IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    За някой, който е наблъскал WELL, XOM, O, NOC, WFC и WASH, не е здравословно, защото като цяло нищо не прави от доста време и само гледа отстрани
    айде стига с тая злоба. Излагаш се, сериозно ти говоря.

Коментар

• За някой, който е наблъскал WELL, XOM, O, NOC, WFC и WASH, не е здравословно, защото като цяло нищо не прави от доста време и само гледа отстрани

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Дали са здравословни не знам, но определено ми харесват тези ръстове...
      Last edited by Money; 06.11.2020, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Нещо не са здравословни чак такива ръстове... снощи се върнах на ниво края на септември, което е на милиметри под рекордите ми от юли. При положение, че почти нямам IT.
        Дали са здравословни не знам, но определено ми харесват тези ръстове...
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Нещо не са здравословни чак такива ръстове... снощи се върнах на ниво края на септември, което е на милиметри под рекордите ми от юли. При положение, че почти нямам IT.

И отново за застраховките... pipbel , ако рече да даде малко по-конкретен пример с путовете? Защото на мен определено ми излиза далеч по-евтино просто да изляза от дадена позиция. Или използваш някоя от по-завързаните стратегии със забавните имена?

Коментар

Логика на пазарите няма. Някои я търсят и после се дразнят, когато "тъпаците" печелят повече от тях.
            Искаше да кажеш не ТЪПАЦИТЕ, а финансово невежите. Който печели няма как да е тъпак, колкото и да ни се иска да го обидим - дреме му на шапката, че лузърите го обиждат от яд.
            Тъпаците са тия, дето продават хвърчаща акция без причини и близки изгледи да падне, повлияни от сульо и пульо. Сещаш се за такива.
            Иначе това за инвестирането в активи с обратна корелация и аз съм се чудела какъв му е смисъла. Даже лично го пробвах за да се убедя, че няма такъв. Отделно и получих раздвояване на личността. Не мерси - борсите са риск и само рискуващите печелят. Тия с обратните корелации само дето губят wreme в мислене и врътки как да го нагодят, че накрая да излязат на нула. WTF ?????

Коментар

• SOLO-то днес ми е абсолютен шампуан... обаче тревата утепа коня, магарето, кучето, котката, дядо, баба и внуче. Някой поне намаза ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

В голяма грешка си да знаеш. Пак си помисли.
                Много съм го мислил. В началото тръгнах по учебник. Да, ама всички в тая посока са тръгнали и т.нар. "сигурни" убежища се оказаха мега надценени. Какъв хедж е нещо, което е препрепрекупено. Това се превръща просто в още един терен за спекула. Реални активи? На борсата няма такива, всичко е дим и мъгла и дериват върху деривата.

A kакъв хедж е нещо с отрицателна доходност? По-добър вариант е да праскаш опции на безумни цена на принципа "ако стане". Знам, че държиш типсове, но абсолютно не мога да го приема за себе си.

---

Добавка... много мислех за VIX. Всеки път реагира на събитие в обратна корелация, а през спокойно време е без големи амплитуди. През IBKR обаче нямам достъп до фонд върху него. А и не става да го сложиш пасивно, а по-скоро, ако чувстваш близък риск.
                Last edited by terziеv; 05.11.2020, 22:34.

Коментар

Мернах някой беше писал тези дни, че било хубаво да се инвестира в активи с обратна корелация. Това специално за мен е глупаво. Ако 50% от портфейлът ти пада, когато другата 50% се вдига, то де факто тичаш на едно място. Като цяло, щом играеш на борсата, значи си готов да поемеш поне известен риск.
                  В голяма грешка си да знаеш. Пак си помисли.

Коментар

• Как се минимизира риск от глобално сурване - просто се изтегляш от пазара. Злато (борсово), облигации, ДЦК не важат в такива моменти.

