IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

    Да, добър беше, ама по принцип сеп и окт са си по волатилни.
    Има и друго - избори идат.
    Ако индексите се запазят на + или поне не паднат повече от 5% идните 2 месеца вероятността ДТ да кара 2 мандат е 90%
    Ако обаче има по големи корекции и преди изборите сме на/под юлските нива - не.

    Ама засега пазара гласува за перчема, пък и мрази вдигане на данъци...( макар че при Бидън ще са съпроводени с доста повече Т в стимули)

    PS Бравос на ябълките, не само са х4 повече ами и здраво си ралят, с това темпо идва пак 500
    Това е картинката, Тръмп ще се постарае да задържи пазара високо, защо не и 3600+, за да спечели втори мандат.

    Не знам за ябълките, но теслата спирачки няма, явно на такъв принцип са ел. колите.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

    Коментар


    • теслата е еВати лудницата

      Коментар


      • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
        Най - добрият август от 36 години за S&P 500.
        Да, добър беше, ама по принцип сеп и окт са си по волатилни.
        Има и друго - избори идат.
        Ако индексите се запазят на + или поне не паднат повече от 5% идните 2 месеца вероятността ДТ да кара 2 мандат е 90%
        Ако обаче има по големи корекции и преди изборите сме на/под юлските нива - не.

        Ама засега пазара гласува за перчема, пък и мрази вдигане на данъци...( макар че при Бидън ще са съпроводени с доста повече Т в стимули)

        PS Бравос на ябълките, не само са х4 повече ами и здраво си ралят, с това темпо идва пак 500
        Last edited by pipbel; 31.08.2020, 16:47.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

          Просто не ми стана ясно как да продам като маркета е затворил. Аз не търгувам в пре и пост маркет, нори не знам дали мога и как се прави.

          Гледам какво се случва с NIO примерно и анализирам в последствие движението му. Всичко е една голяма лъжа. Случват се разни неща мистериозни и объркващи за обикновените хора. Големите играчи явно си имат достъп до информация, до която останалите нямаме и съзнателно объркват пазара така, че накрая те да намажат.
          Лека полека разбирам защо най-добрата стратегия за невежи като мен е да купиш и повече да не поглеждаш щото има опасност да направиш глупост. Евала на 13 годишните дето връткат опции и стават милионери. Аз дори не мога да схвана как се оперира с опции.
          А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва. Цяла наука направили от нищо. Като питах за Модерна исках по-скоро да чуя от някой, който изкъсо я следи да сподели впечатления, а не да прави технически анализ по графики. Щото Модерна не я следя и така и не разбрах какво ме изръчка да я купя. Ще се види късмета или каръка ме е задвижил
          Е това не мога да го разбера,всички трейдъри по света гледат графичното изражение на цената и тук не говоря за трейдърите пред домашният компютър.Четенето на графика наистина е наука,и то се доближава до това на четенето на кардиолог на кардиограма.Много кардиолози четат кардиограма,но малко са тези,които са истински професионалисти.Как можеш да купиш нещо,което не го следиш и да питаш във форумите,дали и някой друг е купил и защо е купил,и дали не си се прецакала,това е несериозно отношение към това което правиш.Ти или се гъбаркаш с пишещите тук или наистина си тотално объркана в това което правиш.
          Last edited by bokogega; 31.08.2020, 14:28.
          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

