IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Ми то ясно, че няма много варианти ... но сега беше добро време за лека корекция поне преди кьораво и сакато да почне пак да инвестира. Мен това ми беше логиката. Просто времето беше добро за корекция, която щеше да се отрази добре и на пазара. Все пак още стимулите не са стигнали до хората. А и от няколко дена почнаха да заливат с новини за това как да си инвестираш чека с 1400$. Преди това нямаше. Просто времето беше перфектно за корекция . А сега ми се струва, че може да излетим повечко от колкото е желателно.
    Ама те ни искат всички да сме на пазара. За предпочитане като etf-аджии, не като активни търговци, разбира се. Ако все още имаш кеш настрана, си сериозно прецакан. То всички сме сериозно прецакани, защото няма мърдане. Най-прецакани естествено сме тези в периферията. На нас няма да ни хвърлят чекове.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

!!!НЯМА!!! друг вариант. Не знам защо толкова народ не искате да повярвате на очите си и все търсите под вола теле, все си мислите, че тези хора имат някакъв план, някакъв акъл. Ми нямат...
      Ми то ясно, че няма много варианти ... но сега беше добро време за лека корекция поне преди кьораво и сакато да почне пак да инвестира. Мен това ми беше логиката. Просто времето беше добро за корекция, която щеше да се отрази добре и на пазара. Все пак още стимулите не са стигнали до хората. А и от няколко дена почнаха да заливат с новини за това как да си инвестираш чека с 1400$. Преди това нямаше. Просто времето беше перфектно за корекция . А сега ми се струва, че може да излетим повечко от колкото е желателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
        И сега какво ... нека ралито започне ... и да спре на луната .

То за лихвите ясно, но очаквах поне нещо да намекнат така, че да ограничат пазара малко поне. Беше добро време сега. А то сега се оказва, че подкрепят полета към върхове всякакви.
        !!!НЯМА!!! друг вариант. Не знам защо толкова народ не искате да повярвате на очите си и все търсите под вола теле, все си мислите, че тези хора имат някакъв план, някакъв акъл. Ми нямат.

От вчера:

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Ми да де. Колко пъти го писах вече - реални активи. Акциите са ми посредник към такива. Губи се енергия по трасето, но нямам избор. Ограничен съм откъм възможности, умения и даже мързел. Пък и темата е за акции. Иначе гледам, че хората взимат ипотечни заеми на кило. И правилно правят. По време на галопираща инфлация заемите са супер хедж. Най-добре човек да си направи списък на нещата, които планира да купи следващите няколко години и да действа СЕГА.

Аз теслаци и други шитни нямам да ги мисля. Ако и да знам, че от тях също се изкарват супер пари. Връзката с лихвените нива не е толкова пряка, колкото изглежда и фиксацията е неуместна. Да не говорим, че няма вариант за значимо вдигане на лихвите. Хиперинфлацията е единственото мирно решение. другото няма смисъл да го мислим изобщо. Не можем да го "отиграем"

В резюме - държането на кеш е изключително високорисково.
        В интерес на истината "планът" може да се изрази в "иновативни" данъци, например данък нереализирана печалба. Или данък банкови преводи.
        Last edited by terziеv; 17.03.2021, 20:15.

Коментар

• И сега какво ... нека ралито започне ... и да спре на луната . С новите стимули и новини навсякъде, където да насърчават инвестирането в акции .. крипто и балоняци всякакви ...

То за лихвите ясно, но очаквах поне нещо да намекнат така, че да ограничат пазара малко поне. Беше добро време сега. А то сега се оказва, че подкрепят полета към върхове нови.
          Last edited by pantaleev; 17.03.2021, 20:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Плаща на такива, които твърдят, че знаят.
            Ивелина е нашата Катя Вуд. Само мащабът е различен.

