IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хайде пак прочети какво съм написъл

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Ние говорихме за прайслайн, корелацията му с долара и защо изведнъж реши да продаваш.

А ГИЛД са в един куп съдебни спорове, ако прочетеш годишния им отчет.
    Хайде пак прочети какво съм написъл.

А за Гилд не съм им чел годишния отчет. Гилд не ме интересува и съм го махнал от топ 50 те мои в момента в който Мерк изкараха алтернативното лекарство.
    Ако стане 50 $ може и да го загледам...ако не да си блъска главата който иска с него какво ще стане.

Аз си изкарах процент и нещо от него...стига ми. Дори и смалкото пари с които го шортнах. Взех ли си парите..взех си ги...ей това е истината.Вие му мислете. Пазара ще ми даде друга възможност.

Коментар

• Ей това вече е много важно...

Имам предвид частта от графиката за 80-те години. Профит марджините падат, а пазарът тогава се вдига.
      Ей това вече е много важно...80 те години...щом тогава е било така 90 % и сега ще е така.

Като не знаете какво да правите...се занимавате с глупости
      Last edited by Iv_max; 24.03.2016, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
        по добре се сасредото4ете варху Charlie Munger
        Защо по-добре Чарли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Аз ти казах...ти пак с твоите "новини".

Не можеш ли да разбереш че има истински новини - факти - ала това че ГИЛД са загубили делото в съда или че Биоген ги съди Кейли за патенти и т.н .
          А има и "новини" ала тези които ти четеш които не са новини ами манипулации. Анализатори...коментатори икономисти, политици и всякакава паплач която говори глупости и ти им викаш на това новини.
          Като вчера за петрола...тея се гаврят със всички и трябва да си зверски глупав да им слушаш глупостите. Аз съм потресен от платените глупости които се говорят непрекъснато

Аз ти обясних какво имам пред вид...ти пак ми вкарваш думи в устата...кога съм споменвал въобще ФЕД? Ти си мислиш че каквото знаеш ти...това знам и аз.
          Тея, въобще не ги слушам.

Твоите "новини" които ти четеш оправдават движенията на пазара а не че пазара се движи от тези новини. Ама като не можеш да приемеш това не можеш и да разбереш - логично е.
          Ние говорихме за прайслайн, корелацията му с долара и защо изведнъж реши да продаваш.

А ГИЛД са в един куп съдебни спорове, ако прочетеш годишния им отчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Тцъ, това реално показва че профит маржина е на рекордно равнище и че ако печалбите падат дори и при такъв висок профит маржин, ако той почне да се свива до средните стойности - което е реалистичен сценарии при затягане на пазара на труда - печалбите ще падат още повече от очакваното.
            Имам предвид частта от графиката за 80-те години. Профит марджините падат, а пазарът тогава се вдига.

Коментар

Не можеш ли да разбереш че има истински новини - факти - ала това че ГИЛД са загубили делото в съда или че Биоген ги съди Кейли за патенти и т.н .
              А има и "новини" ала тези които ти четеш които не са новини ами манипулации. Анализатори...коментатори икономисти, политици и всякакава паплач която говори глупости и ти им викаш на това новини.
              Като вчера за петрола...тея се гаврят със всички и трябва да си зверски глупав да им слушаш глупостите. Аз съм потресен от платените глупости които се говорят непрекъснато

Аз ти обясних какво имам пред вид...ти пак ми вкарваш думи в устата...кога съм споменвал въобще ФЕД? Ти си мислиш че каквото знаеш ти...това знам и аз.

Твоите "новини" които ти четеш оправдават движенията на пазара а не че пазара се движи от тези новини. Ама като не можеш да приемеш това не можеш и да разбереш - логично е.
              недей да им отваряш очите нали трябва и да има кой да губи за да може ние да печелим ако всички почнат да печелят кой ще е губещия?

Коментар

не е бил...защото тогава просто е нямало такива трейдъри

Ама нали си чел Интилгентния инвеститор?

Какво е правил Греам тогава помниш ли? Купувал е горе долу какви да е компании които имат активи повече от цената им и ги е държал...Кога е продавал? Или ако до 3 години не се вдигнат или ако цената им стане над 25 %.

