IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Baidu has an intrinsic value of $327.58 per share, which implies an upside of 30% from the current market price of around $252.
    E, то под 205 вече. Някъде на нивата от преди 5-7 години.
    Взех да се заглеждам и аз по него от вчера.
    150 би било още по добре, ама....

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

По кои критерии,според твоите или на някой хедж фонд
      Baidu has an intrinsic value of $327.58 per share, which implies an upside of 30% from the current market price of around $252.

Всичко е заради Бидона дето иска да делиства
      Last edited by IvelinaJensen; 26.03.2021, 09:46.

Коментар

Ужас. А аз още го държа. Ама то е подценено, какви са тия глави и рамена. Това е много силна компания по дяволите....
        По кои критерии,според твоите или на някой хедж фонд
        "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

По Теория на Вероятностите май имах четворка, ама отдавна беше. Със сигурност обаче не ми е помогнала на пазара да изкарам и пет стинки с нея. В какъв годишен рейндж се бил движил даден инструмент е последното нещо което ще ме заинтересува. Всяка цена си е адекватна към съответния момент, според ситуацията тогава.
          Петрола почнах да го скъсявам от вчера, вече имаше сигнал, ама ще дам и подробности че веднага пак ще скочат да ми обясняват колко съм прос`.
          Къс PUT на SCO (ProShares -x2 UltraShort Bloomberg Crude Oil) 16-ти Април`21. Нямаше по-близък падеж, в случая ИСКАМ да ме упражнят, защото иначе ETF-a не се предлага на ритейлъри да го купуват. Не ми е за $300-те дето съм взел, просто няма как директно да го купя. Накратко, това расте когато петрола пада, но не го следва сляпо ами зависи и от волатилността. Ще съм дълъг от $10, риска ми е до нулата (ако петрола излети до луната), засега само 1 контракт (100 акции) с намерение да добавям. Целият риск е $1000 минус $300 съм взел от премията, значи $700 (преди да почна да добавям). Тъй като е инверсен, при ролването към следващия контракт контангото е в моя полза, а не трупа загуби. Ще видиш, че много трудно пада цената, а лесно излита. https://finance.yahoo.com/chart/SCO#
          И не мисля да изкарам малко пари, а съвсем прилични https://drive.google.com/file/d/1ffJ...ew?usp=sharing
          За PHIL не споря, домързя ме да чета за тях. Дано да удариш бингото там!

++++++++++100 на това му се вика чист ПА

"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Пфу, почват да се усещат. Vix-a удря пода, премиите никакви. Всички май се примириха, че ще летим. Добре че вчера шитнах GME путовете.

Коментар

Ужас. А аз още го държа. Ама то е подценено, какви са тия глави и рамена. Това е много силна компания по дяволите....
              от 2018 има съпротива на 275... подминало я е и и образува фигура за спад ...освен ако не се задейства .. от 277 е трябвало да си на къси ...впрочем тия падове напълно съвпадат с някакъв мечи пазар за индексите за кото пиша последните две три седмици така че хич не се учудвам , че някоои графики образуват фигури ,падане и така нататък..
              същото важи и за еврото за което писах че му предстои спад още когато бе на 1.2238 ..така че внимателно с дългите
              Last edited by trade; 25.03.2021, 21:49.
              Pip master

Коментар

По Теория на Вероятностите май имах четворка, ама отдавна беше. Със сигурност обаче не ми е помогнала на пазара да изкарам и пет стинки с нея. В какъв годишен рейндж се бил движил даден инструмент е последното нещо което ще ме заинтересува. Всяка цена си е адекватна към съответния момент, според ситуацията тогава.
                Петрола почнах да го скъсявам от вчера, вече имаше сигнал, ама ще дам и подробности че веднага пак ще скочат да ми обясняват колко съм прос`.
                Къс PUT на SCO (ProShares -x2 UltraShort Bloomberg Crude Oil) 16-ти Април`21. Нямаше по-близък падеж, в случая ИСКАМ да ме упражнят, защото иначе ETF-a не се предлага на ритейлъри да го купуват. Не ми е за $300-те дето съм взел, просто няма как директно да го купя. Накратко, това расте когато петрола пада, но не го следва сляпо ами зависи и от волатилността. Ще съм дълъг от $10, риска ми е до нулата (ако петрола излети до луната), засега само 1 контракт (100 акции) с намерение да добавям. Целият риск е $1000 минус $300 съм взел от премията, значи $700 (преди да почна да добавям). Тъй като е инверсен, при ролването към следващия контракт контангото е в моя полза, а не трупа загуби. Ще видиш, че много трудно пада цената, а лесно излита. https://finance.yahoo.com/chart/SCO#
                И не мисля да изкарам малко пари, а съвсем прилични https://drive.google.com/file/d/1ffJ...ew?usp=sharing
                За PHIL не споря, домързя ме да чета за тях. Дано да удариш бингото там!
                Отдавна отлагам да прочета подробно за подобни етф-и. Не разбирам добре момента с ролването на контрактите.
                Погледнах графиката на това дето си ми изпратил и с уговорката че много не разбирам от технически анализ, ми допада това че в момента е на all time low, което си е предпоставка за ръст в някакъв момент Надявам се и двамата да спечелим, но тъй като си по-длгосрочен от мен, нека нафтата иде на 100 лятото/есента, а после ако ще да става -50

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение

образувало е хед and sholders.... и сега сече дясното му рамо... от 350 до 270 е образувало фигура пак хед and sholders на 277 е тествало с дwойни и тройни върхове и понеже не може да покачи се срутва ..

Коментар

Защо потъва BIDU !!!
                    образувало е хед and sholders.... и сега сече дясното му рамо... от 350 до 270 е образувало фигура пак хед and sholders на 277 е тествало с дwойни и тройни върхове и понеже не може да покачи се срутва ..
                    Pip master

Коментар

• https://ibb.co/7KrbqpX
                      разкарах го на върха ... нещо теgаво върви пък и ще ставам
                      Click image for larger version

Name:	US30M1 bul flag.png
Views:	1
Size:	26.1 КБ
ID:	3738183
                      Pip master

Коментар

• Защо потъва BIDU !!!

Коментар

• след корекцията нагоре US30 ОБРАЗУВА бичи флаг на 5 мин графика
                          https://ibb.co/FnMMwhL
                          Click image for larger version

Name:	us30 bi4i flag.png
Views:	1
Size:	13.6 КБ
ID:	3738179
                          Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Не че е по темата и е важно, но изобретател на мишката е д-р Дъглас Енгълбърт от Станфордския технологичен институт. Четох някъде, че освен премията, не е взел и долар за патент, защото бил на института. Източник:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...8A%D1%80%D1%82
                            Не го знаех, така го помня от много години че Микромеките са измислили мишката, а то само я били внедрили. Мерси за ъпдейта!

Коментар

• Петков, според мен си избрал лош момент, за да влезеш късо.

А аз не мога да повярвам, че на 3-4 места изпуснах за центове да вляза. Суровините, включително нафтата, днес дават един от последните гювечи.

Коментар

Просто търся "трайното конкурентно предимство", за което обича да напява дедо Бъфет. Най-лесно е при технологичните компании, когато са първи в нещо, после стават "законодатели" в бранша. Както Майкрософт които са измислили мишката. Пък и не обичам да съм от изненаданите в резултат на прогреса.
                                Не че е по темата и е важно, но изобретател на мишката е д-р Дъглас Енгълбърт от Станфордския технологичен институт. Четох някъде, че освен премията, не е взел и долар за патент, защото бил на института. Източник:

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...8A%D1%80%D1%82

Коментар

Working...
                                X