IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всъшност може и

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Е що. Той да пробва. Може пък да се съглася. Така се прави. Като ти искат оферта си длъжен да дадеш
    Всъщност може и 3 $ да ми дадеш за опцията ))) Аз ще хеджирам и ще си купя акции за 2 $ и готово - сто процента съм напред 1 $ )))))

Коментар

• Като купуваш да знаеш нещо от мен

Тези неща със спреда са ми пределно ясни. Правил съм опити. Относно другото, благодаря за съветите. Оценявам ги но все пак няма да се възползвам от тях. Поне съм благодарен че намерих човек с който да обсъдя въпроса Моите разбирания за печалби и загуби са доста размити и филосовски. Трудно е да ги обясня а камо ли писмено.
      Като купуваш опции да знаеш нещо от мен, продавай ги в сряда на седмицата в която изитичат по възможност освен ако не си се набутал и нямаш избор. А ако си се набутал по добре не ги продавай хич поне да не плащаш комисионна))

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
        male male.

are options easy to trade
        Е що. Той да пробва. Може пък да се съглася. Така се прави. Като ти искат оферта си длъжен да дадеш
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Има го...ето аз съм застанал на късо и малко на дълго. Дългото краткосрочно...късото средносрочно.

Фундамента е това че рано или късно пазара ще отиде под 180.Дали сега, следващия месец или след два няма значение..
          На същото съм заложил и аз.

Коментар

Бях на едно кафе и гледах опциите в Yahoo...да прав си 115 е около тази цена ама я виж продажбите? Има ли...и колко са? И виж спреда...а той не случайно е такъв.. и мога да ти обясня много подробно защо. Защото никой реално не търгува тези опции само прави следното: Тези котировки които гледаш са измислени и в общия случай само за парлама, ако намерят такъв като теб и още един и купуват от единия и продават на другия през спреда. Фалшивите поръчки при акциите е забранен уж, ама при опциите не е. И това което се случва е че тея следят за кандидати за търговия и правят марж без да поемат риск. Затова спреда е толкова голям и стои без да мърда. 95 % от всички котировки на дългосрочните опции са фалшиви.Може да пробваш ако искаш как се променя цената ако подадеш заявка освен ако нямаш лошия късмет точно в този моемнт да има друга заявка от друг като теб и те да купят от единия и да продадат на другия. Щото са по бързи и виждат пазара преди теб.А ти не виждаш и дълобочината на пазара предполагам. Не че истинската дълбочина можем да я видим въобше на пазара на опции.
            Никой не търгува спекулативно такива опции защото риска е много голям. Търгуват се максимум месечни опции главно със спекулативна цел. И то на компании които са силно воалитни.
            Пич, когато купиш за 2 $ опция на компания която чакаш да се вдигне със 100% ти си загубил в същия миг. Ако търгуваше щеше да знаеш че никога не се купуват опции далеч от текущата цена защото те са абсолютно неликвидни и не си променят цената съпоставимо с реалната цена на акцията и цента им пада с изминаване на времето. Ти ще загубиш дори и цената да стане 39.99 на падежа. Ще загубиш даже и да стане 41.99 щото вече ще си платил 2 $ преди 1 година.

Опциите ги забрави съвсем добронамерено ти го казвам. Това е визш пилотаж като бондовете. Трябва да си напълно наясно какво правиш и защо го правиш а ти нямаш как да си наясно не щото си глупав а защото за това трябва опит.

тея идеи дето ти се въртят в главата е по добре да ги позабравиш.
            Тези неща със спреда са ми пределно ясни. Правил съм опити. Относно другото, благодаря за съветите. Оценявам ги но все пак няма да се възползвам от тях. Поне съм благодарен че намерих човек с който да обсъдя въпроса Моите разбирания за печалби и загуби са доста размити и филосовски. Трудно е да ги обясня а камо ли писмено.

Коментар

• Как се преебах с БАК...

,,,,,,,,,

Коментар

И аз бях се поувлякъл по стартъпи да инвестирам...та се поспрях за малко )))) За хубаво мисля...А пък мен да питаш да ти правя опция...може дай ми 200 $ за акция и готово това е риска...кое е по добре да си купиш за 2-3 $ и да загубиш или да ми платиш 200 $ и да чакаш акциите им да станат 300?..)))
                male male.

are options easy to trade

Коментар

• Има го...

