IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Terziev беше прав.. ) Веднага се появиха 'балкански гении' да поучават жените че тяхното място е само и единствено до котлона и печката.. Затова жената е избягала чак в Дания, за да не я поучават че трябва само да готви и пере гащите на мъжа си..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от representjah

      Миличка, пак ще ти напиша - остави на детето влога и отиди в кухнята да се научиш да готвиш. Мисленето и четенето не са ти силните страни, гледай да си послушна и секси. Да не се чудиш после защо 99.9% от "инвеститорите" губят пари.
      Не ме мисли - аз и в кухнята се вихря - смогвам с всичко. Но за едно си прав - трябва да спра да пипам където не разбирам докато не вляза в час. До сега беше Късмета на начинаещия. Но от тук натам няма да има милост - ако не съм добра ученичка Че ме бОли глАва

      Коментар


      • В Дания данъка за печалбата от акции е 42%. За американски акции сигурно има двойно облагане ама пак ще го докарат до тия 42% си мисля. Нищо не разбирам от тия неща де, приказвам наизуст. Ама трябва да науча как се облагат дивидентите от щатите. От датски и шведски фирми гледам онлаин банката си удържа данъка на момента

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

          А при третата и четвъртата вълна?
          За тези вълни още по-малко се притеснявам

          Коментар


          • Дивидента на 29-ти. Бъркаш за данъка, много по-нисък е. Иначе затова харесвам дейтрейдинга или каквото се казва, когато е повече от един ден. Ама не се притеснявай, след малко може да дойдат неколцина да ти обяснят как няма да ти се получи и да се откажеш.

            ***

            Пич, гледай Ръсел-а. Не е само Фейсбук борсата. Kaто цяло е малък обемът днес. Ще видим преди затваряне какво ще натворят фондовете. Според мен рязък скок - те така на интуиция.
            Last edited by terziеv; 21.05.2020, 21:17.

            Коментар


            • Може и грешка да е било че бързах да продам WELL, ама до сега никоя акция не ми е давала толкова голям плюс за 1 седмица. Поне 2000 лв намазах със дивидента, който се надявам скоро да получа (е ще им платя 42% данък ама да не мислим за неприятните подробности). Такава радост, чак заведох децата и мъжа ми на ресторант от радост

              Коментар


              • Както изглежда - ахъ да излезе на зелено до края на една тегава сесия

                Коментар


                • Според мен днес беше времето за едно от последните замятания с въдицата. Аз дръпнах CXW на 11.24, ама бая се дърпаше пущината. Утре ако не падне, посоката е само нагоре. Никой няма да иска да се мине и цените ще летят.

                  ALK засега се представя най-добре от портфейла ми. STOR също не е зле, бая по-добре от O. Имаше едни реклами по youtube за Стив и Дейв. https://www.youtube.com/watch?v=cMavJiCdS4E
                  Last edited by terziеv; 21.05.2020, 19:35.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                    Аз го взех на 38,9. Ako и ти на толкова, то 46,7 е супер резултат. Аз в момента гледам да купя, а WELL ще го държа. Не съм мо сложил стоп. Моите обеми са много по-малко от твоите - имам 40 дяла.

                    Moже да опиташ с HRL за дейтрейдинг. Падна след отчета, но според мен ще скочи до края на деня.
                    WELL го бях взела на 38,53. И купих веднага нефтени ама тръгнаха надолу всичките

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                      WELL скочи. На кръстопът съм. Да го продавам ли terziev ?
                      P.S. без да искам го продадох. Бях го сложила на цена 46,7 и не вярвах да я стигне. Докато се осъзная и замина
                      Аз го взех на 38,9. Ako и ти на толкова, то 46,7 е супер резултат. Аз в момента гледам да купя, а WELL ще го държа. Не съм мо сложил стоп. Моите обеми са много по-малко от твоите - имам 40 дяла.

                      Moже да опиташ с HRL за дейтрейдинг. Падна след отчета, но според мен ще скочи до края на деня.

                      Коментар


                      • WELL скочи. На кръстопът съм. Да го продавам ли terziev ?
                        P.S. без да искам го продадох. Бях го сложила на цена 46,7 и не вярвах да я стигне. Докато се осъзная и замина
                        Last edited by IvelinaJensen; 21.05.2020, 17:00.

                        Коментар


                        • Много ме е шубе от това "unrealized". Дивидентът ми дава някаква (може да е илюзорна) сигурност, че все пак имам нещо черно на бяло. По същата причина често се прецаквам със стоповете - слагам ги много близко до цената.

