IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Реших да влея малко свежа кръв към моментума и растежната секция на дивидентния портфейл и на скрининга излязоха следните 10.
    Смятам да ги пълня с равни тегла идните дни.
    Някой попадал ли е пътъом на някоя от тях да даде малко насоки/акъл ?

KAMN,EVR,EWBC,IVZ,RJF,THO,IOSP,IPHS,NTES,LYB

Всички са били индекса последните 5-6 години, всички са над ма200 ( с изкл на 1) и са с бай рейтинг.
    Средно pe 17.3 fwd 13.1, div2.1 peg 1.24 p/fcf 19 eps +18.5% nextY 16.2 next5Y 14.5
    roe 17 d/eq 0.28
    Не мога да кажа нищо за изброените и може би по-добре
    Имаш ли яснота как да се позиционираш при евентуален мечи пазар , освен да заемаш къси ?
    Есента писах, че commodity (напр. Vale) ме съмняват как ще се оправят следващите до 5 г и че след нова година ще има по-добри нива за вход.
    Сега друго умувам - как да шортя пазара (в акции) без да съм къс на акции .
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Реших да влея малко свежа кръв към моментума и растежната секция на дивидентния портфейл и на скрининга излязоха следните 10.
      Смятам да ги пълня с равни тегла идните дни.
      Някой попадал ли е пътъом на някоя от тях да даде малко насоки/акъл ?

KAMN,EVR,EWBC,IVZ,RJF,THO,IOSP,IPHS,NTES,LYB

Всички са били индекса последните 5-6 години, всички са над ма200 ( с изкл на 1) и са с бай рейтинг.
      Средно pe 17.3 fwd 13.1, div2.1 peg 1.24 p/fcf 19 eps +18.5% nextY 16.2 next5Y 14.5
      roe 17 d/eq 0.28

Коментар

• Mомчета, леко с биотехнологиите. Особено с мъничките, които имат няколко служителя и единственото, което са показали досега е приличен проспект за ИПО и кандидат за фаза 2. Въпреки, че това е ситуацията, в която печалбите могат да бъдат няколкократни, там също може да загубите всичко.
        Предварително се извинявам, ако сред Вас има спекуланти със специалност молекулярна биология, генетика и т.н. но честно казано съм скептичен. А и не виждам засега с какво би им помагнало това. Извинявам се защото съм лаик по темата и всичко, което мога да предложа са няколко месечните ми наблюдения на графиките на 20-тина такива компании и начина по който реагират на резултати от изследвания, на анализаторски оценки и на инсайдърска търговия.
        Дотук най-шокиращите неща, които видях:

Фирма с 3-ма служители и пазарна капитализация между 50-400 млн усд, единият от които обикаля по конференции за да хвали стоката, вторият вероятно пише публичните отчети и се оправя със сметките. Какво прави 3-тия? (в рамките на шегата). Или по сериозно, с какво се занимават служителите между момента в който открият активна съставка и резултатите от фаза 2?
        http://finviz.com/quote.ashx?t=IMUC

Фирма с 13 служители от които 7 са директори. С едногодишен таргет на анализаторите надхвърлящ 3-4 пъти текущата оценка и с масивни покупки от инсайдъри. Ето го по-долу рзултатът от снощи. Въпросът е ако оценките и инсайдърските покупки не работят, като индикатор, на какво друго можете да се опрете?
        http://finviz.com/quote.ashx?t=OHRP&ty=c&ta=1&p=d

Ако някой му се намират други куриозни ситуации, моля да сподели. Да понатрупаме опит.
        Междувременно наистина препоръчвам. Ако чак толкова ви се играе с тях, съвсем мъничък залог, колкото за лотариен билет.

Коментар

• Хм, има и такива дни, SCO хеджа ми е над 5 пъти по малко от олио хартиите TGA, RSX, MLPL, CVRR, PBR, ESV, пък общо на не лош плюс съм.
          Дори и спада при VALE-то успява да покрие, макар да е джилезо последното...

Само 9% корекция при биотехите, слаба работа...
          Махнах бисчето, лет дъ профит рън. Кат направим ню хай -пак ще сложа малко.
          Балони били, дрън дрън....

Коментар

• Виж CPRX може да ти хареса

Коментар

• Биотехнолозите, дайте мнение за Cellectis SA

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                А какво мислите за Finmeccanica SpA?
                Ако говорим за европа Finmecanica, а също и Airbus са ми в портфейла. И девете направиха завидни ралита обаче. Finmeccanoca я имам от под 9 някъде. Слабото евро, стимулите на ЕЦБ, ситуацията в Украйна - все фактори, които подкрепят. Представи си само самолета като продукт - много висока стойност, и олигополен пазар с 2-3 главни играча - BA, Airbus и Ембраер. В такива условия валутния курс може да направи огромна разлика при покупка примерно на 20 самолета и да даде повече от пазара на Еърбъс. Катастрофата в алпите бутна акцията на 58 евро за кратко, но днес като се разбра причината че е пилота, тръгна пак нагоре и е 60 вече. Според мен ще продължи нагоре. Всъщност те са свързани, Airbus Group N V, е бившето EADS, което е свързано с куп евро отбранителни фирми сред които и Финмеканика.

