Първоначално изпратено от volaswap
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеаиде и тука един лонг в таzи тема
Newmont Mining @ 0.16 / 28.86 USD / Strike 30 (15.06.2016)
https://www.hsbc-zertifikate.de/wps/...umnD8AB5CWzI!/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАко можеше да сметнеш с математика какво ще се случи играта нямаше да е такава.
А какво ти е в главата не знам, ама ако не мисля върху сделките ти ( а аз не мисля умишленно) товето също може да изглежда като тото. Или може би смяташ че знаеш какво стои зад мотивите ми когато правя нещо сто процента? Как някой да знае като не задава въпроси?
аz савети не искам. 4акам последните треидове да zатвора и бегам оттук.
Коментар
-
Ако можеше
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениене го zнам Ив, ама неговото ми е като тото.
А какво ти е в главата не знам, ама ако не мисля върху сделките ти ( а аз не мисля умишленно) товето също може да изглежда като тото. Или може би смяташ че знаеш какво стои зад мотивите ми когато правя нещо сто процента? Как някой да знае като не задава въпроси?
Коментар
-
Алонсо
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕ що. Аз нищо лошо не съм казал за теб. Даже напротив. както виждаш те описвам като доста умен и начетен младеж. Идеята на поста ми беше да обясня нивото на форума. Да не си мислиш че тук пишем само хора от уолстрийт предполагам за много голям процент от пишештите инвестициите са само хоби. Не може да очакваш кой знае какво от подобен форум Ето факта е че за теб опцията е тета и гама пък за мен е просто цената на черешите. В този смисъл за вас с Ив опцията е сложен инструмент, пък за мен е много по прост от акциите. Защото от акциите не знам колко мога да загубя докато от опцията знам колко точно губя, което ми дава свобода да се концентрирам върху евентуалната пеалба.
Коментар
-
Всъщност
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНяма как да сме на едно ниво Ники. Ти носиш костюм някъде в ситито на Берлин или Мюнхен пък аз нося раздърпана тениска и живея на село. Даже не на село ами живея в една гора и на половин километър от мен няма жива душа. Ти живееш в компанията на банкери и трейдъри, пък аз живея в компанията на жена си, сина си, две кучета и една котка. Та се получава така че в този форум се събираме вълкът от уолстрийт и бай ганьо Ти четеш всичко ново написано от разни нобелови лауреати, пък аз чета художествена литература, бъфет и Талеб. Поради тази причина за теб формулата за оределяне за цената на опцията, създадена от въпросните нобелови лауреати е важна, а за мен е една глупост. Глупост е защото в нея са включени някакви минали стойности докато мен ме интересува бъдещето. Ние с теб сме като едни герои на талеб. Ако една истинска монета падне 10 пъти на ези, ти вероятно ще решиш че на 11-тия път шанса за ези е 50% защото така казват формулите и нобеловите лауреати. Аз пък ще ти кажа че на 99% пак ще е ези, защото монетата е фалшива. Та понеже приказваме за опции. Аз гледам на опцията по моя си байганьовски начин. Гледам че в моето село тая година няма да има череши. В селата наоколо пак няма череши и си викам защо да не взема да инвестирам в череши. и понеже имам една идея мозък в главата си викам: Абе аз тея череши няма къде да ги държа и какво да ги правя ако се окаже че нещо съм недоразбрал за черешите. Що да не взема да подпиша само едни предварително договори за покупка на череши и да ги капарирам 10% от цената. Така хем няма да се набутам с всичките пари ако се обърка нещо хем няма да мисля къде да държа черешите до евентуалният им дефицит. До такива висини като алфи, бети, гами и т.н аз няма как да стигна
Иначе Ники е прав. Не че като някой е прав, трябва да е задължително чак толкова успешен но по принцип е прав. Но е факт че доста често "движението във финансовите среди" или подобно те отделя от реалността. Един приятел викаше за политиците така..." като влязат под прожекторите и от светлината им не могат да видят нищо какво се случва около тях в действителност" .
Така смятам е и със всички които са с двата крака в "икономиката" и икономическите познания. То затова има винаги много икономисти и играчи дори изненадани от развитията на нещата.
