IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Biogen ще изкарват резултати за лекарството си срещу алцхаймер в петък. Следващите месеци или ще потъне с 30% или ще скочи двойно, че и тройно.
    Съмнява ме че с толкова ще се промени цената в която и да е посока.
    Вече поне половината очаквания са калкулирани в цената...то и по раздутите мултипъли си личи.
    Мен повече ме кефи настъпващото отчаяние в биволите при гилд предвид дългата консолидация там на едни нива. Наскоро четох че мечия сантимент е достигнал нови висини там.
    Предпоставките за добър ръст са налице.

Коментар

• Ясно, не знаех, че така правят

Нещата днес са надолу - доказателството колко емоционална беше вчера цялата реакция. Мисля, че съвсем скоро отново Гърция ще доминира новините и ще се отворят възможности по-ниско...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
        Insider Selling: Biogen Idec Director Sells 4,667 Shares of Stock (BIIB) видях аз... Май знам кое ще бъде.
        Това е автоматична продажба. Инсайдерите в САЩ масово прехвърлят на компаниите да им организират автоматични продажби на акциите, които получават като възнаграждение за да не ги съдят след това за търговия с вътрешна информация. Тези сделки не показват нищо.

Коментар

Biogen ще изкарват резултати за лекарството си срещу алцхаймер в петък. Следващите месеци или ще потъне с 30% или ще скочи двойно, че и тройно.
          Insider Selling: Biogen Idec Director Sells 4,667 Shares of Stock (BIIB) видях аз... Май знам кое ще бъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Ми ха вземи TBT тогава щом мислиш така.
            На мен ми се струва че ако падне ще е с по малко отколкото целия пазар.
            Ако има паника - ще ги набутат пак в трежърита и/или кеш/злато мъните.
            Не виждам къде другаде.
            За златото съгласен, ама аз там го играя наполовина GLD GGN с 6% доходност, а и хеджирано солидно с DZZ че и ZSL ....та не го мисля много.
            Аз имам TBT държа си го като хедж, въпреки че в момента е яко на червено. И в общи линии ако лихвите вземат че почнат яко да скачат се надявам да ми изглади колебания дори и ако пазарите наистина вземат да се сриват.

Коментар

Фармацията е в общи линии с ниска бета. Там действията на фед не би трябвало да и повлият много. На биотехнологиите ще повлияе на тези дето нямат реален бизнес все още а всичко е само очаквания или на тези дето се търгуват на ПЕ 40 и нагоре основано на печалби които се очакват след години.

Като вземат да се вдигат лихвите и TLT ще потъне безобразно. това е определено за продаване дори и в момента. Честно казано не знам защо си играеш с огъня за четири пет процента потенциален ръст след като можеш да загубиш 30-40% от него. Риск - доходност при него е тотално извън всякакви норми. Златото също ще падне като вземат да се вдигат лихвите.
              Ми ха вземи TBT тогава щом мислиш така.
              На мен ми се струва че ако падне ще е с по малко отколкото целия пазар.
              Ако има паника - ще ги набутат пак в трежърита и/или кеш/злато мъните.
              Не виждам къде другаде.
              За златото съгласен, ама аз там го играя наполовина GLD GGN с 6% доходност, а и хеджирано солидно с DZZ че и ZSL ....та не го мисля много.

Коментар

• Biogen ще изкарват резултати за лекарството си срещу алцхаймер в петък. Следващите месеци или ще потъне с 30% или ще скочи двойно, че и тройно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Така е. И затова ако излязат ще изкарат още 20-30 години така. Аз не смятам че могат да се променят както и България да се промени.
                  Не ако излязат с дефицита който имат и с изкуствената икономика за 1 година стандарта им на живот ще стане близък до този на БГ. За това и няма д излязат само приказват и се пазарят.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Точно така е, RPV >> RPG.
                    Такива като рейтс, IBB би трябвало да ги резнем основно (време им е за нова голяма корекция както преди година), ала с по умерена експозиция към сектора като PJP биха могли да останат.
                    Тия дни смятам да си докарам РР до 1/3 поне от пф, то времето само ще си покаже кое ще спечели/загуби повече - SPY TLT или GLD, при по активно ребалансиране/допълване.
                    И кеш - поне 35 % с бекъп поне 50-60% да стане при нужда.
                    Фармацията е в общи линии с ниска бета. Там действията на фед не би трябвало да и повлият много. На биотехнологиите ще повлияе на тези дето нямат реален бизнес все още а всичко е само очаквания или на тези дето се търгуват на ПЕ 40 и нагоре основано на печалби които се очакват след години.

Като вземат да се вдигат лихвите и TLT ще потъне безобразно. това е определено за продаване дори и в момента. Честно казано не знам защо си играеш с огъня за четири пет процента потенциален ръст след като можеш да загубиш 30-40% от него. Риск - доходност при него е тотално извън всякакви норми. Златото също ще падне като вземат да се вдигат лихвите.

