Не че тая тема му е мястото, но ирония на съдбата е, че Жан Виденов падна и заради защитата на газовата мрежа от напъните на Газпром да я вземе официално, а Боко трупа точки защитавайки де факто контрола на Газпром върху мрежата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ansgaz-219885/
Ето това е едно от нещата което ще накара ЕС да се разпадне...т.е принципа не конкретния факт.
ЕС кара България да продаде Булгаргазтранс иначе глоба. Няма значение дали това е в интерес на държавата или не...
Подобно на Гърция, да продадат всичко което могат големите корпорации да купят.
Сиреч регулации, правила и т.н за да може да се осъществи тотален икономически контрол над държавите в полза на едрия бизнес.
Това аз не го приемам. Не смятам че държавния монопол е по лош от частния. Особенно в ключови сектори като енергетиката.
Въпроса е принципен. Не само относно конкретния случай. И в това няма нищо демократично някой някъде не избран от народа да решава кое е добре или лошо за народа.
Този процес тече. На натиск, и има точка на пречупване която може да звучи идиалистично защото борбата с много по силни от теб принципно е обречена на провал но смятам че това ще достигне един предел който просто ще е тоо матч.
И може да звучи
Точно точка на пречупване трябва за да се изчистим от безбройните руски мекерета впили се в тялото на българския бизнес.
ЕК - или продавате Булгартрангаз или плащате 330 милиона евро и пак продавате БулгартрансгазLast edited by BobyB; 30.06.2016, 09:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ansgaz-219885/
Ето това е едно от нещата което ще накара ЕС да се разпадне...т.е принципа не конкретния факт.
ЕС кара България да продаде Булгаргазтранс иначе глоба. Няма значение дали това е в интерес на държавата или не...
Сиреч регулации, правила и т.н за да може да се осъществи тотален икономически контрол над държавите в полза на едрия бизнес.
Това аз не го приемам. Не смятам че държавния монопол е по лош от частния. Особенно в ключови сектори като енергетиката.
Въпроса е принципен. Не само относно конкретния случай. И в това няма нищо демократично някой някъде не избран от народа да решава кое е добре или лошо за народа.
Този процес тече. На натиск, и има точка на пречупване която може да звучи идиалистично защото борбата с много по силни от теб принципно е обречена на провал но смятам че това ще достигне един предел който просто ще е тоо матч.
И може да звучи
А иначе, ако въпросът е "принципен", защо на Нова Година беше смачкан Сашо Дончев и неговото дружество. Като в атаката се включиха и шефчето на Булгаргаз тогава, а Трансгаза му отказа достъп до Чирен.
1. Защото продаваше газ с 10% по-евтино от монополиста
2. Защото притежава вестник Сега, който ката ден публикува карикатури с Боко
3. И заради двете.
Аз по едно изказване и то на Боко не мога се ориентирам кой кого натискал, и дали е толкова лошо. Виж да ти спрат 10% по-евтиния газ е кофти.
Коментар
-
Мишо като говорим за политка и ЕС
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ansgaz-219885/
И може да звучи
Коментар
-
[QUOTE=jorkata_pz;1060004659]Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТолкова къс не съм бил досега през живота си
и аз съм същияскоро ще разберем дали сме избрали правилната страна
ако утре Дакс е на + с повече от процент и аз ще се присъединя към вас...успех"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеФабер: Brexit ще провокира централните банки да предоставят още стимули
Популярният инвеститор не изключва QE4 в САЩ и сподели предпочитанията си към инвестициите в злато след резултата от британския референдум
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениекато петак и понеделни паzарите се срутиха, аz купувах, утре сте продвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЕ, и аз обикновено го отигравам през TLT, но днес нещо побеснях
Фабер: Brexit ще провокира централните банки да предоставят още стимули
Популярният инвеститор не изключва QE4 в САЩ и сподели предпочитанията си към инвестициите в злато след резултата от британския референдум
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнението и аз съм къс ама чрез дълги позиции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениене те съветвам...
По време на гръцката първа криза бях къс та стоповете на всички СФД ми гръмнаха само за 5 минути в понеделник в 10.05 часа....destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТолкова къс не съм бил досега през живота си, поздрав за Ив и манипулаторите- https://www.youtube.com/watch?v=8zjgW60fjCI
По време на гръцката първа криза бях къс та стоповете на всички СФД ми гръмнаха само за 5 минути в понеделник в 10.05 часа....
Коментар
-
Толкова къс не съм бил досега през живота си, поздрав за Ив и манипулаторите- https://www.youtube.com/watch?v=8zjgW60fjCI
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениенапротив, аз бих засилил икономическия съюз и бих помогнал бедните държави да не са толкова бедни. Не ме питай как щото ще говоря два часа.
И бих оставил политиката на национално ниво да се решава. Никой няма да иска да бяга тогава. Не може някой да диктува националните ти интереси в замяна на някакво имагирено и тотално манипулирано общо благо което се свежда до благо за няколко човека.
Ако ти мислиш че политически съюз е добро...няма да говоря повече с теб. Защото не може да ти обясни човек каквото и да е - какво мисли и да чуеш аргументи - като основата ти е тотално погрешна ала ние сме най умни щото ви управляваме.
Една зона с единна валута и централна банка много трудно може да фунционира без общ държавен дълг и преразпределие на ресурси от по-богатите части към по-бедните, в някаква форма. А това изисква и централен контрол на публичните разходи, защото богата част като дава пари, ще иска контрол за какво се харчат.
Всичко това е политика. Ако искаш го наричай политически съюз, ако по- ти харесва, наричай го икономически съюз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеМишо, това по надолу дето си го писал като довод, че АИГ е било спасено на печалба, не е никакъв довод. Че то всяка национализация е също де факто печалба за "държавата", само че в една от най-богатите на петролни ресурси държави -Венецуела, храната свършва - та до това водят "печалбите на държавата". Ако на тебе ти издават паспорт на гигантска печалба, как ще се почустваш? Всички застрахователни поддружества на АИГ са били добре капитализирани и регулирани да издържат фалит на майката и дъщерното дружество сключвало деривативните договори /които не са застраховка в "регулирания" смисъл на думата/.
Тези "печалби" идват за сметка на всички, чакали тогава да си купят ГС примерно на долар за акция, или такива с планове да увеличат брокерския си бизнес като заместят ГС примерно. Всеки, който е играл по правилата, е бил прецакан.
Историята е пълна със "спасявания" на компании, които не са били печеливши, т.е. са били за сметка на данъкоплатеца.
Коментар
Коментар