Аз целия ми живот съм гледал средата и мразя максимализма. Така че смятам че човек е добре да поназнайва ...но е добре и да стои по отсрани за да вижда нешата по ясно.
Коментар
-
Причината за това което говориш
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеПреди време си пробвах късмета с това LIT. Беше около момента в който Мъск обяви гигаплановете си. Доколкото си спомням Микаелис ни беше обърнал внимание върху този инструмент, а самата идея, че лития е ограничен, а цената и потреблението му ще растат е близка до всеки, който цъка по платформите.
За мое съжаление и досега не откривам чист инструмент с който може да се отиграе тази идея.
Самия LIT траква лития с такъв успех, с какъвто траква земеделските торове, че даже и цената на природния газ. Причината е, че сред компаниите, които са в индекса няма чист минъор на литий. То по принцип си няма такива минъори.Там където се добива литий, традиционно се добива и поташ, нитрати, съединения съдържащи йод и бром, а самия литий и литиеви съединения рядко надхвърля четвърт от бизнеса.
Рисковете:
1. Повечете минъори оперират в държави, които бихте определили за политически несигурни, корумпирани и без дълбоки традиции в защита на частната собственост ( то за кой ли ресурс не важи). Винаги съществува възможността там, където вие видите инвестиционна възможност и сте готови да платите за нея, дъжавата също да я види и просто да я национализира за без пари, за благото на народа.
2. Компаниите, който добиват литий всъщност не притежават залежите. Те ги експлоатират на база концесионни договори. Аз бях неприятно изненадaн, след като установих, че SQM например според концесионнния си договор е ограничен не само като време (представете си 15-годишен договор), но и като добивани обеми. Тоест той има лимит за добив до края на договора си и дори и да има невероятно търсене за продукцията му - не може да надхърли предварително определените лимити. А повярвайте - той си работи по горната граница на лимита отдавна. т.е. печалбата му идва от покачване на цената, и не може да дойде от покачване на обемите.
3. С голяма скорост в момента се раждат нови компании за добив и преработка по целия свят;
4. Страната с най-големи и най-евтини за преработка ресурси в момента не позволява дейност на своя теритирия, но до кога? В момента в който кандиса - ще е черен лебед за цената на суровината.
5.Друга част от компаниите в индекса се занимават с производство на батерии. Тук е другия риск. Вие виждате едно постоянно нарастващо търсене на батерии, но предприемачите го виждат също. А в условията на много лесни пари за дълъг период от време - голям е риска предлагането винаги да надхвърля търсенето, колкото и бързо да расте търсенето. Прекрасна пример за това в момента могат да ви бъдат компаниите за фотоволтаици. От десетилетия и малките деца знаят, че бъдещето принадлежи на фотоволтаиците и въреки това, компаниите, които ги произвеждат постоянно са в калта или на ръба, овъринвестирайки и предизвиквайки постоянен излишък.
Не е лоша идея LIT, но малко по-добра идея е да си създадете собствен ETF (списък с няколко компании по ваш избор) и то след повечко четене и количествен анализ.
Причината за това което говориш, се корени в отговора ти. За добив на литии има строги правила защото е много ограничен. Много страни са забранили добива на литии прав си, почти всички имат ограничения в производството и лимити. Това е една огромна причина поради която мнозина се съмняват в толкова масовото разпространение на електрически коли защото батериите имат живот и се нуждаят от замяна на Х години. Прав си и за LIT като етф но аз преди време не успях да открия по добър начин за експозиция в тази посока. Селектриането на отделни компании ми се вижда трудна и рискова задача за мен. LIT падна най малко от всички ресурси през миналите години. Така или иначе аз смятам да си го държа.
Коментар
-
То всички далавери се знаят
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеПреди години беше модерно да се залага на SQM - понеже държали значителни количества литий ...
