IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Аз казах много неща, ама кой да разбере. Който може и който иска който не...не.

Една жена била казала...не можеш да видиш нищо по далеч от носа си. И даже не се и замисляш. Ама това е твоя бизнес...малко живнаха страшната ти инвестиция в банките и ти живна малко..ама ще видим до кога И живнаха според мен щото хората си взимат кинтите от късите ама ти ще кажеш фундамента се променил.)) Няма значение какво има в отчетите на да кажем на ДБ. 40 трилиона в деривати и инструменти...и 20 милиярда печалба от тях. 0.09 % печалба. С къв риск...?

Или пък всичките досега банки в щатите дето мина ърнинга..били са били по ЕПС нали? Няма значение оборотите и печалбата може би? И мислиш че това е причината да скочат ли? Или пък щото това е измислен + за да могат хората да си вземат печалбата от шорта да имат пак да шортят)) Най малко шортената WFC само не се вдигна с много.

Ако ти не виждаш какво е положението на пазара от пръв поглед и Господ не може да ти обясни. Щото за да ти помогне Господ трябва първо ти да си помогнеш сам.

Ама аз и миналата година не вярвах че това което говориш го правиш. Не мога да си представя мислите ти да са отражение на действията ти.

И как точно едни по-лоши отчети изведнъж правят пазара скъп при положение че коефициентите на търговия точно пък на банките предполага че пазара калкулира спад на печалбите за следващите години

Как нещо като се търгува на ПЕ 10 и печалбата му пада с 5 или айде дори 20% за едно тримесечие го прави скъпо. Чисто математически не се получава така, чисто финансово също.

но разбира се когато "една жена казва " че е скъпо може пък и да е скъпо. Не се ли усещаш че доводите ти за пазара са като на кифлите във фризьорските салони

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
      Taka e contango to opredelja, no contagoto sasti se meni sas spot cenata I moge da bade po steep itn
      И е напълно възможно напълно да липсва при висока цена и да е доста високо при ниска цена. също както и чартърите при танкерите.

Не че аз си ги измислям тези неща - просто прочетох отгор отгор годишните отчети на няколко компании с танкери, които всичките се кефиха на ниската цена на петрола и не можеха да схванат защо им разпродават акциите при положение че за тях сега е елдорадо.

Коментар

• ))

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Това не е оптимизъм - това е реализъм. Ти просто никога през живота си не си виждал скъп пазар

Разбирам че те кефи да използваш термини ан гро и без никаква основа зад тях освен теории на конспирация и "една жена каза" , но ако можеш да кажеш една единствена рационална, а не емоционална причина дори защо пазара е скъп ще бъда много учуден.
        Аз казах много неща, ама кой да разбере. Който може и който иска който не...не.

Една жена била казала...не можеш да видиш нищо по далеч от носа си. И даже не се и замисляш. Ама това е твоя бизнес...малко живнаха страшната ти инвестиция в банките и ти живна малко..ама ще видим до кога И живнаха според мен щото хората си взимат кинтите от късите ама ти ще кажеш фундамента се променил.)) Няма значение какво има в отчетите на да кажем на ДБ. 40 трилиона в деривати и инструменти...и 20 милиярда печалба от тях. 0.09 % печалба. С къв риск...?

Или пък всичките досега банки в щатите дето мина ърнинга..били са били по ЕПС нали? Няма значение оборотите и печалбата може би? И мислиш че това е причината да скочат ли? Или пък щото това е измислен + за да могат хората да си вземат печалбата от шорта да имат пак да шортят)) Най малко шортената WFC само не се вдигна с много.

Ако ти не виждаш какво е положението на пазара от пръв поглед и Господ не може да ти обясни. Щото за да ти помогне Господ трябва първо ти да си помогнеш сам.

Ама аз и миналата година не вярвах че това което говориш го правиш. Не мога да си представя мислите ти да са отражение на действията ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Много, много косвено. Реално равнището на контангото ми се струва много по-важно отколкото абсолютната цена на петрола.
          Taka e contango to opredelja, no contagoto sasti se meni sas spot cenata I moge da bade po steep itn

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
            Zavisi, tai kato towa opredelja storage capacity, aide
            Много, много косвено. Реално равнището на контангото ми се струва много по-важно отколкото абсолютната цена на петрола.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Акциите на танкерите зависят от чартърните нива, и то те са различни за различните типове танкери, а не от цената на петрола. В новините такова нещо не можеш да намериш, поне не редовно. Аз си знам къде да го търся и как да ги виждам

Новините за петрола са от друга страна пълна глупост. Петролът не се движи от новините - реално движението му е напълно случайно последната година. Дали ще върви нагоре или надолу е горе долу като хвърляне на герб стинка
              Zavisi, tai kato towa opredelja storage capacity, aide

Коментар

• Има един много лесен начин да проверите дали един инструмент се движи от фундамент или са случайни колебания. пускате си една графика на малки интервали - и почвате да гледате дали фибоначи числата имат влияние - дали наистина съпротиви и подкрепи са около тях. Ако са около тях значи нещата са случайни. Машините са превзели пазара и го лашкат нагоре надолу защото иначе никой си няма идея на къде би трябвало да върви. Съответно и няма голям натиск за покупки или за продажби извън чистата краткосрочна спекула.

При петрола машините са превзели пазара. При индексите не са. Поне по моите тестове.

Коментар

Виж как създаде ВИЦ без да искаш

"Петролът не се движи от новините - реално движението му е напълно случайно последната година. Дали ще върви нагоре или надолу е горе долу като хвърляне на герб стинка"

))

Случайно...движение...на петрола? ) Браво бе...