ха, ма то сичко казано и го има в арихва:

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Пак ще се повторя, че според мен никакви мечки няма и няма да има. Обаче... точно за твоя портфейл ще има още болка. Не толкова при NIO, там сигурно ще се качи леко, но при etf-ите няма да е лесно. Просто много от нещата са по Едиотската стратегия, т.е. купувани на връх.
            etf-те, доколкото си спомням, бяха зилена инергия... там просто няма дъно. чудно е, че балонякът там издържа досега. При тролеите е по-добро положението, стига да не си купувал на връх.
            Last edited by terziеv; 17.03.2021, 19:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
              Какво прави човек, когато не знае какво да направи?
              Нищо не прави. Човек действа само тогава когато знае какво прави Най-хубавото е, че на борсата не е необходимо да знаеш всичко. Стигат ти само няколко добри идеи на година и да действаш само по тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                Не ми казвайте да чета - не спирам да го правя. Но колкото повече чета толкова повече се обърквам. Tоя техн анализ не работи баш. И кво е това - може да пада, а може и да не. Това и аз си го знам. Инртересува ме не какво може, а какво ще стане. А тук никой не знае. Следва и въпросът ми: Какво прави човек, когато не знае какво да направи?
                Плаща на такива, които твърдят, че знаят.

Коментар

• Всъщност излъгах, че не знам какво направя. Винаги знам, но поради някаква причина никога не го правя. Няма да я назовавам

Коментар

• Не ми казвайте да чета - не спирам да го правя. Но колкото повече чета толкова повече се обърквам. Tоя техн анализ не работи баш. И кво е това - може да пада, а може и да не. Това и аз си го знам. Инртересува ме не какво може, а какво ще стане. А тук никой не знае. Следва и въпросът ми: Какво прави човек, когато не знае какво да направи?

Коментар

• Който чака спад, с чакането ще си и остане. Още малко и една инвестиция в историческия парк ще изглежда за предпочитане от държането на суха пара.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                        [ATTACH=CONFIG]n3733732[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]n3733731[/ATTACH] АЙДЕ да не кажете че само спамя ..горе US30 има часова съпротива на 32970.. веднъж вече е спряла цената ... цената тръгва надолу .. 32917 е същинският вход но аз го проспивам 32893 влизам със стоп над върха ... на 32815 има друга часова подкрепа но аз изчезвам раничко бих могъл да взема и повече.. но стига.. забележете формацията която е отбелязана със червена линия.. това е мечо флагче подсказващо че цената ще слиза ...разбира се графиката е минутна и не го правете
                        Екстра си! Само гледай да не изплискаш легена, като онзи шемет Архитекта!
                        Last edited by ford_perfekt; 17.03.2021, 18:00.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	image_16459.jpg
Views:	2
Size:	13.8 КБ
ID:	3733732

Click image for larger version

Name:	image_16459.jpg
Views:	2
Size:	13.8 КБ
ID:	3733731 АЙДЕ да не кажете че само спамя ..горе US30 има часова съпротива на 32970.. веднъж вече е спряла цената ... цената тръгва надолу .. 32917 е същинският вход но аз го проспивам 32893 влизам със стоп над върха ... на 32815 има друга часова подкрепа но аз изчезвам раничко бих могъл да взема и повече.. но стига.. забележете формацията която е отбелязана със червена линия.. това е мечо флагче подсказващо че цената ще слиза ...разбира се графиката е минутна и не го правете
                          https://ibb.co/0jkXFcn
                          Last edited by trade; 17.03.2021, 17:09.
                          Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                            Слаби са спадовете, които досега се наблюдават. Може би трябва да се изчака още.
                            Не е казано, че ще има голям спад. Пазарът е растял и при по-високи лихви.

Коментар

• Слаби са спадовете, които досега се наблюдават. Може би трябва да се изчака още.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение
                                U.S. 10 Year TreasuryUS10Y:U.S.
                                1.666%

Края на мечия при бондовете!
                                Май ще има ново мазане на ски за известно време. Ивелинчето да купува докато цените са високи!
                                Шега, разбира се!

Коментар

Working...
                                X