If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като му погледна графиката и изобщо не ми се влиза надолу, предпочитам да го гоня нагоре
Аз бих влязъл и сега, но
като разбрах, че възнамеряват да позволят на американците да вземат телефони за по 30 дни да ги плюнчат и омазват срещу 1 долар и след това да ги връщат
се отказах.
Това не може да свърши добре според мен.
И то само за Епъл фенове, Андроитските вкл и аз да го духат.
Значи изумявам се понякога как огромни компании понякога не се усещат как вбесяват феновете си.
$375 и нито долар повече.
Загубите ми са май от HFT ботовете които правят много трудно да се възползвам от малките колебания в цената. Обикновено правя печалби първия половин час след като отвори търговията докато има голям обем и търгуват предимно хора. После пада обема и имам чувстовото че каквото и да правя ботовете ми правят мръсно нарочно - купувам и веднага малък спад за да ми ударят стопа.
Общо взето трябват големи амплитуди на цената за да има време човек да влезе и да излезе навреме. Като са малки колебанията и ботовете са винаги пред теб. Ботовете трябва да ги бием с това което нямат - аналитично мислене, в тяхната игра нямаме шанс
Тези tiered комисионни мислех че са по-изгодни спрямо fixed само за по-големите обороти, а то и в най-ниския интервал изглеждат евтини. Само че не включват таксите на другите по веригата. В кои случаи е за предпочитане да си на fixed?
Именно Повечето читави компании, които бих искал да притежавам са на р/е над 20. Не смятам че е удачно да нося риск за 5-6% евентуална доходност. Това за мен означава че са много надценени и затова съм на 100% кеш докато не открия нещо което да си струва риска.
Май само Самсунг ти отговаря на критериите, но не съм сигурен, че искаш да си в него
Именно Повечето читави компании, които бих искал да притежавам са на р/е над 20. Не смятам че е удачно да нося риск за 5-6% евентуална доходност. Това за мен означава че са много надценени и затова съм на 100% кеш докато не открия нещо което да си струва риска.
GILD +AAPL + VLO са на средно около 10, форърд 9, peg 0.6, ев/ебитда 6.5.
Не знам как го постигаш и откъде я вадиш тая енергия.То си е тежък физически труд да нацъкаш толкова поръчки. Уморих се само докато изчета всичките тези компании
Mи повечето по пазарна, като ми хареса някое ниво - не се циганя за цент-2.
Пък и сам знаеш че комисионните са в пъти по изгодни от на бфб ...и никой не те цака с по 1-2 картона
След тия данни за бвп от уса - и аз мисля като Ив че рейт хайк септември ни е почти в кърпа вързан, може би с по малки ставки ...ма няма значение.
Май ще поотложа планираните за днес покупки на рейтове , надявам се на по добри нива другия месец...
И аз още смилам казаното от Ив...
На 1 гледане обаче ако стане това дето предрича за биотехите - ще го разцелувам..
Кеш има, дано ни даде маркета пак втори шанс..
След тези данни от преди малко за американската икономика .
Пазара може се въстанови за кратко най много до към 203-205 - SPY.
До заседанието на ФЕД септември пазара ще е в рамките от 190-203.
Септември - вдигане на лихвите с 0.25 - 0.35 пункта.
След вдигане на лихвите до края на септември SPY - 10 % надолу, технологичния и биотехнологичния сектор с повече от 15 % корекция.
Октомври сложен месец - който ще покаже навлизаме ли в мечи пазар или не.
При липса на въстановяване на пазара в октомври и задържането му около новите нива - ни чака мечи пазар, Ако падне много SPY през октомври над тези 10-15 % пазара ще се въстанови тъй като ФЕД ще даде сигнали за липса на допълнително желание за вдигане на лихвите през идните 6 месеца.
Ако преди ФЕД пазара падне под 180 е възможно да се отложи цялата игра за декември.
След вдигане на лихвите - петрола ще се въстанови около ниво 60-70 долара за барел
Златото - над 1200.
За долара - не е много ясно след първоначалниото му вдигане до към 1.04-1.08.
Смятам че преди ФЕД септември нищо не бива да се прави на американския пазар освен адски краткосрочно и спекулативно ако някой му се играе.
Ако ФЕД не вдигне лихвите пазара ще се въстанови до предишните нива около 212 без възможност за нови върхове до октомври който пак ще е ключов месец.
Поздрави
има логика в думите ти(за мен лихви няма да се вдигат сега,евентуално декември,което като спад на борсата ще го покрият с коледното рали)
но не казваш нищо за долара-а там се крие разковничето-слаб долар-плюсове и минуси,силен долар-плюсове и минуси, за американската икономика.
Войната на валутите ще предопредели решението на фед,а влакът май вече замина,и е твърде късно либе за китка
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Според мен и не само...всичко което казах...е логично да стане точно така. В крайна сметка всичко е по просто от колкото изглежда ако се гледа по мащабно извън рамките на краткосрочните движения.
Ники
Този директор на FCX излезе тарикат директор
Първо си купи 1млн акции, а след това обяви хубавите новини.
Имаш ли на екран други комодити шефове, които си купуват акциите?
Не знам как го постигаш и откъде я вадиш тая енергия.То си е тежък физически труд да нацъкаш толкова поръчки. Уморих се само докато изчета всичките тези компании
Ив пък ме довърши с прогнозата си за толкова много неща.
Аз се чудя как една само прогноза да дам
Според мен и не само...всичко което казах...е логично да стане точно така. В крайна сметка всичко е по просто от колкото изглежда ако се гледа по мащабно извън рамките на краткосрочните движения.
Коментар