IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    ФЕД са за разтрел. Толкова погрешна политика последните няколко години че могат да се сравняват само с погрешната политика в началото около субстандартните ипотечни облигации, за които само съм чел и не съм участвал на пазара.
    Направиха балона, не вдигнаха лихвата когато трябваше, сега ако пазара тръгне наистина надолу пак няма да я вдигнат заради страха да не го сринат напълно, какво ще правят ако всичко се задълбочи нямам идея.
    В момента пазара е толкова опасен колкото през последните 4-5 години не е бил.
    Много се радвам че почти не участвам.
    Ами затова имаш Европа, там поне нещата са ясни. САЩ ще купувам вероятно от 1900, но само едноцифрени П/Е/започнах вече с ХП и Микрон/ и силно растящи компании/там съм оставил 5-6 неизчистени/. В момента бетата ми за САЩ сигурно е леко отрицателна и днес вероятно ще я позасиля с UVXY.

Коментар

• Преди SPY да падне под 200 или около

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
      Стратегията ми, а и май тази на lv_max, за сега се очертава най-правилна. Кеш и гледаме мача. Набелязал съм си едни нива на които ще започна леко да купувам, но ми се струва че до края на месеца ще видим и бая по-ниско.
      Преди S&P да падне под 200 или около не се и замисляй към момнета. Ако падне под 200 трябва да се прецени ситуацията отново и то задълбочено. На първо четене аз мисля че ако няма промяна сериозна на пазара....около тези нива може да се започне да се купува по малко....но това ще го мислим ако стане.

Коментар

Но трябва да имаш много пари и голямо самообладание. Много пари в смисъл да не изпускаш усредняването лесно ако си на дълги позиции. Това наистина е опасно ако не си готов за различни ситуации и аз не го препорачвам на всички.
        аз мойто самообладание се изчерпа още отдавна при DAXa и сега вече не искам да медитирам над цените .....

Коментар

ФЕД са за разтрел. Толкова погрешна политика последните няколко години че могат да се сравняват само с погрешната политика в началото около субстандартните ипотечни облигации, за които само съм чел и не съм участвал на пазара.
          Направиха балона, не вдигнаха лихвата когато трябваше, сега ако пазара тръгне наистина надолу пак няма да я вдигнат заради страха да не го сринат напълно, какво ще правят ако всичко се задълбочи нямам идея.
          те тея от ФЕД па ако знаеш колко ги интересува пазара .... те са казали на които трябва да излизат, а на останалите сиреч ние мишоците ние сме го лапнали още от както тоя SPX беше на 1600 всичко отгоре е въздух и като се изпусне малко въздуха и скии кво става ...... от засилката май ше отиде там където започна всико ...

Коментар

• Тая вечер

Стратегията ми, а и май тази на lv_max, за сега се очертава най-правилна. Кеш и гледаме мача. Набелязал съм си едни нива на които ще започна леко да купувам, но ми се струва че до края на месеца ще видим и бая по-ниско.
            Тая вечер, ще се опитам да споделя моите мисли относно ситуация ако ФЕД се реши на вдигане на лихвите.

Коментар

• Търгувам го да

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
              тва е за който има желание и е авантюрист, там с тея "такси поддръжки" на края, все като гледам хващат дръжки .... Ако му знаеш мурафетите търгувай и аз съм също като равновесния, като не ми е ясно нещо не пипам или поне ако пипам то ше е с нещо нищожно .
              Но трябва да имаш много пари и голямо самообладание. Много пари в смисъл да не изпускаш усредняването лесно ако си на дълги позиции. Това наистина е опасно ако не си готов за различни ситуации и аз не го препорачвам на всички.

Коментар

• Сигнал

Сигнал обаче не виждам аз за момента за покупки и най лошото че не знам какъв трябва да бъде. Много съм объркан. А като съм объркан предпочитам нищо да не правя. Според мен не гледай нива....ами гледай ФЕД. Само те карат влака и ще е така до като не кажат нещо ясно...каквото и да е само да е ясно. Но тая дрисла не разчитам да каже нещо ясно.

Коментар

ETF върху VIX не е никаква алхимия. Винаги пада защото има разходи за да го подържат и те са значителни. Като цяло една от стратегиите е само да се шортва. Но ако усещаш наближаваща корекция дългата позиция започната с малко и усреднявана переодично ако не познаеш веднага корекцията носи значителни печалби особенно ако се задълбочи.
                  тва е за който има желание и е авантюрист, там с тея "такси поддръжки" на края, все като гледам хващат дръжки .... Ако му знаеш мурафетите търгувай и аз съм също като равновесния, като не ми е ясно нещо не пипам или поне ако пипам то ше е с нещо нищожно .

