Първоначално изпратено от IvelinaJensen
Разгледай мнение
Факт е че организацията имаше проблеми и затова се появи на радара на deep value investors - например Burry. Прочети му писмата от 2019г относно компанията и какво е смятал още тогава. Признавам го за много голяма хиена и съм се зарекла да го следя много изкъсо. Не успях да вляза есента с него в последната му позиция CVS, ама над 100% от портфейла ми беше GME

За мен да се инвестира в изстискани портокали няма смисъл. Портфейлът като стане 8 цифрен ще закупя и такива за дивидентчето, но иначе нямам подобни намерения.
Огромните възможности за профит се появяват при компании с проблеми, които по една или друга причина успяват да се оптимизират. Най благото е компания на ръба на фалита да се оправи и започне да расте бурно.
Точно това става при тази позиция. Скоро ще достигнем справедлива цена за legacy бизнеса, но ако Ryan Cohen and team започнат да execute-ват трансформация и компанията започне бурно да расте и получи growth multiples ще стане страшно.
Продължавам да твърдя че дори без скуиз в рамките на 2-3г (ако трансформацията се получи), то компанията ще струва значително повече. Капитализация над 20млрд е съвсем възможна.
Скуизът е само черешката

Коментар