Бах разваления телефон. Първо: за къв чеп ще си споделям идеите с некви непознати хора за без пари. Много подценявате и advisory. Тук се правят систематично повече пари, отколкото с инвестиране или трейдинг. Систематично!!! 2) аз съм един от малкото които с реален инструмент влиза в реално време с посочена цена и излиза с посчен цена, която може да бъде верифицирана. 3) алонсо: когато ти пуснеш ама една идеи с вход и ми е обосновеш, тогава ще си говорим. Дотогава можем си цъка в кръжока по философия и да си пием уискито
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Между другото основната причина в България да няма нормална борса е точно тази. Тук в момента се случво първото забогатяло поколение да си губи парите. Второто поколение след тях още не е поело конците напълно. Когато и то успее да си пропилее парите, а е почти сигурно че значителен процент от това поколение ще попилее бая пари, и следващото поколение вече ще почне да инвестира разумно и борсата ни ще потръгне
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз не вярвам и в доверителното управление. Риска е асиметричен. Инвеститорът може да спечели или да загуи. Управляващият парите ми не може да загуби. Той ще има стумул да носи риск с парите ми над допустимото защото така може да изкара максимално пари. Така в дългосрочен план аз ще съм от страната на късата клечка а управляващото дружество ще прави кинти. Тази схема не е моята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНямаш проблеми - има една камара хедж фондове където инвестират в идеите си. Само че и това си се плаща и то десетки пъти по-солено
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеСъгласен, ама и на това му е намерено цаката. Има взаимни фондове, в които управляващите портфейла са инвестирали лични средства също. Проблема е, че миналите резултати не предвещават по никакъв начин бъдещето
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз не вярвам на консултация съобразно която даващия я не е инвестирал пари. След като той не и вярва достатъчно за да рискува защо аз да го правя. От друга страна на инвестиционните консултанти им е забранено да имат инвестиции по конкретната позиция за да се избегне конфликта на интереси. Така влизам в параграф 22. Предпочитам да обсъдя въпроса с друг инвеститор/спекулант когото уважавам. Примерно Алонсо е идеален защото мозъка му работи по различен начин от моя.
П.С Равния ти е написал същото, ама при хедж фондовете сумите са други, съответно и комисионните. Има си и по-прости схеми, където може и с по-малки суми.Last edited by snaky; 29.08.2016, 20:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз не вярвам на консултация съобразно която даващия я не е инвестирал пари. След като той не и вярва достатъчно за да рискува защо аз да го правя. От друга страна на инвестиционните консултанти им е забранено да имат инвестиции по конкретната позиция за да се избегне конфликта на интереси. Така влизам в параграф 22. Предпочитам да обсъдя въпроса с друг инвеститор/спекулант когото уважавам. Примерно Алонсо е идеален защото мозъка му работи по различен начин от моя.
Коментар
-
Аз не вярвам на консултация съобразно която даващия я не е инвестирал пари. След като той не и вярва достатъчно за да рискува защо аз да го правя. От друга страна на инвестиционните консултанти им е забранено да имат инвестиции по конкретната позиция за да се избегне конфликта на интереси. Така влизам в параграф 22. Предпочитам да обсъдя въпроса с друг инвеститор/спекулант когото уважавам. Примерно Алонсо е идеален защото мозъка му работи по различен начин от моя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеВ самата идея да вземаш пари за да казваш на някой как да прави пари за мен е извратена. Да не говорим и че е крайно нелогична.
Все пак е леко странно да твърдиш, че половината швейцарска икономика се крепи вече няколко столетия на нелогична идея, защото там големите банки са реално в бизнеса с управление на богатство, не в бизнеса с даване под наем на сейфове
Очевидно има пазар за това и то не е никак малък. Не мисля че този пазар е възникнал въз основа на това че хората вярват в нелогични работи. Просто едно две поколения са си профукали парите, които са мислили за вечни и след това са се научили че по-добре да си плащат, за да не губят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз лично не намирам причина да плащам за подобни неща, защото не вярвам, че някой ще ми каже нещо, с което да изкарвам пари устойчиво. Няма такъв филми. А за отделни спекулативни сделки характерът ми не е такъв, че да толерира спекула базирана на чуждо мнение.
това което обикновено подобни анализи казват е как да не губиш много пари. Пък с това си го знам и сам, то не е квантова физика.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Аз лично не намирам причина да плащам за подобни неща, защото не вярвам, че някой ще ми каже нещо, с което да изкарвам пари устойчиво. Няма такъв филми. А за отделни спекулативни сделки характерът ми не е такъв, че да толерира спекула базирана на чуждо мнение.
това което обикновено подобни анализи казват е как да не губиш много пари. Пък с това си го знам и сам, то не е квантова физика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗначи да разбирам ли че и ти си от лагера на консултантите. Аз пък не вземам пари за консултации. И не само че не вземам ами и постоянно търся кого да консултирам безплатно за да мога да чуя чуждо мнение. Затова и пиша тук. Общо взето да съм прав ми е предостатъчно. Друго не ми трябва. Даже и пари не ми трябват. И да нямам пари веднага ще намеря. Само истината ми стига
Безплатните неща може да са най-ценните, но не и когато става дума за пари. Тогава почти винаги са нещо между пълни глупости и откровено вредни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено че с евзимат пари за подобно нещо. Това си е доста сериозен труд. И както човек може да плаща на водопроводчик за пълни глупости, така е редно да си плаща и за подобен труд.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено че с евзимат пари за подобно нещо. Това си е доста сериозен труд. И както човек може да плаща на водопроводчик за пълни глупости, така е редно да си плаща и за подобен труд.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕто това също е неразбираемо от моя гледна точка? Как така обсновката ти струва пари? За какво ти е да вземаш пари за консултации. Няма никаква логика.Нали си много добър? За какво са ти моите примерно 1000 лева като можеш да ги изкараш за 5 минути от някоя врътка с опции? Нали винаги печелиш стотици проценти. Просто си прави трейдовете и си лапай печалбите. Аз лично досега от консултант полза не съм видял. Само пари съм давал
Коментар
Коментар