IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Готвих първата си картофена яхния. Вчера!
    Нищо особено. Засега я задържам.
    Хаха, съжлявам, че съм те подразнил. Залагам на варианта до десетина дни да видим нива под 2200. Картофена яхния е, да, но в Щатите я правят по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от bebson Разгледай мнение
      Вчера пробвах wisdom tree triple short върху S&P. Дървена история, но засега е на +17%, оставям го отворен
      Готвих първата си картофена яхния. Вчера!
      Нищо особено. Засега я задържам.

Коментар

• Вчера пробвах wisdom tree triple short върху S&P. Дървена история, но засега е на +17%, оставям го отворен

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Toва ще да е кадем..

10% до върха драги зрители и радиослушатели...тия мецани излязаха много питомни пандички май.
          Ама искам пак тест на дъното, по възможност дори по дълбочко, кеша е все още повече от желаното.

Нови позиции в 2 авиокомпании, alk, save, ама чакалото на карнавала засега не сработи, май бая дълбочко съм го сложил....ма нека си седи.
          Изключително рискови позиции. Помпата на пазарите е опасна защото вкарва в бичи капан, докато някой голям се е отървал. Успех все пак трябва да продам на някого олиото си все някога.

Коментар

• Toва ще да е кадем..

10% до върха драги зрители и радиослушатели...тия мецани излязаха много питомни пандички май.
            Ама искам пак тест на дъното, по възможност дори по дълбочко, кеша е все още повече от желаното.

Нови позиции в 2 авиокомпании, alk, save, ама чакалото на карнавала засега не сработи, май бая дълбочко съм го сложил....ма нека си седи.

Коментар

• Палава блондинка се метна чисто гола върху бика на Уолстрийт (СНИМКИ)

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Доколкото съм запознат, последния договор от 01.2020 между САЩ и Китай, не е в стока срещу долар а бартер...
                Да ти кажа право, след подписване на етап от търговското споразумение, което се случи в началото на годината, оставих някъде да свети една ламБа, че трябва да прегледам основните му положения, но събитията после го изтласкаха от дневния ред.

В теорията на търговските взаимоотношения бартерът и клирингите са приема, че са по-стари, някои дори ги приемат като архаични системи за извършване, особено на международна търговия. Та, трябва да се следят тези неща и да се познават причините за потенциални новости.

Коментар

• Начев, вие с адаша Майк по-добре да се насочите към прогнози за цената на златото. Тези работи с Фед и макрото са доста омотани и сложни.

Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                  Прогнозата на Майк ми изглежда смислена.
                  Субективно я възприемам като един от възможните варианти, но по-хард версиите.
                  Не е изключено в Щатите нещата да се разминат по-меко, поне временно.

По-интересното е в случая, че всичките кризисни явления, които се прогнозират и респективно мерките срещу тях се обсъждат в рамките на запазване на статуквото.
                  Което на практика значи, че се третира (лекува) последствието, а не причината.

Тук рискуваме да изпаднем в хипотеза на водене на един сложен разговор, който опира до философски, исторически и времеви измерения, които далеч надхвърлят обемите на дадената тема.

Всъщност прочетеното ми припомни, че в края на миналата седмица срещнах един материал в мъни.бг, който хвърля още допълнително светлина върху обсъжданата тема. Авторът Василев се е постарал, но вниманието му е твърде втренчено акцентирано върху САЩ и долара, а в случая по-интерсно е как съотносително ще стоят различните части на света и валутните зони.

Фeд пeчaтa c иcтopичecĸи peĸopдeн тeмп, нo ĸaĸвo ce cлyчвa c тъpceнeтo нa дoлapa

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                    Прогнозата на Майк ми изглежда смислена.

По-интересното е в случая, че всичките кризисни явления, които се прогнозират и респективно мерките срещу тях се обсъждат в рамките на запазване на статуквото.

