IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пък те съветвам

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Айде почвам аз с въпросите. Колегата каза да не се срамувам Защо така мислиш за майкрософт? Преди месец някъде ми се развали нета и дойде човека да го оправя. Пихме кафе и се разприкавахе. Извади си линукския лаптоп. И аз му викам да не се излага да си дръпне един уиндоус. Каза че всичко му върви в пъти по-бъро и даже ми го демонстрира. И двата са му безплатани но той предпочита линукс. Ако трябва да си купувам майкрософт ще предпочета ред хат.
    Аз пък те съветвам, да си купиш Макбуук. И ще забравиш веднъж завинаги проблемите с операционната система тотално.

Имам два 25 инчови мака в нас и не помня от кога не съм ги рестартирал по друга причина освен да си ъпдейтна операционната система принудително. Никога не ги спирам...работят 24 часа в денонощието 365 дни в годината ))) Даже и като не съм в нас щото от чужбина си влизам през моя си ВПН. от съображения за сигурност. )) Няма вируси няма нищо....Да не говорим за забивания и други милиони проблеми с уиндоуса. Времената в които имах ПС си ги спомням сякаш са били кошмар.))))) Да не ти говоря че не бръмчат, красиви са и т.н .

В офиса ми всичко е епъл. Не мога да понасям уийндоус.

Обаче майкрософт е друга бира. Имал съм и пак ще имам майкрософт акции.

Имам даже и два други мака дето са за телевизор и те са 24 часа включени щото от тях си гледам на голям екран блумбърг терминала обикновенно.
    Last edited by Iv_max; 16.04.2016, 21:55.

Коментар

• Чак всички...

Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      Всички имат пари в момента, кеш дал бог, факт!
      Дори аз и ти имаме Какъв ЦАР е кеша, какви 5 йени..
      Чак всички...фонд мениджърите няма много

Коментар

• То вече го има...))

Мога да ти пожелая да те разкрием. Обаче не ти да ни казваш а да разберем за теб от весниците. Ако наистина е сигурността съм сигурен че ще успееш. Ще мога да се хваля на приятелите си че съм комуникирал с теб в инвестора.

То вече го има във вестниците част от проекта)) Затова ме е страх))) Ама аз съм зад кадър. Където е най хубавото място))

Сигурен ли си че не бъркаша р/е с р/в. Р/Е ти дава за колко години ще изплатиш а р/б е цената към счетоводната стойност.

Да бъркам...ама умишлено. Щото по тоя начин всички гледат "стойността" на компанията.

Едно защо не ми дава мира от няколко дена. Защо по дяволите доктора е сформирал такъв портфейл :
        http://seekingalpha.com/article/3943...-the-big-short
        Егати портфейла. не мога да си обясня какво му е в главата. Фърст солар и въглища. Манджа с грозде. Айде ИБМ ми е ясно горе долу или Епъл. Банките как да е. Ами другите избушеняци как ги е подбирал. Все са някакви свръхзадлъжняли. Та като казваш че кеша е цар не знам. Доктора явно чака инфлация. И не само че я чака ами се е набутал яко в калчищата. Да не стане после Равновесие да ни се смее и на двамата
        Не го знам.Нито го знам на каква цена и кога е купувал, нито го знам колко има и може ли да ги продаде. Нито пък знаем колко е актуален портфейла му защото е обикновенно с мин. 3 месеца закъснение а за този пазар 3 месеца са като 3 години.
        Винаги съм казвал че с малко пари можеш да правиш много повече процентно нови пари. Аз мога да изляза 100% в кеш - той не може. Ако пък управлява чужди пари...няма и далавера да излезе. Следването на милиярдерите не е фасулска работа. Първо щото и те грешат. Второ защото пазара не му пука за техните позиции а те нямат избор освен да са в тях, друго че не могат да продадат без цената да падне с 50 % минимум и т.н Та доктора какво прави хич не ми пука. Като загубя аз губя ...така че хич не го и гледам. Да си први каквото иска.
        А мен да ми се смее някой хич не ме притеснява. Аз си казвам какво съм направил в общи линии. По хубо ли е да се правя на умряла лисица, да не кажа пу...ка и като стане нещото да бъда герой като постфактум излъжа или не, че съм в еди каква си позиция? Аз съм голям човек и мога да нося отговорност за действията си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Охооо, ако знаеш от кога съм го хвърлил икономическия ти модел...на боклука)))

Даже цялата икономика и е мястото точно там. На дневен ред са търговията спрямо ФЕД, ЕЦБ, Японците,Китайците и т.н даже и афганистанците )))))))))

Аз пък си мисля че си е ЦАР. Като дойде време за покупки...който има кеш ще купи кой не...ще се моли да си върне парите. Така е в живота.
          Всички имат пари в момента, кеш дал бог, факт!
          Дори аз и ти имаме Какъв ЦАР е кеша, какви 5 йени..

