If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бе то и само по 5-6% да правиш годишно ( след инфлацията) си е ок, за има няма 15-20г си утрояваш реално парите.
Обаче ключовата думичка наистина е консистентно.
а кога ше ги харчим бе Кастро, за ко са ми 500 хилки на 70тка ?... ни мога да олюща на некоя жабата, щот инструмента ше служи само за отводнителен канал с катетър, нит да напрайм много силни вечери на маса, че тогава кръвно мръвно, язви не знам си кво и тия моменти идват, че старост не радост ....
Не съм казал че съм бай енд холд а само че може да се прави сносна възвръщаемост с ниска волатилност ако знаеш какво правиш.
В тоя занаят има не повече от 2 прослойки, които правят големи пари - мидъл мена (брокера) и собственика на фонда, който скубе комисиони от инвеститора.
Всичко друго е ритейлъджийска залъгалка.
Инвеститорите с големите пари които се чудят къде и при кой да ги паркират търсят ниска волатилност и сносна възвръшаемост от порядъка на 10-15%.
Ако можеш да ги правиш консистентно година след година си във висшата лига.
Бе то и само по 5-6% да правиш годишно ( след инфлацията) си е ок, за има няма 15-20г си утрояваш реално парите.
Обаче ключовата думичка наистина е консистентно.
Стратегията си е исторически легитимна, друг е въпроса сега при балона в облигациите дали ще проработи- при спада в края на миналата година свърши работа, но при следващи за мен е под сериозен въпрос..
И за мен е под питанка, всеки случай си мисля ще свършат по зле работата от златото. В сектора на малкия са си 1/1 поради с/та, ама само моя си портфейл съотношението е почти 1 към 2.
Всеки случай бичото им рали последните 30г няма как да се повтори.
p.s. забрайх да питам CFDs има ли в тоя твоя пейзаж дет си написал ?
Не.
За свободния ресурс обаче няма ограничения - фючърси, валути, рейтс, отделни акции и пр. Идеята е да се правят некорелирани тактически трейдове с макс риск 20-50 базисни точки.
Стратегията си е исторически легитимна, друг е въпроса сега при балона в облигациите дали ще проработи- при спада в края на миналата година свърши работа, но при следващи за мен е под сериозен въпрос..
Стратегията е Злато, Пушки и Алкохол за частната армия,
И Сега сериозно поради ултра ниските лихви балона при облигациите ще издиша бавно по време на мечия пазар Първото пропукване ще се получи когато златото пробие 2000 и то при Джънка и периферията Центъра ще останат сравнително незасегнат и ще овладее ситуацията поне в началото, но дълговете нива още повече ще се повишат
Подходи и стратегии колкото искаш.
Моята е микс: 60-70% от ресурса е разпределен диверсифицирано в различни класове активи, които носят 6-7% годишна доходност с ниска волатилност (с близо 50 год статистика). Останалите 30-40% стоят свободни за тактически трейдове.
Конкретно за US stock marketa:
Това рали се приема с голямо недоверие масово, което е индикация че може би ще видим силно движение в северна посока. Разбира се ако феда вдигне лихвите ще е масакре.
да ве ок, обясни им там на другите кво си диверсифицирал, аз разбрах за кво става въпрос или поне така си мисля ....
p.s. забрайх да питам CFDs има ли в тоя твоя пейзаж дет си написал ?
Ще споделиш ли за кои активи става дума - в детайли.
Сигурен съм, че на много от форумците ще им бъде интересно,...
Освен ако не те е страх от дискусията, която ще се заформи...
Акции, облигации, злато.
Няма нищо ново под слънцето. Ако търсиш повече диверсификация ще добавиш стоки, световни компании и облигации.
Моята е микс: 60-70% от ресурса е разпределен диверсифицирано в различни класове активи, които носят 6-7% годишна доходност с ниска волатилност (с близо 50 год статистика). Останалите 30-40% стоят свободни за тактически трейдове.
Това рали се приема с голямо недоверие масово, което е индикация че може би ще видим силно движение в северна посока. Разбира се ако феда вдигне лихвите ще е масакре.
Ще споделиш ли за кои активи става дума - в детайли.
Сигурен съм, че на много от форумците ще им бъде интересно,...
Освен ако не те е страх от дискусията, която ще се заформи...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
аз останах с такова впечатление, 70% каза че си в дълги и ги държиш ....... и това с "ако знаеш какво правиш" е баяяя гумен аршин, аз може много да си вярвам и да "знам" ама като ме изтрещят е тогава ми доказват веднага, че не знам кво прая, а тези 10-15% прая ги без проблем че и повече ама не съм в никва висша лига и те са гумена работа защото, едно е да обърнеш 500 в 1000 или 2/3 бона в 6/8 ама съвсем друго е да обърнеш 10 млн. в 12млн.....