          Коментар


          • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

            Моята идея беше същата - да си измисля моя си стратегия и да си я следвам. И измислих нещо криво лево. Проблемът е, че не мога да разбера дали е печеливша, защото непрекъснато нещо се случва и я нарушавам. Примерно продам някоя акция като ми се стори, че много е скочила и следва спад с идеята пак да я купя като падне. Но или пропусна момента да я купя като падне, защото много се колебая, не мога да взема решение и докато мисля дали да я купя тя вземе че се качи. Или пък докато чакам да падне нещо ме изръчка и взема че купя нещо друго, импулсивно и тотално необмислено и изхарча капитала. Както примерно Moderna взех с парите за една друга акция. Като че ли за момент ми се замаглява съзнанието, върша нещо импулсивно и после се чудя и се псувам що го направих. След което месеци наред чакам да мине на плюс и да го разкарам защото разбира се съм го взела прекалено скъпо. Така взех примерно Gilead баш на най-високото та го чаках пак да си го стигне и на късмет уцелих и го продадох на нула. От там насам трети път не е стигнал този курс и си беше жив късмет че го уцелих да го разкарам.
            Другото което е, не мога да държа пари и да чакам с дни еле па седмици изгоден курс. Все си мисля, че докато чакам можеше да увелича тоя капитал. Купувам нещо импулсивно, но вместо да ги увелича взема че ги съкратя. И се псувам. Нямам психика, подхождам несериозно и не мога да разчитам на себе си. Така правя грешки, които после търся начин да компенсирам и в това си инвестирам енергията та не остава за друго. Много съм променлива и всичко ми влияе. Благодаря на Господ че все още съм на плюс.
            След като си си измислила стратегия трябва да я следваш,дали е печеливша или губеща само времето може да каже.За да разбереш дали е печеливша или губеща има два начина.Първият е като я следваш безпрекословно,но това отнема твърде много време,и вторият е да правиш бек тестове на стратегията назад във времето,но там се изискват и програмистки умения.Ако стратегията ти е основана на търгуването на краткосрочни новини просто я остави и се насочи към фундаментален или технически анализ,защото в повечето случаи новината, е лов на шарани и докато излезе новината движението е минало по големият си път.Кой тип анализ ще избереш си е твоя грижа и зависи от това какви са ти целите.Ако искаш да си инвеститор избираш фундаменталният и започваш да гледаш отчети,баланси и т.н.Ако искаш да си спекулант избираш техническият анализ и започваш да се дзвериш в графиката 24/7,докато разбереш какво е туй нещо.Оставяш търгуването на новини,и избягваш търговията при важни такива,изчакваш да мине бурята и атовете да се наритат и тогава взимаш решение,то на графиката ще си покаже кой е победил дали са купувачите или продавачите,и отваряш позиция в посоката на по силният.Това е в общи линии,пътят е дълъг и трънлив,но не очаквай някой да ти даде наготово стратегия или да ти каже купи тази акция или продай онази,ти самата трябва да решиш.Трейдването и инвестирането е трудоемък процес,който си мисли,че е само купи продай и печалбите се трупат по добре да се откаже и да се насочи към друго занимание.Пък и не е задължително всички да са печеливши трейдъри и инвеститори,трябва да има и губещи,за да може колелото да се върти.Успех в намирането на пътя към несметното богатство.
            "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

            Коментар


            • Най - добрият август от 36 години за S&P 500.
              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

              Коментар


              • Не-заслужил инвеститор

                Коментар


                • Предлагам да направиш една тема "Кросовете на terziev" или по-скоро "Тикърите на terziev" и така ще решиш проблема си

                  Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  добавка: и още веднъж призовавам да отделим в отделна тема общите стратегии, политиката и другите неща, които не отговарят на заглавието.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

                    Играеш хаотично и единствено големият ръст на пазара те покрива - При следващото потъване на пазара което според мен ще се случи до края на септември ще занулиш всичко и ще минеш под вода ако не се осъзнаеш на време.

                    90% от Хората си губят парите на форекс и на борсата не от карък а защото:
                    - Четат книги и слушат новини
                    - Когато са купили/продали правилната акция я отвързват прекалено рано и не хващат цялото позитивно движение
                    - Когато са купили/продали неправилна акция я стискат до край - тоест хващат по голямата част от негативното движение

                    Това не е от карък - Четенето на книги и слушането на новини няма да ти помогнат - Почти 100% от губещите на борсата са ги изяли тези книги с кориците и спят със слушалките да слушат новините

                    Печелят под 10% от хората които по собствен начин са стигнали до някакво наблюдение и заключение което другите не го виждат и не го пише по книгите

                    Ако нещата дето ги пишеше по книгите са верни то теоритично 90% трябваше да са на печалба - Ако някой от 10%-те печелещи напише книга как печели този метод много скоро също ще бъде губещ

