Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеЕвтните акции и днес нагоре!
Впрочем P/E 30 с висока задлъжнялост само по себе си нищо не означава.
Много от най-евтините акции имат П/Е от над 100, ако въобще има Е тази година
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНе знам, ти отбираш от банки много повече, ма къв пък толкова потенциал виждаш там ? Верно евтинки изглеждат, ма случайно ли е ?
Както върви ще станат май излишни, една ЦБ на държава ще е напълно достатъчна да си принтира мъни и да си ги хвърля с хеликоптеро...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМи ето погледнах старбъгс. СК 6 милиарда /реално едва ли са повече от 3/ Още 13 милиарда заеми изтеглили /защо са теглили като са толкова печеливши е друг въпрос/ И всичко това ти го предлагат за скромната сума от 85 милиарда. Ми че то без пари направоР/Е 35. колко са те 35 години. Нищо работа. като ходя на мола все сравнявам колко човека минават на макдоналдса, събуея и на дюнерджийницата на бай ставри. Ми едно и също горе-долу. Ама на бай ставри дюнерджийницата си бачка на р/е 1 пък ти си купувай акции на макдоналдс като те кефи. Аз ти казвам, че тея те цакат с топла бира ама ти си знаеш
И въобще не е вярно че 80% от стартиращите дребни бизнеси били фалирали. Не знам каква е тая статистика. За мен трябва да си супер идиот за да не успееш. Стига да не те мързи и да се подържаш конкурентноспособен все пак. Сам казваш в долният си пост че е печелившо. Ама нищо де. Ако си милиардер е разбираемо че те устройва р/е 30
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМи ето погледнах старбъгс. СК 6 милиарда /реално едва ли са повече от 3/ Още 13 милиарда заеми изтеглили /защо са теглили като са толкова печеливши е друг въпрос/ И всичко това ти го предлагат за скромната сума от 85 милиарда. Ми че то без пари направоР/Е 35. колко са те 35 години. Нищо работа. като ходя на мола все сравнявам колко човека минават на макдоналдса, събуея и на дюнерджийницата на бай ставри. Ми едно и също горе-долу. Ама на бай ставри дюнерджийницата си бачка на р/е 1 пък ти си купувай акции на макдоналдс като те кефи. Аз ти казвам, че тея те цакат с топла бира ама ти си знаеш
И въобще не е вярно че 80% от стартиращите дребни бизнеси били фалирали. Не знам каква е тая статистика. За мен трябва да си супер идиот за да не успееш. Стига да не те мързи и да се подържаш конкурентноспособен все пак. Сам казваш в долният си пост че е печелившо. Ама нищо де. Ако си милиардер е разбираемо че те устройва р/е 30
Между другото, в началото на 2012 SBUX пак бяха на ПЕ 36-37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМного нящо сте изписали и така и не разбрах четейки на диагонал за какво се спорите.....то че консенсус нямате е ясно...
Равен, какви са тия 300%, дай някой пример ?
Някакви шитове за центове ли...
Щото аз на тоя прераздут пазар и за дабъл трудно виждам нещица с 5г хоризонт, камо ли пък х 5-6..Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениедали да създам бизнес ,който дава коли под наем или да си купя акции на тия,които са светлинни години пред мен в същия бизнес
дали да направя магазин/имах няколко/ или да си купя акции на такива
за мен лично второто е по лесно.е,не ми е дохода същия но и ядове нямам
SBUX мисля да направя една верига/подобна/
MCD не мога да разбера що е пълно винаги при тияпо принцип не е нищо ново
дали бих спечелил от акциите им...ами май да. а уж бяха закъсали
2008 година имах нещастието да правя пари от няколко места/добри пари/
не знам MCD/SBUX/JNJ как продължиха,мен ми писна.сега я карам полекичка и не търся 10%Р/Е 35. колко са те 35 години. Нищо работа. като ходя на мола все сравнявам колко човека минават на макдоналдса, събуея и на дюнерджийницата на бай ставри. Ми едно и също горе-долу. Ама на бай ставри дюнерджийницата си бачка на р/е 1 пък ти си купувай акции на макдоналдс като те кефи. Аз ти казвам, че тея те цакат с топла бира ама ти си знаеш
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ не шитове, това което по принцип си го държа, банки биотехнологии и от тази година и развиващи се пазари. И чакам да видя кога ще стане и за суровини
Както върви ще станат май излишни, една ЦБ на държава ще е напълно достатъчна да си принтира мъни и да си ги хвърля с хеликоптеро...
Коментар
-
дали да създам бизнес ,който дава коли под наем или да си купя акции на тия,които са светлинни години пред мен в същия бизнес
дали да направя магазин/имах няколко/ или да си купя акции на такива
за мен лично второто е по лесно.е,не ми е дохода същия но и ядове нямам
SBUX мисля да направя една верига/подобна/
MCD не мога да разбера що е пълно винаги при тияпо принцип не е нищо ново
дали бих спечелил от акциите им...ами май да. а уж бяха закъсали
2008 година имах нещастието да правя пари от няколко места/добри пари/
не знам MCD/SBUX/JNJ как продължиха,мен ми писна.сега я карам полекичка и не търся 10%Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕ точно тука е голямото ми разминаване с теб. Ние тук не сме милиардери все пак. 8 години за мен е ужасно много време. Направи едно хубаво кафене в София и ще си върнеш парите за една година. Или магазин на хубаво място с 10% надценка. Нали се сещаш. всеки ден въртиш една стока през 10%. За мен това винаги е алтернатива. Затова не се връзвам на такива глупости на р/е 30. Аз като правя нещо го правя с идеята да правя пари. Да правя толкова пари че да си струва разправията. Иначе лятото идва. Сега ще мине още едно. Ако го загубя то няма да се върне никога. Ще ми остава едно лято по-малко.
в тия 10% сложи ли усигуровките,наема,заплатите,тока,рекета от държавата,стоката, която стои и не се продава как я смяташ/нали е пари/стоящи/
или сложи всички тия неща и 10%
след една или две години на кафето ще му трябва /нов фейс/ за да върви,колко пари са това..ако не съм се занимавал и с кафета и магазини,автомивки,паркинги и кво ли не,няма да те питам.не казвам,че не се правят пари...амаравния е написал
Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеЪхъ, а ако беше купил рубли с малък левъридж, примерно 20...
Проблема на тези трейдове както казва Пип е, че никога няма да сложиш голяма част от наличните си пари.
Иначе по-напред добър съвет си дал, да заложат на паунда срещу еврото. И аз си бях отворил позиция и вървеше добре, продадох половината. Чакам сега да отскочи малко и пак ще добавя. Мисля че и момента за дълга на USDCAD също е подходящ. И там имам.
и на мен ми требваха две години да хвана Peabody Energy и Alpha Natural, ама си доидоха... 70 цента продадени zа 10 евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеако беШе купил желеzо на4алото на годината да си на 150/200%
Проблема на тези трейдове както казва Пип е, че никога няма да сложиш голяма част от наличните си пари.
Иначе по-напред добър съвет си дал, да заложат на паунда срещу еврото. И аз си бях отворил позиция и вървеше добре, продадох половината. Чакам сега да отскочи малко и пак ще добавя. Мисля че и момента за дълга на USDCAD също е подходящ. И там имам.
Коментар
Коментар