IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Самоуспокяваш се

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Зорлем ни правят спекуланти.

А за туй - кой ще си замине пръв: чаршафосаните имат най-големи запаси от слуз... но нищо друго. Не вярвам да позволят някоя голяма бамка да гръмне - а и надали някоя бамка се е набила дотолкова в петроладжийски кредити, че да закъса толкова здраво, че да не може да се спаси сама или да не може да бъде спасена.

Ще видим как ще тръгнат нещата утре... донякъде е плюс, че новината вече се знае, че не е неочаквана и че първи ще я посрещнат азиатските пазари... а азиатските хора са потребители на слуз - не производители, така че може да стартират стабилно и така да успокоят поне донякъде Европа, а Европа: Щатите. Русия утре на умерено тъмночервено е - това е ясно... другите пазари на петроладжийски държави (без САЩ) не са важни.
    Самоуспокяваш се.Новината хич не се знаеше. Напротив именно заради нея петрола се въстанови и то как се въстанови просто хората прибраха кинтите от късите не че някой е бил бичи.Хайде може би в петък някой вчеха някакви мерки и върна. Всъщност обаче има надежда и за теб. Въпреки че е малка и краткосрочна. Наистина нищо не се знае...щото филма е "Очаквай неочакваното" Втори сезон))))))))) Въпрки че първия беше с такова заглавие сега не знам дали няма да го прекръстят на "Очаквай логичното". Аз съм за второто заглавие)))

Хич, не си прав за СА. Наблюдавам ги...взимат мерки все по големи. Включтелно и с предстоящото продаваме на част от петроланта си компания и действия в посока привличане на чужди инвеститори ..предполагам че ще облекчат и условията и т.н дълго трябва да говорим. Освен това валутните им резерви са наистина впечетляващи и могат да преживеят или пък да ги изпозлват за преструктуриране на каквото могат - ще видим.

Никой не говори за фалит на банка но това не е база за успокоение.

Коментар

• Прочети за СА една интересна статия

http://www.bloomberg.com/news/articl...25-prince-says

Големи планове
      Ще стават истинска икономика, инвестиции щели да привличат, приватизация.
      Само дето саудитеца става за 2 неща да язди камила и да кара позлатено бентли.
      За друго не го търси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Това са пълни глупости че находищата ще свършат. Не се нуждае от коментар.
        Къде ще бъдат цените незнам...ако знам ще заложа. Аз веднъж заложих...декември )) и загубих така че стига ми )) Възможно е да си прав...може и да не си прав. Аз толкова дългосрочно не мога да гледам в тези условия. На мен 3 месеца са ми най дългосрочния хоризонт в момента )) Където и да са ...няма да е поради причините които ти мислиш, това смятам за повече от сигурно.

.....
        Като не знаеш, слушай тези дето знаят.
        Обяснил съм ти надълго и на нашироко какво се случва с петрола и не съм ги измислил аз тези неща. Те са ясни на всички които търгуват петрол.
        Хоризонт 3 месеца може да си трейдваш Тесла или Ябълката то така или иначе за там много не трябва да знаеш.
        За петрола е ясно от тези нива само нагоре, вече колко бързо и до къде може да се спори дали 50 60 или 70 и дали тази година или догодина.
        Садитците колко са умни сам може да прецениш
        Толкова са умни че за 1.5 години си изхарчиха 20% от спестяванията и стока която преди я продаваха за 90 долара сега е продават за 40 долара.
        Аферим машала и далавера
        А иначе също са толкова умни че цялата им икономика се изразява с това да помпат петрол и за толкова години толкова пари са минали през ръцете им и за нищо друго не са ги дали освен за позлатени бентлита, позлатени кранчета на мифки и позлатени бидета.
        На американеца бензина му падна от 3 долара на галон до 1.5 долара на галон ти прецени колко спестява едно семейство един бизнес и т.н.
        На Саудитеца му дигнаха данъците.
        Пазарен дял не знам да са спечелили като се вижда появиха се нови играчи Иран и Иран продава здраво главно на Китай.
        Не знам кои ще остане последен но определено няма да са Саутиците те може да са 1вите окапали след като им свършат резервите и им падне борда просто това средновековно режимче няма как да се задържи на власт.
        И както видяхме цените паднаха и под 30 ама още никои не е окапал, продължават да се появяват нови играчи.
        Че такива работи един съвет от мен под 40 купувай лонг няма да сбъркаш.

Коментар

Чакай чакай,,,,недей така с тея клетви )))

За теб лошо...за мен добро )))) Нали знаеш...))))

