If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
кога според вас ще е корекцията на фондовия пазар и с колко.
аз лично мисля че ще имаме 30-тина % корекция на сп500 ,обаче след като качи 15% от предишните върхове.
кога според вас ще е корекцията на фондовия пазар и с колко.
аз лично мисля че ще имаме 30-тина % корекция на сп500 ,обаче след като качи 15% от предишните върхове.
да стоят там да пазят случайно при покупките на тея бойнг мойнг да не им се отплесне пръста на смръдливите американци и да го обърнат на война ..... че ше ядат кютек май ....
Не ми е силна страна анализирането на капиталовия пазар, но опитах чрез придобитите знания да анализирам цената на Епъл.
Какво мислите за пазарната цена на Apple? Според мен е завишена от реалната стойност, която компанията има. Реших да анализирам точно тази компания, понеже е лидер по пазарна капитализация. Ето и моя анализ. От преди месец е, промяната в цената е надолу - в момента е 115 долара, а не 123. Преди няколко дни бяха оповестени резултатите за последното четиримесечие и следователно EPS-а е леко завишен (8.65 вместо 8,05), доходността по 20-годишни ААА корпоративни облигации е спаднала с 26 процентни пункта от 4,02%, но изводите са идентични - за мен е надценена. Но не е само тя надценена, де.
Ще се радвам да чуя вашите мнения
Анализи манализи, зарежи ги тия работи. Забогатява се с няколко удара, стига да са точни. След кризата 2008 ако беше купувал щеше да си бая напред.(чакай следваща криза) Иначе за ябълките, подценени, надценени до няколко години ще достигнат капитализация до 1 трилион, същото се отнася и за Tesla просто пазара така е настроен да види тези цифри. Аз лично чакам един сплит и влизам в Tesla , та мисълта ми е тия анализи не вършат работа и аз ги учих в университета ама файда никаква .
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба
туй е в евраци, май от там идва разликата с RSX, иначе в Lyxor тежат доста повече Лукойл Газпрома Магнит и Сбербанка.
На 12 едва ли ще го видим
нема да му се невиди, тва е зарад тъпото евро щото то е в гъза и за тва цените на тва са такива високи ..... после па като започне да дава performance в долари, кухото евро ше се вдигне и па същото - йок щото печалбата нема да ти е същия % както в долари ае с тея криви валути е много тъпо
Lyxor Russia (Dow Jones Russia GDR) UCITS ETF YTD Performance:23.36%
нали щеха да мрат и фалират тея ебаси цирка играят тука по новините .....
Аз гледам тва RSX да слезне още веднъж там къде си беше на 12 може и едно по-ниско дъно (да изглежда по добре с дивергенция) и ше ги метна all win ......
туй е в евраци, май от там идва разликата с RSX, иначе в Lyxor тежат доста повече Лукойл Газпрома Магнит и Сбербанка.
Като го гледам Бъфет вече е с 2млрд назад от IBM Така че не се води по него.Не вярвам да имаш толкова за губене
Коментирах статията, цитирана от danielangelov. Вътре се споменава критерият на Бъфет за инвестиране, който според мен е неправилно използван в статията.
Стратегията на Бъфет си е негова. Нито я приемам, нито я отхвърлям, нито я следвам.
Но си прав, нямам неговите възможности за губене
Бъфет инвестира в неща, които са силно подценени. Случаят на AAPL определено не е такъв, но това съвсем не означава, че компанията е надценена.
Dividend discount model според мен може да ти каже дали е по-добре да купиш AAPL или IBM примерно, но не и дали AAPL е добра сделка сама по себе си. Различните браншове като цяло дават различни дивиденти.
Бъдещото ниво на EPS в този бранш няма как да го знаеш, така че последният метод е съизмерим като достоверност с хвърлянето на зарове.
Плюсове за компанията:
1. Устойчив бизнес модел. Доказателство - EPS от доста години насам. Справка може да се направи в nasdaq.com.
2. "Добро" съотношение P/E, съчетано с ръст на цената в последните години.
3. Плаща приличен за бранша дивидент.
4. Гигант с много кеш, а не поредната IT еднодневка.
Има и рискове, разбира се:
1. Ако Айкън тръгне да излиза на пожар, цената ще се срине брутално.
2. Липсата на "бащицата".
3. Пазарът е силно конкурентен и изисква непрекъснато нагаждане на стратегията.
Лична оценка - компанията е по-скоро подценена.
Прогноза - ръст в дългосрочен план. И на цената, и на дивидентите.
Нищо от написаното не е препоръка. Имам акции.
Като го гледам Бъфет вече е с 2млрд назад от IBM Така че не се води по него.Не вярвам да имаш толкова за губене
Не ми е силна страна анализирането на капиталовия пазар, но опитах чрез придобитите знания да анализирам цената на Епъл.
Какво мислите за пазарната цена на Apple? Според мен е завишена от реалната стойност, която компанията има. Реших да анализирам точно тази компания, понеже е лидер по пазарна капитализация. Ето и моя анализ. От преди месец е, промяната в цената е надолу - в момента е 115 долара, а не 123. Преди няколко дни бяха оповестени резултатите за последното четиримесечие и следователно EPS-а е леко завишен (8.65 вместо 8,05), доходността по 20-годишни ААА корпоративни облигации е спаднала с 26 процентни пункта от 4,02%, но изводите са идентични - за мен е надценена. Но не е само тя надценена, де.
Моите 2 цента:
Бъфет инвестира в неща, които са силно подценени. Случаят на AAPL определено не е такъв, но това съвсем не означава, че компанията е надценена.
Dividend discount model според мен може да ти каже дали е по-добре да купиш AAPL или IBM примерно, но не и дали AAPL е добра сделка сама по себе си. Различните браншове като цяло дават различни дивиденти.
Бъдещото ниво на EPS в този бранш няма как да го знаеш, така че последният метод е съизмерим като достоверност с хвърлянето на зарове.
Плюсове за компанията:
1. Устойчив бизнес модел. Доказателство - EPS от доста години насам. Справка може да се направи в nasdaq.com.
2. "Добро" съотношение P/E, съчетано с ръст на цената в последните години.
3. Плаща приличен за бранша дивидент.
4. Гигант с много кеш, а не поредната IT еднодневка.
Има и рискове, разбира се:
1. Ако Айкън тръгне да излиза на пожар, цената ще се срине брутално.
2. Липсата на "бащицата".
3. Пазарът е силно конкурентен и изисква непрекъснато нагаждане на стратегията.
Лична оценка - компанията е по-скоро подценена.
Прогноза - ръст в дългосрочен план. И на цената, и на дивидентите.
И на мен анализирането не ми е силна страна. За това не се пъна
Lyxor Russia (Dow Jones Russia GDR) UCITS ETF YTD Performance:23.36%
нали щеха да мрат и фалират тея ебаси цирка играят тука по новините .....
Аз гледам тва RSX да слезне още веднъж там къде си беше на 12 може и едно по-ниско дъно (да изглежда по добре с дивергенция) и ше ги метна all win ......
ае кви са тея умрели страници искат ми 50 пари да гледам некви си числа, пусни некви читави линкове да видим да си купим и аз некой самолет, не некви фашливи страници ..... (само не знам къде ше го паркирам да му се невиди, треа си зема и шофьорче, ако не намерим ш си го карам аз )
ае кви са тея умрели страници искат ми 50 пари да гледам некви си числа, пусни некви читави линкове да видим да си купим и аз некой самолет, не некви фашливи страници ..... (само не знам къде ше го паркирам да му се невиди, треа си зема и шофьорче, ако не намерим ш си го карам аз )
Коментар