IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Дайте тикър на Natural gas, че нещо не мога да се ориентирам. Гледам го само на някакъв шведски сертификат в моя брокер и там потъва прогресивно. Каква е логиката да идва зима и газта да пада?
    Last edited by IvelinaJensen; 16.11.2020, 23:52.

    Коментар



    • Спокич, баш на двамата най-големи устатковци пазарът им го наби един четвъртит с 200. Този е просто още по-безмерно нагъл. Другият поне прибра платното и боичките.

      ---

      байдъвей... WASH към момента (30 мин преди края на търговията) е на цена 39,83... от 19 юни досега >21% доходност. За банка на 200 години с 5,5% дивидент не е чак толкова зле. И пак не смятам, че е за продаване.
      Last edited by X_Y; 17.11.2020, 08:48.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Убеден съм, че Шункича като цяло или е на малка печалба или на нулата или на малка загуба. Ако беше на голяма загуба до сега да се отказал. Така че нека му признаем поне успеха, че се задържа над водата в дейност, при която повечето ритейлъри губят и то много

        В грешка си на печалжа съм 47 000 долара и съм 80 % в момента нс кеш.Ти си с отрицателната доходност.

        Коментар


        • Шортнах Боинг 100 бр на 201.5 . Мисля да го покрия на 170 до седмица.

          Коментар


          • Политиката на Ташунко е добра, когато пазара се движи в диапазон, ту нагоре, ту надолу, пак нагоре, но колцина в този форум, дори и само четящите, могат да се похвалят че са без комисион на пазара. После, възможностите да заемаш книжа и да излизаш на къса позиция също дава още възможности. Колко посредника у нас заемат книжа ? Не съм чувал.
            Last edited by ПИЧ; 16.11.2020, 20:51.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

              Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всеква друга бърза спекула.
              И кво викаш, наблюдението и усещането на пазара те предпазва.
              Да.Когато превъртя по 300 к оборот на ден изкарвам по около 1000 и нещо долара.Зависи колко ще превъртя и затворя позициите.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                Аз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината . Явно ще ги редуваме.

                "...HHS Secretary Azar says the FDA will move ‘as quickly as possible’ to clear Moderna and Pfizer’s Covid vaccines..."
                Да ще редуват Менгелето и Фаучито. Накрая Курито ще е удара. На оцелелите пожелавам късмет.

                Коментар


                • Очаквано измамата на Фаучи показа много по-добри резултати от Бионтеха на Доктор Менгеле. Са да се радвам ли или не. -. Хахххххххххххххх
                  Разбира се Менгелето ми е с по-голяма тежест в портфейла от Фаучито.
                  Янките винаги са първи ама винаги- Коопродукциите винаги са втора цигулка.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                    Mалко е скъпо... и не виждам смисъла... Ако вярваш във ваксината след две седмици, от едно SLG ще изкараш x10 от това на фазера.
                    Не вярвам във ваксината в смисъл, че ще реши всичко изведнъж. Според мен ще си отнеме още доста време докато се одобри, пък да не говорим да се убедят хората да се ваксинират. Общо взето си спекулирам по-малко, а и според мен с този начин на живот който живеем фармацефтичните компании имат голямо бъдеще. Така че си държа някакви акцийки на тези компании, които харесвам, а с известен процент си играя с разликите в цените им, докато си ходят така нагоре и надолу покрай новините.

                    А и моето виждане е, че ще има по-хубава корекцийка около избора на президент (Декември) и тогава мисля да напазаря пак повечко. За момента предпочитам, да си спекулирам по-малко и да стоя до колкото мога с повечко кеш.

                    Голяма игра стана с BABA-та днес. Аз така или иначе исках да си напазаря малко от нея, обаче тя не се спира и това 1% разлика за нищо го няма, хем е такaва голяма компания.
                    Last edited by pantaleev; 16.11.2020, 18:29.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                      Аз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината . Явно ще ги редуваме.
                      Mалко е скъпо... и не виждам смисъла... Ако вярваш във ваксината след две седмици, от едно SLG ще изкараш x10 от това на фазера.