                    Не ти казвам да не играеш а да спреш и да започнеш да наблюдаваш пазара и да се опиташ да намериш твоята си печеливша стратегия дето не я пише по книгите и тогава да продължиш

                    Също така по назад пишеше че си взела заем - Върни го на момента и не залагай пари които ги нямаш
                    Моята идея беше същата - да си измисля моя си стратегия и да си я следвам. И измислих нещо криво лево. Проблемът е, че не мога да разбера дали е печеливша, защото непрекъснато нещо се случва и я нарушавам. Примерно продам някоя акция като ми се стори, че много е скочила и следва спад с идеята пак да я купя като падне. Но или пропусна момента да я купя като падне, защото много се колебая, не мога да взема решение и докато мисля дали да я купя тя вземе че се качи. Или пък докато чакам да падне нещо ме изръчка и взема че купя нещо друго, импулсивно и тотално необмислено и изхарча капитала. Както примерно Moderna взех с парите за една друга акция. Като че ли за момент ми се замаглява съзнанието, върша нещо импулсивно и после се чудя и се псувам що го направих. След което месеци наред чакам да мине на плюс и да го разкарам защото разбира се съм го взела прекалено скъпо. Така взех примерно Gilead баш на най-високото та го чаках пак да си го стигне и на късмет уцелих и го продадох на нула. От там насам трети път не е стигнал този курс и си беше жив късмет че го уцелих да го разкарам.
                    Другото което е, не мога да държа пари и да чакам с дни еле па седмици изгоден курс. Все си мисля, че докато чакам можеше да увелича тоя капитал. Купувам нещо импулсивно, но вместо да ги увелича взема че ги съкратя. И се псувам. Нямам психика, подхождам несериозно и не мога да разчитам на себе си. Така правя грешки, които после търся начин да компенсирам и в това си инвестирам енергията та не остава за друго. Много съм променлива и всичко ми влияе. Благодаря на Господ че все още съм на плюс.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                      1 - Аз дори не мога да схвана как се оперира с опции.

                      2 - А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва.
                      1 - https://www.fool.com/investing/optio...roduction.aspx

                      Ето въведението, което ме оправи и в огромната част от случаите е повече от достатъчно. Ако от този курс, не ти стане ясно, по-добре не пипай.

                      2 - За себе си съм приел, че "инвестиции" по картинка са извън сферата ми на компетентност. За бърза търговия или в рамките на ден два понякога има файда и за ташак гледам tradingview. Прегледай коментарите във форума за RTX и CCL, после погледни актуалните котировки и си направи изводите.

                      И хайде най-накрая да престанеш с каръци, манипулации и лични излияния, моля.

                      ---

                      добавка: и още веднъж призовавам да отделим в отделна тема общите стратегии, политиката и другите неща, които не отговарят на заглавието.
                      Last edited by terziеv; 30.08.2020, 12:46.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Кефя ти се

                        На краставичар краставици успяваш да продадеш. Ашколсун


                        Опитвам се да вървя по малко напред.Не че не съм уцелвал греди,но и такива моменти има.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                          Просто не ми стана ясно как да продам като маркета е затворил. Аз не търгувам в пре и пост маркет, нори не знам дали мога и как се прави.

                          Гледам какво се случва с NIO примерно и анализирам в последствие движението му. Всичко е една голяма лъжа. Случват се разни неща мистериозни и объркващи за обикновените хора. Големите играчи явно си имат достъп до информация, до която останалите нямаме и съзнателно объркват пазара така, че накрая те да намажат.
                          Лека полека разбирам защо най-добрата стратегия за невежи като мен е да купиш и повече да не поглеждаш щото има опасност да направиш глупост. Евала на 13 годишните дето връткат опции и стават милионери. Аз дори не мога да схвана как се оперира с опции.
                          А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва. Цяла наука направили от нищо. Като питах за Модерна исках по-скоро да чуя от някой, който изкъсо я следи да сподели впечатления, а не да прави технически анализ по графики. Щото Модерна не я следя и така и не разбрах какво ме изръчка да я купя. Ще се види късмета или каръка ме е задвижил
                          Играеш хаотично и единствено големият ръст на пазара те покрива - При следващото потъване на пазара което според мен ще се случи до края на септември ще занулиш всичко и ще минеш под вода ако не се осъзнаеш на време.

