Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Уникален
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПредпазливия - защитата винаги бие нападанието. Това не пречи единица смели да успяват - но това пак си е част от очакваните статистически резултати. Винаги има аутлайъри.)))
Предпазливя биел....биел...тъпана предпазливия колко е добре да си предпазлив щото си страхлив...))
Коментар
-
Когато човек гради
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко човек погледне сам себе си - дори и за този обект който най-добре познава няма начин да знае в какво настроение ще му завърши деня. понякога дребни неща могат да го разстроят - понякога дори несъзнавани неща могат да го разстроят. Друг път може настроението му да бъде непоклатимо високо.
Е как ако някой не може да предвиди дори собствените си емоции може да предвиди емоциите на огромна маса хора - напълно непознати хора - всеки от тях със собствени мотиви, със собствени вълнения. Понякога се получава конвергенция на емоциите на пазара- получава се ясен тренд - но за колко дълго - това няма как да се знае.
Като няма човек опит хване един два подобни тренда - където собствените му нагласи са били в хармония с тези на тълпата и вече си мисли че е гении. Ами не е. Просто е бил част от стадото и то без да го съзнава. След това нещо му прещтрака в главата - почне да мисли или да чувства по различен начин от стадото и вече край - магията свършва. Друг път пък все си е стадото. Но стадото изведнъж се разцепва, коя част ще надделе - незнайно.
Когато човек гради теория, най важното е каква основа има.
Може да си много умен или гении и цял живот да се се трудиш усърдно давайки всичко от себе си но когато по някакви причини основата ти е погрешна - всичко което ще мислиш, твориш и създадеш - ще е погрешно.
Да можеш да промениш основата на която си стъпвал цял живот е изключително трудно...щото означава да се откажеш от всичко което си мислел до момента. На това са способни малцина. Страха от неизвестното блокира съзнанието ти към коеренно различни основи на мисленето ти.
ето при теб основата която е закостеняла от самото начало на "опита ти" е че пазара се движи от емоции. И е някакъв вид психология. На това градиш всичко. И съвсем резонно всичко което градиш като мисли и теории е напълно погрешно.
как да си признаеш? Няма как....не само щото аз ти казвам...кой съм аз?
Ясно че няма да се промениш щото аз ти казвам - това е повече от логично ( някакъв прас прес във български форум с 5 човека ) въпроса е обаче не да ме послушаш мен...
а да се замислиш!!! За това пари не искат.
Основната разлика между мен и теб е във факта че аз никога не изключвам нищо като вероятно и се опитвам просто да приема информацията. Мога да се откажа от всичко...мога да почна от начало... и т.н.
Не щото някой ме е убедил...но явно поради огромното ми свободно време прекарвам дните си в мислене над различни възможности. И ако някоя възможност ми хареса - дълбая в тази насока без значение ще постигна ли резултат или не.
И чудно...но понякога откривам много интересни неща.
И някой ме правят по доста по различен)))
Last edited by Iv_max; 09.09.2016, 21:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Кой успява? Статистически кой е по вероятно да успее?
Предпазлив човек с твоето мислене...или смел човек с освободено мислене?
))
Коментар
-
Ако човек погледне сам себе си - дори и за този обект който най-добре познава няма начин да знае в какво настроение ще му завърши деня. понякога дребни неща могат да го разстроят - понякога дори несъзнавани неща могат да го разстроят. Друг път може настроението му да бъде непоклатимо високо.
Е как ако някой не може да предвиди дори собствените си емоции може да предвиди емоциите на огромна маса хора - напълно непознати хора - всеки от тях със собствени мотиви, със собствени вълнения. Понякога се получава конвергенция на емоциите на пазара- получава се ясен тренд - но за колко дълго - това няма как да се знае.
Като няма човек опит хване един два подобни тренда - където собствените му нагласи са били в хармония с тези на тълпата и вече си мисли че е гении. Ами не е. Просто е бил част от стадото и то без да го съзнава. След това нещо му прещтрака в главата - почне да мисли или да чувства по различен начин от стадото и вече край - магията свършва. Друг път пък все си е стадото. Но стадото изведнъж се разцепва, коя част ще надделе - незнайно.
Коментар
-
Ами ако допуснем
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеД аго кажа метафорично. Отива човек в селската кръчма - и знае че там има един човек с 11 клас и всички други са основно образование, но извиднъж почват съвсем уверено да го убеждават че могат да направят самолетен двигател от царевица.
Вариантите са два - или се гъбаркат защото са наясно че не могат - и тогава просто лъжат. Иили си вярват и тогава са пълни идиоти.
