A тия от ФЕД по-добре да помълчат за известно време
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАз не отричам че съм се възползвал до колкото съм могъл и от прехода и от всичко до което съм се докоснал. Но това не означава да кажа на бялото черно когато си говорим по принцип.
И не съм забогатял от две фирми за аутсорсинг...но това няма значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеСамо мога да въздъхна...и да спра да говоря
Та и ти от време на време така - говориш надъхано големи глупости без никакъв смисъл зад тях
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениекак да ти обясня на теб Мишо...как се прави бизнес. Невъзможно.
само идеята ти да провериш в гугъл...или да ми цитираш докумнети ми е достатъчна да се откажа завинаги от подобно упражнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеи сега как да го разбираме доклада за заетоста,който трябва да излезе малко по-късно? ако данните са по-добри от очакваното е възможно да последва спад поради очакванията за вдигане на лихвите точно заради хубавите данни....ако пък резултатите са лоши пак спад и висока волатилност.....кое всъщност е по-добро за да видим ръст след 15:30???
Коментар
-
Само мога да въздъхна
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКогато става дума за икономика са си точно цифри. Можем да започнем като Бутан да измерваме всеобщото щастие, ама това ще е малко смешен измерител
Коментар
-
как да ти обясня на теб Мишо
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПогледни в гугъл на barriers to entry.
само идеята ти да провериш в гугъл...или да ми цитираш докумнети ми е достатъчна да се откажа завинаги от подобно упражнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПак статистика - ей реалния живот не са цифри икономисте....
Коментар
-
Пак статистика
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеОк, ще ти дам най-огромния пример който може да се представи човек. Какви бяха доходите в китай докато не бяха част от глобализираната икономика и какви станаха след като ги приеха в СТО.
Малко по-далечен пример - къде бе Бразилия до като се пънеше да импортозамества и къде е сега.
Кво се случи с венецуела като решиха че повече няма да са част от световната икономика - опашки за тоалетна хартия и режим на тока - в държавата с третите по големина петролни залежи в света.
И един близък пример - огромното количество бачкащи за жълти стинки българи, които решиха че пак ще бачкат за по-малко но в Италия, Гърция, Испания. Безработицата в българия през 2009 едвам достигна 10% - при най-сериозната икономическа криза от 96 насам в България. Безработицата в българия началота на 2000 година бе над 20%
Та глобализацията е едностранно добро нещо - за всеки искащ и можещ да бачка. Лошо е за тези които искат да живеят на стари лаври.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеБариери в Европа - дал БОГ. И се увеличават.
Коментар
-
Казал Мишо
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПроблемът е, че богатите български предприемачи нямат амбиция, нямат визия, нямат мечти. Мечтата им е да правят пари без да си дават зор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТака е. Накрая хипермегаебасиспекулантските фондове ще сторят каквото са намислили. Нещо съществено да се е променило от ситуацията преди 7 месеца, когато пазарите потъваха позорно, а всички анализатори чертаеха гробовни картини за бъдещето? Нищо - освен че слузта повъзстанови около например 58% от загубите си. Ама пряко с нея са свързани твърде малко бизнеси. Какво общо имат високотехнологическите, които водят пазарите с някаква си слуз?
Въобще - стана хазартаджийска работа - мъдрият човек трябва само да дебне и да се възползва доколкото може от, без да очаква нищо.
Коментар
-
Не ми се говори с теб ама...
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИма под нулата шанс щото е некадърен. Я виж телерик дали се оплакват от глобализацията - или пък Спиди дори. Не мисля. Ама една камара назначени мениджъри дето не могат и да си обършат задника без да питат политическото ръководство много ясно че ще изпофалират всичките.
А тоя който чете в учебниците как се прави бизнес и почне да прави е първия глътнал вода.
Почнах да гледам оня филм дето даде линк вчера...стигнах до избирането на брокери...дето оня дето имаше лиценз за брокер и вдигна ръка мислейки че има предимство го изгониха на секундата. И много правилно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова са само интерпретации на медии. Никой си няма идея какво ще се случи. Ако всеки очаква спад, то всеки ще се е позиционирал като за спад, което пък означава че като нищо може да скочи. Но пък може да означава, че и хората чакат данните, че да се позиционират, която да доведе до срив. Няма никакъв проблем една и съща новина, с една и съща интерпретация да доведе до два крайно различни резултата, според това какво са направили хората преди нея. А това няма как да се знае.
Въобще - стана хазартаджийска работа - мъдрият човек трябва само да дебне и да се възползва доколкото може от, без да очаква нищо.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПродължаваш да доказваш това което мисля.
Статистика...за икономистите - статистиката е икономиката. За твоето семейство икономиката е бюджета с който разполагаш. За твояата фирма - също.
Това че ръста на България е 3 % не означава че на твоите доходи ще имат ръст 3 % щото може ти да си уволнен или пък да си спечелил и да имаш ръст 100 %.
Няма кво да говоря с радио...
Малко по-далечен пример - къде бе Бразилия до като се пънеше да импортозамества и къде е сега.
Кво се случи с венецуела като решиха че повече няма да са част от световната икономика - опашки за тоалетна хартия и режим на тока - в държавата с третите по големина петролни залежи в света.
И един близък пример - огромното количество бачкащи за жълти стинки българи, които решиха че пак ще бачкат за по-малко но в Италия, Гърция, Испания. Безработицата в българия през 2009 едвам достигна 10% - при най-сериозната икономическа криза от 96 насам в България. Безработицата в българия началота на 2000 година бе над 20%
Та глобализацията е едностранно добро нещо - за всеки искащ и можещ да бачка. Лошо е за тези които искат да живеят на стари лаври.
Коментар
Коментар