Тук рискуваме да изпаднем в хипотеза на водене на един сложен разговор, който опира до философски, исторически и времеви измерения, които далеч надхвърлят обемите на дадената тема.

Всъщност прочетеното ми припомни, че в края на миналата седмица срещнах един материал в мъни.бг, който хвърля още допълнително светлина върху обсъжданата тема. Авторът Василев се е постарал, но вниманието му е твърде втренчено акцентирано върху САЩ и долара, а в случая по-интерсно е как съотносително ще стоят различните части на света и валутните зони.

Фeд пeчaтa c иcтopичecĸи peĸopдeн тeмп, нo ĸaĸвo ce cлyчвa c тъpceнeтo нa дoлapa
                    Доколкото съм запознат, последния договор от 01.2020 между САЩ и Китай, не е в стока срещу долар а бартер...

Коментар

• Прогнозата на Майк ми изглежда смислена.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ама много дружелюбна тая меца ми се чини..
                        Даже и след вчерашния спад.. гледам си сега 20те акции дето имам извън индексите - 11от тях са на зелено спрямо средната ми, от другите 5 са до -10% и само 4 между 10 и 18.7% на червено.
                        Ми то няма човек какво да допълва с ищах...
                        Особена Баба меца е, наказа инвеститорите в "стойност". Качественият тек и други качествени растежни ("набалончени") се държат доста добре.

Коментар

• Във всички случаи ще има повишена инфлация, дали ще бъде хиперинфлация - по-скоро няма да оставят хиперинфлация. Тези милиарди и трилиони които се обещават (раздават) те не идват от резерви на държавните бюджети, те идват от парична емисия на централните банки, като изкупуване на най-различни книжа (където искат да създадат ликвидност). Добре би било сега като се дават пари - в следващите години централните банки да ги изтеглят тези пари, да оберат излишната парична маса за да не тръгне инфлацията, обаче те не го правят - майк е дал разтящи баланси на Фед. Така на практика целия народ плаща сметката на кризата и особено тези които поддържат парични наличности плащат най-високата цена.
                          Отделно счита се че измерването на инфлацията не е точно, вече не се ползва индекса на потребителските цени (CPI). Обявява се по-ниска инфлация - казва се оле не можем да достигнем таргета от 2% годишно, наливаме още пари. Да де ама на мен инфлацията ми е 10-12% като я меря през цените в кварталния магазин.
                          А дали Сащ или Европа ще имат разлика в инфлацията - всички надуват. Та нима Италия може да си позволи тия разходи, с над 133% дълг/бвп, нямат никакви резерви, ако не им се даде, ще изпукат съвсем. Защо немците не искат общи за евро-зоната корона-облигации, защото ще плащат сметката. Много е сложна ситуацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
                            @MIke: да те разбирам ли че като изход от новосъздадената ситуация, виждаш инфлация/хиперинфлация?
                            при една стандартна такава общото разбиране е че повечето активи ще се качват (включително акции и НИ). Въпроса тук е къде ще е по голяма в Европа или Щатите (къде кеша ще губи стойност по-бързо) и дали няма да е придружена с една хубава икономическа криза. т.е. в такава обстановка на спряно или много трудно кредитиране НИ от хедж стават камък на врата - повечето покупки се извършват на кредит т..е. ако достъпа до последния е почти невъзможен ще се наблюдават, в най-добрия случай, намален брой на сделки и стагнация на цените или направо спад.
                            Според теб златото ли остава единствения/предпочитан актив/ за спасение? краткосрочно би трябвало и всякакви физ. активи/акции за производство и доставки на стоки от първа необходимост да растат. Съответно технологичните акции примерно ще падат....
                            Ще има депресивна икономика плюс инфлация!
                            Разбира се, че кеша ще губи по-бързо стойност в Европа! Долара инфлацира целия свят, а еврото предимно себе си, да не говорим, че ЕС е пред разпад, както и Еврозоната, в това, което идва.....