                          90% от Хората си губят парите на форекс и на борсата не от карък а защото:
                          - Четат книги и слушат новини
                          - Когато са купили/продали правилната акция я отвързват прекалено рано и не хващат цялото позитивно движение
                          - Когато са купили/продали неправилна акция я стискат до край - тоест хващат по голямата част от негативното движение

                          Това не е от карък - Четенето на книги и слушането на новини няма да ти помогнат - Почти 100% от губещите на борсата са ги изяли тези книги с кориците и спят със слушалките да слушат новините

                          Печелят под 10% от хората които по собствен начин са стигнали до някакво наблюдение и заключение което другите не го виждат и не го пише по книгите

                          Ако нещата дето ги пишеше по книгите са верни то теоритично 90% трябваше да са на печалба - Ако някой от 10%-те печелещи напише книга как печели този метод много скоро също ще бъде губещ

                          Не ти казвам да не играеш а да спреш и да започнеш да наблюдаваш пазара и да се опиташ да намериш твоята си печеливша стратегия дето не я пише по книгите и тогава да продължиш

                          Също така по назад пишеше че си взела заем - Върни го на момента и не залагай пари които ги нямаш

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

                            Всеки ден пазара затваря на определена цена. Ако цената за деня затваря под тези нива - проблем.
                            Просто не ми стана ясно как да продам като маркета е затворил. Аз не търгувам в пре и пост маркет, нори не знам дали мога и как се прави.

                            Гледам какво се случва с NIO примерно и анализирам в последствие движението му. Всичко е една голяма лъжа. Случват се разни неща мистериозни и объркващи за обикновените хора. Големите играчи явно си имат достъп до информация, до която останалите нямаме и съзнателно объркват пазара така, че накрая те да намажат.
                            Лека полека разбирам защо най-добрата стратегия за невежи като мен е да купиш и повече да не поглеждаш щото има опасност да направиш глупост. Евала на 13 годишните дето връткат опции и стават милионери. Аз дори не мога да схвана как се оперира с опции.
                            А това с техническия анализ се чудя как някой изобщо му се връзва. Цяла наука направили от нищо. Като питах за Модерна исках по-скоро да чуя от някой, който изкъсо я следи да сподели впечатления, а не да прави технически анализ по графики. Щото Модерна не я следя и така и не разбрах какво ме изръчка да я купя. Ще се види късмета или каръка ме е задвижил

                            Коментар


                            • Кефя ти се

                              На краставичар краставици успяваш да продадеш. Ашколсун

                              Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

                              Ситуацията около нея е много интересна.Смениха изцяло ръководството и искат да вдигнат цената на компанията.При 2 милиарда продажби капитализацията е едва 45 милиона а преди няколко дена беше под 40 милиона.Много големи купуваха с милиони акции.Готви се нещо около нея но ще видим развръзката.Вчера много хубав ден.Не излязах на 100 % ръст,но на 70% натиснах бутона.Сега ще поизчакам да паднат още и ще напълним отново.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                                Доста бързо слязох от въртележката... засега изглежда, че така е по-добре. Гледал ли си по-детайлно компанията, защото на пръв поглед ще избегнат фалит. Ако това стане, най-печеливши ще са преференциалните. Само не мога да намеря сигурна информация дали са с натрупване за изминал период.
                                Ситуацията около нея е много интересна.Смениха изцяло ръководството и искат да вдигнат цената на компанията.При 2 милиарда продажби капитализацията е едва 45 милиона а преди няколко дена беше под 40 милиона.Много големи купуваха с милиони акции.Готви се нещо около нея но ще видим развръзката.Вчера много хубав ден.Не излязах на 100 % ръст,но на 70% натиснах бутона.Сега ще поизчакам да паднат още и ще напълним отново.

                                Коментар

                                Working...
                                X