IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вий двамата пак почнахте да се ядете ли?

Ама нищо - то и в заядките ви пак има ползотворство - ако не за вас - за останалите, дето ви четат караниците.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Какво става с срещата в Доха???

Коментар

• Ни най малко

Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
        Iv сякаш се радваш на неуспехите на другите. И не приемаш съвети от никой. Така изглежда от страни. Винаги си най знаещия най можещия.
        Ни най малко.

Как да не приемам съвети. Кой ми е дал съвет? Абсолютно винаги съм си аргументирал позицията. А дали съм прав бъдещето показва.

Но когато някой хора не са прави с години и времето го показва при все продължават да говорят празни приказки ме провокират да бъда такъв какъвто не искам да бъда.

Не само че не съм най знаещия и най можещия ами напротив колкото повече разбирам толкова повече разбирам че нищо не разбирам. Обаче на фона на някой хора които живеят 10 години в миналото така изглежда.

The first quarter, should it come in as expected, would mark a third straight quarterly decline in earnings and a fifth straight fall in revenue.

Reuters

И това е факт не е мнение на анализатор.

И сега когато някой разбирач който не е прав от година насам ме кара да давам доказателства че акциите не били скъпи. И не само заради по горното а заради тонове думи които съм изписъл от сума време...как да му отговориш?

"We expect negative 2016 full-year EPS revisions will continue as managements once again issue negative warnings guidance for the new quarter," they wrote.

Also worrying some investors, cash flow has declined for S&P 500 companies in the past year, making it harder for them to buy back shares. Buybacks help boost earnings numbers on a per-share basis.

Цялата статия от преди 20 минути

http://www.reuters.com/article/us-us...-idUSKCN0XC2F6

И да добавим всички рискове пред света в следващщите месеци от Европа, Япония и Китай.
        Риска от изборите
        Риска от новата данъчна политика в щатите
        Риска от нарастващото недосволство от цените на лекарствата и силното говорене в тази посока от всички
        Риска от политиките на централните банки
        Риска от вдигане на лихвите и т.н

И на тоя фон да си бичи има само една причина...да се молиш на Господ да не потънеш повече или да излезеш сух от губещите си позиции .Надявайки се на шортскуиз или на това да изкарат пазара с минимални обеми на нов хай за да преебат колкото може повече хора.
        Което не е конструктивна позиция да не говорим за разумна или реалистична. Поне си кажи...преебах се дано ги разкарам. А не фундаментални глупости в най нефундаменталното време.
        Last edited by Iv_max; 17.04.2016, 21:37.

Коментар

• The latest draft seen by Reuters was something vague, like a statement that said all producers inside and outside OPEC should freeze production at "agreeable levels.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            То верно ...от къде да имаш пари да се занимаваш с петрол...ти си потънал с HSBC )) и сега се молиш да се измъкнеш ...

Я кажи само...хеджирал ли си куците си позиции или не си?)) Ако си хеджирал..що си си хвърлил парите на вятъра като си такъв оптимист
            Iv сякаш се радваш на неуспехите на другите. И не приемаш съвети от никой. Така изглежда от страни. Винаги си най знаещия най можещия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              И е напълно възможно напълно да липсва при висока цена и да е доста високо при ниска цена. също както и чартърите при танкерите.

Не че аз си ги измислям тези неща - просто прочетох отгор отгор годишните отчети на няколко компании с танкери, които всичките се кефиха на ниската цена на петрола и не можеха да схванат защо им разпродават акциите при положение че за тях сега е елдорадо.
              stotot horata ne razlichavat megdy panamax i VLCC

Коментар

• То верно ...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Че аз с петрол не се занимавам - който има пари за губене да се хвърля там
                То верно ...от къде да имаш пари да се занимаваш с петрол...ти си потънал с HSBC )) и сега се молиш да се измъкнеш ...

Я кажи само...хеджирал ли си куците си позиции или не си?)) Ако си хеджирал..що си си хвърлил парите на вятъра като си такъв оптимист

Коментар

• Бла бла бла...

М даа и пазара още е на нивата от миналата си година Не е пораснал, но не е и паднал - просто се колебае.

А за доводите ти. Сега можеш да ги прегледаш един по един и там където има нещо което трябва да се случи че да са верни изводите да сложиш едно ЩЕ. И там където нещо в сегашно време оправдава изводите да ги запазиш такива каквито са.

И се получават много много ЩЕ. И доста малко доводи без ще.

Ако щетата ти вземат че станат реалност може и да се окажеш прав. Но до тогава си е гледане в тавана. Със същата увереност човек може да изкара обратните доводи - пак с ще. И в общи линии е доста трудно да се определи кои ще та са по-вероятни
                  Бла бла бла...Бла бла бла...

Това е положението. Аз губя пари ти печелиш ей така от миналата година...нищо че е ОБРАТНОТО с огромни размери в процентно и най вече в абсолютно изражение.

И това е доказано...а не като тебе да се крия какво имам и после да каже много разбирам. Само може би от кола ми в WYNN за два месеца съм направил повече пари от парите които правиш ,ако не губиш ( което е много вероятно на фона на кво си казал и къде си инвестирал) за две години. В какво беше инвестирал? Бразилия, европейски банки и биотехнологии?)))) Голем смех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    :)) А чак сега разбрах...машините!!!. Те едни идиоти са ги направили тея машини в твоя услуга да си взимаш евтини неща и губят пари за да можеш ти да печелиш
                    Че аз с петрол не се занимавам - който има пари за губене да се хвърля там

Коментар

• М даа и пазара още е на нивата от миналата си година Не е пораснал, но не е и паднал - просто се колебае.