Разбира се, че можеш като ритейлърче да правиш пари независимо от комисионните, иначе ходи праи изпити стани institutional или брокер посредник или финансов съветник фирма няква и няма да плащаш чак такива комисионни .....
Не съм казал че съм бай енд холд а само че може да се прави сносна възвръщаемост с ниска волатилност ако знаеш какво правиш.
В тоя занаят има не повече от 2 прослойки, които правят големи пари - мидъл мена (брокера) и собственика на фонда, който скубе комисиони от инвеститора.
Инвеститорите с големите пари които се чудят къде и при кой да ги паркират търсят ниска волатилност и сносна възвръшаемост от порядъка на 10-15%.
аз останах с такова впечатление, 70% каза че си в дълги и ги държиш ....... и това с "ако знаеш какво правиш" е баяяя гумен аршин, аз може много да си вярвам и да "знам" ама като ме изтрещят е тогава ми доказват веднага, че не знам кво прая, а тези 10-15% прая ги без проблем че и повече ама не съм в никва висша лига и те са гумена работа защото, едно е да обърнеш 500 в 1000 или 2/3 бона в 6/8 ама съвсем друго е да обърнеш 10 млн. в 12млн.....
Разбира се, че можеш като ритейлърче да правиш пари независимо от комисионните, иначе ходи праи изпити стани institutional или брокер посредник или финансов съветник фирма няква и няма да плащаш чак такива комисионни .....
абсолютно
секи ден
Глей днес, ставам, гледам Ontex паднал с 10%....и се събуждам
Какво става тук?
Няма новини, няма отчети, няма дори Драги, а тя пада като камък.
Ако пада така без новини, какво да си мислим, като дойде отчета. Тя ще се занули?
Явно умните пари знаят нещо, което аз не знам!
И почвам да мислим, какво да правим...в смисъл на кой бог да се молим,
щото да продам сили нямам, ръката ми е парализирана от кръста надолу.
Отивам да търся икона на езическия си бог, в който не вярвам, освен когато съм в крайна необходимост
и като се връщам
...Опа
Тя се върнала на нула и се качила с 10 процента нагоре.
Става дума, че групата на другите умни пари (не са тези първите) разбрала нещо друго
и така - секи ден
Много добрe opisano, и още по-добре че всичко е минало благополучно.
Хераклит ли беше казал за "играещия човек" - хомо луденс)))
т.е. не че сме луди, просто се вързваме на случайността, без да усетим, как ни обучава и ни води за носа
мхм е ти като "професионалист" както вече казах позиции не видяхме, но верно нали е "аматьорско" тези в "COT" https://www.cftc.gov/MarketReports/C...ders/index.htm и те професионалисти но пускат позиции, излиза че са "аматьори" .... ми да беше погледнал "win rate" до са колко % успеваемост имат мойте дет съм ги постнал... Остай го Сороспията той е друга риба и няма значение кво е прайл, но не е buy and hold, той е спекулант и е шортил него не го ебе инвеститорски раоти като другия некролог Бъфет защото тия са два съвсем различни типажа с различни политически цели за които им трябват печалбите.
Твойто buy and hold в днешни дни не работи, то се види от самолет, но ти си ги дръж никой не ти брани ....
P.S. ходи и им го обясни на тия завалиите в БФТто за "добре диверсифициран портфейл" и да си подържат за дълго там позициите, те не че могат да излязат ама тва е вече друг въпрос ....
Сорос и Друкенмилър са направили най-много от валути и interest rates не от директно скъсяване на сток маркета.
Постването на позиции също е аматьорско (нищо лично). Хората които го правят си чешат егото или целенасочено си правят реклама.
Най-добрите в тоя занаят имат в най-добрия случай 50% уин рейт. За Сорос се говори че е бил около 30%. Мисля той беше казал че не е важно дали си прав или грешиш за дадена позиция, а колко правиш когато си прав и колко губиш когато не си.
Бай енд холд също върши работа с добре диверсифициран портфейл
мхм е ти като "професионалист" както вече казах позиции не видяхме, но верно нали е "аматьорско" тези в "COT" https://www.cftc.gov/MarketReports/C...ders/index.htm и те професионалисти но пускат позиции, излиза че са "аматьори" .... ми да беше погледнал "win rate" до са колко % успеваемост имат мойте дет съм ги постнал... Остай го Сороспията той е друга риба и няма значение кво е прайл, но не е buy and hold, той е спекулант и е шортил него не го ебе инвеститорски раоти като другия некролог Бъфет защото тия са два съвсем различни типажа с различни политически цели за които им трябват печалбите.
Твойто buy and hold в днешни дни не работи, то се види от самолет, но ти си ги дръж никой не ти брани ....
P.S. ходи и им го обясни на тия завалиите в БФТто за "добре диверсифициран портфейл" и да си подържат за дълго там позициите, те не че могат да излязат ама тва е вече друг въпрос ....
Коментар