Вероятността груба селяндури с основно образование да направят самолетен двигател от царевица е всъщност по-голяма от тази група излъскани костюмъри с прекрасно образование да знаят бъдещето.))
В твой стил бих могъл да предположа какво ще кажеш...че статистистически вероятността това да се случи е нищожна и т.н бла бла....и е по вероятно те да са идиоти..ама статистически вероятността да станеш милиярдер също е малка но някой успяват)))
Кой успява? Статистически кой е по вероятно да успее?
Предпазлив човек с твоето мислене...или смел човек с освободено мислене?
))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеХич не обичам негативизма. А от теб лъха такъв.
Да...замазан под предпазливостта....но си е негативизъм.
Никой не е успял с негативизъм.
Трябва да се мъчим до последния си дъх как да направим нещата да станат от колкото да търсим причини как е невъзможно да станат.
хората са предсказуеми - искат все повече и повече, алчни са, страхливи са - в мнозинството си. Но същевременно искат да постигнат нещо с живота си, искат да творят - поне една част от тях, да се реализират друга.
И всичко това тласка напред икономиката - и от тук и пазарите. Е по някога тласъците са надолу, друг път са нагоре и никой си няма идея кое в даден момент ще вземе превес - дали желанието за повече - нарочно не казвам алчността - или страхът. Но събрани на куп моментите вече са предвидими - като тренд.
Коментар
-
Хич не обичам негативизма
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩо, в себе си вярвам. Защото си знам лимитите. И вярвам че и всички останали са тотално неграмотни - също както гледам и на себе си. Само че те или го знаят това но действат все едно че не е така - и тогава са измамници. Или не го знаят и освен неграмотни са и идиоти.
Да...замазан под предпазливостта....но си е негативизъм.
Никой не е успял с негативизъм.
Трябва да се мъчим до последния си дъх как да направим нещата да станат от колкото да търсим причини как е невъзможно да станат.
Коментар
-
АКо се изпусна...напомни ми))
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТогава в тон с темата ще кажа, че аз вярвам в инерцията, нелинейността и кратката памет на хората)) за паметта
)
Коментар
-
Е аз съм идиот
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩо, в себе си вярвам. Защото си знам лимитите. И вярвам че и всички останали са тотално неграмотни - също както гледам и на себе си. Само че те или го знаят това но действат все едно че не е така - и тогава са измамници. Или не го знаят и освен неграмотни са и идиоти.
Ама пък ми е добре)))
Коментар
-
Д аго кажа метафорично. Отива човек в селската кръчма - и знае че там има един човек с 11 клас и всички други са основно образование, но извиднъж почват съвсем уверено да го убеждават че могат да направят самолетен двигател от царевица.
Вариантите са два - или се гъбаркат защото са наясно че не могат - и тогава просто лъжат. Иили си вярват и тогава са пълни идиоти.
Вероятността груба селяндури с основно образование да направят самолетен двигател от царевица е всъщност по-голяма от тази група излъскани костюмъри с прекрасно образование да знаят бъдещето.
Коментар
-
Колкото и да ти е странно
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПослужило ми е добре до сега, не смятам да си променям поведението. Нямам никакви проблеми да приемам в съзнанието си и корено противоположни идеи едновременно. Просто нямам навика да слагам пари на чужди идеи.
И да - ако бях слушал всичките истории които един или друг ми пробутва за това как могат да се направят едни яки кинти нищо добро нямаше да е излязло.
Ако бях на твое място сигурно и аз така...като не знаеш и не ти стиска по хубо нищо.
Всъщност абсолютно сигурния ми съвет към всички е да спрат да се занимават с тая работа сериозно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениедет вика Ники - нали...ясно Всеки е сам за себе си...
Да дрънкаме глупости да минава времето и тва е)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеХубо...да направим една кратка "равносметка")
- Не вярваш на медии, политици и т.н
- Не вярваш на анализатори
- Не вярваш на себе си - щото си казвал че нямаш идея какво ще направи пазара
- Не вярваш на консиративни теории
В какво вярваш?
Коментар
-
Да ти кажа по има сенс
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеСега ще се хвалим и с това кой какви измамници познава ли?
Аз след вчера...вече нищо конкретно никога няма да кажа.
Край - омерта за мълчание)))
Чак ме хвана страх какво знам и какво излиза в медиите след това.
Колкото повече знаеш толкова повече разбираш че не трябва да казваш нищо...
дет вика Ники - нали...ясно Всеки е сам за себе си...
Да дрънкаме глупости да минава времето и тва е)))
Коментар
Коментар