If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре противно на очакванията, но защо и по какъв механизъм. КУ на японците за мен означава увеличаване на йените в обръщение, т.е. поевтиняване на валутата им. Тук става обратното. Става обратното защото:
1. парите от КУ не вилзат в обръщение и търсенето е увеличено
или
2. само защото търсенето изпреварва предлагането.
Т.е. ако можеш моля обясни защо, тъй като не само е противно на очакванията, а и противно на икономическата логика.
Ако причината е, че без КУ ще им се срине икономиката и респективно йената. Това означава, че йената изобщо не се влияе от количествата допълнително парично предлагане, а само от това дали го има или не.Това ми се струва доста екстремно и няма как да свърши добре... А вероятно същото важи и за еврозоната... Само, че това според мен пак не обяснява поскъпването на йената.
Понеже тук стана модерно да хвърляме боб: Следващия балон ще е злато
виж анализа на BOJ от септември тази година, който постнах в тази тема преди няколко дена. Валутните курсове се променят само от сделки на спот пазара, а това което се случва последните месеци е масово използване на FX суапи - те не променят валутния курс - поне не в желаната посока - тях просто ги няма на валутния пазар. Реално всъщност засилват търсенето на местна валута, която всъщност служи като гаранция за влизане в суапови сделки срещу долара, и получените от тези сделки долари се инвестират в САЩ.
Казвам че мотивите йената да е скъпа не са щото е сейф хевън. Никакъв сейф хевън не е йената да не говорим икономиката на япония. Голямата игра е количествените облекчения. И тя е в сила цяла година.
Ако япония даде назад с облекченията противно на очакваното - йената ще стане 120 за долар за отрциателно време
Добре противно на очакванията, но защо и по какъв механизъм. КУ на японците за мен означава увеличаване на йените в обръщение, т.е. поевтиняване на валутата им. Тук става обратното. Става обратното защото:
1. парите от КУ не вилзат в обръщение и търсенето е увеличено
или
2. само защото търсенето изпреварва предлагането.
Т.е. ако можеш моля обясни защо, тъй като не само е противно на очакванията, а и противно на икономическата логика.
Ако причината е, че без КУ ще им се срине икономиката и респективно йената. Това означава, че йената изобщо не се влияе от количествата допълнително парично предлагане, а само от това дали го има или не.Това ми се струва доста екстремно и няма как да свърши добре... А вероятно същото важи и за еврозоната... Само, че това според мен пак не обяснява поскъпването на йената.
Понеже тук стана модерно да хвърляме боб: Следващия балон ще е злато
виждате ли как се предизввиква мечи пазар. ДБ има 18 милиарда капитализация САЩ им налагат глоба от 14 милиарда. ДБ бе в основата на спада на пазарите от началото на годината заради експозицията си към Гленкор и същевременно е една от най-големите и същевременно най-нестабилни банки в европа. И да не забравяме - европейското законодателство забранява на Германия в момента да я спаси.
виждате ли как се предизввиква мечи пазар. ДБ има 18 милиарда капитализация САЩ им налагат глоба от 14 милиарда. ДБ бе в основата на спада на пазарите от началото на годината заради експозицията си към Гленкор и същевременно е една от най-големите и същевременно най-нестабилни банки в европа. И да не забравяме - европейското законодателство забранява на Германия в момента да я спаси.
Което не е лошо и в известна степен всички го правим. Но при тебе виждам как ги правиш, как ги взимаш адски насериозно, защитаваш ги със зъби и нокти и т.н.
Аз съм все пак и на 40% дълъг А при тебе няма нищо късо та кой си взима по на сериозно и слага по-малка вероятност да греши
Което не е лошо и в известна степен всички го правим. Но при тебе виждам как ги правиш, как ги взимаш адски насериозно, защитаваш ги със зъби и нокти и т.н.
Коментар