Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАбе пичове,имам един много сериозен въпрос.
Колко точно по скалата от 1 до 10 трябва да си ПРОСТ да дадеш пари на някой Български инвестиционен фонд да ти управлява кинтите - "дългосрочно"?
.
Коментар
� -
Пазара май хич не го кефи придобивката на Невсуна.
Сигурно за обикновеното тъпо янки Еритрея и Сърбия са един и същ дол дренки...
http://finviz.com/quote.ashx?t=NSU
Коментар
� -
Абе пичове
Абе пичове,имам един много сериозен въпрос.
Колко точно по скалата от 1 до 10 трябва да си ПРОСТ да дадеш пари на някой Български инвестиционен фонд да ти управлява кинтите - "дългосрочно"?
Днес случайно до като цъках видях раздела за фондове тук...и като поразрових попаднах на някакъв списък с дейстащите явно подобни в българия...
ето го
http://www.moitepari.bg/vzaimni-fond...3-32892c2ae28e
Цъках произволно на някакви фондове ( не на всички щото ме домързя ) да им видя доходността.
Освен че маймуна да сложиш пред компютъра мисля ще изкара повече кинти без нищо да разбира...тея наглеци взимали ТАКСА ЗА УПРАЛВЛЕНИЕ достигаща до 3.5 % годишно..)))
Ебахти измамата.
Не искам да се хваля ( ама няма как да не го направя) ...обаче ако аз отворя един фонд и си покажа резултатите през последните 3 години и то на суми съпоставими с тези на фондовете трябва да събера парите на всички фондове взети заедно щото всички няма как да не дойдат при мен, нищо че съм магазинер.
3 % такса за управление !!!...те не могат 3 % доходност от началото на създаването си да докарат повечето а искат толкова на година.
Ебахти измамамта.
Коментар
� -
Погледнах резултатите
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХахаха тези са ви написали начален урок за инвестиране. Очевидно не смятат клиентите си за особено, как да го кажа, суфистицирани, щом им се налага да пускат такива очевидни факти.И едва ли бъркат в преценката си хахахха
Погледнах резултатите случайно, на началния урок по инвестиране по отношение на българските дългосрочни "специалисти" в тази област :
http://www.investor.bg/funds/
Впечетляващи са.
Ако някой е имал късмета да не загуби от 2006 година насам е имал "късмета" да спечели колосалните 3-4 % .
Ти в кой от всички фондове работиш?
Единствените които имат далавера от цялата история определено са самите фондове.
Дали клиентите бъркат в преценката си е очевадно, при отлива на кандидати за екшън не само в JPM и трябва бая да се са се стреснали щом се налага да започнат от с началните уроци по инвестиране.Last edited by Iv_max; 25.04.2016, 19:31.
Коментар
� -
Едно поучително и задължително четиво
Едно поучително и задължително четиво.
Особенно за неподравените оптимисти вярващи в инвестирането.
Това е речта на Клинтън пред Голдман - нищо че е публикувана от зерохедж - оставена без коментар
http://www.zerohedge.com/news/2016-0...-goldman-sachs
Коментар
� -
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение15% са много и изискват активен мениджмънт.или просто диверсифицирай самите портфейли ( аз имам три: агресивен, умерен и пасивен)
Дай ми пример за пасивни, умерени и агресивни.
Примерно храни вода и напити пасивен ли е.
А цикличните агресивен.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеБих бил доволен да речем на 15% годишно напълно. Ако е повече добре дошло.
Мерси че се включваш на въпросите ми.или просто диверсифицирай самите портфейли ( аз имам три: агресивен, умерен и пасивен)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеФейсбук Амазон Нетфликс Гугъл - ФАНГ
Най-популярните акции 2015 /не че и преди не бяха,но 2014 и по-рано биотехнологиите им правеха компания/, които избутаха индекса нагоре въпреки че повечето акции се спихнаха.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеKakVo e fang-a
Най-популярните акции 2015 /не че и преди не бяха,но 2014 и по-рано биотехнологиите им правеха компания/, които избутаха индекса нагоре въпреки че повечето акции се спихнаха.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеИма отрасли които като пасивен инвеститор не изискват никак мениджмънт: храни, вода, напитки (. Get and forget ). За други се изисква наблюдение на тенденции в отраснала като cyber crime, но целта е да ротираш до минимум. Както и другаде съм писал, трябва да си отговориш:, каква е моята толератност на риск и каква е целта. Това може да помогне при определяне на времения хоризонт
Мерси че се включваш на въпросите ми.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеА за времето на инвестирането. Всичко на момента или с течение на времето или да чакам спад на индексите.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеСтой надалече от ФАНГа поне година или поне изчакай края на сезона!
Каква диверсификация е товасамо нетфликс нямаш.
Вземи си някоя медия /не Дисни, а CBS или някоя от Свободните / за диверсификация.
Коментар
�
Коментар