IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
    Има известна логика, благодаря!

По-долу си написал много хубаво мнение за Китай, с няколко думи е казано всичко!!!
    Аз не бих играл в момента за петрола обаче!

Знам какво си мислиш! Ш*бания петрол беше 100 кинта, сега е под 40, петрол винаги ще си трябва, колко още да пада???

При свръх предлагане и настъпваща рецесия може още да пада. Ако го играеш с малка позиция няма да си струва парите. Ако НАБУЗИШ, може и цени от 25 долара да видиш!

Саудитска Арабия играе курвачка на Русия и на шистовите, те са решили да стиснат зъби и да завземат пазарен дял, а след няколко години да продават по 60-70 долара! Предполагам така си мислят!
    Иран от догодина влиза на пазара и ще прави зверски ДЪМПИНГ, отново за пазарен дял!
    И без никаква рецесия, не се вижда от къде ще дойде търсенето за скок, а да не говорим, че може да има тежки пазарни сътресения от тук на сетне.

Ако бабето от ФЕД реши да съхранява авторитет, може да вдигне лихвата все пак декември! Колкото и да е нелогично с оглед на данните!

Скъп долар на 1,02-1.00-0.97 не само, че ще удари петрола, но ще удари глобалната икономика!

Рязко по-скъп долар какъвто наблюдаваме от 1 година, натиската икономиката на глобално ниво страхотно. Китай, митай всичко! Това създава големи дисбаланси и свива потреблението. Поредния факт наливащ масло в огъня на рецесията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Зависи, къде ще е по-добра икономическата активност.
      В исторически план, като изключим последните 10тина години лекия е по-скъп от брента, даже преди се говореше за арбитраж, че може да се прави. Той между другото излезна до някъде.

Ако Америка ще дърпа, а Европа боксува - лек!
      Има известна логика, благодаря!

По-долу си написал много хубаво мнение за Китай, с няколко думи е казано всичко!!!

Коментар

Мнението ти e наистина интесно, благодаря! Като решиш да купуваш какво ще бъде американски или брент?
        Зависи, къде ще е по-добра икономическата активност.
        В исторически план, като изключим последните 10тина години лекия е по-скъп от брента, даже преди се говореше за арбитраж, че може да се прави. Той между другото излезна до някъде.

Ако Америка ще дърпа, а Европа боксува - лек!

Коментар

• А за петролните компании - мисля че големите петролни компании са едно от най-скъпите неща на пазара - тотален балон който може да се срине с 50-70% следващите години.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Аз не бих посмял да влизам дълъг в петрол. Според мен е твърде рано и твърде рисково. Балансирането на пазар минава през три фази. Първо се режат инвестициите, после се режат оперативните разходи и чак след дълъг период на агония някой се предава и спира да работи. Чак след като сме минали през третата фаза ми идва безопасно за покупки. Производствената себестойност продължава да пада, което означава все по-ниски стойности. За мен е твърде рано.
            В момента имаме класически случай на цикличност при суровините. При тях има цикли с продължителност десетина петнадесет години. Сега е едва началото на мечият им пазар. Не разбирам защо трябва толкова рано да влизам и да хващам падащият кинжал. Според мен най-лошото ще бъде догодина и след това 4-5 години ще се влачат по корем.
            Естествено може и да съм объркал, но аз съм си суровинна мечка вече няколко години.
            Мнението ти e наистина интесно, благодаря! Като решиш да купуваш какво ще бъде американски или брент?

Коментар

• Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
              Sell implied vola
              Защо мислиш така. На мен ми се струва че петрола ще направи доста рязко движение надолу следващите месеци.

Коментар

В кое според вас е по-добре да се направи дълга позиция Брент или Американски петрол?
                Ще съм благодарен ако повече хора напишат мнение!
                Аз не бих посмял да влизам дълъг в петрол. Според мен е твърде рано и твърде рисково. Балансирането на пазар минава през три фази. Първо се режат инвестициите, после се режат оперативните разходи и чак след дълъг период на агония някой се предава и спира да работи. Чак след като сме минали през третата фаза ми идва безопасно за покупки. Производствената себестойност продължава да пада, което означава все по-ниски стойности. За мен е твърде рано.
                В момента имаме класически случай на цикличност при суровините. При тях има цикли с продължителност десетина петнадесет години. Сега е едва началото на мечият им пазар. Не разбирам защо трябва толкова рано да влизам и да хващам падащият кинжал. Според мен най-лошото ще бъде догодина и след това 4-5 години ще се влачат по корем.
                Естествено може и да съм объркал, но аз съм си суровинна мечка вече няколко години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Флоридов - Китай няма накъде да пада повече. Растежът на икономиката може да се е забавил, ама не е спрял. Погледни графиката на Шанхаецът за 5 години и ще видиш това.
                  Още като се сриваше, аз казах, че ще спре на 3 000 и той така стори. Можеше и повече да - ама нямаше да задържи там. А на 2380 (например) това щеше да стане най-изгодната борса на света и куцо, кьораво и сакато щеше да се хукне да инвестира там.
                  Китай е фабриката на "света", а не "фабриката" на Китай!

Случващото се там го гледаме през призмата на експорта и консумацията в тъй наречения развит свят! Пазара там има възможност не само да пада, а да се рути направо, подобно на всички останали!

Коментар

• Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
                    Sell implied vola
                    Не разбрах, да продавам петролни компании ли?

Коментар

В кое според вас е по-добре да се направи дълга позиция Брент или Американски петрол?
                      Sell implied vola

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Флоридов - Китай няма накъде да пада повече. Растежът на икономиката може да се е забавил, ама не е спрял. Погледни графиката на Шанхаецът за 5 години и ще видиш това.
                        Още като се сриваше, аз казах, че ще спре на 3 000 и той така стори. Можеше и повече да - ама нямаше да задържи там. А на 2380 (например) това щеше да стане най-изгодната борса на света и куцо, кьораво и сакато щеше да се хукне да инвестира там.
                        Ohh mlakni be

Коментар

• Флоридов - Китай няма накъде да пада повече. Растежът на икономиката може да се е забавил, ама не е спрял. Погледни графиката на Шанхаецът за 5 години и ще видиш това.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В кое според вас е по-добре да се направи дълга позиция Брент или Американски петрол?

Коментар

Младежи, започна ли масовото закриване на позиции?
                              I am full in but Short

Коментар

• Младежи, започна ли масовото закриване на позиции?

Коментар

Working...
                                X