Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеБрилянтно описание на текущата ситуация в която се намираме. Тва или трябва да имаш железни нерви или да си заклет комарджия и да не можеш да се спреш.да търгуваш Сигурно затова напоследък бирата ми е по-интересна от пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСтига си умувал...
Ако не печели го уволнявам. Ако печели стои и той печели и аз печеля...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПроблема с плащането на дял от печалбата е моралният риск. Двете страни имат различни интереси. От гледна точка на управляващият парите той може само да спечели. Вариант да изгуби няма. Затова той ще поема максимално голям риск. В случай, че е добър той ще се отплаща, но риска рано или късно изтрещява. Може да разгледаме следният пример за инвестирани 100 лева при 30 процент агодишна възвращаемост.
1 година печалба от 30 лева, която се разделя по следният начин 9 за управляващият и 21 за собственика.
2 година започваме от 121 и печалбата е 36 от която управляващият взема 11 лева.
накрая на петата година ще са се натрупали 68 лева комисионни за управляващия, които са чиста печалба и общо 259 лева сметка за собственика на парите.
Какво би станало ако след дълги години риск той изтрещи и останат примерно само 40 процента от акаунта на шестата година? Ами собственика ще има само 103 лева. Управляващият няма да си е взел комисионна за шестата година, но в крайна сметка той ще е взел 68 лева а собственика само три за шест години.
Сякаш управлението на пари срещу висок процент от печалбата също не е много добро решение. Има конфликт на интереси поради нереципрочността на сделката. Едната страна носи всички рискове а другата може само да печели.
Сходен конфликт на интереси има между акционерите и управляващите дружества в АДСИЦ.
Коментар
-
Стига си умувал
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПроблема с плащането на дял от печалбата е моралният риск. Двете страни имат различни интереси. От гледна точка на управляващият парите той може само да спечели. Вариант да изгуби няма. Затова той ще поема максимално голям риск. В случай, че е добър той ще се отплаща, но риска рано или късно изтрещява. Може да разгледаме следният пример за инвестирани 100 лева при 30 процент агодишна възвращаемост.
1 година печалба от 30 лева, която се разделя по следният начин 9 за управляващият и 21 за собственика.
2 година започваме от 121 и печалбата е 36 от която управляващият взема 11 лева.
накрая на петата година ще са се натрупали 68 лева комисионни за управляващия, които са чиста печалба и общо 259 лева сметка за собственика на парите.
Какво би станало ако след дълги години риск той изтрещи и останат примерно само 40 процента от акаунта на шестата година? Ами собственика ще има само 103 лева. Управляващият няма да си е взел комисионна за шестата година, но в крайна сметка той ще е взел 68 лева а собственика само три за шест години.
Сякаш управлението на пари срещу висок процент от печалбата също не е много добро решение. Има конфликт на интереси поради нереципрочността на сделката. Едната страна носи всички рискове а другата може само да печели.
Сходен конфликт на интереси има между акционерите и управляващите дружества в АДСИЦ.
Ако не печели го уволнявам. Ако печели стои и той печели и аз печеля...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАко някой работи за някой друг и му плащат по малко от 30 % от реализираната печалба да звънне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАз пък много се чудя защо всички в този форум са дълги автомобилостроители, че пък и германски като се знае, че ръста в продажбите и най-вече в печалбите се дължи на Китай. За мен това, че ритейлъри са дълги ми е контрарен индикатор. Лошото е, че германците натрупаха много кеш в последно време. За това си мисля, че е най-добре да си пусна една къса на PSA. Short UG от следващата резистенция на 17,16!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПък за дълги, то в БГ и немски автомобилостроители ми е по-добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеСпоред мен рязък спад на Американския.
Коментар
Коментар