                          Иначе днес не успях да вляза почти никъде. Не можех да следя постоянно, имах друга работа и сложих лимитирани на CXW, ALK, PPL, STOR и GWRS. Последното си ми е някакъв фетиш и все ми бяга. Всичките отлетяха. Само STOR уцелих и добавих 100 дяла, а там най-малко исках. ET и особено AM не разочароваха. +2.45 unrealized за сесията.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            При мен обаче стояха като мъртви пари, докато другите поне пускат дивидент.
                            Tова никога не би трябвало да е като основен довод, водещ трябва да е потенциала за капиталова, пък ако някои такива дават и дивидент - хубаво е.
                            При мен почти 42% от картоните не дават нищо или почти нищо - baba, jd, aapl, msft, nvdia, ma...като сложа и авио+круизшитовете дето вече са без дивидент по обясними причини - къде половината стават.
                            Ама пък другата половина компенсират бая добре с около 8 и средната диви доходност за всички е към 4%.

                            Коментар


                            • Благодаря за предложенията. Май ще вляза при пандизите. Нямам финанси, там за едни центове изпуснах DFS.

                              1. BABA го играх няколко пъти на малка печалба. Като цяло обаче продадох, защото влизах по тъпо време и средната ми цена беше 213. Само веднъж го хванах на 180. Малко над 10%+, което ми е позицията с най-малка печалба. При положение, че ми беше най-голям процент от портфейла. Иначе съм абсолютно убеден в бъдещето на компанията и че тази година ще удари 300. Компанията струва много повече. При мен обаче стояха като мъртви пари, докато другите поне пускат дивидент. Помислих, че към момента 220 е макс. Засега изглеждам прав. Чак се плаша. Ще скочи след данните - ще са трагични, но прогнозата ще е за светло бъдеще и ще дръпне цената нагоре.

                              2. При горивата съм в акции само. Нямам капацитет за друго. И без това чета по 2-3 часа на ден отчети, анализи и данъчна информация. Повече съм в каруцари, заради високите дивиденти и ниските цени март-април. ET, WES, MPLX, AM, MMP. WES го взех на 3 и го продадох на 6.95, отделно дивидента. Удари ми стопа, иначе не исках да го продавам. Още е изгоден, но заради данъците няма да влизам. Отделно една позиция XOM, но нея съм я взел на 60. На дейтрейдинг добре изкарах от BSM, но се препотих 100 пъти. АМ пълня почти всеки ден, тук го обсъдихме вече. Предимството при него (за нас, като неамериканци) е, че е корпорация, а не LP. 10% вместо 37% върху дивидента. От европейските доста добре седи OMV-то. Поне така ми се струва.

                              3. Аз не разбирам, но хотели и круизи винаги ми изглеждат надценени. Мислех си да допълня със самолетна - ALK (благодарско, pipbel), вече имам мъничко там, супер върви, но абсолютно нищо не разбирам от тази сфера и ще е съвсем хазарт.

                              4. За препоръките - не вярвам. Според мен те вървят след, а не преди събитията. Т.е., когато препоръчат купуване, вече е прекалено скъпо за купуване. Нямам идея за мобилните. И аз се чудя за T, но там е малко различно.

                              edit: сега прочето за Lufhansa. Никакви превозвачи. Тези от два месеца ги чакам да си ми върнат парите.
                              Last edited by terziеv; 20.05.2020, 21:14.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                                Кажете за днешния ден ?
                                Иначе това което k.o. и pirdop коментират напълно съм съгласен, само без това, че може да се падне под мартенски дъна - това ми изглежда вече невъзможно на практика, само на теория може да се коментира философски - какво е съответствието - цени-печалби.
                                както казах, много малко вероятно е на практика да тестваме нивата от март. Единствения вариант да слезем дотам за мен е нова вълна от паника, разбирай силна втора вълна с някакви новини че ситуацията няма овладяване>>>> ваксина/лек най-рано след година/две или че вируса мутира прекалено бързо в нещо много по смъртоносно и т.н. сценарии много но супер апокалиптични..... не го вярвам дотам да се стигне....

                                единственото възможно е ако се докаже че е като херпес зостер и ХИВ - т.е. след първоначалната инфекция никога не си излекуван напълно, ами си оставаш преносител и може да се прояви отново когато си поиска (при отслабване на имунната система)

                                Коментар

                                Working...
                                X