IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Внимавайте с Биотехнологиите ако се увеличат лихвите в сащ.
    Предлагам да заформим една дискусия кои класове активи ще намажат и кои ще загубят от евентуално вдигане на лихвите.

REIT за мен са очевидни, тъй като са силно зависими от кредити. Financials би трябвало да дръпнат, consumer discretionary също?
    Last edited by Дебнем на замаушка; 22.03.2015, 12:21.

Коментар

• Внимавайте с Биотехнологиите

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Към момента дават потенциален пазар на успешно лекарство за алцхаймер между 4 и 20 милиарда на година. При 30% профит маржин това прави между 1,2 милиарда печалба и 7 милиарда на година. като му сложиш ПЕ 17 и се получава че пазарната капитализация на биоген трябва да скочи между 20 и 120 милиарда. Това разбира се го правят с някакви проценти на вероятности. Да кажем след като станат ясни продажбите т.е. вероятността лекарството да е на пазара и да е успешно да е 100% то тогава биоджен трябва да струва между 87 и 508 долара над това което струваше преди това да стане ясно. Тогава биоджен струваше 300 долара. Това прави цена между 387 и 800 долара на акция. Цената му преди да изкарат данните от днес бе точно около 390. Т.е. малко над долната граница на очакванията.

В момента пазара явно смята че лекарството ще се движи в по горна зона на продажби, ако да кажем сега слагат 80% вероятност да е успешно и да кажем сложат пазар 10 милиарда това прави цената да е по-висока с 174 долара. или да струва 474 долара на акция. Или с други думи точно там където е в момента.

От тук едва ли ще има голям ръст следващите месеци. Все пак вкараните очаквания са доста високи. но да кажем при един оптимистичен сценарии. Да почнат да смятат че 20 милиарда е потенциалния пазар да му слагат едно средно ПЕ 25 и да сложат 80% вероятност това вече прави цена от 706 долара. Но от там наистина вече няма на къде да расте.

те биотехнологиите за това са толкова волатилни, защото реално има прекалено много неизвестни и вероятностите всъщност играят доста сериозна роля.
      Внимавайте с Биотехнологиите ако се увеличат лихвите в сащ.

Коментар

• Тез петролни акции голям ташак. WTI и брент-а мръднаха с 2% , SDRL/TGA/PBR се качиха с 5-6%. Айде скоро пак жмуц...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Давам пари да те видя шорт на епъл.
          Тоя номер вчера - не бях аз ..
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Прав си, учим се още, ала определено имам проблем да влизам на позиции с такива надути мултипъли, по принцип съм доста по валю и контра ориентиран.
            Към момента дават потенциален пазар на успешно лекарство за алцхаймер между 4 и 20 милиарда на година. При 30% профит маржин това прави между 1,2 милиарда печалба и 7 милиарда на година. като му сложиш ПЕ 17 и се получава че пазарната капитализация на биоген трябва да скочи между 20 и 120 милиарда. Това разбира се го правят с някакви проценти на вероятности. Да кажем след като станат ясни продажбите т.е. вероятността лекарството да е на пазара и да е успешно да е 100% то тогава биоджен трябва да струва между 87 и 508 долара над това което струваше преди това да стане ясно. Тогава биоджен струваше 300 долара. Това прави цена между 387 и 800 долара на акция. Цената му преди да изкарат данните от днес бе точно около 390. Т.е. малко над долната граница на очакванията.

В момента пазара явно смята че лекарството ще се движи в по горна зона на продажби, ако да кажем сега слагат 80% вероятност да е успешно и да кажем сложат пазар 10 милиарда това прави цената да е по-висока с 174 долара. или да струва 474 долара на акция. Или с други думи точно там където е в момента.

От тук едва ли ще има голям ръст следващите месеци. Все пак вкараните очаквания са доста високи. но да кажем при един оптимистичен сценарии. Да почнат да смятат че 20 милиарда е потенциалния пазар да му слагат едно средно ПЕ 25 и да сложат 80% вероятност това вече прави цена от 706 долара. Но от там наистина вече няма на къде да расте.

те биотехнологиите за това са толкова волатилни, защото реално има прекалено много неизвестни и вероятностите всъщност играят доста сериозна роля.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Пип гледаш ли кво прави биоген Трябваше да влезеш там още първия път когато излязоха че прави това лекарство, вече е над 20% нагоре от тогава.
              Прав си, учим се още, ала определено имам проблем да влизам на позиции с такива надути мултипъли, по принцип съм доста по валю и контра ориентиран.

Коментар

• Мен ме кефят отрасли с очевидни статегически преимущества. Ако си чел на Майкъл Портър за петте сили на пазара това ми е основното. Ако се представят добре и по петте сили значи е ок. Ако не, става за кратка спекула, но не и за дългосрочно държане.

