Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПоредния ден, в който всички във форума са на плюс и ще отпрашат с лимузините си към Гърция......
П.П. И да не забравя - НАЗДРАВЕ!, ако пак се появи оня с дрегера.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа, човекът е добре винаги да се ослушва и озърта за принципно нови неща. Ето сега гледам по телевизията - един японски човек измислил някакви въглеродни нанотръбички и нанотопчици - с такива невероятни свойства, че могат да направят революция в огромен брой дейности и производства. Който се включи овреме в производството на тия неща, може да направи ударът на животът си.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПри технологиите както и при фармацефтиката никога не можеш да си адски дългосрочен и да се успокоиш напълно като например....да кажем...ще дам пример Виза...ако я имаш на добра цена. ВИнаги трябва да си нащрек защото както казваш може фундаментално да се промени нещо и от първо да отиде на последно място която и да е от тази компания...дали заради нова и по яка технология...дали заради това че някой е измислил по добро лекарство и на друга кампания и спаднат драстично приходите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Разбира се че искам
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАма да ти натяквам ли ако излеза правне обичам да го правя, ама ако искаш няма проблеми
Всъщност аз ще бъда първия който ще дойде и ще признае че съм бъркал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеКогато се случи...няма смисъл да се говори. Майсторлъка е да предвидиш какво ще се случи.
Все пак запомни...това което мислиш сега.не обичам да го правя, ама ако искаш няма проблеми
Коментар
-
Когато се случи...
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩе видимТо няма как да кажеш че е погрешен преди да се е случило - или пък да не се случи.
Все пак запомни...това което мислиш сега.
Коментар
-
Всички
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеA aз си мисля че ще е скоро, септември и октомври по принцип са гадни за пазарите.
За коледа ако вече са вдигнали лихвите всичко ще е калкулирано и прекалкулирано и ни чака яко рали.
По принцип философията ми при здрава корекция е да пълня читави неща, от рода на цитираните по доле.
Със спекулативни шитчета и контрарни плейчета ще се занимаваме в по скучни и спокойни времена.
Не виждам голяма файда да стоя на 100% извън пазара понастоящем.
Дела на това което ме интересува дългосрочно е около 40% от инвестираното на нисе. Имам възможност ако видя едни цени при тях от порядъка на 20 до 30% на червено да си ги утроя - учетворя.
Това в акции. Ако ползвам липс опции по дъната - дори х 10-12 пъти мога да си увелича експозицията.
Те само да ми паднат гилд, апъл, валеро и биогена на 70-80, 40 и 200$ пък ти да видиш...няма такъв кеф..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЗапомни този цитат твой.
Няма по погрешен поглед на пазара ако го мисли в действителност.То няма как да кажеш че е погрешен преди да се е случило - или пък да не се случи.
Коментар
-
Запомни този цитат
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз всъщност не съм убеден че и волатилност ще има особено. Или по-скоро мисля че тази волатилност сега бе причинена от това. И е напълно възможно и само с това да се размине, а пазара само да си расте нагоре следващите месеци. Това ако не се издъни нещо друго - ама то винаги може да се издъни нещо, но и винаги може да не се издъни нищо за много дълго време
Няма по погрешен поглед на пазара ако го мисли в действителност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениее браво на теб,доживях и аз,най големия антиакадемик дето е възможно да съществува,да бъда наречен педантична учителка
ма да говориш,че при волатилност 50/50 има вероятност от 48...
тук вече не говориме за семантична грешка в следстие на писане,както може да е при колегата ти
имаме логическа верига.... тва не е правописна грешка,тва е грешка в следствие на НЕпознаване на материя
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеестествено че зная че се казва вероятност. Просто забележката ти беше като на педантична учителка и реших да не и обръщам внимание.
ма да говориш,че при волатилност 50/50 има вероятност от 48...
тук вече не говориме за семантична грешка в следстие на писане,както може да е при колегата ти
имаме логическа верига.... тва не е правописна грешка,тва е грешка в следствие на НЕпознаване на материя
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБМВ казаха че има забавяне на продажбите, но Даймлер расте добре в китай.
Това че не разбирам как дадена компания постига нещо и какви са шансовете да го постигне изобщо не означава че не оценявам мащаба на това което правят. И предпочитам да съм част от шоуто защото шоуто е изключително мащабно и само може да става още по лудо.
За корекция - когато ного хора мислят нещо, рано или късно част от тях решават да го сторят... остава само да намерят повод за това - или после анализаторите да измислят дори и поводът.Last edited by Императорът; 29.08.2015, 23:36.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз всъщност не съм убеден че и волатилност ще има особено. Или по-скоро мисля че тази волатилност сега бе причинена от това. И е напълно възможно и само с това да се размине, а пазара само да си расте нагоре следващите месеци. Това ако не се издъни нещо друго - ама то винаги може да се издъни нещо, но и винаги може да не се издъни нищо за много дълго време
За коледа ако вече са вдигнали лихвите всичко ще е калкулирано и прекалкулирано и ни чака яко рали.
По принцип философията ми при здрава корекция е да пълня читави неща, от рода на цитираните по доле.
Със спекулативни шитчета и контрарни плейчета ще се занимаваме в по скучни и спокойни времена.
Не виждам голяма файда да стоя на 100% извън пазара понастоящем.
Дела на това което ме интересува дългосрочно е около 40% от инвестираното на нисе. Имам възможност ако видя едни цени при тях от порядъка на 20 до 30% на червено да си ги утроя - учетворя.
Това в акции. Ако ползвам липс опции по дъната - дори х 10-12 пъти мога да си увелича експозицията.
Те само да ми паднат гилд, апъл, валеро и биогена на 70-80, 40 и 200$ пък ти да видиш...няма такъв кеф..
Коментар
Коментар