Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениетъкмо я гледам самобръсначката .... мноо е "подценена" като си отиде на парите на 30-50$ може и да се замисля щеше да ходи на 130/150$ ше ходи ама някой друг път ....
Съвсем скоро балъците ще осъзнаят че експрес скрипт може да си прави каквито си иска списъци, но реално няма никаква власт да променя предписанията на лекарите. И ако някой лекар иска да предпише харвони то експрес скрипт могат само да духат супата.
Силата в фармацията не е в шибаните аптеки а в шибаните фармацефтични гиганти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМежду другото и ГИЛД според мен е доста подценена на тези цени. Ако от това отмъщение експрес скрипт загубят дори 2 милиарда приходи то това са 800 милиона печалба по-малко. Но това и вдига форуърд ПЕ то само до около 10. С което е отново значително по евтина от всичките гигантски фармации, които обаче не правят никакви растежи.
Коментар
-
Между другото и ГИЛД според мен е доста подценена на тези цени. Ако от това отмъщение експрес скрипт загубят дори 2 милиарда приходи то това са 800 милиона печалба по-малко. Но това и вдига форуърд ПЕ то само до около 10. С което е отново значително по евтина от всичките гигантски фармации, които обаче не правят никакви растежи.
Коментар
-
При малките биотехнологични се държи до дупка. Там потенциалните печалби са винаги в пъти. Никога в проценти. Ако се издъни и лекарството им не мине човек може да загуби всичко. Но ако успее почти винаги се печели в пъти, понякога в много пъти.
А Енанта успя. Сега цялата неизвестност е какви ще са продажбите и какъв ще и е профит маржина от тях. Но това е може би най-разумно управляваната малка биотехнолигчна компания в света. Т.е. със сигурност ще подържа яка печалба.
А и Абввие вече имат ако не се лъжа 20% от нея. И тези 2 милиарда които очаквам да платят са капка в морето за гиганта. Те платиха горе долу толкова само като глоба че се отказаха от сделката с Шайъ
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеOсвен HQL-а затворих и ентата.
44% кеш...и са кво пайм ?
То жилетката да падне до съпорта на 84-85 се ще наместим пак една част...ми другото..
Освен да минавам в лагера на архито, пу пу дано як маркет спих началото на другата година
ПС Бат Гойко, нъл ти бе газовия корифей...я дай една сламка как да я играем след последните спихове газта..дали няма даде едни бързи 30-40-50% от тия нива идните месеци като застудее ?
При този договор с експрес скрипт може продажбите да ударят и 2 -2,5 милиарда или приходи за ентанта от да кажем 500 милиона. Пак при същия профит маржин печалбата и удря 200 милиона. При ПЕ 15 да се търгува и това прави ръст от 3 пъти спрямо сегашната цена.
Друг е въпроса че най-вероятно АББвие ще я купи. Т.е. в рамките на месеци ако не и на дни, има шанс да се направят луди пари. Защото силно ме съмнява да се продаде на под 2 милиарда капитализация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ аз избягах вече почти нацяло, 3/4 разкарах, останалата 1/4 ми е на средна 54$.
По добре така докато не съм загубил по голямата част от печалбата....това което става ще промени целия биотех сектор из основи..ще има мисля яка корекция, скоро ще прибера печалбата си и от HQL
Ще търся къде да ги слагам аче ми се заформя близо 45% кеш...
44% кеш...и са кво пайм ?
То жилетката да падне до съпорта на 84-85 се ще наместим пак една част...ми другото..
Освен да минавам в лагера на архито, пу пу дано як маркет спих началото на другата година
ПС Бат Гойко, нъл ти бе газовия корифей...я дай една сламка как да я играем след последните спихове газта..дали няма даде едни бързи 30-40-50% от тия нива идните месеци като застудее ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеа ей това е приказка пантеро .
пантеро какво става с бенчмарка на жилетската икономика ЖИЛЕТА . мноу жили тоя жилет . аз купих бая така отива на 200 жилета
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеКак е евреи пак ли се плюнчите на 18000
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеИзненадата може би е, че Express Scripts ще купува лекарството на AbbVie понеже е по евтино
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа действат отчайващо предсказуемо. В петък, на 19q дадоха зелена светлина на лекарството на Абввие и Енанта. Нещо което се знае от месеци, че ще се случи защото и то е супер ефективно. И аз ги разкарах моите но на 105 и сега ще ги дебна към 95 да кажем. Може и повече да падне ама мен 10% от американска простотия са ми ок
Коментар
Коментар