Нямам препоръка.
                Last edited by Fiscalist; 26.03.2015, 21:05.
                Custodite sortem vestram

Коментар

• А какво мислите за Finmeccanica SpA?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                    Някой инвестира ли в американски или английски компании за прозводство на оръжие, предложете нещо?
                    US - LMT, GD, NOC, RTN

киберотбрана - FEYE,

UK - BAE Systems, Chemring

за жалост повечето са направили ебати ралито вече.

Трябва и да се има предвид, че някои като LMT са еволюирали и вече са по-скоро някакъв разширен набор от инженерни решения, а не само оръжия задължително.

Нямам препоръка
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Някой инвестира ли в американски или английски компании за прозводство на оръжие, предложете нещо?

Коментар

• @lv_max, казах до края на месеца, заради края на Q-то, като очаквам чисто спекулативен спад покрай прибирането на печалби на тримесечието. Иначе залагам, че имаме още 2-3 полюшвания нагоре/надолу и се изкушавам да се полюлея и аз с малък процент + ... кокошкарска работа. На Apple не ми се влиза преди някакви по-сериозни слухове около интереса към часовника.

За лихвите, смятам твърдо, че ще има малко покачване, сигурно 0.125 и паралелно QE. Това им е единствената игра в момента - всичко друго е бомба със закъснител.
                        Last edited by Дебнем на замаушка; 26.03.2015, 16:07.

Коментар

• Едва ли ще стане, но не е изключено това да падне днес 30%.
                          http://finviz.com/quote.ashx?t=sndk&ty=c&ta=1&p=d

Достатъчно е големите инвеститори и самата фирма да забавят подкрепата си с час-два.
                          Залагам 1 ордер с лимит за покупка на $60.

П.С. Най-вероятно ще намери подкрепа между $70 и $76, но там не знам как да го играя краткосрочно.
                          Last edited by Tkilata; 26.03.2015, 15:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Нямат избор бе пич...проблема е че нямат избор. Казвам го за N ти път. Нормална икономика...означава нормални лихви. Всички компании призраци които се набълбукаха с адски много дебит а не могат да изкарат и 1 долар печалба е нормлано да умрат и трябва да се оставят да умрат в името на другите, Лихвите са средство за влияние на пазара, при близо до 0 та лихви ФЕД губят този лост., Не могат да го допуснат. Но закъсняха и сега става много сложно всичко.
                            ми те са са в безизходица, да се опраат, кво ни дреме. Пенсионните им фондове на борсата, здравни всичко им на борсата .... А колко трябва да напечатат лихви върху тея 4 трилиона където сътвориха ? Какво трябва да направят тея за да има покритие това нещо 18 трлн. Те дори и лампата на Аладин да търкат не става просто трябва един голям рисет, лихви ала бала срива се всичко и айде от начало

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              Интересува ги и то много. Аз не вярвам в теорията на конспиртациите че някой знае какво мисли ФЕД а друг не знае. И ще ти кажа защо. Ние може да сме мишоци но големите са много. Наистина много големи играчи има на пазара. И при всички положения голяма част от големите също губят защото те не могат да бъдат мобилни като мен да си продаам всичко за няколко дни. Защото ако го направят ще свалят пазара сами толкова са големи. Дори и някой да знае какво мисли фЕД той е толкова незначителен спрямо всички останали че не може да направи нищо сам освен да изкара малко повече пари.

Нека си гледаме нашата работа...а да оставим конспирациите за тези които ги е страх да си я вършат тяхната работа.
                              те на самия ФЕД му дават наклон и то JPM, Goldmann, City и останалите. Нали се събират винаги заедно като стане нещо и само мрънкат там да печатали федажиите повече. Тоя Даймън нали е в борда на директорите там в Ню Йорк във Фед и тея всички останали цървули също и Black Rock без тях никой нищо няма да бара, защото те са 4 трилиона и нещо стане ли тях, то значи съвсем зле

Коментар

• Нямат избор бе пич...

Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                                няма да ги вдигне още, нали ше стане мазало съвсем, те първо не могат да си го позволят, второ ше стане мазало на тая тъпа борса и трето още уж имали "контрол над ситуацията", където лъжат разбира се, но още не е настанала паниката да се панират и те та да вдигнат лихвите, то значи нещо с долара трябва да стане нещо инфлационно за да го направят това нещо, нещо като плащане за международни сделки в нещо друго различно от долар .... като се посъберат повечко държавици плащащи с нещо различно от долар, тогава вече ше им се наложи даже с тея лихви според мене
                                Нямат избор бе пич...проблема е че нямат избор. Казвам го за N ти път. Нормална икономика...означава нормални лихви. Всички компании призраци които се набълбукаха с адски много дебит а не могат да изкарат и 1 долар печалба е нормлано да умрат и трябва да се оставят да умрат в името на другите, Лихвите са средство за влияние на пазара, при близо до 0 та лихви ФЕД губят този лост., Не могат да го допуснат. Но закъсняха и сега става много сложно всичко.

Коментар

Working...
                                X