Коментар

• Равен, я да оставим глобалните лакардии, накъдето ни вози пазара - натам ще е.
                  По добре кажи гледал ли си хелф кеър провайдърите и какво мислиш за тях.
                  Харесал съм си 4 от които да избирам - CVS, CI, AET, HNT
                  Естествено като се сурнат в добра корекция че са се надули кат плондери и те.
                  Антициклично отрасълче - няма лошо.
                  Като им погледнах пърформънса последната година и занемях - тия са сложили в джоба си и IBB то бе....

пс сори, обърках темите, за тука бе това.

Коментар

• Пип гледаш ли кво прави биоген Трябваше да влезеш там още първия път когато излязоха че прави това лекарство, вече е над 20% нагоре от тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Te излишъците са главно при Германия, на повечето места са си баш дефицити.
                      А и при пословичната бюрокрация и неефективност на ЕС и тия дългове дори бих казал че си е надценено все още еврото...не толкова колкото преди, ала поне за паритет си плаче.
                      Ако знаеш по сигурни ( и доходни) трежърита от уса - дай да ги чуем ?
                      Поне засега аз не виждам къде другаде биха бягали парите при маркет срив...е и злато при инфлация и паника.
                      Само Белгия и франция са с дефицити то доста малки
                      http://ec.europa.eu/eurostat/web/bal...cs-illustrated

Коментар

• Всички ДЦК от развитите държави с неотрицателна доходност са временно явление. Тука постоянно обсъждате геополитиката и макрото, а ситуацията е болезнено проста, наливат се тонове пари на пазара, банките сипват отвсякъде, а няма доходност и за това какво ще става, акциите ще се помпат още и още. Нито има значение кой какви дефицити има, нито какво прави, нито колко са безработните. Дори и Гърция щеше да лети нагоре сега, ако не се бяха отваряли като големи хитреци на ЕЦБ.... Въпрос на избор, като не искат пари, техен проблем. Дори напротив, който все още не е набит на отрицателна доходност по някаква причина, ще се напомпа най-мощно, защото италианското дцк може и да дава мизерните 1,2%, но като се има предвид, че бундът скоро ще премина 0-та, всички ще се избият да купуват итало шит.

Няма препоръка
                        Custodite sortem vestram

Коментар

Или някой да реши да бяга от американски облигации, пазара в САЩ да почне да се срива, инфлацията в САЩ да почне много бързо да расте. Възможностите са много. Очевидно е че при подобни силни излишъци по текущата сметка в ЕС еврото в момента е супер подценено.
                          Te излишъците са главно при Германия, на повечето места са си баш дефицити.
                          А и при пословичната бюрокрация и неефективност на ЕС и тия дългове дори бих казал че си е надценено все още еврото...не толкова колкото преди, ала поне за паритет си плаче.
                          Ако знаеш по сигурни ( и доходни) трежърита от уса - дай да ги чуем ?
                          Поне засега аз не виждам къде другаде биха бягали парите при маркет срив...е и злато при инфлация и паника.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                            И това е вярно. Въпросът е какво би променило нагласите. Възможните източници са сериозен ръст в Еврозоната, ново КИ в САЩ и прекален спад на еврото. Засега третата ми се струва най-вероятна.
                            Или някой да реши да бяга от американски облигации, пазара в САЩ да почне да се срива, инфлацията в САЩ да почне много бързо да расте. Възможностите са много. Очевидно е че при подобни силни излишъци по текущата сметка в ЕС еврото в момента е супер подценено.

Коментар

КИ реално не е чак толкова голямо. Като погледнеш това ще вдигне баланса на ЕЦБ до пика му през 2012 когато вървяха LTRO тата. А тогава еврото бе между 1,25 и 1,3 Към момента действа толкова силно защото всички останали смятат че то ще действа така или по-скоро всеки смята че другите смятат че то ще действа така. Но това са субективни неща. Както смятат така, така и могат да почнат да мислят на обратно.
                              И това е вярно. Въпросът е какво би променило нагласите. Възможните източници са сериозен ръст в Еврозоната, ново КИ в САЩ и прекален спад на еврото. Засега третата ми се струва най-вероятна.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                                Аз мисля по същия начин, разликата е, че не виждам как еврото може да се засили докато тече КИ, освен ако при паниката не падне наистина много. Но тогава ми се стува, че ДАКС вече ще е пораснал заради спада му.
                                КИ реално не е чак толкова голямо. Като погледнеш това ще вдигне баланса на ЕЦБ до пика му през 2012 когато вървяха LTRO тата. А тогава еврото бе между 1,25 и 1,3 Към момента действа толкова силно защото всички останали смятат че то ще действа така или по-скоро всеки смята че другите смятат че то ще действа така. Но това са субективни неща. Както смятат така, така и могат да почнат да мислят на обратно.

Коментар

Working...
                                X