IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Дакса не ме е грижа в момента

    Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
    Я разкажи за дарк пуловете и за нещата който виждаш и знаеш повече от нас как и ние можем да се докопоме до това инфо?да не би да е от платения блумберг?интересувам се конкретно за дакса потока информация кой кога къде купува продава в реално време обеми
    Дакса не ме е грижа в момента. Не мога да тъча на 6 стана.

    За щатите...не можеш да се докопаш. Аз плащам 8500 $ на месец. Но се съмнявам че и ти да си готов да платиш някой ще ти го даде. При мен нещата са малко и на лична основа. Поне това което имам аз. Поне мисля така, знам ли.?..тука няма тарифа за тая работа или някой да го продава на сайта си. Всъщност голяма част от таксата е такса за данните които така или иначе трябва да плащаш на банките и на борсите за достъп до трафичните данни на дарк пуловете и борсите, а самия софтуер не знам колко струва щото никой официално не го продава но е зверски бърз . Нормален компютър малко по мощен ти е достатъчен. Аз съм отделил един iMAC дето е най хубавия само за него. С лап топа пак става но малко е трудно като искаш да гледаш какво се случва всяка секунда. На 10 секундна графика няма проблем.
    Дори със сигурност знам че и трейдърите в поне някой банки не разполагат с него. Колкото са останали истински трейдъри разбира се. Ако си купиш някоя АТS има интерфейс за връзка ама аз не съм дорасъл до там пък и нямам пари за подобно нещо така че не ме интересува.
    Сега мисля да се махам от интеактив правят ми добро предложение да търгувам през банкова платформа с директна връзка с борсите ...щото интерактив правят номера пренасочват поръчките към борсите които им плащат ако не го укажеш изрично което е много трудоемко в интерактив.

    За дакс сигурно има и там ама да плащам още, поне за сега не ми се иска, пък и европа не ме интересува към момента.

    Коментар


    • Ако точно сега тръгне да пада

      Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Значи сега е 100% сигурно, че СиП ще падне с петнайсетина процента.

      Накратко, защо ще стане така, защото:

      а) пазарът е надценен
      б) пазарът ще бъде манипулиран да падне?
      Ако точно сега тръгне да пада 15 % са нищо. Много повече ще са. Ако се задържи така няколко месеца може и да спре на 15 %...ама това е работа на богоизбраните. Важно е колко страх че се всее. Ако е сега...всички ще умрат от страх за 2 дена щото помнят ясно януари и без бой ще се предадат. Ако се забавят нещата може и да има някаква малка съпротива. Но за тая работа има време да мислим. То всичко ще си е ясно поне за мен,

      Пазара е абсолютно без връзка с реалната икономика от преди 2014 година. 2014 беше върха. Това не означава че на някой му пука за това разбира се или пък че това ще бъде причината за надолу. Това че си свикнал с дадени параметри не означава че тези параметри са даденост. Пазара е манипулиран незнам си коя година нагоре. И смятам че в момента в който всички които трябва са готови ще му ебат майката тотално и ще се приближи до реалността. Аз съм подоготвен. За другите не знам ама като гледам това което гледам и те са почти готови. Така че върос на кратко време.

      Ключа който всички чакаха за края на бичия пазар бяха първите лихви. Цяла 2015 година това повтарях. Само и единствноо лихвите могат да спрат бичия пазар. Тогава не знаех това което знам сега ама правилно съм налучкал.
      Last edited by Iv_max; 30.04.2016, 20:18.