Коментар

• ФЕД са за разтрел

Коментар

• Стратегията ми, а и май тази на lv_max, за сега се очертава най-правилна. Кеш и гледаме мача. Набелязал съм си едни нива на които ще започна леко да купувам, но ми се струва че до края на месеца ще видим и бая по-ниско.

Коментар

• ETF върху VIX

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                        абе то може да е лесна за жълти стинки ама и тея от CBOE и CME са от стара коза яре и знаят тъкмо след expiration изтичат опциите и бум тва гърми и тея гадове ти продават CALLs по-скъпо. Така са се изтънчили, че хващат когато е на 5 стинки и да шитнат опциите за долари вече това е скок с 10/20 пъти, ама ние нямаме това инфо като в CBOE и CME и квот хванем тва е
                        Иначе ETF върху VIXa е алхимия тея бъзикат нещо човъркат и все си назад ...
                        нещо като форекса, а тука във форума има достатъчно алхимици с тоя форекс
                        ETF върху VIX не е никаква алхимия. Винаги пада защото има разходи за да го подържат и те са значителни. Като цяло една от стратегиите е само да се шортва. Но ако усещаш наближаваща корекция дългата позиция започната с малко и усреднявана переодично ако не познаеш веднага корекцията носи значителни печалби особенно ако се задълбочи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          И аз не бих играл с етф върху викс. Не им разбирам какво точно правят. А иначе с викс наистина е лесно. Пазара върви нагоре дълго време викс пада по някое време пада под 12 взимам нещо много извън пари което обаче има шанс да бъде достигнато - като 20. пазара търгва да пада. Викс тръгва да се вдига. Може и да стигне 20 може и да не стигне но със сигурност се качва и се вдига и опцията. Аз не чакам да правя големи печалби да излиза в пари и така нататък, просто като направя едни 20-30% и я махам. Може и доста повече да стане ако пазара наистина се срине.

Но си е игра за жълти стинки горе долу. Вкарвам малко - изкарвам малко, ама като ми изглежда лесна игра продължавам да я правя.
                          абе то може да е лесна за жълти стинки ама и тея от CBOE и CME са от стара коза яре и знаят тъкмо след expiration изтичат опциите и бум тва гърми и тея гадове ти продават CALLs по-скъпо. Така са се изтънчили, че хващат когато е на 5 стинки и да шитнат опциите за долари вече това е скок с 10/20 пъти, ама ние нямаме това инфо като в CBOE и CME и квот хванем тва е
                          Иначе ETF върху VIXa е алхимия тея бъзикат нещо човъркат и все си назад ...
                          нещо като форекса, а тука във форума има достатъчно алхимици с тоя форекс
                          Last edited by michaelis; 26.03.2015, 13:50.

Коментар

• Е, аз затова за UVXY си имам твърдо правило- държа го максимум 3 дни, след това бягам независимо от резултата. SVXY е друга работа, там времето работи за мен, но човек трябва да има предвид, че може да му се наложи да добавя на -70-80 %.

Коментар

• И аз не бих играл с етф върху викс. Не им разбирам какво точно правят. А иначе с викс наистина е лесно. Пазара върви нагоре дълго време викс пада по някое време пада под 12 взимам нещо много извън пари което обаче има шанс да бъде достигнато - като 20. пазара търгва да пада. Викс тръгва да се вдига. Може и да стигне 20 може и да не стигне но със сигурност се качва и се вдига и опцията. Аз не чакам да правя големи печалби да излиза в пари и така нататък, просто като направя едни 20-30% и я махам. Може и доста повече да стане ако пазара наистина се срине.

Но си е игра за жълти стинки горе долу. Вкарвам малко - изкарвам малко, ама като ми изглежда лесна игра продължавам да я правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Напротив, точно това, че приблизително знаеш кога е скъпо и кога евтино прави играта по-лесна. Просто не съм правил по-сериозен анализ за да определя движение с какъв размер ми дава сигнал за вход с цел за продажба след 4-5 дни.
                                абе де да го знам тва, виждал съм при опциите как стават от 10 стинки на левче ама не пипам за са там. А с ETF на VIX да играеш е тояга, там имаше от фонда някви преизчисления върху опциите та времето та вили на могили и на края пак тояга .... За мене лично е сложен инструмент, нещо като бомба със закъснител нещо като стои стои ти чакаш да гръмне, ама то не гръмва и тъкмо си продаваш далаверите и то гръмва ....

Коментар

Working...
                                X