Първоначално изпратено от IvelinaJensen
Разгледай мнение
според мен портфейлите от акции морално остаряват адски бързо
трябва ежегодно да се маха мъртвото месо и да се заменя със здраво месо
за около 5 години 50% от портфейла ще е с отживелици
Например Vestas, едно време каква компания беше. Около 2007-2008 вестас това, вестас онова, само вестас. Сега гледам е качила до нов рекорд. Има откъде да пада и къде да фалира.
Тръгва от 600 2008-ма пада на 30, сега е на 1 450 в окото на отрицателните лихви
Кога е по-логично да е върха? Сега когато ЕС е казало "зелената сделка е приоритет" или когато се окаже, че зелената сделка няма да е вятър (може да е мирен атом) или се окаче, че китайците ще правят турбините. p/e 315?!?!? Купувай слухове и продавай новини. Слух "зелена сделка" новина "реалното".
Това нещо ако има накъде да вдига, ще е голям късмет. Но виж надолу може да направи едни ХХ%
Но не ми обръщай внимание. Аз съм хейтър. Нищо не препоръчвам, само хейтя. По-добре питай terziev. Той е винаги пълен с идеи.
Груби идеи
Кеш онли
50% кеш
100 % мега широк итф
влагане по 5% в следващите 20 месеца
тъста да им внася по Х пари в средващите 15 години
защо всичко в един ден и в горещи компании? днешните горещи (електрички ВЕИ и полупроводници) обикновено след някакво време стават мега студени
и.т.н.
следването на пазара е идеално докато влака върви, но е рисково, защото като обърне няма да си съберем зъбите. По тази логика най добрия портфейл ще е тесла+биткойн 50 на 50.
не е препоръка
Коментар