      Коментар


      • Оглеждам Валеант. Имам два проблема:
        1. един философски - два пъти в една река не можеш да се изкъпеш. какъв беше оня Валеант, дето правеше на луди полското МинЗдрав и се рееше като свободен радикал из по-малките развиващи се пазари, и този сега изморен кон взет на мушка от УС Сената
        2. Няма го Майк Парсон. Мен ме ядоса, когато извика оня нюйоркски събрат на Киро Гела - Акман, за да купи нещо, което Валеант след това да изкупи от него. А и явно е послъгвал доста, но пък имаше здраво мислене, и почти във всичките си сделки /тази за женската Виагра и една по-малка са изключенията/ успя да постигне финансовите си цели
        Last edited by Pronto; 30.04.2016, 18:13.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Аз доста пъти съм го казвал, но най-важното нещо на пазара е "какво е в цената"
          .
          Много добре казано. И аз, за съжаление, често се улавям да мисля по този начин.
          Проблемът е, че няма никакъв начин да знаеш какво е в цената. Не само защото не знаеш какво правят любимците на лв_макс но и много по ънсофистикейтид търговци, които купуват и продават примерно Гилиад само защото корелацията му със броя на слънчевите петна е голяма /Джеймс Саймонс, извинявай/, а и обичат биотехно.
          Много по-добре е обратното - какво има в бизнеса и на каква цена купуваш.
          И като смятам пак с Гилиад, 5% постоянно /а по вероятно е да имаме cut-off някъде/ спадаща печалба плюс 10% дисконто да ме компенсира за риска, че в паниката си и под натиска на спадащата печалба, симпатичното лейди СФОто няма да купи Селджин / чакай може ли 10% да ме компенсират за самата идея да купя Гилеад при главен сценарий, че те ще купят Селджин с 30% премиум / и ми излиза П/Е около 7.
          Last edited by Pronto; 30.04.2016, 17:51.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Сега виж ...кой има гащи като мен да плаща над 10 к на месец ( барабар с блумбърг терминала ) за нещо което може и да не му свърши работа? И аз съм горе долу сам. Не съм фирма със 20 човека. 120 к долара на година са бая кинти дори за мен. Повечето ще кажат абе ..за какво да ги давам я ги избия я не... Ама за гледам на това като инвестиция от която мога и да загубя. Преди няма и месец се молих като циганка да ми дават информация от време на време. И си казах майната му на кинтите..не може цял живот да се моля.
            Намери си добър вестник. От онези дето още публикуват цените на акциите. И колонка със стокс хитин ню лоуз. Ако можеш, а ти явно имаш пари, ползвай известно време брокер по телефона само. Ще ти се изчисти мисълта и няма да се вълнуваш какво прави всеки сюнетчия /с извинение, щото тия на високото напрежение и в тъмните басейни, само подрязват по някой промил/ на пазара.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Какво да гледам, всяка година съм в Париж поне два пъти.

              Не е така за магазините ако питаш дъщеря ми, тук имало най много Zadig & Voltaire, в женева бил само един магазин.
              А жена ми твърди че във валентино и джими чу в париж имало най хубавите обувки...

              А на мен ми е през кура...само гледам да седна някъде.
              Я разкажи за дарк пуловете и за нещата който виждаш и знаеш повече от нас как и ние можем да се докопоме до това инфо?да не би да е от платения блумберг?интересувам се конкретно за дакса потока информация кой кога къде купува продава в реално време обеми
              Вся Власть Советам

              Коментар


              • Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Импе, не си си написал домашното. Не знаеш как се изчислява Дакса. При него дивидентите не се вадят и повечето индекси, които знаеш са по този метод. Има и от другите разбира се. САС 40 примерно е така. В момента на фючърса има примерно към 60 точки разлика, които идват от дивидентите. Ако погледнеш една обикновена графика ще видиш, че е далеч от рекорда си, ама с реинвестирани дивиденти е почти на най високото си ниво.
                Хльъмчх: това е важно - така да се каже: уточнение - дори бях чувал за туй, но в моментът го бях забравил - вече няма да го. Благодаря за.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                  И ето ти емоцията. Всички почват да се питат какво става и ако тогва има някаква дори не толкова важна новина всички си мислят че е заради нея, преекспонират се нещата и прератсват в движение където това движение е повлякло куцо сляпо и сакато даже и тебе може да е повлякло...до кога обаче ? е до когато решат . В това време до като всички вървят на горе някой върви надолу. Като свърши далаверата почва същата игра на долу но вече със серични спайкове...всчики се плашат и обратната схема.
                  Значи сега е 100% сигурно, че СиП ще падне с петнайсетина процента.

                  Накратко, защо ще стане така, защото:

                  а) пазарът е надценен
                  б) пазарът ще бъде манипулиран да падне?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    За мене е съвсем реално след 5-6 години SBUX и GILD да имат еднаква печалба, 8-9 милиарда долара. Само че тенденцията при Старбъкс ще е да продължи да расте, макар и по-бавно, а при Гилиъд да пада.