Коментар

• Охооо

Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            Има инфлация, ако нямаше такава, икономическият модел, който вероятно си учил в университета, можеш спокойно да го хвърлиш на боклука, барабар с дипломата!
            Трябва да се обърне внимание, че при изчисляването на инфлацията се набляга непропорционално на стоки спрямо услуги, а при изчисляване на „реален“ БВП , формиран предимно от услуги всичко е ОК. Само дето статистиката се фокусира върху „реален“ БВП, а не върху номинален и смята инфлацията без да прави корелация
            Например, БВП на България скача по пазарни цени от 51 на 61 милиарда евро от 2010 до 2015 г., но изобщо нямаме инфлация в такива размери за периода, нито пък ръст на производителност с такива стойности

Факт е, че пари има много на пазара, доста се напечатаха все пак, така че кеша в момента хич не е ЦАР! Може би нисък риск е далеч по-важно условие.
            Охооо, ако знаеш от кога съм го хвърлил икономическия ти модел...на боклука)))

Даже цялата икономика и е мястото точно там. На дневен ред са търговията спрямо ФЕД, ЕЦБ, Японците,Китайците и т.н даже и афганистанците )))))))))

Аз пък си мисля че си е ЦАР. Като дойде време за покупки...който има кеш ще купи кой не...ще се моли да си върне парите. Така е в живота.

Коментар

• То зависи какво разбираш под начинаещ...))

Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
              понеже съм напред с бърбана и чета между редовете,ще ти отговоря с въпрос
              MSFT средна цена 30 ...ПЕто вече слабо ме вълнува ..инвеститор ли съм търговец ли или съм някой,който не знае какво прави...нямам лимит. .не продавам...
              /мисля/ че тия са част от бъдещето.трябва ли непрекъснато да продавам и купувам акцията .да я продам ли сега на 55...ще падне ли на 25

п.п забравих..не съм начинаещ или поне така си мисля
              още веднъж ти благодаря за лития...въобще не съм поглеждал,докато ти не спомена
              То зависи какво разбираш под начинаещ...)) Може да си джиткал и 20 години и пак да си начинаещ)))

Шегувам се, ти си знаеш най добре)))

Аз бих продал и даже СЪМ продал, без значение дали са част от друга планета, бъдещето или от космоса...и без абсолютно никакво значение на какъв П/Е или каквото ще да е - да се продава. Като пада...всичко пада, дали с по малко или повече няма значение като са казали ще пада...ще пада ))
              Поради една супер елементарна причина. Със абсолютна сигурност ще си я купя до края на годината по евтино. Без значение на колко и кога. Хайде може да изчакам ърнинга...току виж скочила и тогава да я продам.

Ама това съм аз. Ти си друг, равния друг,алонсо трети и т.н

Света е шарен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Айде почвам аз с въпросите. Колегата каза да не се срамувам Защо така мислиш за майкрософт? Преди месец някъде ми се развали нета и дойде човека да го оправя. Пихме кафе и се разприкавахе. Извади си линукския лаптоп. И аз му викам да не се излага да си дръпне един уиндоус. Каза че всичко му върви в пъти по-бъро и даже ми го демонстрира. И двата са му безплатани но той предпочита линукс. Ако трябва да си купувам майкрософт ще предпочета ред хат.
                не съм писал че майкрософт са добри...те просто са най добрите поне засега нямат равни.че са бъгави е отделна тема.само ексела им стига.за друго няма да пиша
                линукса е за програмисти и маниаци.накарай едно дете да ти пусне един варкрафт или вот на линукса и ще ме разбереш...мисля
                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Няма инфлация, кеша пак е цар.

Ей това е моята философия към момента.

