IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Глупости

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    На твое място щях да правя private equity в България.
    Глупости. Пари се правят там където има пари.

Мен малко не ме задоволява. Аз имам много високи цели.

Коментар

• За това съм съгласен

Бих ти казал да не се занимаваш с автомобилния бизнес, ама знам, че е малко късно
      За това съм съгласен.

наистина не мога да разбера Императора, абе човек що толкова си фен на сектор с най ужасната конкуренция на света?

Ок фундаметален си - ясно...ама що главно явно в този сектор?

Не че да си фундаментален е ок...но ти си си решил така.

Всъщност знам защо. Защото всеки смята че купувайки акции купува бизнес. И като му харесва мерцедес ...иска да е част от тях.

Много е яко това мислене. Напълно го разбирам - и аз съм мислил така.

За съжаление или щастие сега знам други неща, след които такова мислене ми е невъзможно да приема.

Коментар

• Ако само това не можеш да разбереш

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
        Ив, ако Х СЕГА "няма конкуренция" в даден отрасъл и предлага по-качествен продукт, вероятно В МИНАЛОТО е положил усилия и НЕПРЕСТАННО се развива. Това, че е по-добър от конкурентите си, не значи, че няма такива. Нормално е клиентът да търси най-доброто.

Не мога да разбера, защо си се хванал за икономическите аспекти на глобализацията, ако толкова и търсиш кусури? Несъмнено позитивите преобладават. От друга страна в пакет с глобализацията вървят загубата на идентичност, унификацията, зомбирането на мозъци, екологията и тн и тн.
        Ако само това не можеш да разбереш, ще отворя бутилка шампанско. Ти ще си гении.

йената изясни ли ти се или още и това не можеш да разбереш?

Коментар

• Да бе

Не си съвсем прав. Виж как някаква компания, която започва като най-обикновена видеотека на ъгъла, на име Netflix, превзема медийните гиганти Disney, Time Warner и 21 Century Fox.

Също така в момента автомобилните гиганти в Германия ги е шубе от Гугъл и Тесла. Пък Гугъл тръгват от студентската стая на двама програмисти и то в момент когато Яху доминира търсачките.
          Да бе...точно като приказката как пушенето не е вредно щото някой видял някой старец на 90 години цял живот пушил.

Разбирам че се водиш от историята. Така пише в учебниците. Така учи икономиката .

За да видиш бъдещето - гледай миналото.

и това ти е основната грешка ПРИНЦИПНА.

Защото не е важно миналото, важна е ТЕНДЕНЦИЯТА.

Да видиш тенденцията означава да си широкоскроен визионер. Мислеш нестандартно за да видиш това което другите не виждат. Така се ставя НЯКОЙ. Не като следваш някой друг.

Но това разбира се не е за всеки и поради това са налични такива принципни спорове.

Примерите ти ги разбирам....въпреки че никак не са подходящи.

Това че Бъфет е бачкал по един начин - 50 те...не означава че това е бъде вярно следващите 50 години. Това че Джобс или Гейтс са направили Епъл или Майкрософт не означава че ще има точно такива.

Всичко което казвам не означава че трябва да хванем по един пистолет и да се застреляме да не се мъчим щото нямаме шанс от днеска щото сме се родили сега. Ни най малко.

Но аз говоря за ТЕНДЕНЦИЯТА. Това е тенденцията. Сега, дали тя ще се сбъдне и децата ни ще живеят в един свят с 5 корпорации които притежават всичко като по филмите - нямам идея но е напълно възможно ако нещо не се промени - а е възможно и да се промени и да не се окажа прав.

Ако питаш мен дали искам да се промени и да не съм прав - да искам. Дали ще стане - не знам. Но не ми пречи да искам и да мисля че това което е тенденцията не е ОК.

Всичко се корени в политиката. Ако някой някога реши че може да взима решения извън интересите на корпорациите и има гащи за това единственното което е необходимо да направи е да направи всичко което е по силите му да подкрепи малкия и среден бизнес и да ограничи големия.

А има хиляди начини по които това да стане лесно. Ако има желание.

Никой не иска да яде само Мак доналдс нито да пие кафе само в Старсбърк. Живота е хубав когато е разообразен.

Но думата конкуренция има коренно различен смисъл както и думата демокрация от сега налаганите ни оределения от икономисти и политици - съвсем добре приети от хората с повърхностно мислене. Щото хората са стадо с елементарно и понякога съвсем отсъстващо мислене.

Може да съм глупак но не съм от стадото.

А относно примерите ти- едва ли можеше да избереш по неподходящи. Ако беше казал Джобс или Гейтс - щеше да бъде с пъти по добре.

Може би щото се ръководиш от акциите. Ей това изключително вредно когато се инциираш със акциите на дадена компания.