Ив къде ги гледаш тези опции на Епъл по 30 долара? Аз сега съм отворил в интерктив и за 16.06.17 виждам цена от 11 $ при страйк 115 ? Иначе казваш ако вярвам в CYH че ще ходи на 60 да си я купувам директно без опции. Как да си купя такъв тотален избушеняк. Рискувам да загубя 20$ на акция вместо 2. Тоест намалям евентуалната загуба с 90% а евентуалната хипотетична печалба намаля само два пъти. Иначе си напълно прав че нямам опит с опциите. от сравнително скоро се интересувам от тях. И то не за друго, ами защото и ти сам казваш че това не е пазар на който може да се търгува фундаментално. В момента положението е такова че наистина може да се случи абсолютно всичко както и да не се случи абсолютно нищо. Нямам никаква фундаментална идея за пазара в която да повярвам. Като пиша на листчето, това което е в ляво е равностойно на това от дясно. Затова търся някъде прекален страх или прекален оптимизъм за да се хвана за нещо в което да вкарам някакви пари. Може би само за спорта.
                  Има го...ето аз съм застанал на късо и малко на дълго. Дългото краткосрочно...късото средносрочно.

Фундамента е това че рано или късно пазара ще отиде под 180.Дали сега, следващия месец или след два няма значение..

Коментар

• Бях на едно кафе

Ив къде ги гледаш тези опции на Епъл по 30 долара? Аз сега съм отворил в интерктив и за 16.06.17 виждам цена от 11 $ при страйк 115 ? Иначе казваш ако вярвам в CYH че ще ходи на 60 да си я купувам директно без опции. Как да си купя такъв тотален избушеняк. Рискувам да загубя 20$ на акция вместо 2. Тоест намалям евентуалната загуба с 90% а евентуалната хипотетична печалба намаля само два пъти. Иначе си напълно прав че нямам опит с опциите. от сравнително скоро се интересувам от тях. И то не за друго, ами защото и ти сам казваш че това не е пазар на който може да се търгува фундаментално. В момента положението е такова че наистина може да се случи абсолютно всичко както и да не се случи абсолютно нищо. Нямам никаква фундаментална идея за пазара в която да повярвам. Като пиша на листчето, това което е в ляво е равностойно на това от дясно. Затова търся някъде прекален страх или прекален оптимизъм за да се хвана за нещо в което да вкарам някакви пари. Може би само за спорта.
                    Бях на едно кафе и гледах опциите в Yahoo...да прав си 115 е около тази цена ама я виж продажбите? Има ли...и колко са? И виж спреда...а той не случайно е такъв.. и мога да ти обясня много подробно защо. Защото никой реално не търгува тези опции само прави следното: Тези котировки които гледаш са измислени и в общия случай само за парлама, ако намерят такъв като теб и още един и купуват от единия и продават на другия през спреда. Фалшивите поръчки при акциите е забранен уж, ама при опциите не е. И това което се случва е че тея следят за кандидати за търговия и правят марж без да поемат риск. Затова спреда е толкова голям и стои без да мърда. 95 % от всички котировки на дългосрочните опции са фалшиви.Може да пробваш ако искаш как се променя цената ако подадеш заявка освен ако нямаш лошия късмет точно в този моемнт да има друга заявка от друг като теб и те да купят от единия и да продадат на другия. Щото са по бързи и виждат пазара преди теб.А ти не виждаш и дълобочината на пазара предполагам. Не че истинската дълбочина можем да я видим въобше на пазара на опции.
                    Никой не търгува спекулативно такива опции защото риска е много голям. Търгуват се максимум месечни опции главно със спекулативна цел. И то на компании които са силно воалитни.
                    Пич, когато купиш за 2 $ опция на компания която чакаш да се вдигне със 100% ти си загубил в същия миг. Ако търгуваше щеше да знаеш че никога не се купуват опции далеч от текущата цена защото те са абсолютно неликвидни и не си променят цената съпоставимо с реалната цена на акцията и цента им пада с изминаване на времето. Ти ще загубиш дори и цената да стане 39.99 на падежа. Ще загубиш даже и да стане 41.99 щото вече ще си платил 2 $ преди 1 година.

