Добра сесийка се е получила.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
муахаха! смърт за алгосите
IEX finishes transition to stock exchange
https://www.ft.com/content/f8eb8b33-...d-e49bc48eb6cd
IEX has only wrapped up its two-week transition from a dark pool to the 13th exchange in the US on Friday, writes Nicole Bullock in New York.
IEX said the transition process involved some complex, tech-y stuff for brokers and split the stocks trading on the dark pool and the exchange over the period. What is more, IEX’s “protected quote” status, which means brokers have to route to them when they show the best prices, does not kick in until September 15.
IEX’s effect on the overall marketplace has already begun, however, with its competitors quick to jockey for position in what could be an expanding space for speed bump style features.
Nasdaq has said it plans to ask regulators for approval an “extended life” order type which would give priority to investors agreeing not to cancel their orders for about a second.
The Chicago Stock Exchange, meanwhile, has unveiled plans for an IEX-style speed bump of 350 microseconds, but only for liquidity taking orders – or those that access standing orders on the exchange.
No word yet on what NYSE and Bats will do.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Голдмъните:
Jan Hatzius, economist at Goldman Sachs, said the jobs report delivered “just enough” for a September rate rise and lifted his odds of a move this month to 55 per cent, from 40 per cent previously. He said (emphasis ours):
Growth in nonfarm payrolls was weaker than consensus estimates at +151k, but above the pace Fed officials typically consider sufficient to hold the unemployment rate steady over time—the so called “breakeven rate”. We therefore see this report as just enough for a large majority of officials to support a September rate increase.
We have therefore raised our subjective odds of a hike this month to 55% from 40%. We also lowered our subjective odds for December to 25% from 40%, leaving the cumulative odds of at least one hike this year at 80%.
Given the moderately soft payroll report and weaker than expected ISM survey yesterday, a rate increase this month would likely be accompanied by dovish language changes in the statement and downward revisions to the “dots” in the Summary of Economic Projections and dot plot.
Last edited by Misho ILIEV; 02.09.2016, 22:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениемерси за отговора
в конкретния случай излезе че е трябвало да се купува преди доклада...след като излезе и всичко тръгна нагоре аз се нашортих яко в тотал(43.70) и пежо(13.68) като си оставих и малко мегдан за осредняване...другата седмица ще видим....дано да имам шанс и да съм взел правилното инвестиционно решение....успех
Е, навит съм и на по-тънинко.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе можете да правите същото
До като ти кажа и далаверата е свършила а после до като ти кажа си загубил
Коментар
-
Няма как
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеЩо не пускаш кво купуваш или продаваш да се учим ..
До като ти кажа и далаверата е свършила а после до като ти кажа си загубил
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПочти всеки ден...играта е една и съща. С новини и без новини.
Взе да ми омръзва да правим толкова кинти по лесен начин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова са само интерпретации на медии. Никой си няма идея какво ще се случи. Ако всеки очаква спад, то всеки ще се е позиционирал като за спад, което пък означава че като нищо може да скочи. Но пък може да означава, че и хората чакат данните, че да се позиционират, която да доведе до срив. Няма никакъв проблем една и съща новина, с една и съща интерпретация да доведе до два крайно различни резултата, според това какво са направили хората преди нея. А това няма как да се знае.
в конкретния случай излезе че е трябвало да се купува преди доклада...след като излезе и всичко тръгна нагоре аз се нашортих яко в тотал(43.70) и пежо(13.68) като си оставих и малко мегдан за осредняване...другата седмица ще видим....дано да имам шанс и да съм взел правилното инвестиционно решение....успех"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Ако не ти харесват
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеПрилича ми на безпринципие. Търгувам американски акции от Швейцария през Голдман, ама да знаете, че мразя глобализацията както инвеститор в Биовет от Приморско. Много е зле тая глобализация, не е за вас.
Това не съм го казал аз.
Единствения принцип или по скоро един от най важните принципи който спазвам цял живот е да си държа на думата и да не обещавам това което не мога да направя.
В бизнеса освен коректност - другите принципи са противопоказни.
Коментар
-
Аз сложни думи не използвам
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСтоя онзи ден в едно заведение след работа и подраних и се наложи да почакам едни прятелчета да дойдат да пием. И се заслужах в разговора на двама костюмари на съседната маса. Единия продаваше нещо на другия. Толкова много глупости за толкова кратко време не бях чувал. Все едни хвърлени високопарни думи и супер сложни изречения без абсолютно никакъв смисъл зад тях. И двамата плямпаха само глупости ама и двамата яко бяха влезли в роля и ги плямпаха супер сериозно. За съжаление не успях да разбера най-накрая стана ли сделка, не стана ли. Дойде ми компанията и минахме по същество.
Та и ти от време на време така - говориш надъхано големи глупости без никакъв смисъл зад тях
Коментар
-
Приличаш ми на майка ми
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеКакво да не правиш е по-лесно да се каже - не се опитвай да таймваш пазара
Като отивах в София студент все така ми говореше...внимавай да не се забъркаш в нещо...учи...и т.н Аз не я послушах много и ей ме на. Имам какво да губя..като таймвам пазара.
Иначе нямаше да има кво да губя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТака е. Накрая хипермегаебасиспекулантските фондове ще сторят каквото са намислили. Нещо съществено да се е променило от ситуацията преди 7 месеца, когато пазарите потъваха позорно, а всички анализатори чертаеха гробовни картини за бъдещето? Нищо - освен че слузта повъзстанови около например 58% от загубите си. Ама пряко с нея са свързани твърде малко бизнеси. Какво общо имат високотехнологическите, които водят пазарите с някаква си слуз?
Въобще - стана хазартаджийска работа - мъдрият човек трябва само да дебне и да се възползва доколкото може от, без да очаква нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Питър линч също трудно може да се определи като сток пикър - човекът просто е бил дългосрочен инвеститор по време когато всички други не са били. 80 те години не са били никак приятен период за държателите на американски акции - пак по негови думи. Но 90 се оказаха прекрасни - и човекът е имал нерви да си даржи на мнението. В края на краищата каквото и да си държал през 90 те на американския пазар си направил много добри пари.
A BofAML report finds it "worth noting that Wall Street recommended underweighting equities through the entire bull market of the 1980s and the 1990s," with an allocation to stocks below 55 percent being the dominant recommendation among strategists during that time period.
Коментар
Коментар