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Инфлацията бива два вида, инфлация породена от предлагането - тук са ресурсите и инфлация породена от търсенето. ФЕД също както и всяка друга централна банка се интересуват от инфлацията породена от търсенето, тъй като тя е тази която се прехвърля върху заплати, доходи и печалби. Проксито на тази инфлация е CPI без храни и енергия.

Инфлацията породена от предлагането няма особено значение тъй първо винаги е временна - ок сега петрола поевтинява но по някое време просто ще стои на ниски равнища, тогава реално ще изчезне ценовия натиск надолу. И то не защото петрола е поскъпнал, а защото не се е променила цената му в дадения времеви хоризонт. И второ тази инфлация е реално извън контрола на ФЕД тъй като балансира всъщност други пазари.

Ако ФЕД реши да следва парична политика като взима под влияние цените на ресурсите, това в общия случай всъщност ще създаде повече проблеми отколкото да реши. Кризата в САЩ по времето на първия петролен шок например пряко се приписва на действията на ФЕД за успокояване на инфлацията породена от цената на петрола. Реално паричната политика е тази която е навредила, а не вдигането на цената на петрола. И това си го признават от ФЕД.
                      Съгласен съм

Коментар

Решението е елементарно преминава се към по сигурни акции, при които има по-малък дял бъдещия растеж - защото върху него влиянието на лихвените проценти е най-високо. Т.е. преминава се към по-висок процент акции с относително ниско ПЕ лесно прогнозируеми резултати и силен баланс. Другия вариант, който не изключва първия е да се засили процента на банките и брокерите тъй като те печелят когато кривата на доходността стане по-стръмна.
                        Точно така е, RPV >> RPG.
                        Такива като рейтс, IBB би трябвало да ги резнем основно (време им е за нова голяма корекция както преди година), ала с по умерена експозиция към сектора като PJP биха могли да останат.
                        Тия дни смятам да си докарам РР до 1/3 поне от пф, то времето само ще си покаже кое ще спечели/загуби повече - SPY TLT или GLD, при по активно ребалансиране/допълване.
                        И кеш - поне 35 % с бекъп поне 50-60% да стане при нужда.

Коментар

• Не забравяй

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                          Тук съм съгласен ... който го е страх да купи сигурни акции със сигурен дивидент.
                          Акции който няма да се качат толкова много ... но и е малко вероятно да паднат и плащат стабилен дивидент. Мисля че утилити компаниите са точно такива.
                          И дръжте поне 50% кеш, ако има спад да допълвате при спад дивидента на тези акции ще стане още по голям.
                          Че дивидента от много компании в момента се плаща от лесните пари.
                          И като не са толкова лесни....ще видиш дивидент.
                          А точно утилити компаниите ще постарадат най много при висок лихвен процент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                            Според мен ниската инфлация в САЩ в момента (и не само в САЩ също и в Европа) е точно заради ниският петрол.
                            Особенно в САЩ (където няма акциз) ... а вече нискят петрол доведе и до по ниски храни, по евтина реколта и по ниски цени на услугите и т.н.
                            А той петрола също пада щото долара се дигна ... а петрола е прайснат в долари.
                            Така че те са свързани.
                            Инфлацията бива два вида, инфлация породена от предлагането - тук са ресурсите и инфлация породена от търсенето. ФЕД също както и всяка друга централна банка се интересуват от инфлацията породена от търсенето, тъй като тя е тази която се прехвърля върху заплати, доходи и печалби. Проксито на тази инфлация е CPI без храни и енергия.

Инфлацията породена от предлагането няма особено значение тъй първо винаги е временна - ок сега петрола поевтинява но по някое време просто ще стои на ниски равнища, тогава реално ще изчезне ценовия натиск надолу. И то не защото петрола е поскъпнал, а защото не се е променила цената му в дадения времеви хоризонт. И второ тази инфлация е реално извън контрола на ФЕД тъй като балансира всъщност други пазари.

Ако ФЕД реши да следва парична политика като взима под влияние цените на ресурсите, това в общия случай всъщност ще създаде повече проблеми отколкото да реши. Кризата в САЩ по времето на първия петролен шок например пряко се приписва на действията на ФЕД за успокояване на инфлацията породена от цената на петрола. Реално паричната политика е тази която е навредила, а не вдигането на цената на петрола. И това си го признават от ФЕД.

