IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ))

Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
    До тука никакъв Ефект
    Лека техническа корекция на индексите и 5% корекция на Петрола (пак техническа).
    Цената на петрола си остава в рейндж и се движи от технически фактори така или иначе фундаметалните не са се променили. Очакванията са покачване на цените + 50 долара през 2016 (най-късно до края на годината).
    ))

Коментар

• Аз мисля че всички са изненадани

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Не съм казал: "не те знам" - но говоря теоретически за различни начини на действие според това човекът на какви позиции е - теоретически човек, а не аз или ти

Иначе не мисля, че някой се е изненадал от липсата на споразумение - освен ако не е бил ного наивен - арапите казват: "Ако Иран не намали добивът, и ние няма да го" - а иранците въобще отказват да преговарят... ето - засега слузта пада под 5% - нормално. Азиатските пазари падат незначително, без японците - но там воатилството е по-голямо по принцип. Значи засега е горе-долу каквото очаквах снощи... важно е дали червената вълна затихваща ще е или засилваща се.
      Аз мисля че всички са изненадани , а сега се правят на неизненадани.

И за да не ти е толкова лесно да правиш кинти - гледаш ли какво пише в СНБС ...сега трябва да повярваме че всъщност липсата на сделка е по добро )))

Коментар

• Голем смях..събуждам се...

Голем смях..събуждам се...и гледам виж какво мнение в СНБС

Despite the collapse of talks, oil market watchers said the lack of a "Doha deal" would be better in the long term and would mean that a rebalancing process of supply and demand can continue to its natural conclusion.
        "We can see it as the rational decision that there has been no decision (in Doha)," Michele Della Vigna, co-head of European Equity Research at Goldman Sachs, told CNBC on Monday.

Ебахти измамниците, абсолютно всяко нещо могат да го обърнат в каквато посока си искат. Не манипулация ами...МАНИПУЛАЦИЯ.

Ужас просто.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
          Едно соларно ВЕИ да си вземеш
          Te па щото едно процъфтяват.....и като се срине олиото още ще има.

http://finviz.com/quote.ashx?t=TAN&ty=c&ta=0&p=w

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
            Не - не искам в черни плочки, а в самото Слънчице.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Що бе - ако слънцето се продаваше - цялостно или на акции, веднага щях да инвестирам в.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Има логика в това което обясняваш. Обаче не знам дали осъзнаваш че черният лебед при петрола в шистовата революция. Един вид сам доказваш противното на прогнозата си за повишение на цената на петрола. СА не пее в хора с тяхните 10%. Те са нищо на фона на добива който може да се появи от шистоваците. Ами ако почнат и други държави да правят шистов добив? Ако всяка държава почне да си добива сама петрола то кой ще внася? Иначе краткосрочно може и да си прав и да се появи някакъв дефицит и да изкараш късмет да ти излязат залозите. А за петрола. Цялата световна икономика се гради на него. Ако нямаме позиция за петрола няма смисъл да имаме позиция за останалите фактори.
                Стигането на цената до 50-55 или до 60 /но отдолу/ си е повишаване, па макар пак ще да е ниска в кратко исторически аспект. В момента шистовият добив просто се срива и това ще бъде ключът към покачването на цените, а после и на стабилизарането им.

Шистовият добив просто няма как да се случи масово /експериментално, пробно може - даже и в Япония показаха, че можело/ извън Щатите, Канада и Австралия поради:
                1. Липса на обществена рамка. В тези страни или минералните ресурси са частна собственост или механизмът за концесионирането им е елементарен и добре изпитан/изпипан.
                2. Липса на слабонаселени площи.
                3. Липса на изградена инфраструктура /включително такава за набиране на капитал/ и налично ноу-хау.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Да бе. То и слънцето ще се изчерпа след не знам си колко си години. Да взема да вкарам пари в едно слънце и да чакам а?
                  Що бе - ако слънцето се продаваше - цялостно или на акции, веднага щях да инвестирам в.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Няма неизчерпаеми работи, според мене. Е, може би глупостта е... ама тя пари не струва.
                    Да бе. То и слънцето ще се изчерпа след не знам си колко си години. Да взема да вкарам пари в едно слънце и да чакам а?
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                      Да ти обясня защо нищо от по горе описаното няма да се случи накратко, че на lv_max ме домързя да му отговарям с него трябва да се работи много и да се почне от А,Б,В а нямам търпение.

Саудитска Арабия произвежда на МАКС, те повече от това не могат да произвеждат пазарният им дял е около 10% от световното потребление. До там, те са си стигнали МАКСИМУМА.
                      Те повече пазарен дял няма как да вземат, понеже те повече не могат да произведат.
                      Себестойността на производство е около 10 долара. Дори и без пари да го дават пак не могат много да мръднат цената. Понеже останалите 90% от призводителите които държат останалия 90% от пазара под 30 долара ще спрат, те няма да продават на загуба.
                      Цената реалната падна до около 40 (шортаджиите я свалиха до 30).
                      Като почнаха да затварят шорта цената пак се върна на 40 и в момента е в рейндж.
                      Това е и дъното + - 10%-12% технически движения.
                      Ако цената падне под 30 долара, много производители ще спрат и ще настане недостиг и цената ще излети. Дори и СА да произвеждат на пълни обороти и да го дават без пари те пак ще могат да задоволят само 10% от търсенето.