Това не се нуждае от коментар..))
                  Напълно случайно Или ти си мислиш че новините го движат

Коментар

• Виж как създаде ВИЦ без да искаш

Акциите на танкерите зависят от чартърните нива, и то те са различни за различните типове танкери, а не от цената на петрола. В новините такова нещо не можеш да намериш, поне не редовно. Аз си знам къде да го търся и как да ги виждам

Новините за петрола са от друга страна пълна глупост. Петролът не се движи от новините - реално движението му е напълно случайно последната година. Дали ще върви нагоре или надолу е горе долу като хвърляне на герб стинка
                    Виж как създаде ВИЦ без да искаш

"Петролът не се движи от новините - реално движението му е напълно случайно последната година. Дали ще върви нагоре или надолу е горе долу като хвърляне на герб стинка"

))

Случайно...движение...на петрола? ) Браво бе...

Това не се нуждае от коментар..))

Коментар

Наистина не знам от къде ти идва тоя оптимизим Подозирам че много ти се иска да е така заради позиците ти. Сега ти дълъг си? Имаш ли на загуба позиции? Хеджирал ли си с къси позиции или опции?

Аз не незнам какво ще стане, ама предполагам

Ако се окажеш прав и пазара тръгне, много краткосрочно, нагоре, то ще е само щото имаш късмет Ама тоя късмет е късмет само ако го оползотвориш. Нереализираната печалба е само цифрички...не кинти.

Пазара не бил скъп...? )) Шегуваш се нали?)) Предполагам само твоите компани дето си ги чекнал не са скъпи..и като другите падат твоите ще хвърчат нагоре...щото са евтини И разбира се, няма да кажеш кои компании имаш....щото това е тайна..да не взема да застана дълъг на тях и да направя няколко милиона наготово.

Трябва само малък катализатор да повелече нещата надолу, даже не и криза.
                      Това не е оптимизъм - това е реализъм. Ти просто никога през живота си не си виждал скъп пазар

Разбирам че те кефи да използваш термини ан гро и без никаква основа зад тях освен теории на конспирация и "една жена каза" , но ако можеш да кажеш една единствена рационална, а не емоционална причина дори защо пазара е скъп ще бъда много учуден.

Коментар

• Наистина не знам от къде ти идва тоя оптимизим

това е супер краткосрочен поглед, а не можеш да знаеш дали масата на пазара ще инвестира краткосрочно или с дългосрочна перспектива. Т.е. ти може да си мислиш че знаеш, но реално не знаеш - никой не знае и няма как да знае. Пазарът в цялост не е скъп - скъпи са отделни сегменти от пазара. Което е нормалната ситуация и реално винаги е така - освен при масирана криза.
                        Наистина не знам от къде ти идва тоя оптимизим Подозирам че много ти се иска да е така заради позиците ти. Сега ти дълъг си? Имаш ли на загуба позиции? Хеджирал ли си с къси позиции или опции?

Аз не незнам какво ще стане, ама предполагам

Ако се окажеш прав и пазара тръгне, много краткосрочно, нагоре, то ще е само щото имаш късмет Ама тоя късмет е късмет само ако го оползотвориш. Нереализираната печалба е само цифрички...не кинти.

Пазара не бил скъп...? )) Шегуваш се нали?)) Предполагам само твоите компани дето си ги чекнал не са скъпи..и като другите падат твоите ще хвърчат нагоре...щото са евтини И разбира се, няма да кажеш кои компании имаш....щото това е тайна..да не взема да застана дълъг на тях и да направя няколко милиона наготово.

Трябва само малък катализатор да повелече нещата надолу, даже не и криза.

А че погледа ми е краткосрочен...това е повече от ясно...за къв кур ми е дългосрочен ?

Коментар

• Пазарите не им хващат вяра ...
                          "China’s Economy Had a Good Start In the First Quarter of 2016"
                          http://www.stats.gov.cn/english/Pres...5_1343971.html
                          След евентуалния провал на срещата в Доха ще имаме цяла седмица за пазар на промоция .....
                          Last edited by Protokol; 17.04.2016, 17:55.
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Да де ама тя и масовката все по-малко си купува компютри и ползва Уиндоус.
                            Грабнеш един таблет и се изпънеш на тавана. Даже и за пенсионерите е свръх лесно - тука Скайп, тука снимка на внуче, тука вестника. Настолният компютър е като пишещата машина - само ако ти трябва да напишеш някой документ и да сметнеш нещо.
                            А Уиндоус 10 вече го пуснаха и без пари.
                            Майкрософт се движи от бизнеса си за бизнеса, където що годе вечни неща няма

Коментар

• http://gospodari.com/%D0%B3%D0%BE%D1...deo102609.html

ей ти Мишо,танкер
                              снощи не ме разбра

Алонсо,търсим масовката,какво ползва
                              тя,ползва продуктите на майкрософт.ти включително.десет в едно или двайсет в едно,бъгаво или не за момента те са лидера и не виждам нито андроид нито линукс еле ябълката как ще ги изместят.не веднъж и мен са ме убеждавали в предимствата на линукс.плюс това е безплатнно.ами не искам,не ми харесва
                              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                Вредни са, понеже потокът е постоянен, много от тях са шум, и т.н. Но примерно теб може да те заинтересува да разбереш много бързо каква е тенденцията при петрола ако държиш акции в танкери.

Освен това в туитър новините идват в съобщения от 140 символа, което (поне за мене) е предимство. Ако е шум, поне да е адски кратък

Коментар

Working...
                                X