Коментар

• така е

Нито ние ще сме по добре ако излезем от ЕС нито Гърците ако излязат от ЕЗ
                              За тва и ние и Гърците се "натискаме"
                              Проблема с Гърците не е в заемите ... то е ясно че не могат да ги върнат ... а в Реформите който трябва да извършат за да станат наистина нормална читава държава членка на ЕС и ЕЗ.
                              Главно нещата се свеждат до следното: да спрат да живеят на подаяния от ЕС и на Кредит. Да започнат да събират данъци ... в Гърция някой не издава касов бон и никой не плаща данъци. Да се намали корпуцията и кражбите.
                              Да се спре с комунизма и социализма и да се направи приватизация като хората.
                              Ама Гърците не искат ... те искат да им се дава
                              Така е. И затова ако излязат ще изкарат още 20-30 години така. Аз не смятам че могат да се променят както и България да се промени.

Коментар

• ....

Много въпроси си задал за това ще ти отговоря подробно да не се притесняваш.

1. Лихвите в САЩ - лихвите в САЩ не зависят от "ей сега ще ги дигнем щото вече е време дай Април, дай Юни".
                                Лихвите ще се вдигнат когато икономическата ситуация го изисква. Когато има инфлация. В момента няма инфлация, заради ниския петрол и заради високият долар.
                                Долара е висок заради ниското Евро (заради КЕ). Ако сега се вдигнат лихвите долара ще се изстреля, петрола ще падне още (щото е прахснат в долари) и това ще се отрази много негативно на икономиката на САЩ). В момента е едно равновесно полужение ... и икономиката се забавия заради високия долар от само себе си и няма нужда от покачване на лихвата.
                                Лихвата може да покачи ако дойде инфлация, ако петрола се дигне или долара падне. За сега това не се вижда да се случи. Така че до есента няма да има покачване. Декември малко вероятно ... може би 2016 ама вече зависи какво става с петрола и ЕЗ и Еврото ... така че толкова напред не можем да прогнозираме. Това което знаем е че в следващите 6 месеца няма да има промяна на лихвата.
                                2. Когато се вдигне лихвата това няма да събори пазарите ... може да им малко сътресение ни после ще се въстановят ... щом се дига лихвата икономиката расте и няма причина пазарите да падат.
                                3. ЕЗ ще печата още поне година и половина Еврото ще пада ... може би 1:1 с долара ... (не вярвам Американците да го оставят да падне повече щото става гадно за тях и за всички останали) парите от КЕ ще намерят посока към борсите и борсите ще растат.
                                4. Борсите са балон на всички е ясно ... така че в момента борсите не са за ИНВЕСТИРАНЕ ... борсите в момента са за ТРЕЙДИНГ и краткосрочни спекули.
                                5. Няма много алтернативи на инвестиране в борсите - къде другаде ще си сложиш парите ... ако искаш нещо сигурно има ... банки, депозити, имоти и т.н. но там ще правиш 5% на година.
                                6. Като се има предвид че чрез КЕ някой хора имад достъп до пари на 0% или дори на отрицателна лихва, на тях им плащат за да им дадат пари на заем ... 2-3% дивидент от борсата не са толкова лошо нещо.
                                Намираме се в период на отрицателни лихви, дефлация и нулева доходност от инвестиции.
                                Няма да е така вечно но за следващите 6 месеца (толкова напред можем да предвидим за сега) ще продължава да е така.
                                1. Това накратко не е вярно. Ако искаха да е така - щяха да кажат ясно...при такива и такива условия вдигаме лихвите с еди колко си...ако не няма. Сама че ФЕД вече незнам си коя година нищо не казва...което води до напрежение и това напрежение снощи го видя. В този смисъл на къде и кога ще избие напрежението което ФЕД изкуствено създава аз не смятам че някой знае. Ако го нямаше това напрежение щеше да си прав.
                                Другото много важно нещо е факта че ФеД се нуждае от вдигането на лихвите защото ако се случи нещо непредвидено на пазара нямат лост с който да го успокоят - например тогава пак да ги намалят.. А всеки ден може да стане какво ли не. Това е вярно с пълна сила и за Европа. Тръгне ли песемизма може няма да е лсесно да спре.
                                Освен това Америка е с най силната и стабилна икономика към момента и тези ниски нива на лихвите са неоправдани а само нагнетяват напрежение.
                                2.Това принципно е вярно и аз го споделям....но при това натрупано напрежение за което говоря и при забавяне на вдигането на лихвите ( т.е допълнително надуване на пазара ) ефекта не е вече ясен. Пиша го за пореден път но най неприятното ще е спирането на байбака на акции от компаниите или силното му намаляване. Това е голям фактор за сегашните цени на акциите. Парите са много но при спиране на тези финансови инжекции спада може да стане неконтролируем.
                                3. Ей това е вярно - за съжаление.
                                4.Абсолютно вярно. Това е и моята стратегия за 2015.
                                5.Има периоди в които няма нужда да инвестираш а да чакаш. Това може да се окаже сделката на живота ти.
                                6.Вярно е. Но риска е по голям.

Коментар

Working...
                                X