Поне като ти е идол Бъфет не трябва да ти ги обяснявам аз тея неща.

И какво Греам на практика е правил? Спекулирал. Ама понеже пазара не е бил да можеш да спекулираш ден за ден...щото коминисиооните са били високи и нямало компютри той е правил това което прави.

И какво прави Бъфет различно?

Почва да търси подценени компании но с възможност за дългосрочен разстеж.

Сега нито има подценени компании в смисъла който е влагал Бъфет...нито можем да говорим за сигурност за дългосрочен разстеж защото времената и конкуренцията са с пъти по динамични и факторите които влияят на пазара кореннно различни.
                по добре се сасредото4ете варху Charlie Munger

Коментар

• не е бил

Дядката не е бил трейдър, да купи и после да продаде с 1% нагоре. Някои от супердългосрочните инвестиции ги прави през 70-те когато никой не го е знаел.
                  не е бил...защото тогава просто е нямало такива трейдъри

Ама нали си чел Интилгентния инвеститор?

Какво е правил Греам тогава помниш ли? Купувал е горе долу какви да е компании които имат активи повече от цената им и ги е държал...Кога е продавал? Или ако до 3 години не се вдигнат или ако цената им стане над 25 %.

Поне като ти е идол Бъфет не трябва да ти ги обяснявам аз тея неща.

И какво Греам на практика е правил? Спекулирал. Ама понеже пазара не е бил да можеш да спекулираш ден за ден...щото коминисиооните са били високи и нямало компютри той е правил това което прави.

И какво прави Бъфет различно?

Почва да търси подценени компании но с възможност за дългосрочен разстеж.

Сега нито има подценени компании в смисъла който е влагал Бъфет...нито можем да говорим за сигурност за дългосрочен разстеж защото времената и конкуренцията са с пъти по динамични и факторите които влияят на пазара кореннно различни.

Коментар

• Незнам

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                    Да, ако са прикрит джънк, което рано или късно май се оказва истина, много ясно, че така ще е голямо избухване. Аз си мисля, да не би пък да има връзка с популярността на индексни фондове, ETFs и подобни. Хората, които инвестират в тях да са по-скоро склонни да не daytrade-ват и оттам оборотът надолу...
                    Незнам, дали ефекта от ЕТФ и те, се отразява в обемите на тези графики.

Може би има логика и в това дето вика Ники че на пракитика последните години има по голямо движение на капитали между страните.

Коментар

• Ефекта е същия

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      ГИЛД не са загубили дело, съдията е допуснал това дело да се гледа. До този момент не е била сигурно дали изобщо ще има дело
                      Ефекта е същия

Коментар

• ГИЛД не са загубили дело, съдията е допуснал това дело да се гледа. До този момент не е била сигурно дали изобщо ще има дело

Коментар

• Аз ти казах...

Новите данни са? Няколко управителни на федерални резервни банки казват - хайде на вдигаме лихвите другия месец? Това ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Това го качвам за коментар от ravnovesie. Не покзава ли това, че дори профит марджините да падат, пазарът може да е бичи.
                            Тцъ, това реално показва че профит маржина е на рекордно равнище и че ако печалбите падат дори и при такъв висок профит маржин, ако той почне да се свива до средните стойности - което е реалистичен сценарии при затягане на пазара на труда - печалбите ще падат още повече от очакваното.

Коментар

• Това го качвам за коментар от ravnovesie. Не покзава ли това, че дори профит марджините да падат, пазарът може да е бичи.
                              Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                                Да, ако са прикрит джънк, което рано или късно май се оказва истина, много ясно, че така ще е голямо избухване. Аз си мисля, да не би пък да има връзка с популярността на индексни фондове, ETFs и подобни. Хората, които инвестират в тях да са по-скоро склонни да не daytrade-ват и оттам оборотът надолу...
                                требва да гледас каде са движениата на парите. всека седмица по големите банки пускат в w researchite si теzи факти. освен това гледаи и световните ротации, кои каде инвестира

Коментар

Working...
                                X