Опциите ги забрави съвсем добронамерено ти го казвам. Това е визш пилотаж като бондовете. Трябва да си напълно наясно какво правиш и защо го правиш а ти нямаш как да си наясно не щото си глупав а защото за това трябва опит.

тея идеи дето ти се въртят в главата е по добре да ги позабравиш.

Коментар

• Ив къде ги гледаш тези опции на Епъл по 30 долара? Аз сега съм отворил в интерктив и за 16.06.17 виждам цена от 11 $ при страйк 115 ? Иначе казваш ако вярвам в CYH че ще ходи на 60 да си я купувам директно без опции. Как да си купя такъв тотален избушеняк. Рискувам да загубя 20$ на акция вместо 2. Тоест намалям евентуалната загуба с 90% а евентуалната хипотетична печалба намаля само два пъти. Иначе си напълно прав че нямам опит с опциите. от сравнително скоро се интересувам от тях. И то не за друго, ами защото и ти сам казваш че това не е пазар на който може да се търгува фундаментално. В момента положението е такова че наистина може да се случи абсолютно всичко както и да не се случи абсолютно нищо. Нямам никаква фундаментална идея за пазара в която да повярвам. Като пиша на листчето, това което е в ляво е равностойно на това от дясно. Затова търся някъде прекален страх или прекален оптимизъм за да се хвана за нещо в което да вкарам някакви пари. Може би само за спорта.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                        Свилоzа
                        Maйтапчия..
                        Ма нищо, и от тях си имам..

