление е , че позициите които следях и тук таме купих ,нямаше значим обем.Повечето с по-нисък от средния обем приключиха сесията.
Та така.Хвърляйте и вие по някое разсъждение.
- 1 like
Коментар
-
Абе оня ташунко със сапа големото трейдър де се загуби. Той купуваше дъната. Набързо фалирах поредния плямпач. Хахото и то се загуби и джей зито и то.Last edited by the architect; 14.06.2022, 01:53.
Коментар
-
Ами данък върху дивидента ми е 12.80% и самите агенти на емисията си го удържат автоматично във Франция. Доколкото знам в България имаме по нисък данък, но аз не съм данъчно задължено лице в България а в държавата в която съм мисля е над 20%. Колкото по малко отношения имам с местните данъчни власти толкова по-добре.
Като цяло с малки изключния основните ми акции не са в графата Дивидентни. Макар че Тотал ги имам вече 5та година и всъщност донесоха вече не лоша абсолютна сума
- 1 like
Коментар
-
Това за секторния подход визирах да не се купува даден компания само защото примерно е от сектор който в момента е перспективен. Например аз не виждам какво ще направи петрола евтин в следващите години но съм избрал да инвестирам конкретно само в една компания от въпросния сектор.
Иначе ако е за секторно търгуване в моя портефйл имам само един взаимен фонд, нещо не успях да се пречупя с ЕТФ - твърде са ми сложни като структура. В моя случай е фонд от семейството на Пиктет - уж проучвах и ми се струва че носят сравнително нисък каунтър парти риск. Пиктет премиум брандс - така или иначе на мен основната част от инвестициите ми са в акции на няколко френски фирми специализирани в луксозни стоки и алкохол както и няколко други - Тотал, Санофи, Акса и Ейър Ликуид.
Едва от миналата година започнах да търся възможности извън френския пазар, но съм по консервативен особено с пазара в САЩ - те са твърде големи иноватори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеМисля че може да се поизчака малко ако става дума за нещо по средносрочно или дългосрочно. Днес отново подобно на петък котвите Кока Кола и Колгейт са зелени.
Факт че тече сел офф на всякакъв тип активи не бива да се подценява. Последните години стана много популярна мантрата с инвестиция в ЕТФ на СП500 като нещо универсално. Ако спада се задълбочи и влезем в разпордажби и изтичане на капитали през ЕТФи ще бъде крайно неприятно,
За мен в следващите месеци ще е ключово избора на компании - бих строял настрани от секторен подход. Само фирми със солиден баланс, прост бизнес модел, ниска задлъжнялост. От Американския пазар за мен са атрактивни Естее Лаудер и Браун Форман, но на етапно влизане 3/3 - 1/3 тази седмица и останалите по на допълнителни 5% надолу.
В такива случаи е хубаво де се обърнем към архивите. Да вземем например нещо от 11.05.2022, 20:41.
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Почти всички са на марджин. Предвид финансовата "култура" в САЩ, съчетана с медийните тролове /инфлуенцъри?/ в момента е нещо страшно. Не става въпрос само за отделни хора през евтинджос брокери, а дори за фондове. Пълен потрес. Уникално е колко народ още не може да вземе завоя, не го вижда дори. Мелвин например продължават да стискат Юбер и Snowflake, бяха добавяли някви софт шитни даже. И това са хора с вътрешна информация. Умопомрачително е как лъжат, мажат и после сами си вярват.
... дъното на СиП може би. За много от компаниите обаче има още бая надолу. Над 10 p/e не бива да се държи. Тука вече отиваме към подценяване заради ликвидациите. Просто няма да има купувачи.
Коментар
-
Мисля че може да се поизчака малко ако става дума за нещо по средносрочно или дългосрочно. Днес отново подобно на петък котвите Кока Кола и Колгейт са зелени.
Факт че тече сел офф на всякакъв тип активи не бива да се подценява. Последните години стана много популярна мантрата с инвестиция в ЕТФ на СП500 като нещо универсално. Ако спада се задълбочи и влезем в разпордажби и изтичане на капитали през ЕТФи ще бъде крайно неприятно,
За мен в следващите месеци ще е ключово избора на компании - бих строял настрани от секторен подход. Само фирми със солиден баланс, прост бизнес модел, ниска задлъжнялост. От Американския пазар за мен са атрактивни Естее Лаудер и Браун Форман, но на етапно влизане 3/3 - 1/3 тази седмица и останалите по на допълнителни 5% надолу.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cool_alyn Разгледай мнение
И защо да е криптото?!?! В четвъртък излязоха данни, че инфлацията в САЩ е повече от очакваното отново и оттогава всичко тръгна надолу....
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеКриптото този път срина и фондовия пазар ми се струва
Коментар
-
Много обичам 10% срив на акции с P/E 2. Изпълниха се най-накрая едни ордери, така като гледам оставам към 40% кеш. Касапницата се очакваше и колкото да я очаквах за 5 дни ми изтрива на хартия към момента 30% от трейдинг профита от началото на годината. Брутален ще бъде и ръста щом започне.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар