IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бъркаш и не разбираш примера.

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Били са сигурни пари.... ама преди 150 години, когато парите са били златни.

Сега реалностите садруги - и то от десетилетия - ако нямаш доходност поне наравно с инфлацията, то значи ти си вътре.

Аз за 0.9% няма да си направя труда да си отворя платформата, камо ли да вкарвам пари някъде.
    Бъркаш и не разбираш примера.
    Въпреки че примера не е точен разбира се...пак ще ти го обясня. Ако имаш 1 милион твои пари, за този 1 милион някой ти даде кредит с левъридж 1:50 от 50 милиона при лихва 0.2 % и тези 5о милиона си купиш облигации за 1.2 % да кажем....ще спечелиш чисто 500 хиляди на година. А 500 хиляди на година мисля че са 50 % доходност на твоя 1 милион.

Почна ли да разбираш?
    Last edited by Iv_max; 15.09.2015, 14:51.

Коментар

• ))

Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
      то инфлацията движи акциите , нали затова влизаш в акции , за да си запазиш парите.
      по добре ли е сега да си извън пазара и пак да стане същото. имайте в предвид че брутния вътрешен продукт расте десетилетия наред и идва от печалбата на фирмите.
      Прощавайте ама някой мения са наистина забавни...))
      Имам чуството че съм в 8 клас в училище по икономика.

Коментар

• Тенденцията

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        "Сега всеки може да вземе колко иска пари да си купи някакви акции или облигации и като палти за тях 0.1 % и вземе облигации за 1 % е сметни колко е на печалба."

Ако за някой, тръгнал да инвестира, 0.9% е отлична доходност, а 0.65% - калпава доходност - то по-добре да инвестира в компири. Това ли е нормална доходност за американските облизвации - 1%? Щото моите облизвации ми носят 12% лихва - при 1% доходност не бих инвестирал и 1 лев.

Ако си инвестирал дори дивидентаджийски в качествени акции, с дивидентна доходност 4-6% (да не говорим и повече) - без да гледаш ръстът на акцията, вдигането на лихвите с 0.2% за теб е незначително.... ще ти намали печалбата с около 5% например... тоест пазарът трябва да падне с 5%, за да си при същите условия... е, той падна доста повече от 5%.

Зная, че ти си по-мъдър от мен и разбираш повече от чужди пазари - но така разсъждавам аз и мисля, че е логически.
        Тенденцията Императоре...тенденцията е най важна. Някой я наричат очакване. Пазара не се движи от факти...движи се от очаквания. Кой беше казал ...купувай слуха и продавай новината.
        И като изключим това примера ми както обикновенно е силно хиперболизиран с единствената цел да обясни нещата по същество и да обуърне внимание на същественото. При все че дори и хиперболизиран е абсолютно ок защото 0.5 % са нищо...но когато не даваш за тях нищо са много.
        0.25 % за теб не е нищо...но за компания която има дълг един милиярд и въпреки това отчита смешни печалби може да е нещото което ще обърне каруцата. Освен това...ние говорим за вдигане на основния лихвен процент . Отражението му в реалната икономика по правило ще е по голямо.

Ако имаш компания която има дълг и се бори с конкуренцията тогава може би по ясно ще разбереш как трябва да смениш политиката си когато някой ти е вдигнал лихвения процент с малко и ти обещава че може да го вдигне до 3-4 % над това което плащаш за период от 2-3 години. Ти трябва сега...а не след като стане 3-4 % да мислиш как да спасиш компанията си или да намалиш риска...и какво би направил? Може би би намалил дивидента...който така лесно се раздаваше защото парите не струваха нищо.
        По внимателно с някой дивидентни акции...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Опитваш се на 100% да правиш маркет тайминг, което е доста съмнително занимание.
          Не мислиш ли че е по печеливша стратегията да купуваш на порции периодичните дипове ?
          Особено когато става дума за дългосрочни акции.

Ето един пример точно с апъл.
          На 2 взятки по време на сривовете от миналия месец си ги усредних на 105.5 $
          2-я път покрай големия сур си взех и ян17 липс опция, която ако я кеширам сега ми пада цели 30$ на 75$ средната на останалите ябълки.
          Друг е въпроса че още алчнея и ми се ще поне до 60 да ги докарам...та да си осигуря еквивалентен 3.5% дивидент.

А ако никога не падне под 100 вече ?
          А може би няма и да видим спайчо под 1850 близките 5-10години, знаеш ли... ?

Не мисля че е много добра идея да си изцяло извън пазара и да залагаш толкова на нюха си...
          А мечи пазар
          За добро или лошо мисля, че ще имаш тази възможност --- Щом са наели GS да им прави розова мъгла ...
          Дори Виктория го е прозряла ... (без ирония)
          "Goldman: Ето кои акции да търсите или да избягвате, ако Фед вдигне лихвите

Колкото и да е странно, има няколко компании – сред които и Apple, които попадат и в двете категории"
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Няма нищо задължително. Никой не ми е опрял пистолета в челото да купувам каквото и да е.
            Аз време имам...ще чакам. Ако Епъл не дочакам че дочакам друго. Въпреки че дългосрочно епъл на каква да е цена е ОК.
            Опитваш се на 100% да правиш маркет тайминг, което е доста съмнително занимание.
            Не мислиш ли че е по печеливша стратегията да купуваш на порции периодичните дипове ?
            Особено когато става дума за дългосрочни акции.

Ето един пример точно с апъл.
            На 2 взятки по време на сривовете от миналия месец си ги усредних на 105.5 $
            2-я път покрай големия сур си взех и ян17 липс опция, която ако я кеширам сега ми пада цели 30$ на 75$ средната на останалите ябълки.
            Друг е въпроса че още алчнея и ми се ще поне до 60 да ги докарам...та да си осигуря еквивалентен 3.5% дивидент.

