IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лоша лоща Деменция крашна ми цяровете . А колко хубаво си беше при Тръмп.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Половината търговия е напълно автоматизирана. Включително много дребни риби играят на автопилот, за да обират спреда. Имаше една история за фонд, който беше на 100% автопилот, а го представяха за управляван от хора. Май ги осъдиха за измама.

И понеже такова нещо като ИИ няма, в такива моменти е просто елементарно да се изкарват пари. Особено ако си малък. Проблемът е при големи обеми.
      В общи линии ми е ясен механизма, но пак не пречи да ми е забавно. Като в оня виц ще стане скоро, дето една застаряваща двойка си приказвали да си вземат разни приспособления ако един от двамата е уморен, а ако двамата са уморени да оставят приспособленията да си се чукат тихичко в ъгъла, а те да си почиват.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Ама пък много ми харесва как тръгват разпродажби след тази "новина"! Все едно високите данъци почват от тази вечер
        Половината търговия е напълно автоматизирана. Включително много дребни риби играят на автопилот, за да обират спреда. Имаше една история за фонд, който беше на 100% автопилот, а го представяха за управляван от хора. Май ги осъдиха за измама.

И понеже такова нещо като ИИ няма, в такива моменти е просто елементарно да се изкарват пари. Особено ако си малък. Проблемът е при големи обеми.\

===

нещо такова - https://www.alexability.com/acta1/
        Last edited by terziеv; 22.04.2021, 22:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Е то това плашило пазара си го знае от поне 6 мес че е актуално.
          Просто оттук насетне в подходящите моменти ще се развява все по често.
          Ама пък много ми харесва как тръгват разпродажби след тази "новина"! Все едно високите данъци почват от тази вечер

Коментар

• Умната ми каза, че е безумие да държиш кеш. Каза ми го преди година и я послушах. Единственото проблемче е, че парите се обезценяват почти със същата скорост, с която ги правя.

A пък данъците няма да спрат пазара. Единствено такса за всяка трансакция, ако въведат.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
              Dow slides 300 points after report Biden weighing sharp rise in capital gains tax

е това срина маркета, а не техническият анализ
              Техническият анализ анализира, а не срива.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                Dow slides 300 points after report Biden weighing sharp rise in capital gains tax

Е то това плашило пазара си го знае от поне 6 мес че е актуално.
                Просто оттук насетне в подходящите моменти ще се развява все по често.

Коментар

• Dow slides 300 points after report Biden weighing sharp rise in capital gains tax

Коментар

Аз съм само плагиат на тази премъдрост. Авторът отдавна не се е появявал, но щом го кажеше, неминуемо се налагаше да се "мажат ските". Един вид инверсен индикатор Ама Ивелинка май не го е чела...
                    Ясно бе, знам кого имаш предвиш. По на регионална почва. Оно е неспасяемо...

Нямам мат.интерес вече там, ама по навик сегиз тогиз поглеждам. Не е чак толкова отдавна да не се е появявал

Коментар

• след импулса надолу докато разбера какво се случва .... мудната волатилност почти ме приспаха и затва и входа не е много изряден
                      Click image for larger version

Name:	flag.png
Views:	1
Size:	9.8 КБ
ID:	3750414
                      Pip master

Коментар

• забележете господа ... трендлинията на 4 часа която избута US30 надолу .. вчерашното импулсно движение нагоре се оказа едим мечи флаг както предположих вчера и както и предположих вчерашното движение нагоре днес бе изтрито за раз бройки
                        Click image for larger version

Name:	US30H4 trendliniq.png
Views:	1
Size:	16.7 КБ
ID:	3750409
                        Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Убаво, ма умната.
                          Гледам от 2-3 седмици бици/меци към и над 2.5.
                          При по дългосрочна норма на рейшото - наполовина на това.
                          Та хич не са изключени и по солидни друсания.
                          Аз съм само плагиат на тази премъдрост. Авторът отдавна не се е появявал, но щом го кажеше, неминуемо се налагаше да се "мажат ските". Един вид инверсен индикатор Ама Ивелинка май не го е чела...

Коментар

Бруталното рали тепърва предстои!

Убаво, ма умната.
                            Гледам от 2-3 седмици бици/меци към и над 2.5.
                            При по дългосрочна норма на рейшото - наполовина на това.
                            Та хич не са изключени и по солидни друсания.

Коментар

• То си е в ход, ама антреро и clf няма сами да се купят.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Tака.... Като оставим вълновата теория, горе долу имахме лекция на тема "водата е мокра".

1. Миньорите мин. x2 (и големи и малки)

2. gld / slv мин. 50%

3. Ще има малка корекция, след което в рамките на година и половина бърза ракета...

4. След ~3-5 години ще имаме мечки за дълго (иначе човекот е 200% биче за следващите две)

5. Нямало връзка м/у злато и биткойните; били отделни пазари

6. За gld няма голямо значение накъде ще ходи USD

7. Злато и метали не стават за хедж.

...

Личното ми мнение е, че предвид хиперинфлацията, в която се намираме, злато и миньори ще скачат, но едва ли ще бия мед, желязо или дори въглища. За храни и газ да не говорим. Корекцията вчера беше добра възможност за вход в неща като clf или hcc... изобщо във всичко реално, което не е на ath.
                                Викаш пазарът е функция на ликвидността, ликвидността е функция на пазара, водата е мокра, ножът е дървен, ще направиш много пари, ама те пък няма да имат никаква стойност

Коментар

Working...
                                X