IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Че тя ще ходи на 130-150. 10% -20% корекция са си съвсем нормални неща.

Съвсем скоро балъците ще осъзнаят че експрес скрипт може да си прави каквито си иска списъци, но реално няма никаква власт да променя предписанията на лекарите. И ако някой лекар иска да предпише харвони то експрес скрипт могат само да духат супата.

Силата в фармацията не е в шибаните аптеки а в шибаните фармацефтични гиганти.
    не ми се занимава с тея глупаци фармацефтите предпочитам си опциите regular income и тва е кой иска да се разпраа с гигантите .... и да си ги чака ....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
      тъкмо я гледам самобръсначката .... мноо е "подценена" като си отиде на парите на 30-50$ може и да се замисля щеше да ходи на 130/150$ ше ходи ама някой друг път ....
      Че тя ще ходи на 130-150. 10% -20% корекция са си съвсем нормални неща.

Съвсем скоро балъците ще осъзнаят че експрес скрипт може да си прави каквито си иска списъци, но реално няма никаква власт да променя предписанията на лекарите. И ако някой лекар иска да предпише харвони то експрес скрипт могат само да духат супата.

Силата в фармацията не е в шибаните аптеки а в шибаните фармацефтични гиганти.

Коментар

Между другото и ГИЛД според мен е доста подценена на тези цени. Ако от това отмъщение експрес скрипт загубят дори 2 милиарда приходи то това са 800 милиона печалба по-малко. Но това и вдига форуърд ПЕ то само до около 10. С което е отново значително по евтина от всичките гигантски фармации, които обаче не правят никакви растежи.
        тъкмо я гледам самобръсначката .... мноо е "подценена" като си отиде на парите на 30-50$ може и да се замисля щеше да ходи на 130/150$ ше ходи ама някой друг път ....

Коментар

• И само още едно нещо. Процента на фрий флоут в енанта държан от институционални и вътрешни хора е реално почти 100% аз поне такова нещо на друго място в САЩ не съм виждал.

Коментар

• Между другото и ГИЛД според мен е доста подценена на тези цени. Ако от това отмъщение експрес скрипт загубят дори 2 милиарда приходи то това са 800 милиона печалба по-малко. Но това и вдига форуърд ПЕ то само до около 10. С което е отново значително по евтина от всичките гигантски фармации, които обаче не правят никакви растежи.

Коментар

• При малките биотехнологични се държи до дупка. Там потенциалните печалби са винаги в пъти. Никога в проценти. Ако се издъни и лекарството им не мине човек може да загуби всичко. Но ако успее почти винаги се печели в пъти, понякога в много пъти.

А Енанта успя. Сега цялата неизвестност е какви ще са продажбите и какъв ще и е профит маржина от тях. Но това е може би най-разумно управляваната малка биотехнолигчна компания в света. Т.е. със сигурност ще подържа яка печалба.

А и Абввие вече имат ако не се лъжа 20% от нея. И тези 2 милиарда които очаквам да платят са капка в морето за гиганта. Те платиха горе долу толкова само като глоба че се отказаха от сделката с Шайъ

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Oсвен HQL-а затворих и ентата.
                44% кеш...и са кво пайм ?

То жилетката да падне до съпорта на 84-85 се ще наместим пак една част...ми другото..

Освен да минавам в лагера на архито, пу пу дано як маркет спих началото на другата година

ПС Бат Гойко, нъл ти бе газовия корифей...я дай една сламка как да я играем след последните спихове газта..дали няма даде едни бързи 30-40-50% от тия нива идните месеци като застудее ?
                що си я затворил ЕНТА. Тя ще прибира по над 20% от приходите на лекарството на АБВВие. Дори при старите прогнози от 1,5 милиарда това прави по 300 милиона на година. 40% профит маржин ако има - т.е. ако си засили РендД то това пак са 120 милиона печалба. А на нея капитализацията и е 800 милиона.

При този договор с експрес скрипт може продажбите да ударят и 2 -2,5 милиарда или приходи за ентанта от да кажем 500 милиона. Пак при същия профит маржин печалбата и удря 200 милиона. При ПЕ 15 да се търгува и това прави ръст от 3 пъти спрямо сегашната цена.

Друг е въпроса че най-вероятно АББвие ще я купи. Т.е. в рамките на месеци ако не и на дни, има шанс да се направят луди пари. Защото силно ме съмнява да се продаде на под 2 милиарда капитализация.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  И аз избягах вече почти нацяло, 3/4 разкарах, останалата 1/4 ми е на средна 54$.
                  По добре така докато не съм загубил по голямата част от печалбата....това което става ще промени целия биотех сектор из основи..ще има мисля яка корекция, скоро ще прибера печалбата си и от HQL
                  Ще търся къде да ги слагам аче ми се заформя близо 45% кеш...
                  Oсвен HQL-а затворих и ентата.
                  44% кеш...и са кво пайм ?

То жилетката да падне до съпорта на 84-85 се ще наместим пак една част...ми другото..

Освен да минавам в лагера на архито, пу пу дано як маркет спих началото на другата година

ПС Бат Гойко, нъл ти бе газовия корифей...я дай една сламка как да я играем след последните спихове газта..дали няма даде едни бързи 30-40-50% от тия нива идните месеци като застудее ?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                    а ей това е приказка пантеро .
                    пантеро какво става с бенчмарка на жилетската икономика ЖИЛЕТА . мноу жили тоя жилет . аз купих бая така отива на 200 жилета
                    братле не мога да ти помогна следя само дау,дакс рубла и това е.

Коментар

• а ей това е приказка пантеро .
                      пантеро какво става с бенчмарка на жилетската икономика ЖИЛЕТА . мноу жили тоя жилет . аз купих бая така отива на 200 жилета

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                        Как е евреи пак ли се плюнчите на 18000
                        първо 17700-730 и тогава промо пакета на 18 000

Коментар

• Как е евреи пак ли се плюнчите на 18000

Коментар

• Аре върнах си ги продадените

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                              Изненадата може би е, че Express Scripts ще купува лекарството на AbbVie понеже е по евтино
                              Да това може да натисне цената ама то на мен Енанта ми е също доста а от това мога да направя печалба в пъти от там.

Коментар

Да действат отчайващо предсказуемо. В петък, на 19q дадоха зелена светлина на лекарството на Абввие и Енанта. Нещо което се знае от месеци, че ще се случи защото и то е супер ефективно. И аз ги разкарах моите но на 105 и сега ще ги дебна към 95 да кажем. Може и повече да падне ама мен 10% от американска простотия са ми ок
                                Изненадата може би е, че Express Scripts ще купува лекарството на AbbVie понеже е по евтино

Коментар

Working...
                                X