                      Коментар


                      • Аз купих днес малко ... PFE($37.10), то както е тръгнало с тези новини след 1-2 седмици ще дойде ред пак на Pfizer да кажат, че са напреднали с ваксината . Явно ще ги редуваме.

                        "...HHS Secretary Azar says the FDA will move ‘as quickly as possible’ to clear Moderna and Pfizer’s Covid vaccines..."

                        Last edited by pantaleev; 16.11.2020, 17:10.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                          1. Ми не. Новите четящи, ако са нови и в търговията, няма как да шортят. Погледни пак изискванията и ограниченията. Пък и се предполага, че тук не сме бгмама. Да криеш финансова информация, по същество да заблуждаваш, защото някой може да използва нещо погрешно е не само несъстоятелно, но направо смешно. То по тубата всяка втора реклама е на Торото!

                          2. Питах няколко пъти конкретно за путовете. Не еба да ми отговориш. Очевидно си навътре, а аз не се справям. Можеш ли да ми посочиш примерна компания с изгодни според теб путове? Конкретен страйк и конкретна премия? От два месеца се занимавам с опции и от моите акции всички путове са на невероятни цени и абсолютно не виждам да си заслужават. Освен някакви съвсем далечни OTM за небивали армагедони.

                          Коректно е да ти отговоря .
                          Прав си има сериозна разлика от путове на индекси и путове на акции.

                          Относно опциите аз самия питах тук многократно че се интересувам такава търговия така ще не знам що си останал с впечатление че съм навътре с нещата. Тук Мюлер шорти пазара в началото на пандемията успешно с путове, вероятно други са доста в час и да не търгуват сега опции в миналото са го правили.

                          А относно армагедона някой мислил ли че компания символ Ролс Ройс за две години ще падне от 375 на 39, круизните компании или мазеляка в европейският банков сектор.

                          Ако някой от новите реши да шорти ще намери начин.

                          Поста ми беше основно за това така или иначе в началото мераците са големи и не мож ги спря, да не се допускат елементарни грешки като отношение риск - печалба и да не се набиват в ,, подценени акции,, докато пазара катери, после кат почне да пада става оле мале. Щот и на мен ,, школата,, ми е коствала много.

                          Успех.
                          Last edited by Todor Sabev; 16.11.2020, 15:58.

                          Коментар


                          • Click image for larger version

Name:	Screenshot 2020-11-16 144448.jpg
Views:	1
Size:	18.5 КБ
ID:	3677818

                            Мда... пък иначе за маратонското бягане и Господ не може да ти каже какво ще бъде.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Ти земи от месото (TSN), че в понеделник ще утепа рибата. Не по логика го казвам, а по аналогия. С PPC. Средно +/- 4% играело след отчет. При твоите обеми това са хиляди. НО, трябва твърда take profit да сложиш, а не да дебнеш и да го мислиш... сега ли, ми няма ли да падне, ами ако се дигне, ами ако ми се доходи по нужда...
                              +2% вече. И премаркетът е добър обем. Това още преди отчета и човек вече може да се освободи на чудна печалба и при наистина минимален риск. Това при едва няколко борсови часа. Не е идеята само фукнята на този пост, а проследяване на една съвсем конкретна идея.

                              За който носи повече на риск - да чака отчета. Според мен ще е много добър към отличен, по аналогия с PPC. Най-вероятно ще подскочи много високо и ще последва отрезвяване, когато почнат да нищят всяка отделна думичка от презентация. Но тук вече бая си вангувам и се надявам на късмет.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                                A този случай TRQ сега го виждам. За какво става дума там. Защо счетоводната и стойност е 5x капитализацията?
                                Риск. Де факто оперират само на едно място, зависят изцяло волята на наследниците на Ченгис Хан. Иначе доказаните резерви са повече от значителни. Не разпределят и печалба.

                                Коментар

                                Working...
                                X