Като за цяло бичи настроените не им остава нищо друго освен да се молят...ама то е така от миналата година.
          Трябва да слушаме Равния кога ще даде сигнал че влизаме в мечи пазар. Може би около 1450-1700...СП....тогава мисля да купувам. )))) Като даде сигнала и почвам да купувам)))

Ако пък падне яко петрола...банките ще са най големия бенифицент за шорт.
          А, зависи в каква позиция си сега. Ако си в кешовица: да... ама който стои в акции - би искал пазарите да повървят още малко нагоре, преди да паднат, защото по-голямо колебание се отиграва по-лесно и по-сгодно.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Къде ще бъдат цените незнам...ако знам ще заложа. Аз веднъж заложих...декември )) и загубих така че стига ми )) Възможно е да си прав...може и да не си прав. Аз толкова дългосрочно не мога да гледам в тези условия. На мен 3 месеца са ми най дългосрочния хоризонт в момента )) Където и да са ...няма да е поради причините които ти мислиш, това смятам за повече от сигурно.

.....
            Зорлем ни правят спекуланти.

А за туй - кой ще си замине пръв: чаршафосаните имат най-големи запаси от слуз... но нищо друго. Не вярвам да позволят някоя голяма бамка да гръмне - а и надали някоя бамка се е набила дотолкова в петроладжийски кредити, че да закъса толкова здраво, че да не може да се спаси сама или да не може да бъде спасена.

Ще видим как ще тръгнат нещата утре... донякъде е плюс, че новината вече се знае, че не е неочаквана и че първи ще я посрещнат азиатските пазари... а азиатските хора са потребители на слуз - не производители, така че може да стартират стабилно и така да успокоят поне донякъде Европа, а Европа: Щатите. Русия утре на умерено тъмночервено е - това е ясно... другите пазари на петроладжийски държави (без САЩ) не са важни.

Коментар

• Чакай чакай,,,,

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Талибански подлеци, проклетидаса.

Да видим пазарите утре как ще реагират.

Аз мисля: надали някой е разчитал, че тия чаршафосани и нечаршафосани петроладжии ще се споразумеят, още повече че иранците въобще не са участвали - и това се знаеше, че няма да. Затова утре слузта ще падне, значи и пазарите, но не драстически.... може разбира се и да се намесят силни спекуланти, решавайки, че толкова помпане стига - и да тръгнат да правят сеч... 50:50 е.

Иначе най-добре - ново ембарго за Иран и термоядрена за чаршафосаните, проклети да са.
              Чакай чакай,,,,недей така с тея клетви )))

За теб лошо...за мен добро )))) Нали знаеш...))))

Като за цяло бичи настроените не им остава нищо друго освен да се молят...ама то е така от миналата година.
              Трябва да слушаме Равния кога ще даде сигнал че влизаме в мечи пазар. Може би около 1450-1700...СП....тогава мисля да купувам. )))) Като даде сигнала и почвам да купувам)))

Ако пък падне яко петрола...банките ще са най големия бенифицент за шорт.

Коментар

• Ами погледанал съм ги...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Че ти погледнал ли си каква е доходността в Бразилия от нова година насам. И от биотехнологиите не се оплаквам, само европейските банки гълтат вода.
                Ами погледанал съм ги...ама ти нали без 20 % не казваш нищо...не те знам кога си купил ,май беше 2015. )))) Тъкмо сега може би виждаш надежди да не си на загуба.

А за битехнологиите...аз те знам от 2015. Не знам кое не оплакваш че не си на толкова загуба или си на по малка печалба))))

Шегувам се...дано да си ок. Сериозно ти казвам. Ти си знаеш.

Коментар

• Ахахааа

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Че кой е казал че съм оптимист. Просто казвам че не съм песимист. пазарът сега е в рейндж, това е видно на всеки. Но това че е в рейндж не значи нито че е скъп нито че ще идва мечи пазар. Ако ми се стори че има фактори за мечи ще разпродам яко.

Но за разлика от теб аз поне знам какви са факторите за мечи пазар - а ти си нямаш ни най-малка идея
                  Ахахааа, долу рейджа е 180..ще чакаш да го минем за да продаваш ли?

Ех....да еба и тая икономика пуста как не я научих и аз....да знам кога влизаме в мечи пазар. Ще си сложа аларма...като влезем и съм загубил 30 % от парите си ...ще продавам. Или ще чакам някоя жена да ми каже.

То като се набуташ пътища много...номера е да предвидиш. Пари не се правят пост фактум.

Ще ти се сторят факторите ама да видим кой ще продава на дъното и кой ще купува на върха...

Предполагам, няма да се окажеш такъв егоист и ще ми кажеш на мен нали? Обещаваш ли?