А за доводите ти. Сега можеш да ги прегледаш един по един и там където има нещо което трябва да се случи че да са верни изводите да сложиш едно ЩЕ. И там където нещо в сегашно време оправдава изводите да ги запазиш такива каквито са.

И се получават много много ЩЕ. И доста малко доводи без ще.

Ако щетата ти вземат че станат реалност може и да се окажеш прав. Но до тогава си е гледане в тавана. Със същата увереност човек може да изкара обратните доводи - пак с ще. И в общи линии е доста трудно да се определи кои ще та са по-вероятни

Коментар

• ))

Има един много лесен начин да проверите дали един инструмент се движи от фундамент или са случайни колебания. пускате си една графика на малки интервали - и почвате да гледате дали фибоначи числата имат влияние - дали наистина съпротиви и подкрепи са около тях. Ако са около тях значи нещата са случайни. Машините са превзели пазара и го лашкат нагоре надолу защото иначе никой си няма идея на къде би трябвало да върви. Съответно и няма голям натиск за покупки или за продажби извън чистата краткосрочна спекула.

При петрола машините са превзели пазара. При индексите не са. Поне по моите тестове.
                        :)) А чак сега разбрах...машините!!!. Те едни идиоти са ги направили тея машини в твоя услуга да си взимаш евтини неща и губят пари за да можеш ти да печелиш

Коментар

• Не...

Напълно случайно Или ти си мислиш че новините го движат
                          Не...най малко новините.

Далаверата го движи една жена ми каза;

Коментар

• Що изведнъж?

И как точно едни по-лоши отчети изведнъж правят пазара скъп при положение че коефициентите на търговия точно пък на банките предполага че пазара калкулира спад на печалбите за следващите години

Как нещо като се търгува на ПЕ 10 и печалбата му пада с 5 или айде дори 20% за едно тримесечие го прави скъпо. Чисто математически не се получава така, чисто финансово също.

но разбира се когато "една жена казва " че е скъпо може пък и да е скъпо. Не се ли усещаш че доводите ти за пазара са като на кифлите във фризьорските салони
                            Що изведнъж?...Точно от миналата година по това време с теб водим подобен спор.
                            От тогава печалби, ърнинг, обороти и т.н тръгна надолу. Ако вземем само този аспект на пазара който даже не е и най важния. Ти къде живееш бе шефе...вземи погледни малко от миналата година как е тенденцията. Как говориш че едно тримесичие било проблема. Едно тримесичие може да е било проблема миналата година по същото време. Или викаш щом акциите не падат - няма проблеми.
                            А какво е това П/Е...някой гледа ли го още след байбака и финансовото инжинерство което е достойноза нобелова награда? Аааа да байбака е положително нещо за компанията...ти си един от 0.01 % от хората които поне малко хващат от нещата да мислиш така. Щото ти увеличавал стойността на избушиняка.
                            А печалбата за следващите години е поставена на един много сериозен ГЛИНЕН фундамент базиран разбира се на изключително фундаменталното поведение на почти всички компании с малки изключения да закърпват положението на ЕПС са със байбак, съкращаване на разходи, намаление на персонал, ограничаване или липса на дългосрочни инвестиции ( освен байбак и дивиденти ) и всичко това при видгане на заплатите на персонала който също дава един много сериозен ГЛИНЕН фундамент който увеличава разходите на компаниите за заплати и свива марджина на печалба заедно със самата такава. И точно сега когато тая тенденция е кристално ясна и единственото което се търгува е ФЕД ...ти ми разправящ глупости че пазара бил калкулирал бъдеща печалба. Това ако не е трагично ще е смешно.

Коментар

• В момента има един очевидно скъп отрасъл - петролните компании - особен оголемите такива. Техните оченки калкулират че средната цена на петрола ще расте следващите години - а това съвсем не е сигурно.

И два възможно и да са скъпи отрасъла. Интернет компаниите, които наистина се търгуват на леко безумни коефциенти и консюмър дискрешънъри компании в САЩ - особено някой по-модни марки, където нещата според мен поне тотално са излезли от контрол и не мога да разбера какво точно очаква пазара от тях, че да си оправдаят оценките.

Всичко друго си ми изглежда между ОК и евтино. Това не означава че пазара няма да продължи да се колебае. Ама скъп пазар предполага мечи пазар. С години. А аз такова нещо не виждам. Не че не може да се случи но ми изглежда доста по-слабо вероятно от алтернативния вариант.

Коментар

• Само да ти обърна вниамние

Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                                http://gospodari.com/%D0%B3%D0%BE%D1...deo102609.html

ей ти Мишо,танкер
                                снощи не ме разбра

Алонсо,търсим масовката,какво ползва
                                тя,ползва продуктите на майкрософт.ти включително.десет в едно или двайсет в едно,бъгаво или не за момента те са лидера и не виждам нито андроид нито линукс еле ябълката как ще ги изместят.не веднъж и мен са ме убеждавали в предимствата на линукс.плюс това е безплатнно.ами не искам,не ми харесва
                                Само да ти обърна вниамние, че когато сравняваш компютър Епъл с ПС, сравняваш една компания срещу цяла индустрия която произвежда ПС. Когато сравняваш Телефон Епъл с телефона на база андроид сравняваш една компания с 80% от останалата индустрия и 20 % на база уиндос. На ангро казвам процентите.
                                Освен това Епъл операционната система е на практика Линукс.

Не казвам, че не си прав за Майкрософт, или да защитавам Епъл като компания от гледна точка на акциите им. Само казвам да се име пред вид тези факти.

Коментар

Working...
                                X