Първоначално изпратено от VDAX
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениежелязната руда може да падне и на половина на сегашната цена следващите години. самите китайци казват че прогнозите на Рио тинто например са нереалистични.
http://www.smh.com.au/business/minin...0150807-giu08s
личното ми мнение е че и рио и bhp имат поне още 30 а защо не и 50% надолу следващите години.
Та не каза как ,ще обработват падналата цена на рудата като заводите са изградени за скрапLast edited by lobos; 03.09.2015, 22:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ какво като им е на 15. като падне рудата от 60 на 30 печалбата им ще се свие от 45 на 15. сега се търгуват на ПЕ 10 тогава на ПЕ 30 ли да се търгуватПри липса на обръщане на тренда при цената на рудата и лазене по около 30 за години то и ПЕ то на Рио ще забие около 10-12. което пък предполага спад дори от над 50%. да кажем че орежат разходите и печалбата не падне с пълния размер а да кажем с темпове наполовина на тези на рудата това пак предполага че печалбата им ще падне с едни 40-50%. което пък означава че ще им се наложи да си свият и дивидента наполовина. И съвсем няма да са опрвдани цени близки до настоящата.
Nai golemite zagubi ste ponesat malkite: Fortescue, Kumba. teh shorti
Коментар
-
Първоначално изпратено от VDAX Разгледай мнениеne zabravi kade i em cash cost curveПри липса на обръщане на тренда при цената на рудата и лазене по около 30 за години то и ПЕ то на Рио ще забие около 10-12. което пък предполага спад дори от над 50%. да кажем че орежат разходите и печалбата не падне с пълния размер а да кажем с темпове наполовина на тези на рудата това пак предполага че печалбата им ще падне с едни 40-50%. което пък означава че ще им се наложи да си свият и дивидента наполовина. И съвсем няма да са опрвдани цени близки до настоящата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениежелязната руда може да падне и на половина на сегашната цена следващите години. самите китайци казват че прогнозите на Рио тинто например са нереалистични.
личното ми мнение е че и рио и bhp имат поне още 30 а защо не и 50% надолу следващите години.
Коментар
-
Апропо - струва ми се, че днес краварите не се борят достатъчно храбро.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеXME май е по-читаво ....и според мен оре по дъното ...ама кой знае
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСносен ЕТФ за джилеза?
За дълго
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеНяма BHP, VALE, RIO. Иначе става обемът
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеXME май е по-читаво ....и според мен оре по дъното ...ама кой знае
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнениеЕто няколко причини:
- Цените се качват бавно, а слизат бързо. Ако плащаш скъпи опции за да ловиш растеж, ще са ти високи разходите.
- По курсовете за начинаещи опциите се представят като вид застраховка - т.е. на пазара трябва да има страх. Никой не се страхува от ръст.
- Трейдърите се влюбват в позициите си - предпочитат да им стои позицията в акции, и да купят временна опция отколкото да си продадат позицията. Това помага за визуална ориентация доколко ти е печеливша/губеща позицията, и също отлага плащане на данък печалба върху позицията.
- За да плащаш скъпи опции трябва да имаш пари. Пари имаш след бичи тренд в който си участвал, т.е. като е време за надолу.
nigga please
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеЯ, Кронос е бил така добър да не изтрие нещо ценно.
Някой има ли представа защо повишаването на волатилността обикновено е свързано с понижение на акциите, а понижението и почти винаги върви с повишение на акциите.
Аксиома някаква ли е това?
Или може да се обясни логично?
you are referring to the so called leverage effect (corporate finance, 2 semester )
google it.
there are also other many which are import an if you want to be successfully
if you trade higher moments via options (skew, curtosis etc). you need to know a bit
ako iskas da zneash poveche mi pishe na lichni
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеSLX гледах. Много мижави обеми обачеLast edited by Protokol; 03.09.2015, 21:39.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеAз поне не съм чувал за такъв...
Ма пълни вале и рио със среден дивидент 7% и това е...то друго май не си заслужава, те са си най лоу кост.
Ма мисля още спадове ще има...специално вале, някъде 2017 се канят да пуснат фул капацитет огромното си находище де ще им докара до 30$ цената франко китай при 40 сега.
Тъй че може би след година ще е по подходящо влизане там...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСносен ЕТФ за джилеза?
За дълго
Ма пълни вале и рио със среден дивидент 7% и това е...то друго май не си заслужава, те са си най лоу кост.
Ма мисля още спадове ще има...специално вале, някъде 2017 се канят да пуснат фул капацитет огромното си находище де ще им докара до 30$ цената франко китай при 40 сега.
Тъй че може би след година ще е по подходящо влизане там...
Коментар
Коментар