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                    Според мен тука се оплете.

Не съм се оплел.
                    САЩ са най-големият потребител на петрол след тях са Китай.
                    При задържането на ръстовете на световното потребление и огромното увеличение първо благодарение на шистите и след това на отваряне на част от петроните кладеници в Щатите доведоха до свръхпредлагане на пазара. В резултат Всички останали увеличиха производството да компенсират загубети и резултата го знаеш... Когато ти купуваш 100 ябълки на месец и в един момент 50 от тях почнеш да си ги произвеждаш сам - спираш да си купуваш 100 ябъли а само 50. Това е във връзка с Щатите и потребителя на петрол. Да не говорим че имаше данни от преди 1 месец че щатите даже почнали да изнасят петрол и че са отворили допълнително от резервите си което някак си остана извън водещите новини дали нарочно или без да искат не знам точно когато петрола се въстановяваше. [/COLOR]
                    Тези цени на петрола са директна инжекция в икономиката на САЩ и имат ефект около +2-3% върху БВП.
                    Ахааа....2-3 % върху БВП...значи викаш ако не са те от петрола, при 2.1 % БВП сега, излиза че сега щатите са в рецесия ли? Това за Китай е по вярно от колко за щатите въпреки че е вярно ако изключим безумните 2-3 % дето не знам как си ги сметнал.Обаче би било вярно ако потреблението се увеличава но поне за сега няма кой знае какви индикации че ефекта е действие.
                    Тези цени на петрола имаха ефект върху средният американец по голям от цялото QE. Парите спестени от петрола отиват директно в джоба на американеца и водят до по ниски цени и разходи на всичко. QE-то се наля на борсата и отиде при банките спестяванията от петрола директно в джоба на Американците.
                    QE то никога по никакъв начин не е било предназначено за средния американец а за това което наблюдаваме в момента на пазара. За ФЕД е по важно не истинската иконмика а Дау Джонс. Отдавна икономиката и пазара на акции е скъсал всякаква връзка и сега като Дау е на горе икономиката би трябвало да е добре...а дано ама надали. така ни карат да си мислим...но това е много дълга тема.
                    Единствените прецакани са производителите. Преди си взимал 100 за барел сега 40
                    А какво да кажем за всички псоледствия около това....пак много дълга тема..няма как да ти обясня ако не го разбираш
                    Това че шистовите прекратиха временно производство е нищо в сравнение със спестяванията за Американската икономка (също за Европейската и Китайската и всички не производители) то е в като да ти вкарват пари в сметката всеки месец да ти падат по 500 долара.
                    Оххх ще ме разплачеш.За да има ефект това ...т.е да се потребява повече и да инвестира повече трябва да има условия. Тези условия ги няма и парите вместо да се инвестират или харчат се спестяват за черни дни, Данните показват поне за сега.Т..е няма такъв ефект към момента.
                    Няма нищо сложно СА се опитаха да играят някаква игра и така се оплетоха че накрая може и да се фалират.
                    Ама кво може да очакваш от едни камилари. НИЩО
                    Не е ясно какво искаха да постигнат ... да прецакат шистовите ли? да прецакат Русия ли? Да прецакат Иран ли?

За мен е сложно ако за теб не е - ок.
                    Нищо подобно не се случи ... прецакаха себе си. И харчат резерви като луди вече изхарчиха 20% от резервите си, вдигнаха цени на някой стоки и услуги вкараха и данъци ...това което го спестява средния американец го плаща средния саудитец.
                    Но са толкова глупави че продължават ...няма лошо имали бол резерви изхарчили ги
                    Могат да продължат така още 1-2 години ... просто си харчат спестяваниата дето са ги кътали с десетилятия.
                    Русия го отнесе ама много по леко, понеже Рублата е плаваща и понесе удара.
                    Ама СА са във валутен борд който се крепи на спестяваниата им, че така още 1-2 години и след това и борда им ще замине.

Да ама до като замине СА, САЩ и останалите ще заминат първи. Ако в САЩ замине поне една петролна компания голяма ( щото има много заминали малки вече ) - ще повлече банките и лавионнобразен процес за цялата икономика. Ако наблюдаваш внимателно СА и действията и в последно време може да стигнеш до извода че не са толкова прости май колкото ги смятат повечето хора и хич не виждам защо да правят услуга на който и да е и да съкращават производството...щото ако издържат ще са само те..( грубо ) .
                    Стои и гледай до края на годината как цените ще се вдигнат тези нива са неусточиви дългосрочно. На тези цени няма инвестиции което значи че след 1-2 години находищата ще свършат и ще намалее производството значително.