Петрола се търгува в долара (lv_max беше написал някаква безумна идея че СА щели да го продават в юани - това дори не искам да го коментирам толкова е безумно че дори е смешно, ако искат и в Боливари да го продават тяхни си работа )
                      Че за момента петрола се търгува в долара, СА имат много петрол, но САЩ могат да напечатат много повече доларите
                      Че ти ми кажи в тази игра кой ще спечели СА или САЩ
                      Световното потребление на петрол расте, производителите произвежадат на МАКС.
                      На тези цени никои не инвестира в нови находища, а старите лека полека се изчерпват.
                      Ако цената не се вдигне и не започнат инвестиции в нови находища в един момент производството рязко ще падне. И ще има недостиг.
                      Не ми се пише повече
                      Има логика в това което обясняваш. Обаче не знам дали осъзнаваш че черният лебед при петрола в шистовата революция. Един вид сам доказваш противното на прогнозата си за повишение на цената на петрола. СА не пее в хора с тяхните 10%. Те са нищо на фона на добива който може да се появи от шистоваците. Ами ако почнат и други държави да правят шистов добив? Ако всяка държава почне да си добива сама петрола то кой ще внася? Иначе краткосрочно може и да си прав и да се появи някакъв дефицит и да изкараш късмет да ти излязат залозите. А за петрола. Цялата световна икономика се гради на него. Ако нямаме позиция за петрола няма смисъл да имаме позиция за останалите фактори.

Коментар

• Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение
                        Според мен една от най-големите заблуди е , че петрола е изчерпаем
                        Няма неизчерпаеми работи, според мене. Е, може би глупостта е... ама тя пари не струва.

Коментар

• Според мен една от най-големите заблуди е , че петрола е изчерпаем

Коментар

Мислех да ти отговарям, но се отказах, нямам време за глупости
                            На тия щуротии дето си ги написал дори не знам как да ти отговоря то трябва да се започне от А,Б,В
                            Успех чакай петрола на 20 или 18 може дори да влезеш сега шорт и да затвориш на 20 ще направиш 100% печалба
                            Като ще започваш с АБВ, започни от там какво е това процент и колко процента е печалбата от 40 до 20. Поне да не се излагаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Според мен това е много плоска версия на ситуацията а трЕбе да се гледа триизмерно....
                              Какво ще се случи ако :
                              - СА реши да продаде само 10% от Арамко
                              - на колко се оценява тези 10% ?
                              - за колко време ще им стигнат парите - при условие, че вече се коригира бюджетния дефицит ?
                              И аз не обичам камиларите, но ако не се сбият помежду си могат да фалират всички останали производители .... Ще помпят на 7-8 $ , ще харчат по-умерено ...
                              Относно подчертаното по-горе - става все по трудно за западняците да го измислят ...
                              Да ти обясня защо нищо от по горе описаното няма да се случи накратко, че на lv_max ме домързя да му отговарям с него трябва да се работи много и да се почне от А,Б,В а нямам търпение.

Саудитска Арабия произвежда на МАКС, те повече от това не могат да произвеждат пазарният им дял е около 10% от световното потребление. До там, те са си стигнали МАКСИМУМА.
                              Те повече пазарен дял няма как да вземат, понеже те повече не могат да произведат.
                              Себестойността на производство е около 10 долара. Дори и без пари да го дават пак не могат много да мръднат цената. Понеже останалите 90% от призводителите които държат останалия 90% от пазара под 30 долара ще спрат, те няма да продават на загуба.
                              Цената реалната падна до около 40 (шортаджиите я свалиха до 30).
                              Като почнаха да затварят шорта цената пак се върна на 40 и в момента е в рейндж.
                              Това е и дъното + - 10%-12% технически движения.
                              Ако цената падне под 30 долара, много производители ще спрат и ще настане недостиг и цената ще излети. Дори и СА да произвеждат на пълни обороти и да го дават без пари те пак ще могат да задоволят само 10% от търсенето.

Петрола се търгува в долара (lv_max беше написал някаква безумна идея че СА щели да го продават в юани - това дори не искам да го коментирам толкова е безумно че дори е смешно, ако искат и в Боливари да го продават тяхни си работа )
                              Че за момента петрола се търгува в долара, СА имат много петрол, но САЩ могат да напечатат много повече доларите
                              Че ти ми кажи в тази игра кой ще спечели СА или САЩ
                              Световното потребление на петрол расте, производителите произвежадат на МАКС.
                              На тези цени никои не инвестира в нови находища, а старите лека полека се изчерпват.
                              Ако цената не се вдигне и не започнат инвестиции в нови находища в един момент производството рязко ще падне. И ще има недостиг.
                              Не ми се пише повече

Коментар

Мислех да ти отговарям, но се отказах, нямам време за глупости
                                На тия щуротии дето си ги написал дори не знам как да ти отговоря то трябва да се започне от А,Б,В
                                Успех чакай петрола на 20 или 18 може дори да влезеш сега шорт и да затвориш на 20 ще направиш 100% печалба
                                не сам го 4ел, 4е ме zаболеха о4ите.

петрола е проста работа. далгосро4нио е само нагоре. просто 4овек требва да се zапоzнае с карта на блиzкиа иzток и какво става там. цели народи се трансформират и просто сега видехме само варха на аисберга...

Коментар

Working...
                                X