Нетфликс е абсолютно без бъдеще. Тесла - също. Това че стадото мисли че са революционери е така щото медиите се грижат да ти го внушат. И успяват. Рекламата е силно оръжие...като пропагандата.

Нетфлиск нямат нищо - един стрииминг който може да го направи всеки. Тесла - нямат нищо. Електрическа кола която може да я направи всеки.

Питаш се що не я правят тогава големите? Елементарно. Щото не му е дошло времето и няма далавера. Когато далаверата е налице - и децата Нетфликс и Тесла се наиграят и със тях пишман "инвеститорите" големите ще дойдат и за 1 година ще ги фалират. Това е реалността.

какъв е проблема Мерцедес да направи самопуравляваща се кола? Никакъв. Те първи имаха разработки за по добър автопилот. карам мерцедес от сума време. И когато моя мерцедес имаше автопилот тесла я нямаше. Ама от къв зор да го правят сега? Като регулациите няма да позволят близките години масово навлизане на подобни коли. Обаче когато това стане факт, просто мерцедес ще дойдат и всеки ще си вземе мерцедес - щото е мерцедес и ще забрави че Тесла са прокарали пътя. Е....в историята тесла ще остане,,,,ама на пазара едва ли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Разбира се това изисква доста по-сериозна работа от цъкане в брокерски акаунт

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Единствения начин да правиш пари на пазара е да правиш спекула и да използваш късмета си ако нямаш достъп до някаква достоверна информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                А-а-а-а-а... аз се чудех защо на Главния човек на Daimler така са му настръхнали мустаките - а то било от страх.

Купи си BYD - и няма да се плашиш.
                Бих ти казал да не се занимаваш с автомобилния бизнес, ама знам, че е малко късно

Коментар

Страх ги е и сега се опитват да наваксат. Всички са тръгнали да правят автопилот под някаква форма.

http://www.nytimes.com/2016/09/02/au...ving-lane.html
                  А-а-а-а-а... аз се чудех защо на Главния човек на Daimler така са му настръхнали мустаките - а то било от страх.

Купи си BYD - и няма да се плашиш.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Наистина ли мислиш, че Daimler и BMW ги е страх от някакви тесли? Теслите, които в момента са направени за посмешище от едни нищо и никакви китайци на име BYD? Супермегамогъщите немски автомобилни концерни ще изядат теслите за закуска до 3-4 години.
                    Разбира се и ти имаш право в ного отношения, но Ив: тоже прав.
                    Страх ги е и сега се опитват да наваксат. Всички са тръгнали да правят автопилот под някаква форма.

http://www.nytimes.com/2016/09/02/au...ving-lane.html

Коментар

Не си съвсем прав. Виж как някаква компания, която започва като най-обикновена видеотека на ъгъла, на име Netflix, превзема медийните гиганти Disney, Time Warner и 21 Century Fox.

Също така в момента автомобилните гиганти в Германия ги е шубе от Гугъл и Тесла. Пък Гугъл тръгват от студентската стая на двама програмисти и то в момент когато Яху доминира търсачките.
                      Наистина ли мислиш, че Daimler и BMW ги е страх от някакви тесли? Теслите, които в момента са направени за посмешище от едни нищо и никакви китайци на име BYD? Супермегамогъщите немски автомобилни концерни ще изядат теслите за закуска до 3-4 години.
                      Разбира се и ти имаш право в ного отношения, но Ив: тоже прав.

Коментар

• Ив, ако Х СЕГА "няма конкуренция" в даден отрасъл и предлага по-качествен продукт, вероятно В МИНАЛОТО е положил усилия и НЕПРЕСТАННО се развива. Това, че е по-добър от конкурентите си, не значи, че няма такива. Нормално е клиентът да търси най-доброто.

Не мога да разбера, защо си се хванал за икономическите аспекти на глобализацията, ако толкова и търсиш кусури? Несъмнено позитивите преобладават. От друга страна в пакет с глобализацията вървят загубата на идентичност, унификацията, зомбирането на мозъци, екологията и тн и тн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Вчера гледах по нешинъл джеографик едно предаване Мега структури май се казваше, за строежа на някаква огромна слънчева централа с огледала в Калифорния.

Производителите на огледалата и на тръбите които събират слънчевата енергия се оказа че се произвеждат в Германия.

Коментатора мисля спомена че това са единствените заводи в света които са имали потенциала да изпълнят подобна поръчка.

Тъй като централата е била ( тогава когато е сниман филма ) първа по рода си, се наложило тези мегазаводи в Германия да преустроят съществуващ цех специално за тази поръчка щото никой не е правил до сега подобно нещо. Например завода в Германия който е взел поръчката до момента е правил - огледала за коли а оня с тръбите които улавят слънчевата енергия с КПД 95 % правил друго нещо - забравих.

