Според мен най-голямата пречка пред икономическото развитие е неравенството в доходите. То се задълбочи много в западният свят в следствие на неолиберални и десни икономически теории. Първоначално бяха полезни, но в последствие станаха разрушителни за устоите на икономиката. Време е западният свят да завие на ляво. Производителността на труда нараства значително. Все по-малко хора са необходими да се призвежда нещо. В резултат дребният човечец все по-трудно получава доходи и от там потребява. Оказва се, че след 1980 година основният източник на доход не е труда а собствеността, чиято цена се покачва. За да се разреши проблема трябва да намерим как пари да достигат до хората без да е свързано с полагане на труд. Може би намаление на работната седмица е добра основа. В даден момент и даване на дребна сума на калпак пак няма да е лоша идея. Другият вариант е да се намери напълно безсмислена работа за да се държат хората заети да не мислят за глупости.
Вероятно върви някакъв деливъридж на частният сектор. Възможно е да се появява силно течение срещу консуматорското общество.
Не съм мислил по въпроса. След време отговора сам ще изскочи в главата ми.
Вероятно върви някакъв деливъридж на частният сектор. Възможно е да се появява силно течение срещу консуматорското общество.
Не съм мислил по въпроса. След време отговора сам ще изскочи в главата ми.
Коментар