Имаш ли кеш имаш свобода. И когато другите се гърчат ти правиш най яките кинти в живота си от раз, с един удар.
                  Има инфлация, ако нямаше такава, икономическият модел, който вероятно си учил в университета, можеш спокойно да го хвърлиш на боклука, барабар с дипломата!
                  Трябва да се обърне внимание, че при изчисляването на инфлацията се набляга непропорционално на стоки спрямо услуги, а при изчисляване на „реален“ БВП , формиран предимно от услуги всичко е ОК. Само дето статистиката се фокусира върху „реален“ БВП, а не върху номинален и смята инфлацията без да прави корелация
                  Например, БВП на България скача по пазарни цени от 51 на 61 милиарда евро от 2010 до 2015 г., но изобщо нямаме инфлация в такива размери за периода, нито пък ръст на производителност с такива стойности

Факт е, че пари има много на пазара, доста се напечатаха все пак, така че кеша в момента хич не е ЦАР! Може би нисък риск е далеч по-важно условие.

Коментар

• Нека да опростим нещата

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Зависи какво разбираш под "няма инфлация"
                    при цените на активите има доста солидна инфлация последните години. Реално ако човек е държал кеш от 2009 насам не е загубил нищо ако кеша му трябва за хляб и сирене, но е загубил адски много ако кеша му трябва за активи.

Какво ще се случи следващите години няма как да се знае. Може пък активите да минат в дефлация, а стоките и услугите в бясна инфлация.

Въпросът е че винаги някъде в нещо има инфлация. И ако това нещо е това което интересува някой то той губи от тази инфлация ако не я компенсира.
                    Нека да опростим нещата и да ги сведен до елементарни неща. Всяко на пръв поглед сложно нещо е изградено от прости неща.
                    А простите неща са че:
                    акциите са скъпи, печалбите на фирмите намаляват, воалитността се увеличава, света е изправен пред сериозни проблеми освен че разтежа се свива, бизнес условията не са подходящи за сериозни инвестиции което си личи по поведението не само моето ами на почти всички компании, седем годишен бичи пазар и това извън да навлизам в темата със игрите на Уолл Стриит които са всъщност основоопределящи.

А простото нещо е че кеша ще бъде цар когато всички се насерат.

Аз предполагам какво ще стане...и даже съм сигурен а ти като не знаеш...незнаеш и това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                      MSFT средна цена 30 ...ПЕто вече слабо ме вълнува ..инвеститор ли съм търговец ли или съм някой,който не знае какво прави...нямам лимит. .не продавам...
                      /мисля/ че тия са част от бъдещето.трябва ли непрекъснато да продавам и купувам акцията .да я продам ли сега на 55...ще падне ли на 25

Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Мислил съм тоя вариант с пистолета)))) ама за него..за какво ми е да създавам въобще компания че да им я продавам? Направо с пистолета)))))

Сериозно, не знам...Това са инвестиции с не много голям шанс да успеят но пък с много голям марж ако спечелят)) Нали гледате всеки ден..П/Е сто , двеста.,.две хиляди...и то преди да си изкарал и един лев )))

Като опциите ))

Всъщност аз много силно вярвам в успеха ако трябва да бъда сериозен. Смятам че решавам огромен проблем който всеки ден се разраства. А той е сигурността. Няма да продължавам..да не ме разкриете)))

Мога даже да се продам...само защото ако не ме купят могат да изядат дървото)))
                        Мога да ти пожелая да те разкрием. Обаче не ти да ни казваш а да разберем за теб от весниците. Ако наистина е сигурността съм сигурен че ще успееш. Ще мога да се хваля на приятелите си че съм комуникирал с теб в инвестора.
                        Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Знаеш ли какъв въпрос ще ти задам?

Решил си да инвестираш в дадена компания...Разглеждаш дадените пари като вид покупка на собственност както пише в учебниците и в което вярвах преди и аз.
                        Компанията се продава с П/Е да кажем 15.
                        Имаш две възможности за които допускаме че имаш пари. Да купиш да кажем 10000 акции или да купиш цялата на П/Е 15.

Въпроса е би ли купил с такава лекота цяла компания за П/Е 15? Защото ако аз имам такава ще ти я продам на секундата 15 пъти повече от стойността и.