Как се минимизира ординарният риск - дивидентни акции в стабилни стари компании, които са преминали без проблеми кризата 2008. За предпочитане с месечно изплащане. Още по за предпочитане привилегировани. Предвид 2008-ма, не смятам облигациите за по-сигурни. Има и едни GBS имотни врътки, които според мен са железни. Аз съм изключително против широкоспектърните пасивни фондове, ако и без това губиш време да следиш борсите. Дори да нямаш време, смятам тези с активно управление (като на Pimco или Gladstone) за по-добър вариант. Компании от различни страни, различни сектори, различни валути.

Мернах някой беше писал тези дни, че било хубаво да се инвестира в активи с обратна корелация. Това специално за мен е глупаво. Ако 50% от портфейлът ти пада, когато другата 50% се вдига, то де факто тичаш на едно място. Като цяло, щом играеш на борсата, значи си готов да поемеш поне известен риск.

Най-сериозният ми страх е промяна в регулациите, запори, фалит на брокерите, принудителна смяна на парите...

Това от камбанарията на "малкия". Ако имаш милиони, тогава може вече да мислиш за неща извън борсата - имоти, земя, сейфче със злато, няколко тона ориз...

---

Логика на пазарите няма. Някои я търсят и после се дразнят, когато "тъпаците" печелят повече от тях.
                    Last edited by terziеv; 05.11.2020, 21:07.

Коментар

• А някой опитен иска ли да сподели как минимизира риска в сегашната ситуация ( президентските избори в САЩ + корона вирус който в момента малко изостава по новините, но предполагам ще се върне с пълна сила след изборите )

Аз като новобранец, просто използвам всяка възможност да изляза от позиция. Ако се уцели тайминг-а правилно даже се печели още по-добре. Ако не просто имам пропуснати ползи, но пък си намалявам риска по този начин. Предполагам има много по-умни начини от това, но аз като новобранец това ползвам.

Като пример за който бях много подиграван от Money, влезнах на LLY на 131.17$ и вчера като скочи на 149$ ги разпродадох, защото се съмнявах да задържи този скок. Днес напазарих половината обратно на 146$ понеже не изглеждаше много стабилна. В момента е 145$ и е надолу тренд и ще изчакам да падне докъдето стигне днес и ще купя другата половина. В случая или поне за момента се оказва доста добър тайминг и ми купи 1 ден спокойствие (до тази сутрин си държах кеша).Обаче тези мои действия изглеждат много нелогични за някой по опитен.

Last edited by pantaleev; 05.11.2020, 20:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                        Вие държите ли кеш или вече всички са на мнение, че изборите са минали и близкото бъдеще е много светло и ясно ? Просто от любопитство. Аз лично съм почти 'all in'.
                        Аз съм предпазлив, тъй като подозирам, че ще има down trend във връзка с коронакризата. Предполагам ще се разбере до месец-два.

Коментар

• Вие държите ли кеш или вече всички са на мнение, че изборите са минали и близкото бъдеще е много светло и ясно ? Просто от любопитство. Аз лично съм почти 'all in'.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                            XPEV, 50% за има-няма и седмица.
                            Държавата показва, че ще поддържа китайските EV стартъпи, морално и финансово.
                            Терзиев , тоя следиш ли го ?
                            Вече не, много ми е скъпо. Посоката според мен ще е още нагоре, но вече отива на спекулация и нямам топки. Пипбел май държи там. Според мен изобщо трябва да се купуват китайски компании, но просто нямам добър поглед и ме е страх да не настъпя мина. Джинко солар например го следя от 15 долара и все му се кумих...

Да се повторя от юни за NIO, но е още валидно: ККП и Tencent вярват в компанията. Тя разчита главно на вътрешен пазар, а не на американския. Китай е най-напред с електрокарите, години пред САЩ.

---

Ский OLN какво направи. При положение, че раздава и тлъсти дивиденти. Сърби ме да пусна пак таблицата с вангуванията на ED.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Защо, защо .... При хазарта няма нужда от този въпрос
                              +1 000 000

Коментар

• XPEV, 50% за има-няма и седмица.
                                Държавата показва, че ще поддържа китайските EV стартъпи, морално и финансово.
                                Терзиев , тоя следиш ли го ?
                                Last edited by hazard; 05.11.2020, 18:06.

Коментар

Working...
                                X