IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оптимизъм изграден на смелост човек да се възползва от възможностите, които му дава живота. Възможностите са непредсказуеми, те просто се появяват и изчезва, ако човек не се възползва. Колкото по в защита живее човек, толкова по-малко възможности ще използва. Толкова по-скучен ще е живота му. Ще е едно голямо повторение на днес. Ден след ден все днес. И ако днес не му харесва, и за това се страхува за утре, то този нехаресван днес ще се повтаря до безкрай.

Човек ще потъва в битовизми, в сметки, в цената на салама и киселото мляко,някакви дребни интриги, някакви нщожни проблеми на работа, в някакви такива дреболии, които придобиват грандиозен мащаб когато се повтарят ден, след ден, след ден. Хората не могат да възприемат че когато се страхуват от възможностите, когато се крият от бъдещето, то в живота им всяка такава дреболия придобива грандиозна тежест. Повтарящият се днес им смакчва настоящето.

А колко е лесно да се излезе от това. Трябва само малко импулсивност. Малко вяра в утре. Малък кредит за задоволяване на малка мечта. И когато хората си правят живота по интересен и икономиката живва и утре става по хубаво. Още повече малки мечти могат да се задоволяват. Ама не някой хора искат да са нещастни днес, за да не бъдат по нещастни утре. И си прецакват живота, а покрай него и бичия пазар

Коментар

• Е*ати. Тази тема за акции ли беше или за лайфстайл Апропо по темата, за го давам силно рали по земята за утре. ^^^ ====>>>> >1%

Няма препоръка.
      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Тези разбирания са заложени във всеки един човек. Оптимизмът е това което прави живота на човек добър, кара го да се движи напред. Да очаква че утре ще е по-добре от днес. Когато човек е оптимист за утре, той не се притеснява да потребява днес. Дори и на кредит.

Песимизмът от друга страна е страх от живота. Човек не смее да се отпусне, защото смята че утре ще е по-зле. Страхът му от утре се превръща в страх да живее. И води до пропиляване на живота в защита. Защита от едно утре което може и да е по-зле. А ако не е по-зле а човек си е прекарал живота в чакане на по зле, накрая почва да се надява на апокалипсиса. Само сриването на системата може да му оправдае пропиления живот.

Защото колкото ще човек да си мисли че постъпва разумно като действа предпазливо, вътре в съзнанието му нещо му нашепва че времето лети. Че животът не е безкраен и че той сам е виновен за това че живота му е толкова скучен и скапан. Че не живее живота който иска, който си е представял за себе си.

Та така - съдбата обича смелите, а живеят щастливо само тези дето не се страхуват от утре. Или мисля на Цезар имаше една мисъл - смелия умира само веднъж, страхливеца хиляди пъти.
        Не трябва нито да си оптимист, нито песимист.
        Нужно е просто да си реалист.
        Да виждаш реалните опасности и възможности.
        Просто е.
        А да си застанал на място където има голяма вероятност да те помете лавина не е смелост , а обикновена глупост.
        Е, трудно е винаги да се преценява обективно и точно всичко, но е добра цел.
        За оптимизма си прав.
        Ама е интересно оптимизма ти на какво е основан.
        Аз например съм оптимист за себе си, като не съм затънал в дългове и не съм финансов донор на нечия финансова схема.
        Е, ти явно си друга бира човек. Карай си както си знаеш.
        Оптимист съм като знам, че имам и продължавам да формирам свои житейски знания , умения и опит, които ще ми позволят на се справя с житейските предизвикателства напред във времето.
        Оптимист съм като ежемесечво отава приличен процент от бюджета ми за инвестиряне..
        А не да се надявам на светло и розово бъдеще просто ей така, щото някой ми го обещава по тиви-то.
        ....
        Да -времето лети. Прав ти.
        Ама не чак толкова.
        Има време бол както и да копаш, така и след време да береш плодовете от труда си.
        Ако си го правил свястно разбира се.
        Е , един по-бързо си изкопава необходимото, друг по-бавно.
        Нормално. Трябва и търпение.
        Няма как да имаш всичко веднага тук и сега, освен ако не си удаарил някой джакрот.

И накрая да ти кажа една сентенция.
        "Има стари пилоти, има и смели пилоти. Но няма стари смели пилоти:-)
        Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Много хубав диалог са заформили Равния и 77. Аз категорично съм човек като от примера на 77 /планиращ, без рискове, без кредити и т.н./, но и Равния е прав, че един глас постоянно ми нашепва, че животът лети, а аз греба от него много по-малко отколкото дори може да си позволя!!! Това все-повече ми писва, но човек трудно се променя, мнооооого трудно.

Равния, изненадан съм да чуя от теб положителни коментари - все съм си те представял като песимист
          Аз не влагам емоции в разбирането ми за пазара. Мога да съм оптимистично настроен и когато пада борсата и когато се качва. Или с други думи дори и да смятам че всичко ще се срива пак съм оптимист - просто ще пусна къси на маржин за надолу

Коментар

• Много хубав диалог са заформили Равния и 77. Аз категорично съм човек като от примера на 77 /планиращ, без рискове, без кредити и т.н./, но и Равния е прав, че един глас постоянно ми нашепва, че животът лети, а аз греба от него много по-малко отколкото дори може да си позволя!!! Това все-повече ми писва, но човек трудно се променя, мнооооого трудно.

Равния, изненадан съм да чуя от теб положителни коментари - все съм си те представял като песимист
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Тези разбирания са заложени във всеки един човек. Оптимизмът е това което прави живота на човек добър, кара го да се движи напред. Да очаква че утре ще е по-добре от днес. Когато човек е оптимист за утре, той не се притеснява да потребява днес. Дори и на кредит.