                    И така се разбира, че няма нищо нелогично в ПЕ-тата на двете компании.
                    Тука малко наизуст говоря. SBUX няма как да направят 8 млрд. след 5 години. Най-много да стигнат 5 млрд.

                    Но така или иначе пазарът гледа напред, а не назад.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Да видим как ще тръгнат понеделник - особено азиатските хора (те затвориха преди големия бой в Европа), а и Европа как ще. За другите не знам, но Вермахтът ще е под натиск 2-3 седмици - най-малко зарад ексдивидентните дати. Добре е, че Щатите се държат храбро, особено Дау - а всички тях гледат. Въобще поредната ябълкова драма се отрази не толкова зле, колкото лятната ябълкова драма.
                      Храбро се държи баба Йелън ,ако не е тя ........................

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                        Ми що не я шортнеш тогава ?
                        Баце, не те знам къде гледаш, ама Гилд прави за едно тримесечие много повече печалба отколкото старбъкса ти за цяла година а се продава в пъти по евтино.
                        И нещо друго, само аз ли смятам тук, че в бъкса ти сипват няква чорба наподобяваща кафе? На мен пък не ми харесва. Иначе чийзкейка им не е лош
                        За мене е съвсем реално след 5-6 години SBUX и GILD да имат еднаква печалба, 8-9 милиарда долара. Само че тенденцията при Старбъкс ще е да продължи да расте, макар и по-бавно, а при Гилиъд да пада.

                        И така се разбира, че няма нищо нелогично в ПЕ-тата на двете компании.

                        Коментар


                        • Кво да гледам

                          Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                          Добре дошъл, в такъв случай! Ама отидете, вижте нещо, не е като да няма кво да се разгледа. Магазини има навсякъде и няма да свършат в скоро време
                          Какво да гледам, всяка година съм в Париж поне два пъти.

                          Не е така за магазините ако питаш дъщеря ми, тук имало най много Zadig & Voltaire, в женева бил само един магазин.
                          А жена ми твърди че във валентино и джими чу в париж имало най хубавите обувки...

                          А на мен ми е през кура...само гледам да седна някъде.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Да видим как ще тръгнат понеделник - особено азиатските хора (те затвориха преди големия бой в Европа), а и Европа как ще. За другите не знам, но Вермахтът ще е под натиск 2-3 седмици - най-малко зарад ексдивидентните дати. Добре е, че Щатите се държат храбро, особено Дау - а всички тях гледат. Въобще поредната ябълкова драма се отрази не толкова зле, колкото лятната ябълкова драма.
                            Импе, не си си написал домашното. Не знаеш как се изчислява Дакса. При него дивидентите не се вадят и повечето индекси, които знаеш са по този метод. Има и от другите разбира се. САС 40 примерно е така. В момента на фючърса има примерно към 60 точки разлика, които идват от дивидентите. Ако погледнеш една обикновена графика ще видиш, че е далеч от рекорда си, ама с реинвестирани дивиденти е почти на най високото си ниво.

                            Коментар


                            • Да видим как ще тръгнат понеделник - особено азиатските хора (те затвориха преди големия бой в Европа), а и Европа как ще. За другите не знам, но Вермахтът ще е под натиск 2-3 седмици - най-малко зарад ексдивидентните дати. Добре е, че Щатите се държат храбро, особено Дау - а всички тях гледат. Въобще поредната ябълкова драма се отрази не толкова зле, колкото лятната ябълкова драма.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Сега съм в париж и нищо не правя...жена ми ми ебава майката с тея магазини и съм в зоната на здрача. Мисля че мога да отворя магазин като се прибера със стоката която купих. Взел съм си почивка и аз ( то ебахти почивката ама хайде...) , така че не съм настроен за експерименти камо ли в европа.

                                Ама сигурно си прав като ги гледам.
                                Добре дошъл, в такъв случай! Ама отидете, вижте нещо, не е като да няма кво да се разгледа. Магазини има навсякъде и няма да свършат в скоро време

                                Коментар

                                Working...
                                X