.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                      Европа хич няма да върви нагоре и от средата на Март е минал 1 месец
                      Един 10-15% спад на ДАКС-а не мърда ама кога ще е не мога да ти кажа ... ако знаех щяха да пусна опции.
                      Но нещата са зле ... много зле ... върха е тука някъде 10000-10200.
                      После едно ходене до 8000 е много вероятно.
                      Немските компании са ного подценени спрямо щатските. Без спад няма да се мине - рано или късно, но това не значи, че върхът достигнат е.
                      Защо мислиш, че няма да се качим до 11 638, преди да се върнем на 7980? Това, дето може да натежи туканка - 2-4 седмици - са ексдивидентните дати... това, че немските компании снасят дивидент накуп, а не като щатските - на 2-4 пъти - има и плюсове - и минуси...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Туй го слушам от около средата на март... ще видим. Ако има логика и фундамент - Европа би трябвало да върви нагоре, а САЩ надолу, ама проклетата пазарна корелация... така че за връх къде говориш все пак?
                        Европа хич няма да върви нагоре и от средата на Март е минал 1 месец
                        Един 10-15% спад на ДАКС-а не мърда ама кога ще е не мога да ти кажа ... ако знаех щяха да пусна опции.
                        Но нещата са зле ... много зле ... върха е тука някъде 10000-10200.
                        После едно ходене до 8000 е много вероятно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                          Аз мисля че нито петрола ще падне много нито пазарите.(утре)
                          Няма да е армагедон 4-5%. Може да паднат 1-2% и после пак ще върнат.
                          Но това е мое мнение ...
                          Иначе до няколко месеца един спад от 10% може би ще се случи, така че продавай сега докато сме на върха, щото от тези нива е много по вероятно 10% надолу отколкото 10% нагоре.
                          Туй го слушам от около средата на март... ще видим. Ако има логика и фундамент - Европа би трябвало да върви нагоре, а САЩ надолу, ама проклетата пазарна корелация... така че за връх къде говориш все пак?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Хахов - аз това го говоря от месеци, цяла статия измислих - ама падането на нещо е достатъчен повод за мишкуняците да сринат пазарите, дори това падане де факто да е като допинг за икономиката и за потреблението... или по-скоро пръво за потреблението и после за икономиката... още повече, че щатският пазар вече бая набалончен е.

Апропо - ако след 2-3 дена в Саудитска Арапия вместо пороен дъжд се изсипе тоя път дива снежна виелица, да не се чудите - значи чичо Вова се е разсърдил и пак се е заел да бъзика копченцата на апаратурката.
                            Аз мисля че нито петрола ще падне много нито пазарите.(утре)
                            Няма да е армагедон 4-5%. Може да паднат 1-2% и после пак ще върнат.
                            Но това е мое мнение ...
                            Иначе до няколко месеца един спад от 10% може би ще се случи, така че продавай сега докато сме на върха, щото от тези нива е много по вероятно 10% надолу отколкото 10% нагоре.

Коментар

• Хахов - аз това го говоря от месеци, цяла статия измислих - ама падането на нещо е достатъчен повод за мишкуняците да сринат пазарите, дори това падане де факто да е като допинг за икономиката и за потреблението... или по-скоро пръво за потреблението и после за икономиката... още повече, че щатският пазар вече бая набалончен е.

Апропо - ако след 2-3 дена в Саудитска Арапия вместо пороен дъжд се изсипе тоя път дива снежна виелица, да не се чудите - значи чичо Вова се е разсърдил и пак се е заел да бъзика копченцата на апаратурката.

Коментар

• Относно замразването.
                                То вече е замразено всеки който е наясно с петрола знае че Саудитска Арабия произвежда на макс. Януари беше върха така че няма какво да замразява производството вече е замразено (понеже повече от това не могат да произведат) и леко ще пада в следващите години с изчерпване на находищата.
                                Същото важи и за Русия.
                                На тези цени СА харчи около 20% от резервите си на година да потдържа бюджета.
                                Могат да издържат още 2 години преди да им падне борда и общо 5 преди да фалират.
                                Другия проблем с тези цени е че на цена 30-40 долара никой не инвестира в нови находища, а старите лесни свършат което в един момент ще доведе до остър недостиг на петрол, щото като свършат находищата а ти не си разработил нови от къде ще помпиш?
                                Световното потребление на петрол расте главно движено от развиващите се икономики и Китай, така че потреблениие има.
                                Моята прогноза е че най-късно до края на годината цената ще се качи значително.
                                И вече 2017 и 2018 още нагоре.

Коментар

Working...
                                X