Изблиците на Тръмп по посока Китай и другите, влияят на борсите, но определено не определят общата посоката. Интересува ме по-дългосрочния тренд накъде е. Според ме е само нагоре, като лятото може да има флуктуации някакви, но не нещо сериозно. Хората с пари няма какво да си правят парите и бухат в борсата. Хората без пари може от глад да умират и това пак да не се отрази на цените на акциите. Политическият риск е от хората, които са готови съзнателно да разрушат борсата, света дори, но не и да допуснат дори минимално несистемни играчи. Днес на "Витошка" ще има шествие Black Lives Matter, без майтап.
Обмислям късия фонд, но предпочитам някоя midcap компания на чичо Валю. Не ги разбирам нещата, но да държа две противоположно позиции към момента ми се струва нерентабилно. Икономиките продължават да се отварят, хората свалят маските. Има място за ръст. В круизите обаче не мога да се накарам да сложа пари и това е.
Май само нафта, туризъм и финанси са все още на далавера. Нафта имам бая - добив и доста транспорт (рафинерии и търговия - нъц); финанси нямам и май там ще се оглеждам днес. Обмислям и някой по-стабилен сектрор и се въртя и около NTR.
Обмислям късия фонд, но предпочитам някоя midcap компания на чичо Валю. Не ги разбирам нещата, но да държа две противоположно позиции към момента ми се струва нерентабилно. Икономиките продължават да се отварят, хората свалят маските. Има място за ръст. В круизите обаче не мога да се накарам да сложа пари и това е.
Май само нафта, туризъм и финанси са все още на далавера. Нафта имам бая - добив и доста транспорт (рафинерии и търговия - нъц); финанси нямам и май там ще се оглеждам днес. Обмислям и някой по-стабилен сектрор и се въртя и около NTR.
Коментар