А ако никога не падне под 100 вече ?
            А може би няма и да видим спайчо под 1850 близките 5-10години, знаеш ли... ?

Не мисля че е много добра идея да си изцяло извън пазара и да залагаш толкова на нюха си...
            А мечи пазар

Коментар

• Китайците вече се оляха....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Когато всички държавни валути на света се обезценяват, то тогава купуваш с тях частни валути и/или златце, и/или земица, и/или елмази, и/или друго трайно нещо, което те кефи, и/или ги изхарчваш за ядене, пиене, девойки или пътешествия.
                Виж какво каза преди малко шефа на ЦБ на Япония:
                USDJPY at session lows as market reacts to BOJs Kuroda comments on post rate conference earleir today. Kuroda: *Weak yen isn't guaranteed to push up consumer prices*. Rate breaking below 119,50 as of this writting.

Щом тоя вербално засилва йената, значи знае нещо, което ние само предполагаме. А то е почти сигурното вдигане на лихвите от ФЕД тази седмица. Иначе Курода не би си позволил точно сега да подкрепя йената.

П.П. Съответно виждаш и как реагират борсите.
                Last edited by anon6706; 15.09.2015, 11:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
                  то инфлацията движи акциите , нали затова влизаш в акции , за да си запазиш парите.
                  по добре ли е сега да си извън пазара и пак да стане същото. имайте в предвид че брутния вътрешен продукт расте десетилетия наред и идва от печалбата на фирмите.
                  Когато валутата на твоята държава се обезценява: ти бръзаш да купиш валута на друга държава, която не се - помним това от 96-а.

Когато всички държавни валути на света се обезценяват, то тогава купуваш с тях частни валути и/или златце, и/или земица, и/или елмази, и/или друго трайно нещо, което те кефи, и/или ги изхарчваш за ядене, пиене, девойки или пътешествия.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Я виж на 1 милиард колко са 0,9% сигурни пари без стрес
                    Били са сигурни пари.... ама преди 150 години, когато парите са били златни.

Сега реалностите садруги - и то от десетилетия - ако нямаш доходност поне наравно с инфлацията, то значи ти си вътре.

Аз за 0.9% няма да си направя труда да си отворя платформата, камо ли да вкарвам пари някъде.

Коментар

"Сега всеки може да вземе колко иска пари да си купи някакви акции или облигации и като палти за тях 0.1 % и вземе облигации за 1 % е сметни колко е на печалба."

Ако за някой, тръгнал да инвестира, 0.9% е отлична доходност, а 0.65% - калпава доходност - то по-добре да инвестира в компири.
                      Я виж на 1 милиард колко са 0,9% сигурни пари без стрес

Коментар

Ного хора ще кажат: за тия години пазарите отидоха ного нагоре, но това е илюзия: истината е, че ПАРИТЕ слязоха ного ниско като покупателна стойност. какво е можел да си купи човекът с десет зелени 1981-а и какво може сега? Четох някъде че паричната маса в долари, йени и еврота ежегодно нараства с 15%... затуй ного се смея когато ми казват как акциите или златцето били надценени. колкото и да е абсурдно - частните валути (акции на стойностни компании) са много по-истински пари от парите в джобовете на хората... просто защото зад тях има реални активи и производство и никой не ги печата в каквито си количества поиска.
                        Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

Ного хора ще кажат: за тия години пазарите отидоха ного нагоре, но това е илюзия: истината е, че ПАРИТЕ слязоха ного ниско като покупателна стойност. какво е можел да си купи човекът с десет зелени 1981-а и какво може сега? Четох някъде че паричната маса в долари, йени и еврота ежегодно нараства с 15%... затуй ного се смея когато ми казват как акциите или златцето били надценени. колкото и да е абсурдно - частните валути (акции на стойностни компании) са много по-истински пари от парите в джобовете на хората... просто защото зад тях има реални активи и производство и никой не ги печата в каквито си количества поиска.
                          Абсолютно вярно! То ние дето уж сме фиксиряани вече 5, 10 левката нищо не чинат, а уж фСИЧКО си е като преди

Коментар

за мен пазара е както през 1981-ва ,
                            Батка, ти акран на Авраам ли си бе...много помниш.

Коментар

за мен пазара е както през 1981-ва , вижте историята на американските индекси..
                              след предстоящата корекция очаквам голям подем. може би пак 20 години без над 40% корекции. все пак световния БВП расте всяка годинаа..

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                                Не знам, аз ли греша или Вие пропускате президентската битка 2016 г. Битката кой да кара влака. Не картинката на белия дом, а тоя дето насочва парите. Само парите които очитат за предизборна кампания играчите са милиарди, а до истински дадените пари сигурно разликата е в пъти. На къде и с кой отбор ще играят, кой ще победи...ясно е едно големите пари. Въпросът е , че според мен сега никой няма полза от клатене на лодката и също така смятам, че дори да има покачване ако въобще има ще е минимално и няма да е толкова сериозно отражението му дори в краткосрочен план.
                                Аз не пропускам това - напротив - намирам го за основен дългосрочен фактор още от февруарий, когато Доналд Тръмп обяви кандидатурата си. Да, разни анализаторченца се смееха и му казваха "аутсайдер", но аз още тогава знаех, че ТОЙ е основният кандидат за Белият дом - просто защото е човек с визия, харизма и мъдрост и нито Клинтънова, нито Храстов (да не говорим за другите смешници) биха могли да се противопоставят на този велик човек.

Коментар

Working...
                                X