Та докато го гледах се сетих за тебе ( виж колко си ми важен ) и тази приказка дет каза че българските производители нямали амбиция и не инвестирали и други глупости...оня ден.

В резултат на тази поръчка тези два завода в Германия са станали още по уникални от преди щото благодарение на нея те са се превърнали в единствените заводи в света които вече имат опит и в производството на такива слънчеви централи с огледала.

Що го казвам това...? Аз знам много по добре от доста хора какво представлява Германия. Имам инвестиция в Германия и съм бачкал много особенно преди време. Германия е просто зверски HUGE в сферата на производството. Много повече от колкото обикновения човек който свързва Германия с Мерцедес и БМВ може да си представи. Там се произвежда на практика всичко. Това са заводи, заводи.,..заводи за всевъзможни неща. И то заводи на първо място в света по технологии ( много по напред от Китай в повечето случаи) . Там нивото на инжинерите и качеството им е на най високо ниво в света. Това е държава с невероятни възможности в тази сфера.

Подобно на щатите които са първи в света по услуги и технолоигии в ИТ и няма как да га задминеш срещу теб да бягат цял живот така и Германия е абсолютно невъзможно да бъде конкурирана от кой да е в европа пък и в света по отношение на високотехнологично производство.

Сегашната европейска политика и самия европейски съюз ръководен от Германия и следващ политиката на Германия е изцяло в услуга на тази ситуация. Както международната политка на САЩ е в услуга главно на тяхната икономика.

Това е реалността.

Това са условията в които всеки родил се в близките 30-50 години се налага да живее.

И когато някой заблуден теоритик, икономист или чиновник...вярва в свободната конкуренция за която пише в учебниците и как всеки има равни възможности и никой не му пречил да се развива и т.н глупости цялото ми същество се бунтува против това невежество.

Никой освен по чиста случайност не може да конкурира Германия в областа на високотехнологичното производство а в областта на нискотехнологичното такова, никой пък не може да конкурира Китай или Индия. В областта на ИТ пък никой не може да конкурира САЩ.

Това е положението. А какво е бъдещето? - Глобализация. Повече ЕВРОПА, повече САЩ и т.н т.е - тотален монопол.

Сега ок...това за някой който няма големи амбиции може да е Ок, какво му пука той в майкрософт ли ще бачка или в Даймлер?

Ами какво да кажем за най амбициозните хора които искат пък да направят нещо повече от това да бачкат за 5 или 10 евра на месец в най добрия случай? Къде им е шанса на тях?

Големите корпорации са на практика държави. Те имат огромна политическа и икономическа мощ. Цялата политика се ръководи от тях. Те нямат интерес от нова конкуренция и политически с регулации и т.н на практика правят невъзможно или почти невъзможно допускането на нови играчи на пазара.

Това на практика прави или по скоро ще направи всички хора роби...обаче с 5000 евро заплата. В далечното бъдеще. И амбициозните хора или ще се примирят - или ще фалират.

Разбира се че съм краен или може би не съвсем прав...но за да видиш мащабите на проблема трябва да погледнеш от горе.
                          Хората или виждат това или мозъка им иска да не го виждат щото им се струва страшно и не приемат реалността.

Подобно е положението е и на фиктивния пазар на който вие тук се опитвате да правите пари.

Преди време Германия не е била това което е била - но сега е така. Преди време е имало шанс някой друга държава да я конкурира но сега е почти абсурд.

Преди време на пазара е имало фундамент и е имало смисъл да търсиш конкуретно предимство сред хилядите компании. Сега това няма смисъл. Защото финансовия свят е коренно различен от преди 50 години, така както и Германия.

Единствения начин да правиш пари на пазара е да правиш спекула и да използваш късмета си ако нямаш достъп до някаква достоверна информация.

И да събираш кеш, на всеки до колкото му е възможно, защото когато се набуташ рано или късно поне да покриеш загубата с вече реализираната печалба която никой не може да ти я вземе.

Рано или късно ще го разберете или по скоро осъзнаете щото и сега подсъзнателно го разбирате убеден съм, не за друго а защото както света върви към глобализация така и пазара върви към монопол.

Коментар

• Вчера гледах

German budget surpluses are bad for the global economy

The Economist обяснява с думи прости защо това е така:

http://www.economist.com/news/financ...nd-less-thrift
                            Вчера гледах по нешинъл джеографик едно предаване Мега структури май се казваше, за строежа на някаква огромна слънчева централа с огледала в Калифорния.

Производителите на огледалата и на тръбите които събират слънчевата енергия се оказа че се произвеждат в Германия.

Коментатора мисля спомена че това са единствените заводи в света които са имали потенциала да изпълнят подобна поръчка.