Коментар

• Гледай къде има COLOR за да видиш отговора щото не излиза

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Всеки си има своя гледна точка. Всеки си има гледна точка ама като искаш да търгуваш опции първо трябва да си наясно какво правиш.Разбира се всеки може да прави и глупости - кой да го спре?Златото например за едни е украшение,за други е консуматив за производство а за трети е графика с цени. Опцията и тя така. За почти всички с които съм коментирал опцията е просто левърджната позиция на актива. Проблема е че знаеш за опциите от теорията а не от практиката. Опциите са съвсем друга бира, не са като акциите. Аз ти обяснявам моята истина и то в подробности а твоят отговор е че съм тъп и не разбирам що е то опция. Не си тъп. Това че не разбираш нещо не означава че си тъп а просто че не го разбираш. А никой не може да ти отнеме твоята истина разбира се. Съгласен съм че съм тъп. Обясни ми защо съм тъп и къде греша. Какво е това опция? Като почнеш да търгуваш опции ще разбереш за има няма един месец и ще се откажеш.Щом опциите са безсмислени защо въобще съществуват? Кой ти каза че са безмислени? Те са главен инструмент за спекулация и хеджиране Как така като имаш време търгуваш с опции а като нямаш време с акции? Ами когато съм заел фундаментална позиция в дадена посока на пазара ( тогава чакам средносрочно развитие ) аз не търгувам толкова много вече и само чакам развитие в моята посока...съответно "нямам работа". Когато не съм сигурен каква позиция да заема на пазара пак "нямам работа". Като "нямам работа" търгувам спекулативно и краткосрочно опции и предпочитам да правя това пред спекулативно купуване и продаване на акции просто защото за краткосрочен период опциите са с ограничен риск да сбъркаш и с огромна възможност да спечелиш на фона на парите които си заложил, и когато знаеш какво правиш и кои опции да търгуваш и си наясно колкото можеш да си наясно - печелиш..т.е аз печеля Как така не знам колко ще струва ама ще е много?Ами ето сега на Епъл опциите за след една година около текущата цена на акцията са около 30 $. Казах ти че не знам щото не мога да знам на коя акция колко струва опцията след 1 година...да не съм wall street дата центъра?То си пише колко струва! 30 $ колко процента са грубо? около 20 % премия.Това за теб малко ли е? за да спечелиш от такава сделка след 1 година ще си на 0 печалба ако епъл скочи с 20 % и ще си назад ако скочи с по малко или падне. И то ще си назад с 20 % което е много. 1 опция на епъл или 100 акции ще ти струват 3000$.Кое е по добре да си купиш 100 акции епъл или да дадеш напред 3000$ на халос? Нали не мислиш че има някой луд от другата страна да ти продава 1 годишни опции и да поема риск за 2 %? Що ти не продадеш опции за 2 % разлика от текущата цена за след една година и да поемеш риска да се сдобиеш с акции когато хич не искаш щото някой ще я изпълни а шанса е голям? Ако беше опцията 2 % щях да ги купя всичките. Ако си търгувал някога опции щеше да знаеш че твоята гледна точка е безмислена поради това че на много малко компании се предлагат въобще едногодишни опции от една страна, от друга премията може да е и 50 % а пък ликвидността е много малка на най оборотните компании а никаква на останалите.
                          Ти нали беше казал че имаш софтуерна фирма. Да имам даже не една ама със затихващи функции Ако ти поръчат от епъл едно приложение милион което ти трябва примерно една година да го направиш и ти плащат в долари а твоите подизпълнители искат евро как хеджираш валутният риск? Теглиш 1м долара кредит, обръщаш в евро за да можеш да си платиш разходите в евро след една година или просто си купуваш валутна опция. Кое е по-скъпо, опцията или лихвите и разходите по заема? Тук или се обърка или аз не мога да те разбера.Ако ти трябва кредит ще си го изтеглиш в която валута ти е удобно..т.е скоято плащаш разходите. Ако искаш да хеджираш спрямо това че ще ти платят в друга валута може да си купиш опции - те няма никак да са евтини но това няма общо с лихвите които плащаш с а със сигурността че да кажем долара няма да падне с повече от еди колко си процента. Това вече е застраховка но на СЪЩЕСТВУВАЩА позция ( кредита ти или каквото е парите ти ) ,а не ГОЛА ОПЦИЯ за каквато ти говориш ако знаеш какво е гола опция. Ами ако имаш договор с Кауфланд да им доставяш хляб на фиксирана цена за две години напред как ще си гарантираш цената на брашното ако нямаше опции. Или ще купиш брашото и ще го съхраняваш три години. Колко ще ти струва заема+съхранението и колко опцията. Кое е по-евтино? Това е ХЕДЖ. То струва пари. Хеджа се прави върху съществуващ договор, позиция или валута а не ГОЛ ХЕДЖ щото това не е хедж голия а СПЕКУЛАЦИЯ с ограничен риск
                          Ето ти една компания:
                          https://www.google.com/finance?q=cyh...IYyrsgHch5-QBQ
                          преди 9 месеца беше 65$. падна на 15 а сега е 20. Имаш ли идея колко ще струва след година и 9 месеца? Кол опцията за 19.01.18 2$ при страйк 40.Хе хе...че това е малко ли е? значи трябва компанията да скочи с 100 % веднъж и още 2 $ отгоре)) Ако знаеш че ще скочи толкова направо си я купи. Не знам колко е но щом казваш 2$ за 40 $ цена след година и нещо не е малко при положение че сега струва 19 $. Щом това те кефи да дадеш 200 $ за 100 акции при 40 страйк...купувай що се бавиш? Година и 9 месеца е много време. какъв е шанса да се възстанови цената на 65, какъв е шанса компанията да фалира и какъв е шанса да си стои на 20$ ? Приеми че имаш 30% шанс акцията да се възстанови до 65. 30% шанс с два долара да спечелиш 25 и 70% шанс да загубиш тези два долара. Добре ли е? Ами за мен не е добре. Да вържа пари за 2 години с вероятност цената да се вдигне с 110 % ми се струва много глупаво ( в случая не знам компанията ) И то трябва да се вдигне толкова не да спечеля...а да не загубя!!!
                          Ето ти още нещо което проучвам от няколко дни:
                          https://www.seedinvest.com/virtuix/series.a
                          Искат 2,3 долара на акция и капитализация около 50 милиона. Това много ли е или е малко за такова устройство? Ама тука играта е всичко или нищо. При такава игра аз лично предпочитам да си купя опции вместо акции. Да ама пичовете не предлагат опции да им платянякакви пари за две години и после да мисля. Та щом смяташ че е глупаво да се купуват голи опции измисли ми една цена да ми дадеш опции върху това. Ето аз съм глупакът. Утре се качвам на самолета и идвам където казваш в Европа да подписваме
                          И аз бях се поувлякъл по стартъпи да инвестирам...та се поспрях за малко )))) За хубаво мисля...А пък мен да питаш да ти правя опция...може дай ми 200 $ за акция и готово това е риска...кое е по добре да си купиш за 2-3 $ и да загубиш или да ми платиш 200 $ и да чакаш акциите им да станат 300?..)))
                          Last edited by Iv_max; 14.04.2016, 19:51.