Песимизмът от друга страна е страх от живота. Човек не смее да се отпусне, защото смята че утре ще е по-зле. Страхът му от утре се превръща в страх да живее. И води до пропиляване на живота в защита. Защита от едно утре което може и да е по-зле. А ако не е по-зле а човек си е прекарал живота в чакане на по зле, накрая почва да се надява на апокалипсиса. Само сриването на системата може да му оправдае пропиления живот.

Защото колкото ще човек да си мисли че постъпва разумно като действа предпазливо, вътре в съзнанието му нещо му нашепва че времето лети. Че животът не е безкраен и че той сам е виновен за това че живота му е толкова скучен и скапан. Че не живее живота който иска, който си е представял за себе си.

Та така - съдбата обича смелите, а живеят щастливо само тези дето не се страхуват от утре. Или мисля на Цезар имаше една мисъл - смелия умира само веднъж, страхливеца хиляди пъти.

Коментар

А германците са скапани мазохисти. С едни от най-ниските заплати, от които спестяват най-много, за да го натъпчат в банките с най-ниски лихвени проценти. Мазохисти от всякъде. Трябва им на тях една хубава висока инфлация да се научат да живеят, а не да си пропиляват живота с този невротизъм дето ги владее.
                Ееее що слагаш всички германци в един кюп.
                Някой може да са си хеджнали имането срещу инфлация.
                А ти ?
                Хеджнал ли си се?
                Аааа, ти си затънал в кредити, щото така трябва да се живее:-)
                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Човек живее един живот и съвсем естествено иска да го живее възможно най-добре. Това не се получава когато тъне в страх, спестява и постоянно се опасява че нещо лошо ще се случи.

Някой може да каже че качеството на живота се определя от вътрешна нагласа, но мнозинството хора не са чак толкова извисени. Те си мерят качеството на живота в това колко потребяват и какво потребяват. а ключът към екстра потребление е живот на кредит.

Така че карткия отговор е "До като свят светува"
                  Е, въпрос на разбирания:-)
                  Очяквах такъв отговор от теб равен.
                  Точно този начин на живот, както в индивидуален, така и на ниво държава е път към ... вечната бедност.
                  Е, тука очаквам да ми скочиш с кофа аргументи в противното. Недей. Няма смисъл.
                  Временно може и да изглежда добре да се живее на кредит, ама... идва видьов ден.
                  Справка -Гърция. Скоро и по други места по света.
                  В индивидуален план няма да давам примери:-)
                  Точно тези разбирания се набиват от либералните апологети в главите на масите, тъй като от това тези дето са отгоре на финансовата пирамида печелят.
                  Да му мисли плебса дето иска да живее тук и сега. Като в .... рекламите:-)
                  Непременно сега.
                  Един разумен човек или държава трябва да планира....
                  В индивидуален план да планира например целия си живот -финансово и дори като продължителност.
                  Примерно- ще живея здравословно и имам шанс ако не ми мине котка път ще доживея до.... 90 години.
                  Няма да живея на кредит. Ще инвестирам Х пари на месец и.... какво да обяснявам,, като е ясно -вижте Фортис, той е прекрасен пример, как да се действа за да си добре на зрели години.
                  Младите си мислят, че ако не живеят тук и сега и.... ще изтърват живота.
                  Затуй -кредити за кола, смартфони и всякакви простотии....
                  Е, това е път към.....кофите за боклук.
                  А човек може да живее прекрасно и.... без да потребява много.
                  Не вярваш ли?

Коментар

• Не се били отразили в отчетите, че нали пазарите били forward looking. Какви ще са отчетите за пършото тримесечие с тоя петрол? май просто майсторите с големите пари си играят игрите а ние овцете не знаем накъде

Коментар

• Първоначално изпратено от Pitast Разгледай мнение
                      тези от cnbc ме убиват днес пак. преди няколко часа: акциите падат заради спада на нефта. Сега: акциите нагоре заради технологичните акции. нищо, че нефта още падна. Поне да си признаят, че изобщо не знаят какво са решили "ония майстори". както и аз не знамно не се правя, че ми е ясно
                      Много точно са казали по cnbc. Петролните акции дърпат индексите надолу, но все още слабо понеже петрола е евтин отскоро и още не се е отразизил сериозно в отчетите. Технологичните са балон който продължава да се надува.

Коментар

• тези от cnbc ме убиват днес пак. преди няколко часа: акциите падат заради спада на нефта. Сега: акциите нагоре заради технологичните акции. нищо, че нефта още падна. Поне да си признаят, че изобщо не знаят какво са решили "ония майстори". както и аз не знамно не се правя, че ми е ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          Имате ли обяснение защо газта се срина - значително повече от маслото.
                          Има ли някакви ултра индекси за газ ... не успях да открия нещо като UCO .
                          Сигурно топлата зима.

Срина се, ма още мое.
                          Бат Гойко газмайстера заръча преди 2-2.5 ич да се не облизваме...

ПС Ааа, он тамън се появил, кеф как познах за времето....

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            Имате ли обяснение защо газта се срина - значително повече от маслото.
                            Защото запасите в САЩ са големи, а времето е топло, прогнозата за времето е да продължи така топло. Има такива индекси.

Коментар

• Имате ли обяснение защо газта се срина - значително повече от маслото.
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• А германците са скапани мазохисти. С едни от най-ниските заплати, от които спестяват най-много, за да го натъпчат в банките с най-ниски лихвени проценти. Мазохисти от всякъде. Трябва им на тях една хубава висока инфлация да се научат да живеят, а не да си пропиляват живота с този невротизъм дето ги владее.

Коментар

Working...
                                X