IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Никола20;n3701547]

1. Акцията е циклична, а сега е началото на новия супер цикъл при конзолите. През идните тримесечия ще генерира огромен паричен поток.
    2. Нов мениджмънт в лицето на Ryan Cohen (създател на Chewy с 40млрд. маркет кап и би Амазон в онлайн търговията). Влиза в GME като най голям акционер и с него са CFO и COO на Chewy.
    3. Стратегическо партньорство с Майкрософт.
    4. Невероятен шорт интерест. Шортнати са 71млн акции при 69млн акции тотал. Фрее флоута се изчислява на около 25млн.акции. Има предпоставки да се случи шорт скуизът на всички времена, но това е само бонус към фундаменталната сила на бизнеса.

Това е накратко. Не е препоръка за нищо, най-малкото пък за инвестиция.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Кака не търгува с вътрешна информация, а е много начетена и прави анализи
      Какво значение има цената колко е преди няколко месеца??? Да не би това директно да влияе на възможностите пред бизнеса и паричните потоци?
      По твоята логика няма да купиш и сега щото е скочила много, а още повече хора ще станат милионери GME като се качи на трилентовата магистрала
      Права си, че няма да купя. Ама и сега не казваш защо ще се вдига още.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение

Е, то човек ако знае коя прогноза е вярна...
        Ти така и не каза защо си толкова уверена. Към онзи момент вече бяха 300% нагоре спрямо средата на юли.

Можеше да кажеш, примерно:
        "Кака работи там" или "Кака е в борда на директорите", а защо не и "Кака Ивка държи контролния пакет и е подготвила сериозно развитие".
        Кака не търгува с вътрешна информация, а е много начетена и прави анализи
        Какво значение има цената колко е преди няколко месеца??? Да не би това директно да влияе на възможностите пред бизнеса и паричните потоци?
        По твоята логика няма да купиш и сега щото е скочила много, а още повече хора ще станат милионери GME като се качи на трилентовата магистрала

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Никола20 , можеш да продадеш и преди плащането и пак ще получиш парите. Внимавай обаче за точната дата на записване, не винаги сайтовете/платформата показват достоверно. С pfe нямаш такива грижи, защото е грамадна.
          Ясно, благодаря!
          С Pfizer няма да се занимавам. Нямам достатъчно в брой, за да си струва усилията.

Коментар

Ще се научите да слушате кака ви, ама ще е късно. Жал ми беше за Ивелинчето и затова споделих акцията, ама понякога хората сами си бягат от успеха
            Е, то човек ако знае коя прогноза е вярна...
            Ти така и не каза защо си толкова уверена. Към онзи момент вече бяха 300% нагоре спрямо средата на юли.

Можеше да кажеш, примерно:
            "Кака работи там" или "Кака е в борда на директорите", а защо не и "Кака Ивка държи контролния пакет и е подготвила сериозно развитие".

Коментар

• Що никой не се изказва за Модерна? Струва ми се, че тук стъпих накриво и всеки момент, още преди да съм минала на плюс дори, ще почнат да излизат лоши новини за нея, защото ще се окаже, че заедно с Pfizer не са подходящи за ваксиниране на индивиди вече преболедували вируса

Коментар

Ще се научите да слушате кака ви, ама ще е късно. Жал ми беше за Ивелинчето и затова споделих акцията, ама понякога хората сами си бягат от успеха
                явно си познала. Ама ще се съгласиш, че и ти не би купувала акции само щото някой ти ги е препоръчал без да се е аргументирал за препоръката си. No съм сигурна, че си била с добри намерения и съм ти благодарна. Иначе от как търгувам март месец съм на 145% профит, та въпреки че много нерви потроших и продължавам да троша, не е чак пък да съм за съжаление

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Гледам, че QS (QuantumScape) пак са за нагоре от $55, таргет $85. За който има свободен ресурс да го играе, аз съм напълнил вече ремаркето със връх и само ще го гледам. Луда калинка е тая акция.
                  къде видя тази таргет 85$ ? За тия само лоши новини и таргета който намирам в гугл е 28 $

Коментар

Дам, адашката ти е уникална в това отношение. Опитва обаче, което е най-най-влажното.

Можеш да посееш мъдрост и за останалите от нас. Предубеден съм към "технологични", но на добра цена е друго.

~

Никола20 , можеш да продадеш и преди плащането и пак ще получиш парите. Внимавай обаче за точната дата на записване, не винаги сайтовете/платформата показват достоверно. С pfe нямаш такива грижи, защото е грамадна.
                    Last edited by terziеv; 14.01.2021, 11:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                      Абе, помните ли една кака беше писала за ГеймСтоп GME да купуваме когато бяха на 14 $. Само ги вижте в момента къде са!

Моля за извинение, кака!