Коментар

Трябва да ти покажа някай неща на живо за да разбереш за какво става въпрос..ама едва ли има смисъл. )

Поздрави!!!
                            https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Всеки си има своя гледна точка. Златото например за едни е украшение,за други е консуматив за производство а за трети е графика с цени. Опцията и тя така. За почти всички с които съм коментирал опцията е просто левърджната позиция на актива. Аз ти обяснявам моята истина и то в подробности а твоят отговор е че съм тъп и не разбирам що е то опция. Съгласен съм че съм тъп. Обясни ми защо съм тъп и къде греша. Какво е това опция? Щом опциите са безсмислени защо въобще съществуват? Как така като имаш време търгуваш с опции а като нямаш време с акции? Как така не знам колко ще струва ама ще е много? То си пише колко струва!
                            Ти нали беше казал че имаш софтуерна фирма. Ако ти поръчат от епъл едно приложение милион което ти трябва примерно една година да го направиш и ти плащат в долари а твоите подизпълнители искат евро как хеджираш валутният риск? Теглиш 1м долара кредит, обръщаш в евро за да можеш да си платиш разходите в евро след една година или просто си купуваш валутна опция. Кое е по-скъпо, опцията или лихвите и разходите по заема? Ами ако имаш договор с Кауфланд да им доставяш хляб на фиксирана цена за две години напред как ще си гарантираш цената на брашното ако нямаше опции. Или ще купиш брашото и ще го съхраняваш три години. Колко ще ти струва заема+съхранението и колко опцията. Кое е по-евтино?
                            Ето ти една компания:
                            https://www.google.com/finance?q=cyh...IYyrsgHch5-QBQ
                            преди 9 месеца беше 65$. падна на 15 а сега е 20. Имаш ли идея колко ще струва след година и 9 месеца? Кол опцията за 19.01.18 2$ при страйк 40. Година и 9 месеца е много време. какъв е шанса да се възстанови цената на 65, какъв е шанса компанията да фалира и какъв е шанса да си стои на 20$ ? Приеми че имаш 30% шанс акцията да се възстанови до 65. 30% шанс с два долара да спечелиш 25 и 70% шанс да загубиш тези два долара. Добре ли е?
                            Ето ти още нещо което проучвам от няколко дни:
                            https://www.seedinvest.com/virtuix/series.a
                            Искат 2,3 долара на акция и капитализация около 50 милиона. Това много ли е или е малко за такова устройство? Ама тука играта е всичко или нищо. При такава игра аз лично предпочитам да си купя опции вместо акции. Да ама пичовете не предлагат опции да им платянякакви пари за две години и после да мисля. Та щом смяташ че е глупаво да се купуват голи опции измисли ми една цена да ми дадеш опции върху това. Ето аз съм глупакът. Утре се качвам на самолета и идвам където казваш в Европа да подписваме

Коментар

• Вместо да напиши чек на разни ислямисти и на корумпирани бащици, Делта за три месеца подметнала на акционерите си байбаци за 425 милиона, успокоила с 850м пенсионерите си и дала 764м за подръжка и обновяване на самолетите си.
                              Те до това води евтиното олио - компаниите да замяргат с кеш като луди когото сварят.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Пичове, 32% кеш ми са множко. Имам си и 41% напълно хеджирани.
                                Та - повече oт 12- 15% не виждам смисъл да държа да не работят.....надяваме се да е скоро, ма може и да мине бая време докато им дойде момента за употреба.

Замислил съм да си взема 1:1 QQQX / PSQ, все пак 3.8% почти безрискови дивиденти са си.

Някакви по добри идеи за "дивидентен кеш" ?
                                Свилоzа

Коментар

Working...
                                X