Не те ли притеснява, че тая далавера с лития всички я знаят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕ що. Аз нищо лошо не съм казал за теб. Даже напротив. както виждаш те описвам като доста умен и начетен младеж. Идеята на поста ми беше да обясня нивото на форума. Да не си мислиш че тук пишем само хора от уолстрийт предполагам за много голям процент от пишештите инвестициите са само хоби. Не може да очакваш кой знае какво от подобен форум Ето факта е че за теб опцията е тета и гама пък за мен е просто цената на черешите. В този смисъл за вас с Ив опцията е сложен инструмент, пък за мен е много по прост от акциите. Защото от акциите не знам колко мога да загубя докато от опцията знам колко точно губя, което ми дава свобода да се концентрирам върху евентуалната пеалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениетова са глупости. нито ме поzнваш, тала 4е иzкаzването ти е много, ама много дале4е от истината.
другото може на ли4ни, не са прави на остипана госпожица.
никои не каzва 4е си каzал несто гресно пак и парите са твои. а 4е нивоте е ниско, ФАКТ. като по4нах да писа тук 2005 бех в университета и имасе доста готини хора. сега са некви лумпени (не вси4ки), които са надпреварват, да писат глупости. аиде и кат се видим, сте ти се промени доста мнението...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНяма как да сме на едно ниво Ники. Ти носиш костюм някъде в ситито на Берлин или Мюнхен пък аз нося раздърпана тениска и живея на село. Даже не на село ами живея в една гора и на половин километър от мен няма жива душа. Ти живееш в компанията на банкери и трейдъри, пък аз живея в компанията на жена си, сина си, две кучета и една котка. Та се получава така че в този форум се събираме вълкът от уолстрийт и бай ганьо Ти четеш всичко ново написано от разни нобелови лауреати, пък аз чета художествена литература, бъфет и Талеб. Поради тази причина за теб формулата за оределяне за цената на опцията, създадена от въпросните нобелови лауреати е важна, а за мен е една глупост. Глупост е защото в нея са включени някакви минали стойности докато мен ме интересува бъдещето. Ние с теб сме като едни герои на талеб. Ако една истинска монета падне 10 пъти на ези, ти вероятно ще решиш че на 11-тия път шанса за ези е 50% защото така казват формулите и нобеловите лауреати. Аз пък ще ти кажа че на 99% пак ще е ези, защото монетата е фалшива. Та понеже приказваме за опции. Аз гледам на опцията по моя си байганьовски начин. Гледам че в моето село тая година няма да има череши. В селата наоколо пак няма череши и си викам защо да не взема да инвестирам в череши. и понеже имам една идея мозък в главата си викам: Абе аз тея череши няма къде да ги държа и какво да ги правя ако се окаже че нещо съм недоразбрал за черешите. Що да не взема да подпиша само едни предварително договори за покупка на череши и да ги капарирам 10% от цената. Така хем няма да се набутам с всичките пари ако се обърка нещо хем няма да мисля къде да държа черешите до евентуалният им дефицит. До такива висини като алфи, бети, гами и т.н аз няма как да стигна
другото може на ли4ни, не са прави на остипана госпожица.
никои не каzва 4е си каzал несто гресно пак и парите са твои. а 4е нивоте е ниско, ФАКТ. като по4нах да писа тук 2005 бех в университета и имасе доста готини хора. сега са некви лумпени (не вси4ки), които са надпреварват, да писат глупости. аиде и кат се видим, сте ти се промени доста мнението...
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеопциите са прекрасен инструмент, но иzискват не само раzбиране на посоката, но и ндруги параметри, които прават един спекулант или инвестор на акции да иzглежда много обаркан.
парво това не е линеен инструмент. второ да zнаес посоката на твоите о4акваниа не винаги е достата4но zастото една опции проста каzано е вероитноста (делта) с определена скорост (гама) при определени о4акваниа zа волатилниостта (вега) и с определено пасаж от време (тета). отделна има и други неста, но нивото тук е ниско да ги дискутираме
отделно да се влеzне в диркетционалана поzиции преди от4ет е наи големата глупост (поне zа мен). по скоро е раzумно да е спреад в некаква форма.
но наи големато предимстово е 4е 4овек може да таргува волатилност в не линиена форма. аиде 4е много ми стана...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
аиде и тука един лонг в таzи тема
Newmont Mining @ 0.16 / 28.86 USD / Strike 30 (15.06.2016)
https://www.hsbc-zertifikate.de/wps/...umnD8AB5CWzI!/
Коментар
Коментар