Коментар

• Спокойно можеш да продадеш на екс-дивидентната дата, ако цената за продажба те устройва. Или в зависимост от стратегията ти за държане, но няма нужда чак до 5 март да държиш акцията.

Иначе последните ми наблюдения са за ръст в цената на акциите на AT&T няколко дни преди наближаването на крайния срок с право на дивидент, както и при AbbVie, при които днес е екс-дивидентната дата и нищо чудно да видим спад, както беше при AT&T в следващите дни, не само заради калкулирането на дивидента в цената на акцията.

Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                        ...
                        В тази връзка имам един въпрос. Датата за записване при Pfizer е 28-29 януари, а плащането на 5-ти март. Какво става ако си купил на 27 януари и продадеш след 30-ти януари, но преди 5-ти март?
                        В смисъл, трябва ли да държиш акциите до датата на плащането, за да го получиш?

Коментар

• Мен вчера нещо ме ядеше заради продажбата на NOVN и си купих обратно 396 бр. на 0.95. Средната цена с наличните дойде до почти 0.87.

................

Д.Петков WATT май ще ни изненадат този път. Втори ден са се закучили и отказват да слязат под 3.15.
                          Last edited by Никола20; 14.01.2021, 09:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                            Знам че няма да излетят чак като вашите ракети, но мисля за пореден и последен път да пробвам PFE . Ако сега не дръпнат някой друг процент (5-6-7%) до датата на дивидента им (28 Jan 2021), не виждам кога ще е. От както ги одобриха и скокнаха за малко после само надолу вървят. А и мисля, че пазара вече се понаигра на риск и ще иска нещо малко по-малко рисково. Ние хубаво си играем с хилядарки ... ама има хора които си играят с милиарди и трябва да се наливат някъде. Предполагам най-малко 4% трябва да скокнат най-малкото заради дивидента им.
                            Мисля, че очакванията ти са съвсем нормални. Опитът ми на борсата е нищожен, но примерно Ориндж (ORA) месец преди дивидента бяха ок. 9.50 EU,
                            а стигнаха до 10.77. Вчера четох тяхна извадка, която показва колко на брой акции и права са имали през годината. В месеца преди дивидента са нараснали около 6 пъти. Веднага след това са върнали обратно.

А ти как мислиш да отиграеш ситуацията? Ще чакаш само за покачване на цената и ще продадеш или ще чакаш да вземеш и дивидента.

В тази връзка имам един въпрос. Датата за записване при Pfizer е 28-29 януари, а плащането на 5-ти март. Какво става ако си купил на 27 януари и продадеш след 30-ти януари, но преди 5-ти март?
                            В смисъл, трябва ли да държиш акциите до датата на плащането, за да го получиш?
                            Last edited by Никола20; 14.01.2021, 09:07.

Коментар

• Знам че няма да излетят чак като вашите ракети, но мисля за пореден и последен път да пробвам PFE . Ако сега не дръпнат някой друг процент (5-6-7%) до датата на дивидента им (28 Jan 2021), не виждам кога ще е. От както ги одобриха и скокнаха за малко после само надолу вървят. А и мисля, че пазара вече се понаигра на риск и ще иска нещо малко по-малко рисково. Ние хубаво си играем с хилядарки ... ама има хора които си играят с милиарди и трябва да се наливат някъде. Предполагам най-малко 4% трябва да скокнат най-малкото заради дивидента им.
                              Last edited by pantaleev; 14.01.2021, 00:03.

Коментар

• За SHIP византиецът гарантира, че до март абсолютно никакви сплитове, никакви нови акции. Т.е. може 2+ да удари. При сегашните стойности на навлото направо могат да си изплатят всички заеми до лятото. Е, вариант е и да лъже нагло нагло, но не ми се вярва, защото изявлението е абсолютно недвусмислено. Взех ноемврийските @2, не защото не предпочитах тези за май 2022, а защото съм стиснат. И сега стискам, ама палци... Мисля че шансът е бая над 50%, което си е супер за такава спекулация.

Хехе, TOPS се въртях около тях, но точно заради далаверите не пипнах. За Данайците ти писах, а пък LPG каруцарите ме подминаха с цената и не исках да ги гоня. Византийски номера да искаш, но точно в момента ти гарантирам, че няма нито една свободна лодка. Няма с какво да прекараш кило картофи през Средиземно.

Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                                Абе, помните ли една кака беше писала за ГеймСтоп GME да купуваме когато бяха на 14 $. Само ги вижте в момента къде са!

Моля за извинение, кака!
                                Каките трябва да се уважават. При все това такива фигни не мога да се накарам да купя.

========

Баси, и аз като Антеро днес - ATH.
                                Last edited by terziеv; 13.01.2021, 20:04.

Коментар

Working...
                                X