Акциите ще следват инфлацията, но с оглед на фундаментално завишени оценки при много от компаниите, ще има голям разрив при тях от към стойност и номинално изражение!

Или злато или златодобивни компании! Сега идват нови големи спадове и златодобивните ще ги засмуче! По принцип те се движат заедно с цената на златото, като обикновенно дават по-добри ръстове. Сега ще ги засмуче общия спад на борсата. Отделно заради вируса, може да има и ще има много затворени мини. Това ще ги удари в посока да падат! В дългосрочен план обаче, ако сега се разминат с посоката на златото, която принципно не е ясно къде ще иде в близките 6 месеца, то те ще наваксат, ако е имало скок в последствие!

За злато никакъв спот, ниаккви ЕТФи! Или физика или миньори!

Който иска акции, то при идващата глобална депресия, за мен оферта ще са такива със силен наземен бизнес като Уолмарт както и редица фармацефтични компании, без които също няма да може. Уолмарт са много високо обаче и няма начин, при голяма криза и глобална депресия, през спад на потреблението, да не ги удари и тях! Просто бяха за пример!

Високата инфлация ще се отрази много добре на някой във фермерските среди, но те ще са удачни след 2-3 години, когато се види, как ще се изчисти сектора от тези, които може да не издържат!

При всички положения, най-добри пазар на света ще бъде САЩ. В Европа предстои мазало!

Ще има огромна инфлация, но това е надбягване към обезценка между валути! Убеден съм, че в първите фази на кризата долара ще поскъпва, докато всичко друго се срива..... на по-късен етап, там също ще започне сериозна обезценка, но е трудно да се очертае точно времевата линия!

Фактически няма как да е ясно, дали ако се държи кеш при значителна инфлация, след първичната дефлационна дупка, която също ще дойде, дали в по-дълъг план, ако трябва да избираме между кеш и акции, дали кеша ще се обезценя по-малко от акциите или обратното.
                            В по-дългосрочен план, дори и долара е обречен, всичко е въпрос, на това, кой от какви нива ще влезне в един актив или друг! И като казвам "обречен" имам предвид, че просто ще се обезцени и няма да е световен хегемон. Обречено в истинския смисъл на думата е Еврото!

Със сигурност обаче мечтите на много от участниците във форума, за ФЕД, V образно или, че пред Тръмп имало избори, са пълни глупости!
                            Те момчетат почнали преди 5-6 годинки търговия..... бичия пазар е означавал, че каквото и да са купили е било все на печалба.... сега са млади и им се печели, и живее и смятат, че живота вместо цикли ще им предоставя лесни печалби, защото някакви чичковци, винаги ще крепят нещата....
                            Еми няма как да стане!
                            Last edited by Mike Florida; 28.03.2020, 15:58.

Коментар

• @MIke: да те разбирам ли че като изход от новосъздадената ситуация, виждаш инфлация/хиперинфлация?
                              при една стандартна такава общото разбиране е че повечето активи ще се качват (включително акции и НИ). Въпроса тук е къде ще е по голяма в Европа или Щатите (къде кеша ще губи стойност по-бързо) и дали няма да е придружена с една хубава икономическа криза. т.е. в такава обстановка на спряно или много трудно кредитиране НИ от хедж стават камък на врата - повечето покупки се извършват на кредит т..е. ако достъпа до последния е почти невъзможен ще се наблюдават, в най-добрия случай, намален брой на сделки и стагнация на цените или направо спад.
                              Според теб златото ли остава единствения/предпочитан актив/ за спасение? краткосрочно би трябвало и всякакви физ. активи/акции за производство и доставки на стоки от първа необходимост да растат. Съответно технологичните акции примерно ще падат....

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Бичия капан ще хлопне когато всички или почити всички попаднат в него и точно поради това, той не е в близките седмици и месеци.
                                Да, да, имах предвид последното възходящо движение в канала надолу. Иначе, също съм съгласен, ама има доста повече проценти нагоре до там.

Коментар

Working...
                                X