И ако купиш само 10 000 акции...истинската причина ще бъде ли че очакваш да ги продадеш по възможност на печалба? Защото винаги ще има търсене на тези само 10 000 акции а много трудно ще проадеш цялата на П/Е 20.
                        Сигурен ли си че не бъркаша р/е с р/в. Р/Е ти дава за колко години ще изплатиш а р/б е цената към счетоводната стойност.
                        Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Относно защо?, Аз винаги се опитвам да обясня защо мисля така. И точно и затова пиша много. И много уважавам хората които задават този въпрос. Въобще много уважавам хората които задават всякакви въпроси. Стига обаче преди да ги зададат да са се опитали да помислят върху проблема защото тогава стават хубави,актуални и точни въпроси. А от хубави въпроси, по хубаво няма защото са градивни.
                        Едно защо не ми дава мира от няколко дена. Защо по дяволите доктора е сформирал такъв портфейл :
                        http://seekingalpha.com/article/3943...-the-big-short
                        Егати портфейла. не мога да си обясня какво му е в главата. Фърст солар и въглища. Манджа с грозде. Айде ИБМ ми е ясно горе долу или Епъл. Банките как да е. Ами другите избушеняци как ги е подбирал. Все са някакви свръхзадлъжняли. Та като казваш че кеша е цар не знам. Доктора явно чака инфлация. И не само че я чака ами се е набутал яко в калчищата. Да не стане после Равновесие да ни се смее и на двамата
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Решил си да инвестираш в дадена компания...Разглеждаш дадените пари като вид покупка на собственност както пише в учебниците и в което вярвах преди и аз.
                          Имаш две възможности за които допускаме че имаш пари. Да купиш да кажем 10000 акции или да купиш цялата на П/Е 15.

Въпроса е би ли купил с такава лекота цяла компания за П/Е 15? Защото ако аз имам такава ще ти я продам на секундата 15 пъти повече от стойността и.

И ако купиш само 10 000 акции...истинската причина ще бъде ли че очакваш да ги продадеш по възможност на печалба? Защото винаги ще има търсене на тези само 10 000 акции а много трудно ще проадеш цялата на П/Е 20.

Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Това го разбирам че не си съгласен.

Сетих се още за един случай в който вярваш че инвестираш...ако си много учен или фонд менъджер.

Ако си фонд мениджър колкото си по "инвестиран" толкова повече пари взимаш на клиентите си))
                            Зависи какво разбираш под "няма инфлация"
                            при цените на активите има доста солидна инфлация последните години. Реално ако човек е държал кеш от 2009 насам не е загубил нищо ако кеша му трябва за хляб и сирене, но е загубил адски много ако кеша му трябва за активи.

Какво ще се случи следващите години няма как да се знае. Може пък активите да минат в дефлация, а стоките и услугите в бясна инфлация.

Въпросът е че винаги някъде в нещо има инфлация. И ако това нещо е това което интересува някой то той губи от тази инфлация ако не я компенсира.

Коментар

• Мислил съм тоя вариант с пистолета))))

Те имат много пари. Общото между тези дето имат много пари е че не дават пари за глупости. Могат да ти дадат пари ако им сложиш пистолета на главата / ако се чувстват застрашени/ или ако тези пари които ти дадат ще ги избият по 5. Ти как смяташ да ги действаш? Ще ги заплашваш ли ли или ще им дадеш възможност да печелят още? Ще им създаваш проблеми или ще им решаваш проблемите? Като приказвам за решаване на проблеми, смятам че омнито ще реши много проблеми. След него фитнес маниаците няма да искат да се върнат към нормалният начин на спорт. А фитнес маниаците са достатъчно много по света. Младите и физически здрави геймъри също ще минат на омни и вече няма да има геймъри с наднормено тегло. Това малък проблем ли е
                              Мислил съм тоя вариант с пистолета)))) ама за него..за какво ми е да създавам въобще компания че да им я продавам? Направо с пистолета)))))

Сериозно, не знам...Това са инвестиции с не много голям шанс да успеят но пък с много голям марж ако спечелят)) Нали гледате всеки ден..П/Е сто , двеста.,.две хиляди...и то преди да си изкарал и един лев )))

Като опциите ))

Всъщност аз много силно вярвам в успеха ако трябва да бъда сериозен. Смятам че решавам огромен проблем който всеки ден се разраства. А той е сигурността. Няма да продължавам..да не ме разкриете)))

Мога даже да се продам...само защото ако не ме купят могат да изядат дървото)))
                              Last edited by Iv_max; 16.04.2016, 20:35.

Коментар

• Знаеш ли какъв въпрос ще ти задам?

Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                                не съм много съгласен
                                но всеки си има мнение

Коментар

Working...
                                X