Тъй като централата е била ( тогава когато е сниман филма ) първа по рода си, се наложило тези мегазаводи в Германия да преустроят съществуващ цех специално за тази поръчка щото никой не е правил до сега подобно нещо. Например завода в Германия който е взел поръчката до момента е правил - огледала за коли а оня с тръбите които улавят слънчевата енергия с КПД 95 % правил друго нещо - забравих.

Та докато го гледах се сетих за тебе ( виж колко си ми важен ) и тази приказка дет каза че българските производители нямали амбиция и не инвестирали и други глупости...оня ден.

В резултат на тази поръчка тези два завода в Германия са станали още по уникални от преди щото благодарение на нея те са се превърнали в единствените заводи в света които вече имат опит и в производството на такива слънчеви централи с огледала.

Що го казвам това...? Аз знам много по добре от доста хора какво представлява Германия. Имам инвестиция в Германия и съм бачкал много особенно преди време. Германия е просто зверски HUGE в сферата на производството. Много повече от колкото обикновения човек който свързва Германия с Мерцедес и БМВ може да си представи. Там се произвежда на практика всичко. Това са заводи, заводи.,..заводи за всевъзможни неща. И то заводи на първо място в света по технологии ( много по напред от Китай в повечето случаи) . Там нивото на инжинерите и качеството им е на най високо ниво в света. Това е държава с невероятни възможности в тази сфера.

Подобно на щатите които са първи в света по услуги и технолоигии в ИТ и няма как да га задминеш срещу теб да бягат цял живот така и Германия е абсолютно невъзможно да бъде конкурирана от кой да е в европа пък и в света по отношение на високотехнологично производство.

Сегашната европейска политика и самия европейски съюз ръководен от Германия и следващ политиката на Германия е изцяло в услуга на тази ситуация. Както международната политка на САЩ е в услуга главно на тяхната икономика.

Това е реалността.

Това са условията в които всеки родил се в близките 30-50 години се налага да живее.

И когато някой заблуден теоритик, икономист или чиновник...вярва в свободната конкуренция за която пише в учебниците и как всеки има равни възможности и никой не му пречил да се развива и т.н глупости цялото ми същество се бунтува против това невежество.

Никой освен по чиста случайност не може да конкурира Германия в областа на високотехнологичното производство а в областта на нискотехнологичното такова, никой пък не може да конкурира Китай или Индия. В областта на ИТ пък никой не може да конкурира САЩ.

Това е положението. А какво е бъдещето? - Глобализация. Повече ЕВРОПА, повече САЩ и т.н т.е - тотален монопол.

Сега ок...това за някой който няма големи амбиции може да е Ок, какво му пука той в майкрософт ли ще бачка или в Даймлер?

Ами какво да кажем за най амбициозните хора които искат пък да направят нещо повече от това да бачкат за 5 или 10 евра на месец в най добрия случай? Къде им е шанса на тях?

Големите корпорации са на практика държави. Те имат огромна политическа и икономическа мощ. Цялата политика се ръководи от тях. Те нямат интерес от нова конкуренция и политически с регулации и т.н на практика правят невъзможно или почти невъзможно допускането на нови играчи на пазара.

Това на практика прави или по скоро ще направи всички хора роби...обаче с 5000 евро заплата. В далечното бъдеще. И амбициозните хора или ще се примирят - или ще фалират.

Разбира се че съм краен или може би не съвсем прав...но за да видиш мащабите на проблема трябва да погледнеш от горе.
                            Хората или виждат това или мозъка им иска да не го виждат щото им се струва страшно и не приемат реалността.

Подобно е положението е и на фиктивния пазар на който вие тук се опитвате да правите пари.

Преди време Германия не е била това което е била - но сега е така. Преди време е имало шанс някой друга държава да я конкурира но сега е почти абсурд.

Преди време на пазара е имало фундамент и е имало смисъл да търсиш конкуретно предимство сред хилядите компании. Сега това няма смисъл. Защото финансовия свят е коренно различен от преди 50 години, така както и Германия.

И да събираш кеш, на всеки до колкото му е възможно, защото когато се набуташ рано или късно поне да покриеш загубата с вече реализираната печалба която никой не може да ти я вземе.

Рано или късно ще го разберете или по скоро осъзнаете щото и сега подсъзнателно го разбирате убеден съм, не за друго а защото както света върви към глобализация така и пазара върви към монопол.
                            Last edited by Iv_max; 04.09.2016, 17:53.

Коментар

• German budget surpluses are bad for the global economy

The Economist обяснява с думи прости защо това е така:

http://www.economist.com/news/financ...nd-less-thrift

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                                пичове, откъде намирате време за такава активност тук и обема изписан материал ....... недоумявам. Само теоретици ли сте? имате ли поне един инвестиран долар, евро?
                                нищо лошо, поняга пишете интересни мнения
                                Но или сте проф. писачи или разполагате с огромно време в излишък
                                Желязко, Желязкоооооо... Желязко...

Коментар

Working...
                                X