If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Половината търговия е напълно автоматизирана. Включително много дребни риби играят на автопилот, за да обират спреда. Имаше една история за фонд, който беше на 100% автопилот, а го представяха за управляван от хора. Май ги осъдиха за измама.
И понеже такова нещо като ИИ няма, в такива моменти е просто елементарно да се изкарват пари. Особено ако си малък. Проблемът е при големи обеми.
В общи линии ми е ясен механизма, но пак не пречи да ми е забавно. Като в оня виц ще стане скоро, дето една застаряваща двойка си приказвали да си вземат разни приспособления ако един от двамата е уморен, а ако двамата са уморени да оставят приспособленията да си се чукат тихичко в ъгъла, а те да си почиват.
Ама пък много ми харесва как тръгват разпродажби след тази "новина"! Все едно високите данъци почват от тази вечер
Половината търговия е напълно автоматизирана. Включително много дребни риби играят на автопилот, за да обират спреда. Имаше една история за фонд, който беше на 100% автопилот, а го представяха за управляван от хора. Май ги осъдиха за измама.
И понеже такова нещо като ИИ няма, в такива моменти е просто елементарно да се изкарват пари. Особено ако си малък. Проблемът е при големи обеми.\
Умната ми каза, че е безумие да държиш кеш. Каза ми го преди година и я послушах. Единственото проблемче е, че парите се обезценяват почти със същата скорост, с която ги правя.
A пък данъците няма да спрат пазара. Единствено такса за всяка трансакция, ако въведат.
Аз съм само плагиат на тази премъдрост. Авторът отдавна не се е появявал, но щом го кажеше, неминуемо се налагаше да се "мажат ските". Един вид инверсен индикатор Ама Ивелинка май не го е чела...
Ясно бе, знам кого имаш предвиш. По на регионална почва. Оно е неспасяемо...
Нямам мат.интерес вече там, ама по навик сегиз тогиз поглеждам. Не е чак толкова отдавна да не се е появявал
забележете господа ... трендлинията на 4 часа която избута US30 надолу .. вчерашното импулсно движение нагоре се оказа едим мечи флаг както предположих вчера и както и предположих вчерашното движение нагоре днес бе изтрито за раз бройки
Убаво, ма умната.
Гледам от 2-3 седмици бици/меци към и над 2.5.
При по дългосрочна норма на рейшото - наполовина на това.
Та хич не са изключени и по солидни друсания.
Аз съм само плагиат на тази премъдрост. Авторът отдавна не се е появявал, но щом го кажеше, неминуемо се налагаше да се "мажат ските". Един вид инверсен индикатор Ама Ивелинка май не го е чела...
Убаво, ма умната.
Гледам от 2-3 седмици бици/меци към и над 2.5.
При по дългосрочна норма на рейшото - наполовина на това.
Та хич не са изключени и по солидни друсания.
Tака.... Като оставим вълновата теория, горе долу имахме лекция на тема "водата е мокра".
1. Миньорите мин. x2 (и големи и малки)
2. gld / slv мин. 50%
3. Ще има малка корекция, след което в рамките на година и половина бърза ракета...
4. След ~3-5 години ще имаме мечки за дълго (иначе човекот е 200% биче за следващите две)
5. Нямало връзка м/у злато и биткойните; били отделни пазари
6. За gld няма голямо значение накъде ще ходи USD
7. Злато и метали не стават за хедж.
...
Личното ми мнение е, че предвид хиперинфлацията, в която се намираме, злато и миньори ще скачат, но едва ли ще бия мед, желязо или дори въглища. За храни и газ да не говорим. Корекцията вчера беше добра възможност за вход в неща като clf или hcc... изобщо във всичко реално, което не е на ath.
Викаш пазарът е функция на ликвидността, ликвидността е функция на пазара, водата е мокра, ножът е дървен, ще направиш много пари, ама те пък няма да имат никаква стойност
Коментар